Kunst Hte nieuws in juni 2023

Het nieuws in juni 2023

Kunst, Schilderen

De maand juni is omgevlogen en ik weet gewoon niet waar te beginnen met vertellen over het nieuws in juni 2023. Hoe dat komt? Er is zoveel gebeurd de afgelopen weken. Zoveel dat het teveel is om te benoemen, maar ik kan er natuurlijk altijd wel iets over vertellen en ga dat ook proberen. Misschien in een notendop, maar in elk geval iets.

De maand begon natuurlijk met enkel de gedachte aan de expositie in de kapel van Bronckhorst. Ik vergat daarbij dat ik ook nog een paneel zou beschilderen bij The Colorfield Performance in Park Lingezegen in Elst. Uiteindelijk heb ik mij de dag ervoor nog wel voorbereid qua kleuren en wat ik ongeveer wilde maken. Eerlijk gezegd is er voor mijn gevoel met veel moeite nog iets redelijks op het paneel gekomen. Wat was het heet. De vrijwilligers van het project hebben bij de Action nog zonnedoeken gekocht om boven onze hoofden te spannen. En dan naast alle parasols en paraplu’s die er al stonden of waren vastgebonden aan palen boven het paneel.

Het was eigenlijk niet te doen. Het mengen van de verf was hopeloos en meteen droog aan de kwast en op het paneel. Het lukte gewoon niet goed. We waren met zeven mensen en we hebben er natuurlijk allemaal last van gehad. Toch zijn er uiteindelijk mooie werken gemaakt. Dat ik ook nog even onwel werd heb ik op de koop toe genomen, maar daarna was de pep helemaal op en heb ik niets meer gedaan. Wel nog een laatste highlight aangebracht en Man heeft de randen van het paneel geschilderd. En om vier uur al heeft hij de kwasten schoongemaakt en alles opgeruimd. Daar was ik niet meer toe in staat. Maar fijn dat ik weer aan het project heb mogen meedoen, het is een heel bijzonder evenement. Bij thuiskomst en de volgende dag heb ik rust genomen en in een stoel gelegen, het was nodig.

Daarna begon het grote werk, inpakken. We hebben eenenveertig schilderijen ingedraaid in noppenfolie, in lakens, met hoekjes eromheen, met schuimrubberen buisjes over de lijsten, in dozen, in tassen en gewoon om los in de auto te leggen. Persoonlijke spullen ook in tassen, we waren immers tien dagen weg. Geoefend of we alles mee konden nemen in twee auto’s. De oppas voor Sam, huis en planten wegwijs gemaakt. Drie volle dagen bezig geweest en toen ‘op’ naar Bronckhorst. Een beetje druk had ik mij wel gemaakt, een beetje gestrest was ik dus ook. Maar eenmaal op vrijdagavond de kapel aan het inrichten verdween de onrust en voelde het als ‘vol verwachting’. En ik had er enorm veel zin in de kapel te openen voor het begin van de expositie.

En mensen, wat hebben we genoten. Het was mooi weer, veel bezoekers waaronder vrienden en familie, leuke gesprekken gehad, complimentjes om te koesteren en ik heb ook werk verkocht. Zeven dagen lang vond ik het een feest om daarna weer in te pakken en de auto’s in te laden. Dat was een raar moment. De kapel mooi ingericht en leven, de kapel weer kaal en stil. Ook in stilte heb ik er afscheid van genomen, het was een bijzondere plek om te mogen exposeren.

Gelukkig hadden we een dag langer de B&B geboekt en hebben we nog een nacht heerlijk geslapen voordat we weer naar huis zijn gegaan. En dat thuiskomen was heel fijn. Nu is alles weer uitgepakt en opgeruimd, maar de huisgalerie moet nog opnieuw ingericht worden. Dat is ook nog een intensief, maar leuk werk.

Sam wijkt nog steeds niet van mijn zijde, waar ik heenloop loopt zij mij achterna, waar ik ben is zij ook.

Je kunt mij ook vinden op Instagram

Voor al diegenen die mij niet hebben kunnen bezoeken tijdens de expositie onderstaand een korte impressie.

 

 

 

Vorig bericht
Het nieuws in mei 2023
Volgend bericht
Het nieuws in juli 2023

17 reacties. Plaats een nieuwe

 • Anne von Drehle
  juni 28, 2023 20:02

  Lieve Ellie, Ik heb met eigen ogen gezien dat je van elk moment exposeren in de Kapel van Bronkhorst hebt genoten.
  Het was een groot feest voor jou en ook voor Wilko.
  Geniet nog lekker lang na.

  Beantwoorden
  • Lieve Anne, het was inderdaad een hele mooie ervaring mijn eerste solo expositie buitenshuis en dan ook nog in zo’n mooie ambiance, dan kun je toch alleen maar dankbaar zijn! Zo ontzettend leuk ook dat we jullie weer hebben gezien, dank voor alles!

   Beantwoorden
 • Ziet er zo mooi uit! Ook zo fijn dat jullie samen bezig zijn. Wat heb je er naar uitgekeken. Nu nagenieten en een volgende stap <3 .Ma

  Beantwoorden
  • Marnel, wat fijn dat je het mooi vindt! Ik heb er inderdaad erg naar uitgekeken en het was al het werk waard! Dit samen doen was ook fijn, maar jij snapt als geen ander dat ik dit niet alleen gekund zou hebben. Liefs!

   Beantwoorden
 • Lieve Ellie heb genoten van je verhaal. Je bent hartstikke druk geweest. Werd je op het evenement onwel van de warmte, denk je? Hoe de sfeer was in de kapel laat de impressie goed zien. Dankjewel, supermooi allemaal en zo sereen als de kapel zal zijn geweest, zo sereen zijn ook de doeken. Lieve groet en nu uitrusten. ❤️❤️❤️🍀

  Beantwoorden
  • Lieve Berna, wat een fijne reactie vol met positiviteit, dankjewel. De kapel is heel bijzonder om in te mogen exposeren. De bezoekers vonden dat mijn werk daar op de perfecte plek hing, er ging rust van uit, van het werk en de kapel, zij gebruikten jouw woord eveneens, ‘sereen’. We hebben inderdaad drukke weken achter de rug, maar het was het meer dan waard. Heerlijk om dit samen te kunnen doen, Man had vakantie genomen, alleen kan ik dit niet, maar hij heeft ook volop genoten van de sfeer, de bezoekers en de gesprekken. Hij is nu weer aan het werk, ik rust uit. Liefs 😘🌹

   Beantwoorden
   • Ik ben onwel geworden van de warmte, de hele dag in het open veld met wel een zonnedoek boven me dat vaak opnieuw werd opgehangen om met de zon ‘mee te gaan’. Het was die dag zo ontzettend warm, boven de 30 graden en dan steeds buiten, misschien heb ik ook te weinig gedronken.

    Beantwoorden
 • Anne Vellinga
  juni 29, 2023 17:56

  Wat een bijzondere tijd, Ellie. Je langgekoesterde wens is in vervulling gegaan dankzij je niet aflatende inzet, organisatietalent en oog voor detail. Alles tot in de puntjes verzorgd.
  Je werken worden steeds eigener en naar mijn beleving ruimtelijker, alsof je als toeschouwer steeds meer naar binnen kunt in jouw wereld van kleur en beleving.
  Het voelt goed hoe Wilko jouw talent ondersteunt met daadkracht, geduld en liefde.
  Ik kon helaas niet aanwezig zijn door onze vakantie in Duitsland.
  Schrikken dat je onwel werd in de hitte. Ik heb toevallig in Duitsland een tip gekregen voor zulke momenten, waarschijnlijk bij jou al wel bekend: schaduw en water drinken is goed, maar niet te veel en nu komt de tip: koud water/natte lap in je nek te leggen voor verkoeling en door de dag heen wat zoutstengels eten tegen uitdroging.
  Nou lieverd, geniet lekker nog heel lang van alles wat je hebt gedeeld en beleefd.

  Beantwoorden
  • Dankjewel voor je mooie reactie, Anne. Het was fijn een uitnodiging te krijgen ver van tevoren, tijd genoeg om nog nieuw werk te maken, maar bitter dat ik mijn been brak. Uiteindelijk heb ik met hulp van Wilko (een aangepaste werkplek) toch nog werk op papier kunnen maken en vier grotere schilderijen waar ik al eerder aan bezig was geweest. Zonder zijn hulp en steun zou ik de expositie niet hebben kunnen organiseren. Het was een bijzondere week waarvan we intens hebben genoten, ook van de B&B en waarvoor ik dankbaar ben! Dat nagenieten gaat vanzelf!
   Dank ook voor je tip, zal ‘m goed onthouden voor weer nieuwe warme dagen en ik bezig moet zijn, normaliter houd ik mij dan gedeisd.

   Beantwoorden
 • Truitje Faber
  juni 30, 2023 19:26

  Ellie Je hebt genoten van de week lees ik. Ik vond het prachtig de expositie in de kerk. Heel verzorgd. Nu heerlijk allen vakantie houden.
  Fijne tijd.
  Lieve groeten van Trudy

  Beantwoorden
  • Dankjewel Trudy voor je lieve berichtje! We hebben ontzettend genoten en genieten nog steeds na, richten nu thuis de huisgalerie weer in. Ik wens jou ook een fijne zomer, liefs Ellie

   Beantwoorden
 • Dayna Collins
  juni 30, 2023 21:15

  What a beautiful summary of your painting outside (in the extreme heat!) and of your exhibition. I hope you are now ready to rest – you deserve it. Much love to you for sharing your artistic talent with the world.

  Beantwoorden
  • It was wonderful to exhibit on my own and the Chapel a beautiful place for my art. I enjoyed it so much. Now I take some rest and make plans for new work. Much love to you for your lovely words and being ‘here with me’ on my website, Dayna!

   Beantwoorden
 • Het was een prachtige expositie Ellie! Mooi dat ik even je fotograaf mocht zijn. Ook een groot compliment voor Wilko. Nu samen relaxen en nagenieten!

  Beantwoorden
  • Dank je wel, Lisette. Het was ontzettend fijn dat jullie de afstand geen probleem vonden en naar mijn expositie zijn gekomen. En bij gelegenheid mag je zeker nog een keer fotograaf zijn 😃

   Beantwoorden
 • Sonja Grinwis
  juli 2, 2023 23:30

  Fijn om te lezen dat je zo hebt genoten van de expositie Ellie. Na alle pech die je gehad hebt is het fijn om te lezen dat dit weer kan. Met kleine stapjes vooruit kom je er ook, zo blijkt maar weer.

  Beantwoorden
  • Dank je wel, Sonja! Ik heb gestrest, genoten en nu ben ik aan het nagenieten. Alle tegenslag en strijd is het waard geweest te mogen exposeren in die mooie ambiance. Leuk om te lezen dat ook jij er weer bent! Jouw nieuwsbrief heb ik gelezen, maar mijn twee reacties daarop zijn teruggekomen. Of er is hier iets mis of onderweg door de lucht, maar in elk geval heet ik je vanaf hier ‘welkom terug’! Lieve groetjes!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan