Het nieuws in november Kunst Park Af - In Eigen Huis

Het nieuws van augustus 2022

Kunst, Leven, Schilderen

Twee keer heb ik een maandelijkse nieuwsbrief per e-mail verstuurd. Maar eigenlijk kan ik net zo goed het maandelijks nieuws, te beginnen met het nieuws van augustus 2022 op de website posten. Precies zoals ik dat jaren heb gedaan met de wekelijkse blogpost.

Het was voor mij even kijken wat het beste zou bevallen, maar posten via de blog op de website vind ik fijner. Op de website kun je meteen contact met mij zoeken, kun je de kunst bekijken en ook naar de webshop gaan. Alles op één plek is natuurlijk veel overzichtelijker. Soms wil je iets uitproberen, maar in dit geval ga ik toch terug naar de basis, mijn website.

Het is alweer een maand geleden dat ik een weekend op de Kopermolen Kunstmarkt in Vaals ben geweest. Ik heb er ontzettend genoten. Het was heel geslaagd met mooi weer, veel bezoekers en fijne gesprekken. Ook mooie complimenten over mijn werk en de verkoop van een paar schilderijen. Een uitnodiging nog voor een expositie volgend jaar in de kapel van Bronckhorst. Later meer hierover als ik de precieze details weet.

Het is veel werk voor zo’n markt. Schilderijen inpakken, allerlei andere noodzakelijke dingen, stoelen, een tafeltje, inpakmateriaal, kaarten en nog zoveel meer. En na de kunstmarkt ook alles weer opruimen. Alle werken weer uitpakken en andere spullen weer naar de vide brengen of op zolder zetten. Daarna wilde ik even bijkomen van de drukte en dan beginnen aan nieuw en groter werk, maar dat moet nog even wachten.

Zoals de meesten van jullie al weten ben ik de dag na de kunstmarkt gevallen en heb ik mijn heup gebroken. De volgende dag ’s ochtends ben ik ben met spoed geopereerd en een dag later al meteen begonnen aan een revalidatie traject van 6 maanden. Lang gewacht en net alles op de rit qua atelier en pats boem het leven ziet er totaal anders uit.

Maar goed, ik ga niet zitten kniezen hoewel ik het af en toe best moeilijk heb. Ik heb alweer zin om de video’s van een driedaagse online cursus ‘oil and cold wax’ te bekijken en ik heb eerder ook al eens enkele korte lessen ingekocht of gratis toegestuurd gekregen. Prima te doen op bed.

En misschien kan ik over een poos aan tafel zitten. Zou ik kunnen schilderen, in elk geval weer klein werk en alvast studies maken en ideeën vastleggen in het art journal. Man heeft hiervoor al een werkplek voor mij ingericht.

Nu ik aan handen en voeten ben gebonden is het voor mij ook een periode van rust nemen en om na te denken hoe ik verder kan. Hoe nog meer te genieten van het atelier, het schilderen en het contact met mensen. Dat wat ik doe is wat ik graag wil, maar ruimte voor groei in het werk wil ik ook. Uitproberen, ontwikkelen, op pad gaan om inspiratie op te doen, het zomaar stilstaan past niet bij mij.

In de agenda stond ook een bezoek aan Museum de Wieger in Deurne gepland. Er is in samenwerking met Museum Drachten de expositie Vrouwenpalet. Een ode aan vrouwelijke kunstenaars uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Portretten van onder andere Charley Toorop, Jacoba van Heemskerck en Anna Sluijter, gemaakt tussen 1900 en 1950. In totaal werk van vierentwintig kunstenaressen en halverwege worden de schilderijen gewisseld. Misschien kan ik het eerste deel van de expositie volgende maand nog bekijken.

Jullie snappen dat ik nu eigenlijk niet veel meemaak. Over een maand ziet het er waarschijnlijk alweer heel anders uit en heb ik misschien ook meer nieuwtjes te vertellen.

Dank iedereen die een kaart, een boek, bloemen of een ander cadeautje heeft gestuurd of gegeven, voor de reacties op social media en voor de peptalk in e-mail, whatsapp en ter plekke aan het bed. Kortom voor alles. Zo is het leven van buiten blijven binnenkomen. Het voelt als warm, doet mij heel goed en zorgt ook voor herstel, daar ben ik van overtuigd.

Trouwens, wil je graag lezen wat ik maandelijks deel als kunstenares en hoe ik nu mijn dagen doorbreng en later als de revalidatie voorbij is, schrijf je dan hier in voor mijn maandelijkse post.

Lieve groetjes,

Ellie

Vorig bericht
Dubben – Een Keuze
Volgend bericht
Het nieuws in september 2022

6 reacties. Plaats een nieuwe

 • athy van meerkerk
  augustus 18, 2022 10:25

  Lieve Ellie,
  Heb net je augustus tekst gelezen. Fijn om even uitgebreider van je te horen, je positieve toon te beluisteren, al is het lezen, en horen hoe je plannen blijft maken, de hoeken van je “gebonden zijn aan…” onderzoekt.
  Ik blijf dat bewonderen in jou zoals ik ook je werk bewonder.
  Zelf ben ik helaas weinig ondernemend. Het weer werkt voor mij niet mee, al vind ik de vroege uurtjes koelte heerlijk; de oplopende temperatuur in de rest van de dag slaat mij een beetje dood. Jammer, maar luisteren naar het lijf met zwabberend hartje is mijn prioriteit. Daarnaast zal ik, wanneer de temperatuur wat normaler wordt, mijn eigen hoeken wel opzoeken. De zwaarte van mijn leeftijd doet zich voor het eerst voelen, daar wil ik aan wennen, onderzoeken hoe en wat….. het komt wel goed, denk ik zelf.
  Jij, van harte vooruitgang in je genezingsproces, groeten aan Man en jij een dikke knuffel. Tot volgende…

  Beantwoorden
  • Lieve Athy, dank voor je mooie woorden, als medicijn. Ik heb bewondering voor jouw doen in je dagelijks leven, dat is nog heel wat ondanks zoals je zelf zegt ‘een zwabberend hartje’. Lieve groetjes 🌻

   Beantwoorden
 • Jannie Harmsen
  augustus 18, 2022 12:42

  Hoi Ellie, wat heb je toch een lieve en zorgzame man! Hij verdient een dikke pluim voor zijn liefdevolle aandacht voor jou en je mooie werkzaamheden. Bij deze dus.
  En verder ben ik heel blij voor jou, dat je aandacht niet verslapt en je interesse in de kunst ook gewoon doorgaat en de ideeën op blijven borrelen. In je volgende nieuwsbrief ben je vast alweer veel stapjes verder in het genezingsproces. Blij met deze nieuwsbrief op je mooie website. Lieve groet!

  Beantwoorden
  • Dankjewel voor je mooie reactie, Jannie. Ik ben er blij mee, het voelt als zeer welkome oppepper. Het is dat ik nog geen energie heb, het lijf werkt nog te hard om overeind te komen, maar het werken in het atelier, al is het nog zo klein is mijn doel voor nu. Mooi weekend en lieve groetjes. 🌷

   Beantwoorden
 • Onderstaand nog een reactie van Trudy Faber

  Lieve Ellie
  Ben blij dat je al vooruit gaat. Weer zoveel al weer kunt en wilt doen.ja het moet zijn tijd hebben. Hoop op goede genezing. Wat fijn ook dat je weer een blog hebt gestuurd ,weer even contact met elkaar en de anderen. En de laatste nieuwtjes. Ook fijn dat we zo’n mooie zomer hebben, kun je heerlijk buiten in de tuin zitten en vitamientjes op doen inde zon. Ook goede gezonde voeding geneest daarbij. Wat leuk zag mijn verhaal en ik heb het nog een keer gelezen.

  Ellie hoop op spoedige genezing.
  En liefs van Trudy

  Beantwoorden
  • Lieve Trudy, zoals je ziet heb ik je reactie verplaatst. Het is nu voor mij een tijd van rust nemen, genezen en plannetjes maken en of ideeën op papier uitwerken. Verder kan ik nog niet veel, ben totaal afhankelijk, moet opnieuw leren lopen en de revalidatie neemt lange tijd. Hoe dan ook, ik werk gestaag door aan het herstel. En alle lieve woorden helpen mij daarbij, die zijn als medicijn. Lieve groetjes 🌹

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan