Algemeen
Vanaf 25 mei 2018 is de AVG ter bescherming van privacy en persoonsgegevens van kracht. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene van wie de gegevens zijn bepaalde rechten. Ook ik heb deze verplichting. De website ellieschmitz.nl moet voldoen aan de nieuwe eisen.

Op de website vraagt Ellie Schmitz, de enige eigenaar en beheerder van deze site, bij reacties om uw naam, het e-mailadres en de eventuele URL van een website. Door een reactie achter te laten wordt voor de beheerder ook uw IP adres zichtbaar. Indien gewenst kan door middel daarvan uw locatie worden achterhaald. Echter, Ellie Schmitz heeft daarin geen enkele interesse. Haar enige interesse gaat uit naar dat wat er tijdens het schrijven en schilderen in haar eigen hoofd omgaat en wat u als lezer of kijker daarvan vindt. Niets meer en niets minder. Wanneer u reageert, gaat u er automatische mee akkoord dat WordPress deze gegevens opslaat.

De beheerder van de website
Ellie Schmitz is de beheerder van deze website en de enige die in kan loggen. Derhalve is zij dus ook de enige die bovenstaande gegevens kan inzien. Het administratiegedeelte van dit blog is beschermd met een ‘sterk’ wachtwoord en derhalve niet toegankelijk voor derden.

Verzamelen van data
WordPress verzamelt automatisch gegevens omtrent bezoekersaantallen, paginaviews, land van herkomst en houdt daarvan statistieken bij. Ellie Schmitz kan die optie, jammer genoeg, niet uitzetten. Wel kan zij u beloven dat zij deze statistieken voor geen enkel doeleinde gaat gebruiken.

Datalekken
Ondanks dat Ellie Schmitz een ’sterk’ wachtwoord heeft ingesteld en de kans relatief klein is, kan het zijn dat deze website ooit gehackt wordt. Mocht het echter wel gebeuren, dan zal u daarvan zo spoedig mogelijk op de hoogte worden gesteld, hoewel Ellie Schmitz geen idee heeft hoe zij dat moet doen. Zij mag uw contactgegevens immers niet gebruiken en het administratiegedeelte zal wegens ‘gehackt’ voor de beheerder niet meer toegankelijk zijn.

Gegevens bewaren
U dient er rekening mee te houden dat uw gegevens niet langer worden bewaard dan noodzakelijk voor het doel van verwerking. Als Ellie Schmitz deze website afsluit, zal zij u daarvan op de hoogte stellen met een allerlaatste bijdrage op haar blog. Alle gegevens worden dan ook verwijderd.

Verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden
Alleen op grond van een wettelijk voorschrift kan de zwijgplicht van de beheerder van deze website doorbroken worden.

Reactie verwijderen?
Hebt u spijt van een op mijn website achtergelaten reactie? U kunt Ellie Schmitz door middel van het contactformulier daarover berichten. Graag duidelijk aangeven om welke reactie het gaat en vermeld a.u.b. uw naam, het e-mailadres en de datum. Ellie Schmitz zal de betreffende reactie desgewenst zo snel mogelijk aanpassen of zelfs geheel verwijderen.

Vraag of klacht
Hebt u een serieuze klacht of een vraag? Dan wil Ellie Schmitz hierover graag met u in gesprek. U kunt daarvoor eveneens het contactformulier gebruiken.