Kunst

Het nieuws in augustus 2023

Kunst, Schilderen

De tijd vliegt, vandaag schrijf ik schrijf alweer het nieuws in augustus 2023. Het lijkt net of mijn laatste nieuws pas een paar dagen geleden de deur uit is gegaan. En het is ook alweer bijna september, de schoolvakanties zijn voorbij, het einde van de zomer dichtbij. De dagen zijn korter, voor mijn gevoel is het licht buiten anders en in de ochtend is het vaak al frisjes. In de tuin is nog allerlei moois te zien, maar hier en daar maakt het frisse groen al plaats voor de vurige tinten van de herfst.

Dit jaar heb ik in tegenstelling tot vorig jaar volop van de zomer kunnen genieten, maar het seizoen is nog niet voorbij. Ook al is het ’s avonds frisjes ben ik toch nog buiten, zit op de veranda met het dekentje binnen handbereik. Ik geniet ervan! De zomer geeft mij hoe dan ook een gevoel van vrijheid.

Die vrijheid neem ik mee het atelier in. De laatste weken zijn er enkele nieuwe schilderijen ontstaan. Werk waar ik voor de zomer, zelfs al voor mijn expositie in juni aan bezig ben geweest heeft nu de laatste lagen verf gekregen en kunnen worden ingelijst. Het is altijd fijn nieuw werk aan de collectie toe te voegen.* Trouwens, ik ben elke dag in het atelier, ook al schilder ik niet, in mijn gedachten ben ik met nieuwe dingen bezig. Het creëren gaat altijd door.

Nieuw werk maken is voor mij inspirerend. Dat het ontstaat (ik weet van tevoren nooit wat ik ga doen) vind ik geweldig. Vooral juist nu met het oog op de kunstmarkt ‘Kunst Klinkt’ hier in Asten op 24 september aanstaande. Daar heb ik zin in en hoop die dag ook contact op te doen met andere kunstenaars. Maar nog belangrijker bij zo’n evenement vind ik het contact met de bezoekers.

In november, ik heb het geloof ik al eerder gezegd, heb ik weer een open atelier dag gepland. De precieze datum is nog niet bekend, maar het is in de tweede helft van de maand. Dan kan iedereen binnenlopen. Voor die dag heb ik ook een gast uitgenodigd, daarover zal ik meer vertellen in de nieuwsbrief van september. Wees welkom, ik kijk er erg naar uit jullie te begroeten. En voor dan ben ik natuurlijk ook bezig nieuw werk te creëren.

Een poosje geleden heb ik mijn eerste collage gemaakt en dat ben ik blijven doen, meestal aan het begin van de dag, ook afgelopen weken. Intussen is het al een aardige stapel. Wat ik ermee ga doen weet ik nog niet, maar het maken alleen al geeft mij zoveel plezier en voelt ook als vrijheid.

Bijzonder bezoek heb ik ook nog gehad. Al een poosje geleden had ik gevraagd of zij het leuk zou vinden samen in het atelier te schilderen. Ze heeft er even op moeten wachten voordat ik er tijd voor had, maar vorige week was het zover. Op mijn vraag wat ze graag wilde zei Robin: ‘Schilderen zoals jij doet, een landschap wil ik maken.’ Een groter compliment kon zij mij niet geven. We hebben in ieder geval heerlijk gewerkt en samen een fijne middag gehad. Zij wil graag nog eens terugkomen.

*Op de website zijn nog meer nieuwe werken te zien.

Ben je hier toevallig terechtgekomen en wil je meer van mij lezen, dat kan, je kunt je hier aanmelden voor mijn maandelijks nieuws.

Ook kun je mij volgen op Instagram

 

 

 

 

Vorig bericht
Het nieuws in juli 2023

12 reacties. Plaats een nieuwe

 • Mieke Schepens
  augustus 30, 2023 11:41

  Wat leuk, dat enthousiasme van Robin!
  Fijn om weer van je te horen en te zien in je nieuwsbrief.
  Warme groet uit een (nu) zonnig Oostburg/

  Beantwoorden
 • Dayna Collins
  augustus 30, 2023 15:17

  Your words and images have captured the beauty of your summer and your enthusiasm for fall. Thank you for putting in all the work to give us your lovely monthly newsletter.

  Beantwoorden
  • Thank you so much for your kind words, Dayna. I like it writing the monthly newsletter but sometimes it’s difficult, what do I have to say, what has happened last weeks? Mostly I’m in my studio, alone, reading a book or painting, making plans. Do you recognize it?

   Beantwoorden
 • athy van meerkerk
  augustus 30, 2023 17:24

  Hoera, ik heb weer tijd om te lezen, te genieten van wat je doet en denkt zo’n hele maand. Je bent zo lekker bezig en dat vind ik fantastisch.
  Wat leuk, zo’n jonge aankomende schilderes in je atelier, ze boft om door jou op weg geholpen te worden.
  Geniet Ellie, van al het kleurrijks om je heen. Veel liefs.

  Beantwoorden
  • Wat fijn dat je er weer bent, Athy, een van mijn vroegste lezers en daar ben ik dankbaar voor! Ik geniet van het creëren, bezig zijn in mijn atelier, dat is heerlijk en een vroeg talent te gast te hebben was voor mij ook bijzonder leuk om van te genieten! Liefs 💗

   Beantwoorden
 • Ja Ellie tijd vliegt voorbij. Hoe snel deze zomermaanden ook weer voorbij zijn.
  Heel fijn dat je zo actief bezig bent. Leef en werk dat is vaak goed zolang wij dit kunnen doen.
  Je bent zo goed bezig en ik kijk ook steeds met veel plezier naar alles wat je maakt.
  Je straalt zoveel enthousiasme uit.
  Wens je veel succes met alles. Straks weer de mooie Herfsttijd.
  Natuur gaat zijn eigen gang. Verheug mij er weer op
  Krijg dan weer veel inspiratie voor het schrijven van mij gedichten.
  Lieve groeten van mij. 🌿🪵🌻

  Beantwoorden
  • Zo fijn om je lieve woorden te lezen, Trudy! Ik voel mij als een vis in het water als ik kan creëren of gewoon zomaar even in het atelier zit en om me heen kijk, dat voelt als rijkdom!

   De herfst vind ik ook een bijzondere tijd, ik houd ervan, de kleuren, het frisse in de lucht en de natuur die zich klaarmaakt voor de winterslaap en waarvan je weet dat die ook weer tevoorschijn komt. De herfst is voor mij ook inspirerend en ik kan mij voorstellen dat het ook zo voor jou werkt om gedichten te kunnen schrijven. Liefs 💚

   Beantwoorden
 • In de vliegende tijd spat jouw vreugde er af. Het is genieten nieuwe werken te zien, te lezen dat je mooie evenementen hebt. Ook fijn dat je weer veel opgeknapt bent. Blijf genieten!

  Beantwoorden
  • Marnel, dank voor je mooie reactie. De tijd vliegt en voor zover nog mogelijk grijp ik ‘m, meteen mijn valkuil! Dit is wat ik heb gewild en met hulp van Wilko kan het, ik geniet er ook met volle teugen van. Liefs!

   Beantwoorden
 • Lieve Ellie,
  leuk zo’n enthousiaste deelnemer in je atelier. Dat geeft vreugde en een leuk compliment. Er staan leuke evenementen geplant. Momenten van ontmoeting. Iets om naar toe te leven.
  Geniet nog van de restanten van de zomer en je tuin.

  Beantwoorden
  • Lieve Anne, wat heb je het mooi verwoord, dankjewel. Jong talent in het atelier is heel leuk, de kunstmarkt lonkt en ook de open dag in november, ontmoetingen met anderen! Ik heb er veel zin in!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan