Kunst Portretten

Huis – Tuin – Kunst – Sam

Leven

Vandaag een beeldverslag van huis – tuin – kunst – Sam in plaats van een uitgebreid geschreven blog van zoveel woorden. Hoe dat komt?

Het was een hectische ochtend. Het begon met hoestaanvallen vanwege houtstook in de buurt. Daarna op pad met chaos op de weg en een longfunctietest ergens op locatie waarvan ik altijd moet bijkomen. Die test heeft bijna een uur geduurd en was heel inspannend, het lukte mij niet fatsoenlijk uit te ademen. Bovendien heb ik ook daar de longen uit mijn lijf gehoest wat zeer vermoeiend is.

Leuk was wel dat ik in een paar jaar nog steeds geen gram ben aangekomen en dat is volgens de longverpleegkundige uitzonderlijk, Corona in gedachten. Gekrompen ben ik het laatste jaar niet meer. Toch ben ik intussen echt wel een kleintje geworden. Ik merk het goed als Man een arm om mij heenslaat. Was het eerst gehannes net wel of net niet met mijn hoofd passend op oksel hoogte, nu zit ik er ver onder, geen gehannes meer.

Maar goed. Eerlijk gezegd heb ik niet veel puf meer en kies vandaag dus voor enkele foto’s. Ik hoop dat jullie dat ook leuk vinden. Voor sommige lezers zullen er al ‘geziene’ foto’s bij zijn, maar er zijn ook lezers zonder social media en hen wil ik de foto’s natuurlijk ook laten zien.

 

 

Wel het geluid aanzetten!

Noteren jullie alvast 25 en 26 juni aanstaande in de agenda? Dan is het Landelijk Atelierweekend waar ik aan meedoe en waarin iedereen van 12u00-17u00 welkom is in mijn atelier en huisgalerie. Het zou leuk zijn elkaar dan te begroeten, ik kijk er naar uit.


Foto boven tekst nieuw eigen werk

‘Ella’ mixed media op linnen
In witte baklijst 40×40 cm

 

Vorig bericht
Inspiratie genoeg voor een blog, maar er lonken ander dingen
Volgend bericht
Struiken en Planten – Groeien en Bloeien

20 reacties. Plaats een nieuwe

 • athy van meerkerk
  mei 11, 2022 23:55

  Wat naar dat hoesten Ellie, zo vermoeiend. Beterschap.
  Natuurlijk ben je ook druk geweest en is er zoveel te doen, te zien en te ervaren. Heerlijk huis, weet ik dank zij de foto’s. Heerlijk ruim om je heen staand. Dat je zo snel alweer je penselen opgepakt hebt vind ik knap en je kunt sinds lange tijd weer royaal uit de voeten daarmee. Ik ga kijken of ik iemand vind die met mij mee wil naar jouw open dag. Iemand met een auto, natuurlijk. Komt goed. Veel plezier met de voorbereiding.

  Beantwoorden
  • Athy, het zou hartstikke leuk zijn als ik je tijdens het Landelijk Atelierweekend kan begroeten. Er zijn alweer verschillende nieuwe werken en ben nog steeds bezig. Mooi zoals jij vanaf foto’s het huis inschat, maar je kent mij en mijn smaak natuurlijk ook, dit past bij mij, bij ons. Lieve groetjes.

   Beantwoorden
 • Wat een pareltje van een huis (en tuin) hebben jullie gevonden.
  Veel beterschap, zo uitputtend dat hoesten.
  Fijne dag, Ellie.

  Beantwoorden
 • Mariëlle
  mei 12, 2022 09:45

  Hoi Ellie,

  Een prachtige foto-blog deze keer, leuk!
  Houtstook, hoesten, heel vervelend en vermoeiend. Misschien toch een luchtreiniger?
  Hoe red je het om niet aan te komen? Als ik naar iets lekkers kíjk kom ik al aan…terwijl ik vroeger graatmager was. The times, they are changing…En niet gekrompen, wat goed!
  Je hebt een heerlijk plekje, het huis maar ook de omringende tuin met allemaal hoekjes, gezellig, echt iets voor jou. En voor Sam natuurlijk, hoekjes geven beschutting en afwisseling qua sfeer. Verder bekruipt me ondertussen het idee dat je niet een beetje van rood houdt maar ontzettend veel. Heel logisch want rood is een kleur die energie geeft, iets waar jij weleens wat van tekort komt. Intuïtief vul je dat aan met rood, mooi hoe dat werkt. Ik moet juist heel gedoseerd rood gebruiken anders brandt het mij op. Oké, nu heb ik wat teveel blauw, dat blust de energie wat. In de zomer heb ik dat blauw hard nodig. Ook intuïtief.
  Moet je nu niet heel veel met de gieter langs de planten in potten? Zulk droog weer en de uitdrogende wind, hortensia’s vinden dat niet zo prettig. Maar het zijn ook drama queens hoor, zoals die slap kunnen hangen…
  Je werken, die twee van de lente zijn erg mooi. En het weekend van de open dag bij jou staat al làng in mijn agenda!

  Groetjes, ook aam Sam natuurlijk,

  Mariëlle

  Beantwoorden
  • Nou Mariëlle, zo slank als ik vroeger was zal ik ook niet meer worden en hoeft ook niet. Lijnen doe ik nooit, misschien eet ik zo zoals het bij mijn lijf past. Ben heus door medicatie en ouder worden wel wat zwaarder geworden, maar in Corona tijd niets aangekomen en Man afgevallen. Regelmaat denk ik en elke dag gefietst, dat zal geholpen hebben tijdens die barre tijden.

   “Verder bekruipt me ondertussen het idee dat je niet een beetje van rood houdt maar ontzettend veel. Heel logisch want rood is een kleur die energie geeft, iets waar jij weleens wat van tekort komt. Intuïtief vul je dat aan met rood, mooi hoe dat werkt.’ Dit kan echt wel kloppen zoals jij het zegt.
   Rood heeft wel altijd als een rode draad door mijn huizen gelopen, maar ik pak deze kleur inderdaad heel vaak bij het schilderen en dat is puur intuïtief, denk er niet over na. Ik schilder ook het makkelijkst met rood en oranje besef ik, andere kleuren gebruiken is soms meer zwoegen.

   Dat we een mooie plek hebben binnen en buiten is zo, maar buiten valt het wel mee met potten begieten, lange slang aansluiten zodat ik van voor naar achter kan lopen en de drama queens niets te kort komen en ik vind het ook nog eens een ontspannend werkje. Mooi, heel mooi dat het weekend al in je agenda staat, van harte welkom! Lieve groetjes.

   Beantwoorden
 • Coby Kraaijeveld
  mei 12, 2022 09:59

  Beterschap Ellie en wat een prachtige lady in red♡

  Beantwoorden
 • Wat vervelend dat hoesten door houtstook. Dat dit nog niet verboden is verbaasd mij eigenlijk wel.
  Mooi huis hebben jullie!

  Beantwoorden
  • Onbegrijpelijk hè dat er nog hout gestookt mag worden, binnen en buiten. Ik heb het in de jaren 80 ook gedaan, geen verwarming en een houtkachel gehad. Maar nu er zo op het milieu gehamerd wordt, dingen aangepakt zoals de snelheid op de weg en wat al niet meer, zou dit ook aangepakt moeten worden. En voor mensen met copd/astma (ik ben er helaas ook mee behept) is dat minder leuk.

   Beantwoorden
 • Anne Vellinga
  mei 12, 2022 12:28

  Wat hebben jullie hard gewerkt! Alles ziet er gezellig en mooi en ook royaal uit.
  Dat hoesten en zo’n longonderzoek zijn vervelende lastpakken, maar wat fijn dat je daarna thuiskomt in je eigen oase en je kunt laven aan rust en schoonheid.

  Beantwoorden
  • Wat leuk dat je dat zo zegt Anne, er is inderdaad hard gewerkt, vooral door Wilko en de hulptroepen. Nu zijn we bezig met gezellig maken binnen en buiten, hier een lamp, daar een plant, kleuren uitgezocht om de muren mee te doen en en en. Het is heerlijk om zo bezig te zijn en inderdaad weer heerlijk om nu thuis te komen, gisteren voelde dat ook echt zo na het onderzoek, rust.

   Beantwoorden
 • Jannie Harmsen
  mei 12, 2022 16:24

  Hopelijk snel van die nare hoest af Ellie!
  Prachtig foto’s van jullie woning, in- en om het huis.
  Ik hou het ook kort, maar heb je weer graag gelezen en ‘bekeken’. 😉 Mooi kunstportret trouwens!
  Ik zie echt groei in jouw werk, wordt steeds mooier!
  Groetjes! xxx

  Beantwoorden
  • Fijn dat je de foto’s van huis en tuin leuk vindt en dat je mij weer graag hebt gelezen en bekeken, Jannie. Ik had gisteren even het gevoel dat ik mijn lezers niets te bieden had qua blog, het is ook maar een kort stukje, maar samen met de foto’s dacht ik dat het toch moest kunnen. Ik had na het onderzoek niets meer over voor meer. Dank ook voor je complimentje over mijn werk, ben er blij mee 🤍

   Beantwoorden
 • Truitje Faber
  mei 12, 2022 17:54

  Ja leuk Ellie the lady in red.
  Ook heel vermakelijk je inkijk die je geeft in huis en tuin.
  Heb aandachtig alles bekeken.wat een heerlijk huis in een wood
  En de tuin met zn intieme plekjes.
  Je zult je hier echt thuis voelen sanen.

  Liefs van Trudy

  🌿🌞🌿🐞🕷🌹🌺🪴⭐️

  Beantwoorden
  • Fijn dat je hebt genoten van de foto’s van huis en tuin, Trudy. Wat een geluk om dit te hebben en van te kunnen genieten, pure rijkdom na zoveel jaren zoeken. Dank voor je bezoek hier, daar word ik blij van.
   Lieve groetjes 💗

   Beantwoorden
 • Anne von Drehle
  mei 12, 2022 18:48

  Lieve Ellie, gezellige poezenfotos, mooi huis, prachtige tuin! Maar ook mooie kunst aan de muur!
  Ik hoop voor jou dat je gezondheid op peil blijft zodat je van alle mooie dingen om je heen kan genieten! Liefs Anne

  Beantwoorden
  • Lieve Anne, fijn dat je zo’n mooie reactie geeft over huis, tuin, kunst en Sam. Veel dank en ook voor je bemoedigende woorden. Ik ben van plan nog mooi werk te creëren, dat alleen al is genieten en daarnaast natuurlijk ook nog van huis, tuin, kunst en Sam! 🧡

   Beantwoorden
 • Daar weten we natuurlijk alles van, van houtstook en longfunctietesten. Geen sinecure lieve Ellie. Altijd weer een overwinning als het achter de rug is voor de duur van een jaar. Het huis oogt zo heerlijk en sfeervol, het is goed dat jullie net zo lang gewacht hebben tot je vond wat het paradijs zou kunnen betekenen, want dat is het volgens mij echt wel geworden. Heerlijk dat je weer aan het werk ben, iets wat me hier nog niet echt lukt, maar waar ik wel vertrouwen in heb. Heel veel liefs en liefde in je nieuwe huis. ❤️💝❤️🍀🌈

  Beantwoorden
  • Ik heb aan jou gedacht, Berna omdat jij weet wat het betekent last te hebben van de luchtwegen in de vorm van copd/astma. En lastig blijft het met houtstook of smog of andere prikkels, het is niet anders. Medicijnen kunnen gelukkig iets verlichten. Het huis is heerlijk om in te wonen en we zijn nog steeds blij dat we enkele van onze wensen nooit hebben opgegeven en zijn doorgegaan met de zoektocht al was die het laatste jaar erg lastig, maar nu kunnen we genieten, ook van een heerlijk buiten. En het is fijn nu weer een eigen ruimte te hebben om te werken, daardoor voel ik me vrijer. Ik weet zeker dat het jou ook weer gaat lukken om te schilderen, er zijn nu zoveel andere dingen die aandacht van je vragen, dan is het altijd moeilijk creatief te zijn. Veel liefs ook van mij 🧡💚🤍

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan