Kunst

Het nieuws in maart 2023

Het is al eind van de maand en ik heb nog niet geschreven, hoogste tijd voor het nieuws in maart 2023. De lente is begonnen, genieten jullie daar ook zo van? Struiken en bomen hebben al een groene waas en hier en daar is er al kleur van de bollen die de grond uitkomen. Voor mij is de lente sowieso ‘hoogseizoen’ in de tuin, de mooiste tijd van het jaar als alles uitschiet, elk jaar weer opnieuw. Wonderlijk hoe de natuur dat zelf regelt.

Zoiets gebeurt ook in het atelier. Steeds weer opnieuw groeit en ontstaat er iets tot het uiteindelijk een schilderij is. Dat vind ik ook een heel mooi proces want het gaat meestal niet van een leien dakje, veel vaker is het gewoon zwoegen. En als ik dan plots het gevoel heb dat het klopt, dat ik blij word van mijn werk, dat is heel bijzonder. Op het moment probeer ik al mijn energie te gebruiken om nog een paar grotere schilderijen te maken voor de expositie in Bronckhorst. Eerlijk gezegd ben ik daar zo druk mee dat ik al het andere om mij heen vergeet. Zo ook deze nieuwsbrief die op het nippertje van de maand te lezen is. Ik heb niet eens in de gaten gehad dat de maand bijna voorbij is.

Maar schilderen is ook het liefste wat ik doe. Op linnen, op papier of op paneel. En kijken naar het werk, daar gaat ook veel tijd in zitten. Schilderen is vooral kijken. Is het klaar? Heeft het toch nog iets nodig? Is er balans? Kloppen de kleuren? En nu ben ik ook bezig met kijken naar wat ik allemaal heb en een keuze te maken welke schilderijen ik meeneem naar de expositie. Daar ben ik nog niet helemaal uit.

De dagen vliegen voorbij en niet dat ik een hele dag werk, dat kan ik niet, maar met rust tussendoor lukt het mij toch die grotere schilderijen nog te maken. Ik laat er hier alvast twee zien.

Ik heb het gevoel dat er nu een ‘voor’ en ‘na’ Bronckhorst is. ‘Voor’ daar zit ik nu middenin en voor ‘na’ heb ik natuurlijk ook al plannen. Plannen voor wat ik nog allemaal wil doen. Ideeën genoeg. Ben enthousiast om die uit te werken, maar eerst zorgen dat ik een mooie expositie kan realiseren.

En daar ben ik zo mee bezig dat ik bijna zou vergeten dat ik een week eerder ook nog een paneel ga beschilderen in Landschapspark Lingezegen in Elst. Daar wordt dit jaar weer The Colorfield Performance georganiseerd. Dat vraagt natuurlijk om een beetje voorbereiding. Een paneel van 122×122 cm in een dag schilderen vind ik wel een uitdaging. Jullie begrijpen wel, achter de schermen hier genoeg te doen.

Eigenlijk is het heel bijzonder dat ik nu schilder, open dagen organiseer, op kunstmarkten heb gestaan en ik binnenkort een solo expositie heb. Altijd heb ik een droom gehad te willen creëren. In mijn jeugd en tienerjaren was die droom er al, maar ik heb er toen nooit over gepraat, met niemand. Geloof niet dat het in die tijd serieus zou zijn genomen en ik mij had mogen ontwikkelen in het schilderen.

Die droom heb ik jarenlang verstopt, maar regelmatig haalde ik ‘m tevoorschijn en droomde verder. Allerlei gebeurtenissen kwamen voorbij, maar de droom bleef bestaan. Pas jaren later en na veel vallen en opstaan werd hij weer levendiger. Ik ben er ook altijd in blijven geloven. En zie, na een lange aanloop waarin ik al wel schilderde heb ik nu eindelijk een eigen atelier en ook de ruimte om mijn werk te laten zien. Als je iets heel graag wilt, houd eraan vast, alles is op een of andere manier mogelijk, dat is mij wel duidelijk.

Nu mijn droom werkelijkheid is geworden wil dat niet zeggen dat ik er ben en op mijn lauweren rust. Welnee, er is altijd ruimte om te leren en te experimenteren met nieuwe technieken of een andere stijl. Dat is ook spannend en uitdagend.

In deze afgelopen maand heb ik verder weinig buitenshuis ondernomen waar ik nog over kan vertellen. Ik breng de dagen door in het atelier en geniet daar enorm van. Het atelier en de huisgalerie zijn trouwens alle dagen op afspraak geopend. Wil je graag een keer komen? Laat hier een bericht achter of bel mij op nummer 06 38743620. Je bent van harte welkom.

“If you can’t fly then run
If you can’t run then walk
If you can’t walk then crawl
But whatever you do you
have to keep moving forward”
Martin Luther King

Je kunt mij ook volgen op Instagram

Vorig bericht
Het nieuws in februari 2023
Volgend bericht
Het nieuws in april 2023

14 reacties. Plaats een nieuwe

 • Heel goed bezig Ellie. Bij je grote schilderijen zie ik het park. De struiken, wolken en de struik die je in het water ziet weerkaatsen. Heel mooi!
  Je bent met je droom bezig en het is een mooie droom.

  Beantwoorden
  • Dankjewel Marnel voor je mooie reactie. Een groot compliment van mij voor jou hoe je naar mijn werk kijkt en mij ‘en passant’ een compliment geeft!

   Beantwoorden
 • Ellie als ik nu moet omschrijven hoe jij in maart in het leven staat : concludeer ik dat je echt 100 % ervoor gaat . Begin bij de 4 jaargetijden waarvan ik jou zou indelen in de Lente of 🍂 Herfst
  Ik denk dat je echt geprikkeld wordt . Al je werken hebben iets . Zo is een sprekende kleur altijd in zijn voordeel. Als ik interesse zou hebben. Kijk ik eerst waar kan ik het hangen want wil wel er van kunnen genieten!!
  Mijn voorkeur gaat naar abstractie schilderijen ,Als ik zie hoe gedreven jij achter een schilderij staat zou ik de kans eens grijpen om bij jou eens te komen kijken . Voorlopig heb jij nog veel werk te doen en ik op lichamelijk gebied !
  Heel gedreven in het sociale leven , inspiratie opdoen ga zo door Ellie Succes in jou Kunstenaars wereld waar je echt al in de top hoort !!

  Beantwoorden
  • Thea, heel veel dank voor je mooie woorden, ik zie ze als een groot compliment. Ik geniet, ook van de minder goede tijden, er is altijd weer een periode dat het beter gaat en daar haal ik dan vertrouwen uit. Ik wens jou ook heel veel beterschap en sterkte. Als je graag eens het atelier en de huisgalerie wilt bezoeken, van harte welkom!

   Beantwoorden
 • athy van meerkerk
  maart 29, 2023 17:24

  Geweldig, Ellie. Ik zie steeds weer een nieuw detail in een nieuw schilderij. Ze zijn prachtig van kleur en de balans is in balans.
  Zo bijzonder om je ontwikkeling mee te maken. Veel plezier, schilder je droom de wereld in.

  Beantwoorden
  • Athy, zo fijn jouw reactie te lezen. Je voelt precies aan hoe ik bezig ben en daar geniet ik van! Dank ook voor je compliment voor mijn werk.

   Beantwoorden
 • Trudy Faber
  maart 29, 2023 19:48

  Leuk Ellie dat je de Lente vergelijkt met jouw werk.
  Vind echt knap van je Ellie je schilderijen hebben voor mij steeds dat ik er alles in zie en fantaseer.De kleuren zo mooi.
  Ik zag dat je ook klein formaat maakt. Als ik er een zie je laat ze regelmatig zien wil ik kopen bij je.
  Rood vind ik heel mooi met zwart. Een eigen fantasie van jou. Veel succes Ellie en geniet van de tuin die straks bloeit.
  Lieve groeten van Trudy.

  Dat je

  Beantwoorden
  • Trudy, jouw reactie is een groot feest om te lezen, dankjewel! Je bent van harte welkom eens te komen kijken naar klein werk of als je er iets over wilt weten stuur mij een berichtje. Ik geniet nu erg van de tuin, alles schiet uit, ook een groot feest!

   Beantwoorden
 • Prachtige doeken, lieve Ellie. Nog steeds zoooo blij voor je, dat je eindelijk je vaste stek hebt gevonden. Het levert je genoeg inspiratie dat is duidelijk. Ook ik hou van de Lente met heel mijn hart, maar ook van de herfst wasr alles afsterft en plaats maakt voor dit nieuwe jonge leven. Succes met de voorbereidingen lieverd🥰🥰🥰

  Beantwoorden
  • Dank lieve Berna voor je heerlijke reactie! Het is een rare periode geweest vorig jaar, maar ik geniet volop van het huis en de tuin. Het gaat in het atelier nog niet zoals ik wil, maar wel met sprongen vooruit! En net als jij houd ik ook enorm van de herfst, dat is ook ‘hoogseizoen’ in de tuin en in de natuur met de schitterende kleuren die daarbij horen en het afsterven dan, dat belooft nieuw leven. Mooi zoals dat vanzelf gebeurt! Liefs 🥰

   Beantwoorden
 • Liefje
  Mooi om te lezen hoe je beschrijft dat je altijd hebt gedroomd om te kunnen schilderen en dat het ook uitgekomen is. Een eigen atelier, je toont je mooie kunst aan de wereld en ja een eigen solo expositie op een hele mooie plek. Blijf doorgaan 🤗🙏👍🏻

  Beantwoorden
  • En dankzij jou en samen is het mij gelukt mijn droom te verwezenlijken, al lang voordat ik mijn eigen atelier had. Je hebt mij gestimuleerd het schilderen vorm te geven en het is je gelukt mijn vertrouwen daarin ook te laten groeien. 😘

   Beantwoorden
 • Dayna Collins
  april 6, 2023 16:30

  Ellie, I love all of your photos and your description of your painting process. It is a lot of work and when it all comes together, it is such a sense of relief and delight!

  Beantwoorden
  • Dayna, it’s so nice that you are such a loyal reader, after all it takes some time to translate. Thanks for your compliments and for appreciating my photos and painting process. And indeed, when everything comes together it is a relief and pleasure, I can enjoy that enormously!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan