Kunst

Het nieuws in november

Kunst, Schilderen

Het is de hoogste tijd voor het nieuws in november. Ik vind het leuk jullie mee te nemen in mijn doen en laten in  het atelier. Uitstapjes maak ik nog niet veel, dat gaat nog niet. Ik ben vooral bezig met de voorbereidingen voor de open dag en de atelier sale.

Ik begin mijn dagen meteen ’s ochtends in het atelier. Nestel mij in een fauteuil, het ontbijt en koffie erbij en een van de mooie kunstboeken die ik zo nu en dan koop of ook wel eens krijg. Deze dagen heb ik veel gelezen en gekeken in het boek van David Mankin ‘Remembering In Paint’. Een echte aanrader.

Maar er is nog een boek dat ik steeds weer opnieuw oppak. Dayna Collins heeft het mij toegestuurd, ‘Inside The Painters Studio’ van Joe Fig. Ik had het al een keer gelezen, maar ben weer opnieuw begonnen. Het is zo inspirerend de interviews van de vierentwintig kunstenaars te lezen en ook de foto’s van hun ateliers te bekijken. Hun herkenbare uitspraken, gedachten en gevoelens te lezen en te weten hoe zij ooit zijn begonnen. Het helpt mij door te gaan op de ingeslagen weg. Ideeën op te doen en plannen te maken voor de tijd dat ik weer zonder restricties kan lopen, fietsen en bovenal werken in mijn atelier.

Voor de lezers die ook actief zijn op Instagram is @daynalovesart het account van Dayna Collins en @davidmankinart het account van David Mankin.

De werken met olieverf en cold wax op papier zijn klaar en ingelijst in passe partouts die ik heb laten maken bij  Kunstgalerie-Lijstenmakerij IROK in Horst. Ik heb ze verder niet in een lijst gedaan, daar kan ik natuurlijk ook voor zorgen.

Man heeft nog een aantal schilderijen ingelijst in een baklijst en de huisgalerie ingericht, die is nu zo goed als klaar. We doen het samen, maar hij hangt alles op, ik denk, zoek uit en stuur. Hier en daar misschien nog iets verschuiven, maar het ziet er mooi uit. En neen geen video vooraf, dat is mij al door een paar mensen gevraagd, dan is de verrassing weg.

Misschien ben je op zoek naar kunst voor jezelf, misschien wil je iets cadeau doen, misschien heb je gewoon zin om even te komen kijken. Ik vind het in elk geval leuk je te ontmoeten. Op zondag 27 november aanstaande ben je van harte welkom in mijn atelier en huisgalerie. Voor wie die dag verhinderd is en toch graag wil komen, geen nood. Het atelier en de huisgalerie zijn de hele week op afspraak geopend. Een afspraak kunt je maken via e-mail of via 06 38743620.

Wie mij volgt weet dat ik door ruimtegebrek een aantal jaren enkel klein werk heb kunnen maken en door mijn val van een paar maanden geleden ben ik er nog niet aan toegekomen grotere schilderijen te maken. Dat ben ik wel van plan en om daarvoor plaats te maken heb ik besloten die dag een aantal werken voor een leuke prijs aan te bieden. Kom gerust kijken welke werken ik in de sale doe voor een bedrag waar we misschien allebei blij van worden. Immers: Ik ben ervan overtuigd dat kunst, licht en kleur de wereld mooier maken’

Via whatsapp en e-mail krijg ik veel vragen over de revalidatie. Daarom ook hier een update. Helaas verloopt die revalidatie minder snel, goed of voorspoedig dan ik zou willen en waar de arts van uit is gegaan. Het is nu vier maanden geleden dat ik ben geopereerd. Qua kracht en stabiliteit ga ik vooruit, qua belasting heb ik stappen terug moeten doen. Daarom heb ik einde van de maand weer een afspraak met de orthopeed en worden er ook nieuwe röntgenfoto’s gemaakt.

Ik ga er van uit dat alles goed is, maar dat ik misschien alleen wat meer tijd voor het herstel nodig heb. Van te veel pijn word je een beetje ellendig, daar heb ik wel last van. Het is goed dat er nogmaals naar wordt gekeken. Het schilderen, ook het maken van werk op papier staat nu even op een laag pitje. Het is een gebrek aan energie, dat vind ik echt jammer. Ik zal wat meer geduld moeten hebben. Daarna kom ik zeker terug met nieuw werk en nieuwe inspiratie.

Tot ziens op 27 november aanstaande van 12u00-17u00 uur
Kerkstraat 61 in Asten.

Lieve groetjes,

Ellie

Foto boven tekst eigen werk
‘Leaving’ Acryl mixed media op
Linnen 60×60 cm ingelijst in
Een zwarte houten baklijst

Vorig bericht
Het nieuws in oktober 2022
Volgend bericht
Het nieuws in december 2022

8 reacties. Plaats een nieuwe

 • Hoi Ellie, nog steeds geniet ik als ik lees hoe je weer echt thuis bent. Heb bewondering voor je dat je jezelf nog steeds ontwikkelt in datgene wat je zo gelukkig maakt. Helaas is de open dag momenteel te ver voor ons, maar ik wens je heel veel succes en moois dan!

  Beantwoorden
  • Lieve Marnel, dat jullie niet kunnen komen is zo begrijpelijk. Zorg goed voor elkaar, neem de tijd, geniet ervan dat jullie samen zijn, dat is belangrijk! Wie weet kan het wel eens, het is mijn bedoeling vaker een open dag te organiseren. Dankzij Man kan ik dit natuurlijk allemaal realiseren. Altijd wordt er gezorgd dat ik dat kan doen waar mijn hart ligt, schilderen. Zelfs in deze periode waarin ik nu zit, extra tafels, een fijne stoel, alle spullen bij de hand, dat is zo fijn! Mooie dag 🌹

   Beantwoorden
 • Hoi Ellie,

  Balen dat de revalidatie even wat stagneert. Maar zo gaat het vaak met genezen: omhoog en dan even stoppen. Of een stapje terug. Maar het komt goed, niet wanhopen hoor. En dat je narrig wordt van pijn, volkomen normaal en begrijpelijk. Ik word vaak wat suf van pijn, je lichaam maakt dan zelf verdovende opium-achtige stofjes aan maar het is niet verslavend, hihi.
  Schilderen, ja, dat is meer dan een hobby, ook voor mij. Het is een levensstijl. Het móét gewoon.
  Mijn atelier is op het moment te koud om in te werken, ik ben veroordeeld tot de keukentafel. Daar word ik narrig van…moet mijn draai weer vinden. Maar schilders zijn creatief en flexibel dus dat gaat ongetwijfeld lukken!
  Ik hoop je binnenkort in levenden lijve te zien Ellie!

  Groetjes,

  Mariëlle

  Beantwoorden
  • Als ik maar opknap, Mariëlle, daar draait het om. Ik weet al wat langer dat het ook langer dan 6 maanden gaat duren. Dat was al eerder duidelijk. Nu zorgen dat ik geduld, moed en vertrouwen houd! Mezelf kennende ga ik er wel voor al zijn er ook wel eens momenten dat ik wat minder positief ben.

   Creativiteit zit in je en wat in je zit gaat niet weg, dat weten wij allebei. Ik zie je zitten aan tafel, heel gezellig, maar alleen jammer dat je dan waarschijnlijk ook weer alles moet opruimen en opnieuw klaarleggen, is niet altijd leuk. Heb je niet een klein kacheltje zodat je toch in je eigen atelier kunt werken? Of nog beter een infrarood paneel, zuinig in gebruik en een kleine ruimte is ontzettend snel verwarmd. Man gebruikt een paneel op zijn werkkamer. Het staat onder de tafel, geeft weerkaatsing en de ruimte is in een mum van tijd warm, zo’n paneel hoeft niet per se aan het plafond te hangen.

   Beantwoorden
 • Sonja Grinwis
  november 21, 2022 12:54

  Lieve Ellie,

  Fijn om weer wat van je te lezen. Het is heel begrijpelijk dat je narrig wordt van de pijn en dat het herstel minder vlot verloopt als gehoopt. Je maakt er het beste van en dat is genoeg. Ik wens je heel veel mooie ontmoetingen op de open dag. Ik heb er de vorige keer erg van genoten en elke ochtend is jouw schilderij het eerste wat ik zie als ik mijn ogen open doen.

  De komende tijd ben ik nog druk met mijn boeklancering en de promotie daarvan. Daarna hoop ik echt snel weer af te spreken.

  Beantwoorden
  • Lieve Sonja, jij gaat nu eerst voor je boeklancering en de promotie ervan zorgen. Wij gaan elkaar daarna zeker weer zien! Ontzettend fijn dat jij vorige keer zo van de open dag hier hebt genoten, maar weet dat ik van jullie komst heb genoten en jullie weg te zien gaan met een schilderij was een groot cadeau! 🧡

   Beantwoorden
 • Lieve Ellie

  Leuk weer een bericht van je te lezen. Lees dat het herstel nog enige tijd vergt. Maar als alles straks maar weer in orde is en je weer fijn kunt schilderen en andere zaken kunt doen. Straks in het voorjaar weer heerlijk fietsen. Wens je van harte beterschap toe. Ook veel succes met de tentoonstelling van je gemaakte werk. Veel succes daarmee, De afstand is mij te ver maar ik geniet van alles wat je laat zien op Instagram.
  Hartelijke groeten en liefs van Trudy

  Beantwoorden
  • Lieve Trudy, veel dank voor je lieve woorden. Het herstel duurt gewoon wat langer, maar ik ga er van uit dat het allemaal goedkomt. De voorbereidingen voor de open dag zijn in volle gang met hulp van Man, zonder hem zou het niet kunnen. Ik verheug mij er op weer mensen te kunnen begroeten, dat is denk ik een van de betere medicijnen. Dat voor jou de afstand te groot is begrijp ik volkomen, maar als alles hier in orde is maak ik een video, die kan ik dan posten, zo is het net alsof je erbij bent. Veel liefs en groetjes!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan