Kunst

Het nieuws in februari 2023

Kunst, Schilderen

Laat ik nou bijna vergeten het nieuws in februari met jullie te delen. Hoe dat kan? Ik ben een beetje druk geweest. Helaas niet zoveel met schilderen als ik zou willen. Wel met lieve mensen op bezoek. En met een workshop op zondagmorgen vroeg om half 8, nog een andere met vele uren video en een paar uitstapjes. Allemaal heel leuk, maar met dit alles was de koek op. Kennen jullie dat? Zoveel leuke dingen waar je inspiratie uithaalt en blij van wordt, maar waarna de vermoeidheid toeslaat. Enfin, hier ben ik dan toch.

De maand begon met het werken aan een groter schilderij voor de aankomende expositie in Bronckhorst. Ik kan het nog niet laten zien. Het staat of hangt in het atelier en ik kijk ernaar. Een van de laatste bezigheden aan een werk, dan komt nog het afwerken met een vernis en Man die het werk inlijst. Ook heb ik nu wat meer werk op papier gemaakt om mee te nemen dat wordt ingelijst in een passe partout.

En om op de expositie terug te komen, die is van 17 tot en met 23 juni aanstaande in de kapel in Bronckhorst. Het staat ook op deze pagina vermeld. Ik heb de locatie gezien en ben daar meer dan tevreden mee. Voel het als een voorrecht in zo’n mooie omgeving en in zo’n mooie ambiance te mogen exposeren. Nu ik er ben geweest weet ik hoeveel schilderijen er nodig zijn en kan ik beter bepalen welk werk ik mee wil nemen. Én nu weet ik ook dat het niet in één auto kan. Dat wordt met twee auto’s rijden of een busje of een ‘pak ’n bak’ huren. Als je in de buurt bent of zin hebt in een uitstapje dan ben je natuurlijk van harte welkom. Het lijkt me erg leuk je daar te begroeten.

Ik heb op een zondagochtend een workshop collages maken van een paar uur gedaan. Half 8 was het, maar op locatie was het 12u00 ‘s middags. Hier was het buiten donker, de gordijnen dicht en ook nog wel koud in huis. Maar ik zat klaar onder een dekentje om die workshop van Nikita Thakur uit India te volgen. Ik vond het erg leuk en zeker de moeite waard. Collages maken wil ik al langer, maar heb mij er nog niet echt toe kunnen zetten, kwast en doek gaan dan toch steeds weer voor. Je kunt Nikita’s werk hier bekijken of op Instagram

En ik heb nog een workshop gevolgd met enkele uren aan video’s over schilderen en alles wat je kunt doen met bepaalde technieken, compositie en kleur. Echt interessant, maar ook heel veel. Natuurlijk kan ik na een aantal jaren bezig met schilderen al aardig uit de voeten, maar er is altijd wel iets wat je opsteekt, al is het een woord of een handeling die aanspreekt.

En deze maand ben ik weer een jaartje ouder geworden. Ook al vieren we de dag niet met vrienden en familie, ik ben toch zeer verwend met cadeautjes gebracht door lieve mensen of door de postbode. Op onze verjaardagen gaan Man en ik namelijk altijd samen ergens heen en de jarige mag kiezen. Ik wilde naar de expositie van Kees van Dongen in het Singer Museum in Laren.

Ben je nog niet geweest, maar houd je van kunst en ook van het werk van Kees van Dongen, beslist gaan. Het is een prachtige overzichtstentoonstelling uit zijn begin periode, zijn doorbraak in Parijs en het latere werk. Mensen die zijn kunst kennen weten dat juist zijn kleurgebruik en de manier waarop hij vrouwen schilderde en dan vooral met zeer sprekende grote ogen, weten dat het de moeite waard is erheen te gaan. Maar het is druk, heel druk en het parkeren is ook moeilijk vanwege die drukte, maar probeer het.

Jullie weten al dat ik op 10 juni aanstaande meedoe aan The Colorfield Performance, maar wat misschien nog niet overal of bij iedereen bekend is, de locatie is veranderd. Het project wordt niet in Limburg georganiseerd, maar weer in Landschapspark Park Lingezegen in Elst net als in 2021. Jullie kunnen er hier alles over lezen.

Op de vraag die ik van velen krijg of ik weer helemaal opgeknapt ben na de val? Het gaat alweer beter. In huis en rondom loop ik zonder hulpmiddel, maar ben ik moe dan is de stok, ooit nog van mijn vader geweest of de rollator een uitkomst. Ik sta nog onder controle en heb ook nog fysiotherapie, maar het gaat beslist de goede kant op.

Ook al heb ik deze maand zelf niet zoveel geschilderd, toch ben ik eigenlijk alleen maar bezig geweest met kunst. De workshops, het kijken naar kunst en mij voorbereiden op de expositie in juni. Daar heb ik natuurlijk ontzettend veel zin in en ik geniet van de voorpret mijn eigen kunst te kunnen exposeren.

Voor wie op de hoogte wil worden gehouden, maar zich nog niet heeft aangemeld, kan dat doen door mij een bericht te sturen via het contactformulier van de website of kan zich aanmelden via deze link

Vorig bericht
Het nieuws in januari 2023
Volgend bericht
Het nieuws in maart 2023

20 reacties. Plaats een nieuwe

 • Lezende word ik er al moe van 😉 . Het is een echte Ellie maand geweest voel ik zo. Wat weinig schilderen, maar een dag heeft maar 24 uur. Een schitterende locatie om te exposeren. Heeft wat extra’s . Fijn dat je opknapt en geniet al van je vooruitzichten.

  Beantwoorden
  • Marnel, het was ook een beetje veel, maar soms komt het zo uit. Gelukkig heb ik de mogelijkheid daarna op te laden zolang als nodig! De expositie is in een mooie omgeving, spannend, maar verheug mij enorm! Fijne dag 🌷🌷

   Beantwoorden
 • Sonja Grinwis
  februari 25, 2023 12:05

  Lieve Eliie,

  Alsnog van harte gefeliciteerd het is me echt helemaal ontschoten. Fijn te lezen dat je aan het opknappen bent en lekker bezig kunt zijn in je atelier.

  Beantwoorden
  • Dankjewel voor je felicitaties Sonja, zijn nu ook nog geldig 😉 Het geeft moed te merken dat ik vooruit ga en weer met rust tussendoor bezig kan zijn, heerlijk!

   Beantwoorden
 • Je kunt weer steeds meer bezig zijn met waar je hart ligt, wat fijn voor je!

  Beantwoorden
 • athy van meerkerk
  februari 26, 2023 00:12

  Druk druk druk, want klinkt dat goed Ellie en wat doe je veel verscheidene dingen. Heerlijk om het al lezend met je mee te beleven.
  Kees van Dongen heb ik al gezien en er van genoten. We gaan nog een keer want het is veel, Het beeld en het woord. Maar Singer is een verrukkelijk museum, een half uurtje rijden weg, dus ik maak mij op voor nog een keer. Succes met alles wat je aanpakt. En wat fijn dat zelfstandig lopen weer mogelijk is. Van harte….

  Beantwoorden
  • Athy, wat leuk dat je ook al naar de expositie van Kees van Dongen bent geweest. Ik heb ook ontzettend genoten en het boek mee naar huis genomen. Ik heb ooit van iemand gehoord dat als je niet meer naar het museum kunt gaan dan heb je het museum thuis in de vorm van je eigen kunstbibliotheek. Ik vind kunstboeken sowieso een bezit. Dank voor je mooie wensen, je blijft op deze manier op de hoogte, al kunnen we elkaar (nog) niet zien. 🌷🌺

   Beantwoorden
 • Leuk Ellie weer een inkijkje in het leven van alle dag. Je hebt weer veel leuke dingen in het vooruitzicht voor de komende tijd. En het voorjaar komt in al zijn pracht.
  Veel succes en fijn dat je weer goed hersteld.
  Geniet van zon en leuke dingen straks ook weer samen. Liefs trudy 🌿🌹🌱

  Beantwoorden
  • Lieve Trudy, dank voor je mooie reactie. Ik ben zo blij dat ik weer een beetje beter vooruit kan en dadelijk ook weer naar buiten kan als het voorjaar losbarst. Een expositie in het vooruitzicht in deze prachtige kapel maakt mij ook heel blij en trots! 🌹🌹

   Beantwoorden
 • Klonkt toch als een fijne maand – februari is kort!!! We gaan elkaar zeker zien. Misschien kom ik naar Bronkhorst. Ik vind dat een prachtig gebied. Succes met je tentoonstelling.
  We zien elkaar zeker bij #thecolorfield. Dat is bijna in mijn achtertuin 😉. Nog gefeliciteerd met je verjaardag. Lieve groeten uit Buren.

  Beantwoorden
  • Margo, wat leuk je op mijn website te kunnen begroeten! Februari was een feestmaand als ik het zo nog eens overdenk. Het zou ontzettend leuk zijn elkaar in Bronckhorst te ontmoeten, je bent natuurlijk van harte welkom, graag! Een week eerder bij The Colorfield Performance kan natuurlijk ook, ik ben er op 10 juni. Had er geen idee van dat het zo dichtbij Buren zou zijn. In elk geval gaan we elkaar zien, heel erg leuk! 🌺🌺

   Beantwoorden
 • Anne Vellinga
  maart 3, 2023 11:54

  Supergoed bezig Ellie. Je gaat als een trein en dat met fysieke perikelen, bewonderenswaardig. Je haalt moed en inspiratie uit je creatieve werk dat op ons overslaat. Ben benieuwd hoe de collage-art je werk gaat inspireren, leuke kunstenares, Nikita. Goed gevonden! We zien elkaar in Bronckhorst. Groet!

  Beantwoorden
  • Dankjewel voor je fijne reactie, Anne. Ik voel mij nog niet zoals het zijn moet, maar merk wel dat het een goed ‘medicijn’ is in het atelier alweer een beetje bezig te kunnen zijn, het maakt me blij! Bij toeval kwam ik bij Nikita terecht en heb meteen de volgende ochtend de workshop bekeken. Ik heb wat ideeën, maar nu richt ik mij eerst op de expositie, waar jullie natuurlijk heel welkom zijn! 🌺

   Beantwoorden
   • Anne Vellinga
    april 2, 2023 15:01

    Fijn! Als we niet komen, komt dat doordat we dan in het Fichtelgebergte zijn

    Beantwoorden
    • Leuk dat je het laat weten, Anne en ik bedenk dat jullie volgens mij elk jaar in juni in het Fichtelgebergte zijn. In elk geval wanneer jullie ook gaan, veel plezier!

     Beantwoorden
 • Anne von Drehle
  maart 4, 2023 12:03

  Lieve Ellie, het was een intensieve maand voor jou, zo te lezen. Maar soms lopen de dagen zo.
  Maar je kan er ook weer veel energie uithalen door nieuwe inspiratie op te doen. Ben benieuwd wat je over de workshops te vertellen hebt.
  Lieve groet Anne von Drehle

  Beantwoorden
  • Voor nu was het inderdaad wel een beetje intensieve maand Anne, maar soms gebeurt dat gewoon. Ik heb weer uit kunnen rusten en ben in gedachten regelmatig in de kapel, dat geeft ook prikkels om aan de gang te blijven al is het niet zoveel of zo vaak als ik zou willen. Daarvoor heb ik nog wat geduld nodig en dat is niet echt mijn sterke kant 😏 liefs!

   Beantwoorden
 • Hoi Ellie,

  Fijn om te lezen dat het beter gaat! Dat je weer meer op je agenda zet, meer doet. Goed zo!
  Kees van Dongen, ja, bijzonder werk heeft hij gemaakt.
  En collage maken, heb ik je aangstoken? Maar het is leuk, vind jij dat ook?

  Een goede maand maart gewenst, hopelijk wordt het iets warmer want ik heb het steenkoud…

  Groetjes,

  Mariëlle

  Beantwoorden
  • Mariëlle om met het laatste te beginnen, ik heb het ook zo vreselijk koud. Schuif de stoel naar daar in de kamer waar de zon binnenkomt, heerlijk is dat! We hebben nog even wat geduld nodig voordat de lente begint en we ons allemaal weer wat energieker voelen. Ik heb wel nog wat te doen wat betreft de fysiotherapie, maar ik ga vooruit. Collage maken is hartstikke leuk, wil het al langer en het komt ook dat ik er iets meer mee ga doen, maar voor nu staat de expositie op nummer 1. Aangestoken ben ik zeker door jou, maar ook door Anne Vellinga. Kijk maar eens op haar website http://www.annevellinga.nl .🌷

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan