Kunst Het nieuws in oktober 2022

Het nieuws in oktober 2022

Kunst, Schilderen

En dan is het plots herfst en ben ik er weer met het nieuws in oktober. Elk jaar geniet ik van de zomerse dagen, maar als de herfst in aantocht is kijk ik daar toch naar uit. Vaak zijn er nog mooie zonnige dagen om van te genieten en dan die kleuren! Hoe bijzonder, hoe prachtig al dat rood, oranje, geel en goud dat schittert. De herfst, een van de mooiste seizoenen! Genieten jullie er ook zo van?

De afgelopen weken ben ik weer meer bezig geweest in het atelier. Ik word er zó gelukkig van, dát doen waar mijn hart ligt. Nog niet in staat lang te staan en een hekel hebben aan zitten voor een ezel ben ik enthousiast begonnen met het maken van een serie op papier, ‘Tranquillity’. Dat kon gemakkelijk zittend aan tafel. En voor het eerst in alle jaren dat het schilderen mijn werk is heb ik een uitstapje gemaakt. Ik heb niet zoals gewoonlijk gewerkt met acryl, maar met Cobra olieverf van Talens vermengd met cold wax. Cold wax medium bestaat uit een mengsel van pure bijenwas, reukloze terpentine en een klein beetje alkydhars. Het medium kan direct worden toegevoegd aan olieverf of gemengd worden in ander schilders medium. Het kan zelfs ook puur als matte vernis worden gebruikt.

Dat ik van het schilderen mijn werk heb gemaakt was een droom waar ik jarenlang aan heb vastgehouden. Door allerlei gebeurtenissen leek het soms alsof ik er steeds verder van afweek. Toch is het altijd mijn doel geweest mijn droom waar te maken. En dat is gelukt.

Momenteel word ik zoals jullie weten fysiek een beetje gehinderd, maar ik kan het niet laten mijn droom te leven. Ik heb natuurlijk alweer plannen gemaakt. Voor volgend jaar heb ik mij al aangemeld voor The Colorfield Performance en er komt een solo-expositie op locatie tijdens de zomer. En voor in de herfst heb ik mij al voor een kunstbeurs aangemeld. Maar ik wil ook nu nog heel graag bezoekers in mijn atelier en huisgalerie ontmoeten. Daarom organiseer ik dit jaar nog een open dag aan huis.

Misschien ben je op zoek naar kunst voor jezelf, misschien wil je iets cadeau doen, misschien heb je gewoon zin om even te komen kijken. Ik vind het in elk geval leuk je te ontmoeten. Op zondag 27 november aanstaande ben je van harte welkom in mijn atelier en huisgalerie. Voor wie die dag verhinderd is en toch graag wil komen, geen nood. Het atelier en de huisgalerie zijn de hele week op afspraak geopend. Een afspraak kunt u telefonisch via
06 38743620 maken of via e-mail.

Wie mij volgt weet dat ik door ruimtegebrek een aantal jaren enkel klein werk heb kunnen  maken en door mijn val van een paar maanden geleden ben ik er nog niet aan toegekomen grotere schilderijen te maken. Dat ben ik wel van plan, heb daar zelfs veel zin in en om daarvoor plaats te maken heb ik besloten een aantal werken voor een lagere prijs aan te bieden. Kom gerust kijken welke werken ik in de sale doe voor een bedrag waar we misschien allebei blij van worden. Misschien tot ziens op 27 november aanstaande.

Lieve groetjes,

Ellie

Vorig bericht
Het nieuws in september 2022
Volgend bericht
Het nieuws in november

10 reacties. Plaats een nieuwe

 • athy van meerkerk
  oktober 17, 2022 00:04

  Ellie, wat heerlijk om je weer plannen te zien maken. In jouw tempo van nu en op jouw manier. Ook leuk om met je foto’s iets van je woonsfeer te zien. Ben altijd zo benieuwd geweest naar je woonst.
  Misschien kan ik iemand vinden die met mij naar jou toe wil rijden, dan kom ik op je open atelier dag.
  Je bent geweldig op weg en daar ben ik zo blij om.

  Beantwoorden
  • Athy, wat een mooi berichtje! Je bent natuurlijk van harte welkom, dat weet je en dan kun je zien waar we uiteindelijk terecht zijn gekomen en waar we zo van genieten! De plannen zijn als de stip verder weg waar ik naar toe kan werken, de revalidatie gaat langzaam, maar wel vooruit. Lieve groetjes 🌹

   Beantwoorden
 • Ellie heb al je plannen voor de komende tijd gelezen. En dat zijn er zovelen. Fijn dat je weer je optimisme deelt met ons. En dat je straks weer oude mag zijn. Wens je veel succes met alles Ellie.lieve groeten van Trudy

  Beantwoorden
  • Trudy, ik werk er hard aan om terug te komen en daar helpen plannen zeker bij. Het zijn weer doelen, ze lonken en ik heb er veel zin in! En heel fijn dat je ook weer even hier bent geweest! Lieve groetjes 🌻

   Beantwoorden
 • Hoi Ellie,

  Wat fijn om je weer met een stralende lach te zien, in je element! Plannen en aan het werk, goed zo!
  De herfst is inderdaad een seizoen waar ik van geniet. Van de Indian summer, de paddenstoelen, maar bovenal ook van die verstilde, gloomy miezerdagen eind oktober, begin november. Dan in het bos, prachtig. En het allermooiste: mist!

  Groetjes,

  Mariëlle

  Beantwoorden
  • Mariëlle, dat zie je goed, in mijn atelier en in mijn element. Zo fijn dat ik weer een beetje vooruit kan en iets kan doen. De plannen zijn er, een stimulans om de revalidatie met open vizier aan te kijken. Het is soms zwaar, maar die plannen nopen mij door te gaan als het moeilijk is!
   De herfst is inderdaad zo mooi en voor mij ook een seizoen om zelf wat rust te nemen. Je zou denken dat ik die nu wel genoeg heb gehad, maar dat is andere rust. Nu de plannen maken voor later, terugtrekken.
   Lieve groet!

   Beantwoorden
 • Anne Vellinga
  oktober 17, 2022 21:20

  Goed idee zo’n maandelijkse nieuwsbrief, Ellie. Zo heb je tijd om te doen wat je het liefst doet en houden we toch contact. Aan alles is af te lezen dat je in je element bent en daar gaat het om. Je ziet er blij uit in je fijne atelier en je blijft experimenteren. Mooi werk! Ook fijn dat je stap voor stap vooruit gaat. Lieve groet!

  Beantwoorden
  • Anne, het geeft ook meer rust en sowieso is het mijn bedoeling contact te houden, zo leuk om jullie allemaal te spreken, hier en op social media. Eerst een paar keer per week geblogd, daarna eenmaal per week, maar ik bleef onrustig, schrijven of schilderen. Nu weet ik ook veel beter wat ik wil schrijven en op deze manier geeft het rust. Het atelier is dé plek en ik kijk uit naar de tijd dat ik weer volop vooruit kan. Lieve groetjes 🌻

   Beantwoorden
 • Dayna Collins
  oktober 21, 2022 01:39

  Ellie, I so wish I could show up at your open studio and gallery on November 27th and surprise you! I love your work and that you are working in oil mixed with cold wax – such a lovely medium. Looking forward to when you can paint BIG!

  Beantwoorden
  • Dayna, I would love that so much if you could visit me at the open studio and gallery. That would be a big big surprise! You are a great inspiration for me! Thank you for the nice words about my work, I love yours too, you know that. I love working with oil and cold wax, but did it last weeks only on Arches paper. Thank you for the comment, I appreciate it a lot.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan