Kunst Het nieuws in januari 2023

Het nieuws in januari 2023

Kunst, Leven, Schilderen

Het eerste nieuws in dit gloednieuwe jaar, het nieuws in januari 2023. Afgelopen jaar zal ik niet snel vergeten. Eindelijk was daar de verhuizing naar ons nieuwe huis en waar we nog elke dag enorm van genieten. Er waren open atelier dagen en ook een kunstmarkt waar ik met veel plezier op terugkijk. De tweede helft was enerverend op een andere manier, dat is jullie bekend. De revalidatie is nog gaande, maar ik heb veel zin in 2023.

Het gekke is dat het lijkt alsof ik nu pas echt kan beginnen met werken in het atelier. Dat afgelopen jaar enkel een voorbereiding is geweest en de basis is gelegd voor mijn leven dit jaar. Net alsof alles nu ‘echter’ is dan meteen na de verhuizing, zo voelt het en dan bedoel ik ‘echter’ in mijn atelier en in mijn leven met kunst.

Alsof ik vanaf de eerste dag van het nieuwe jaar ook een nieuwe fase ben ingegaan. Dat ik nog meer voel dat het schilderen mijn werk is, dat wat ik het liefst doe en meer plannen en ideeën heb dan de laatste voorbije jaren. Misschien ook wel begrijpelijk omdat ik eerst niet, maar nu wel een huis en een eigen atelier heb. Net alsof ik die voorbije jaren ook nodig heb gehad om tot hier te komen. Het gaat nu meer vanzelf. Het voorbereiden op exposities en open dagen die ik heb gepland. Ideeën uitwerken en ook enkele waarover ik nog nadenk. Ik kan er nu nog niets over vertellen. Als het concreter is deel ik het natuurlijk met jullie in mijn nieuwsbrief van de maand.

En vooral heb ik voor dit jaar mijn focus gelegd op creëren. Dat kan ik pas als er voldoende ruimte is en daarmee wil ik zeggen, weinig tot geen afspraken. Te veel prikkels zorgen bij mij voor een blokkade, dat is waar ik voor moet waken. Maar het is ook een valkuil want veel dingen vind ik leuk om te doen. Familie en vrienden zijn belangrijk, daar maak ik tijd voor. Voor de rest wil ik bezig zijn in het atelier. En daarnaast plan ik ook tijd in voor ‘zorg voor mezelf’. Ik houd van fietsen in de natuur en na de revalidatie hoop ik dat weer elke dag te doen. Ik kan daar enorm van genieten en vind het inspirerend voor mijn werk in het atelier. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden, dat geeft mij rust en ontspanning en samen met Man iets ondernemen is ook een feestje.

Vanaf de eerste dag van het jaar doe ik mee met een challenge #21daysinmyartworld en post ik zo nu en dan op Instagram de opdracht van de dag. Zo was er ook een dag waarop naar het kleinste schilderij ooit gemaakt werd gevraagd. Dat waren bij mij een aantal mini’s van 10×10 cm. Daarna kwam het idee ze weg te geven. Intussen zijn ze al op de post gegaan op weg naar liefhebbers. Ontzettend leuk om te doen en het geeft altijd een speciaal gevoel als iemand interesse in mijn werk heeft.

Sinds een week of twee kan ik wat beter staan en werk ik, nog wel met tussenpozen aan een drietal grotere schilderijen. Het gaat mij eigenlijk nog niet snel genoeg, maar geduld hebben is niet mijn sterkste kant. Ze zijn bedoeld voor de expositie in juni in de Kapel van Bronckhorst, maar voor die tijd waarschijnlijk ook op social media of op de website te zien. Tenslotte is het werk dat ik maak voor iedereen.

Wil je graag op dit nieuws reageren, dat kan als je verder naar beneden scrollt. Wil je graag het atelier en de huisgalerie bezoeken, ook dat kan natuurlijk en ik zou het leuk vinden. Je bent van harte welkom, maar maak eerst een afspraak. Stuur me een e-mail of bel me op 06 38743620.

Lieve groetjes, Ellie


Foto boven tekst eigen werk

‘Hidden Bird’ Acryl mixed media
Op canvas 40×50 cm in witte baklijst

 

 

 

 

Vorig bericht
Het nieuws in december 2022
Volgend bericht
Het nieuws in februari 2023

18 reacties. Plaats een nieuwe

 • Sophie Dijkgraaff
  januari 22, 2023 10:35

  Je blog weer graag gelezen. Leuk initiatief om mini’s te versturen naar liefhebbers.

  Beantwoorden
  • Dankjewel voor je reactie Sophie, fijn je hier te lezen! De mini’s aan liefhebbers te geven was een spontaan idee waar ik niet aan voorbij kon gaan. Het maakt mij blij als anderen het werk mooi vinden!

   Beantwoorden
 • Goed te lezen dat je (jullie) eindelijk kunnen doen waar je hart ligt. Je mini’s wachten op Peet. Ik ben er heel blij mee, maar misschien wil ik ze inlijsten. Kan even duren, maar geduld (ook niet mijn beste eigenschap). Dat februari qua revalidatie en je liefdes weer stapjes mag maken.

  Beantwoorden
  • Marnel, zo fijn je weer hier te begroeten en ja het huis past ons en weer een ‘eigen’ leven hebben op een fijne plek is heerlijk! De mini’s zijn jullie van harte gegund, geniet ervan! Als ze eenmaal hangen zou ik graag een foto van je willen hebben, daar maak je mij blij mee 😘

   Beantwoorden
 • Truitje Faber
  januari 22, 2023 12:02

  Ellie lukt mij niet om te reageren.

  Beantwoorden
 • Mariëlle ten Berg
  januari 22, 2023 15:27

  Hallo Ellie,

  Het is fijn om te lezen dat het weer wat beter gaat.
  Dankjewel voor de mini’s, ze moeten nog een plekje krijgen, dat heeft even tijd nodig.
  Houd de weg omhoog vol, met geduld, dan komt het goed.

  Groetjes,

  Mariëlle

  Beantwoorden
 • Anne Vellinga
  januari 22, 2023 20:28

  Mooi hoe je levensweg je almaar dichterbij je diepste verlangen brengt en dat het huis dat jullie gevonden hebben de ruimte biedt die nodig is voor een schilder (en muziekliefhebber). Bronckhorst is goed te bereiken vanaf Zeddam, zou fijn zijn jou en je werk weer eens van dichtbij in het echt te zien.
  Fijn ook dat je bewegingsruimte groeit, dat je weer kunt staan bij momenten. Ben je ook al aan het dansen in de armen van je lief? Het hielp Aal heel erg dat Kees dat met haar ging doen na haar heupbreuk; hij achterwaarts en zij voorwaarts op muziek van Paul de Leeuw in wiens stem ze ineens alles voelde waar zij naar verlangde. Alle goeds van Anne

  Beantwoorden
  • Anne, wat een mooie reactie, veel dank daarvoor. Die levensweg is altijd de leidraad voor de volgende stap(pen). Het is mij weer duidelijk geworden, eerst in het vakantiehuis en nu tijdens de revalidatie. Wonderlijk hoe uiteindelijk altijd alles samenkomt.

   Dat dansen lukt nog niet echt goed, misschien als ik een nieuwe heup had gekregen, maar het helen van het dijbeen bovenaan gebroken, duurt wat langer. Geduld hebben is lastig, maar ik ben zeker op de goede weg.
   Ik heb zojuist even op Google maps gekeken, het is maar een half uurtje rijden van Zeddam naar Bronckhorst, dichtbij dus!

   Beantwoorden
 • Fijn weer wat te lezen Ellie! Mooi hoe je reflecteert op wat er vorig jaar is gebeurd, waar je nu bent/staat, wat je zou willen in de komende tijd. Ik hoop van harte dat je je weer kunt wijden aan dat waar je hart ligt! (en dat je revalidatie goed verloopt, dat vergroot de kans aanzienlijk om dat te realiseren) liefs, Cora

  Beantwoorden
  • Cora, ontzettend leuk je hier te lezen en veel dank voor je hartverwarmende reactie. Tijdens zo’n revalidatie is er veel tijd om te reflecteren, te kijken waar je staat en waar je naar toe wilt. Voor mij is het nog duidelijker geworden dat werken in het atelier mij blij maakt. Nu de revalidatie nog, stapjes vooruit maken, daarbij heb ik nog wat geduld nodig, maar ik vertrouw erop dat alles weer goedkomt. Veel liefs!

   Beantwoorden
  • Yvonne Franssen
   januari 23, 2023 20:13

   Wat leuk om ‘mijn’ (tussen aanhalingstekens want natuurlijk de jouwe) schilderijtjes in je nieuwsbrief/blog tegen te komen. Ze zijn het eerste wat ik zie als ik ‘s ochtends wakker word. 😊

   Beantwoorden
   • Wat leuk jou hier te kunnen begroeten! Ik ben totaal vergeten je om toestemming te vragen jouw foto met ‘jouw’ schilderijtjes te mogen plaatsen, hopelijk niet heel erg 😉 dat is waarschijnlijk leuk wakker worden!

    Beantwoorden
 • Mieke Schepens
  januari 26, 2023 01:34

  Wederom Graag Gelezen (met hoofdletters), Ellie!
  Ik ben even wat rustiger dan je van mij gewend bent, maar dat komt wel weer goed.
  Warme groet,
  Mieke

  Beantwoorden
  • Dank je wel, Lieve Mieke, ook met hoofdletters! Zo fijn je dan toch hier te zien als je even wat gas terugneemt of terug moet nemen.
   Mooie dag, wens je veel goeds!

   Beantwoorden
 • athy van meerkerk
  februari 2, 2023 11:07

  Zo mooi hoe je je groei beschrijft. Ik snap helemaal dat je een jaar nodig had om te aarden in je nieuwe huis. Het is ook geen kleine overgang na die jaren van zoeken en niet vinden. Ik zou zeggen dat je een organische groei hebt doorgemaakt zodat je nu met minder obstakels aan het schilderen kunt beginnen, dit jaar en alles wat daarbij hoort. Ook dat is veel. Klinkt helemaal goed Ellie, ben zo blij voor je.
  Groeten, ook aan man !

  Beantwoorden
  • Athy, het is precies zoals jij het zegt, ‘aarden in het nieuwe huis’ met daarbij alle hobbels zoals een hersenschudding en een gebroken dijbeen. Die dingen hebben vele maanden in beslag genomen, maar toch, die hebben mij ook rust gebracht om naar binnen te gaan en te onderzoeken en te voelen wat ik wil. Er staat van alles op de rol, maar daarover meer in de nieuwsbrieven die maandelijks in je postbus vallen!. Lieve groetjes!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan