Kunst

Het nieuws in april 2023

Kunst, Schilderen

Wat gaan de maanden snel voorbij, het is alweer tijd voor het nieuws in april 2023. Het lijkt net alsof ik het nieuws van maart pas gisteren heb verstuurd.  Daarin heb ik verteld over mijn droom die werkelijkheid is geworden. Schilderen en een eigen atelier hebben. Het heeft lang geduurd voordat ik die droom heb kunnen verwezenlijken. En het is fantastisch om in een eigen ruimte te kunnen werken. Niet dat ik eerst op de fiets of in de auto moet stappen om aan het werk te kunnen, maar meteen als ik dat wil de kwast op kan pakken.

En het werk in mijn eigen huis te kunnen laten zien wilde ik ook heel graag. Dat is een stap geweest waar ik niet lang over heb hoeven nadenken, ik wist meteen dat ik het zo wilde. Mij bezoeken kan dagelijks op afspraak en ook tijdens open dagen, dan kan iedereen gewoon binnenlopen. Het voelt als rijkdom én als vrijheid. Het is een groot goed je rijk te voelen met dat wat je hebt en met dat wat je kunt doen. Het vrij voelen en dat doen waar mijn hart ligt is niet zomaar vanzelf gegaan. het is een proces geweest waar ik jaren over heb gedaan.

Voor de aankomende expositie in juni heb ik nog een viertal grotere werken kunnen maken. Ondanks de beperkingen die ik nog steeds voel na de beenbreuk is het mij gelukt. ‘Waar een wil is, is een weg’ vertelt een spreekwoord ons en het is een waarheid als een koe. Eerlijk gezegd ben ik er trots op want ik ben geen snelle schilder, ik heb tijd nodig om iets te maken. Werk ook altijd aan meerdere schilderijen tegelijk want het komt heus voor dat ik vastloop. Dan zet ik het weg en ga verder aan een ander doek dat mij op dat moment het meest aanspreekt.

Deze afgelopen maand heb ik hard gewerkt en ook al veel voorwerk gedaan voor de komende maand mei. In juni ben ik bezig met het voorbereiden op het een-dags-project van The Colorfield Performance en om naar Bronckhorst te gaan.

De afgelopen weken ben ik ‘s ochtends niet begonnen met een collage, een snelle schets of een pagina in het art journal. De dag in het atelier begon met een kop koffie en daarbij het boek van Austin Kleon, ‘Keep Going’.

Het is ontzettend leuk door andere kunstenaars geïnspireerd te worden en geattendeerd op boeken. En dit boek heb ik ‘gevonden’ in de nieuwsbrief van Dayna Collins. Hier in Nederland is het in het Engels te koop bij de dikke blauwe meneer. Toch heb ik voor het gemak de Nederlandse versie gekozen, leest gewoon wat sneller.

Wil je graag een keer komen? Laat hier een bericht achter of bel mij op nummer 06 38743620. Van harte welkom.

Je kunt mij ook nog volgen op Instagram

Vorig bericht
Het nieuws in maart 2023
Volgend bericht
Het nieuws in mei 2023

12 reacties. Plaats een nieuwe

 • Anne Vellinga
  april 29, 2023 14:33

  Waar een wil is, is een weg, en daar ben jij een mooi voorbeeld van Ellie.
  Fijn dat je nu een heerlijk huis met tuin en atelier hebt, een huisgalerie waar je mensen kunt ontvangen die jouw kunst willen zien en vooral ook jou.
  Mooie vooruitzichten met twee exposities. Dat is hard werken, en gaat je goed af.
  Veel inspiratie en plezier met alle voorbereidingen. En lekker ontspannen in de tuin.

  Beantwoorden
  • Anne, het is zo fijn deze eigen plek te hebben, huis, tuin en atelier en ik geniet er volop van al was de start wat hobbelig. Iedereen is welkom ook buiten open dagen. Juni noem ik vooralsnog de ‘kunstmaand’ met de expositie en The Colorfield Performance een week eerder. Ik ga ervoor en jij kent me, ik wil dat ook graag, daar ligt mijn hart, bij kwast en doek! Dank voor je fijne reactie!

   Beantwoorden
 • Dayna Collins
  april 29, 2023 18:25

  Another beautiful newsletter and I love the large piece of art you shared – it is beautiful. Thank you for the shout out with the book recommendation, it is always sweet to be mentioned.

  Beantwoorden
  • Dayna, thanks for your visit on my website and your nice words and it’s a pleasure to mention you!

   In the end I was able to make four larger paintings, including this one. I am very happy that I managed to do it despite the limitations.

   Beantwoorden
 • Hoi Ellie, kom nu pas aan reageren op april toe. Sinds het gezin hier weer is uitgebreid is het wat rommelig.
  Als ik nog denk aan hoe je bv 2 jaar geleden schreef en hoe je nu bezig bent dan komt er een voldaan, gelukkig mens binnen. Je bent sterk bezig en daar kan ik van genieten, net als van je mooie werken!

  Beantwoorden
  • Lieve Marnel, ik bloos van je mooie woorden en ik vind het juist een compliment dat je door alle drukte heen toch tijd vindt even ‘hier op bezoek te komen’, dankjewel!

   Beantwoorden
 • Anne von Drehle
  mei 1, 2023 08:49

  Ellie, wat een mooi groot schilderij heb je gemaakt. Zal een mooie aanvulling zijn voor je expositie in Bronkhorst.
  Je bent een ongelooflijke doorzetter: waar een wil is, is een weg! Op je lijf gesneden.
  Liefs Anne

  Beantwoorden
  • Anne, dankjewel voor je lieve woorden. Net als jij (zo is het toch!!!) ga ik er ook voor, doorzetten maakt een mens sterk. Ik ben ook zo blij dat het gelukt is toch nog een paar grotere schilderijen te maken. En nu de rest van de voorbereidingen voor de expositie en dan, wie weet, kan ik misschien nog een paar kleine werkjes maken ☺ Liefs en tot gauw!

   Beantwoorden
 • Truitje Faber
  mei 1, 2023 11:02

  ‘Vandaag 1 mei Ellie. De tijd vliegt voorbij.de tuin straks vol groen en bloemen.
  Lees je hebt binnenkort weer veel leuke vooruitzichten. En bent weer druk
  bezig met alle voorbereidingen. En het herstel verloopt goed voor je. Wens je veel succes Ellie de komende tijd.veel zonneschijn en liefde voor alles.
  Lieve groet van Trudy

  Beantwoorden
  • Lieve Trudy, veel dank voor je mooie woorden. Het is heerlijk dat ik het gewone leven weer kan oppakken, al zijn er nog dagen dat het wat minder is. Die vergeet ik snel en ga verder. De vooruitzichten zijn mooi, een expositie en de zon en de zomer, de tuin die groen wordt en we weer meer buiten kunnen zijn. Dat alles hebben we nodig, licht, lucht en kleur, dat doet een mens goed! Lieve groetjes!

   Beantwoorden
 • Jannie Harmsen
  mei 6, 2023 17:29

  Hoi Ellie, met een dekentje op de bank en de verwarming aan: dat komt me bekend voor! Dat heb ik ook regelmatig gedaan. Vandaag is het 6 mei en hebben we al wel een paar mooie lentedagen gehad, maar toch blijft de regen de komende dagen ook niet uit. Maar…..meiregen brengt zegen, zegt men. Die zegen wens ik jou zeker toe, en ik ben heel blij voor jou dat je zo van je atelier geniet en de kwast op kunt pakken wanneer je maar wilt. Ga lekker zo door en geniet van al die fijne creatieve dagen die je nog te wachten staan. Fijn dat je gezondheid dit ook toelaat en de breuk weer goed genezen is. Maar niets forceren hoor, gewoon lekker genieten. Lieve groet!

  Beantwoorden
  • Jannie, wat is het toch fijn om hier en op andere manieren contact met gelijkgestemden te hebben zoals met jou. Dank voor je positieve woorden en ook voor het spreekwoord ‘meiregen brengt zegen’, ik kende het niet, maar het zijn mooie woorden. En voor jou wens ik dat ook, creatieve dagen, dat je mooie foto’s kunt maken waarvan jij veel mensen laat genieten (ik geniet daar ook erg van), goede gezondheid zodat we nog lang kunnen genieten van dat wat we graag doen! Liefs!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan