Dubben - Een Keuze Eerste blog in 2022 Zomerstop - Vakantie

Eerste blog in 2022

Leven

Tot volgende week woensdag 12 januari had ik mijzelf wintervakantie beloofd en de eerste blog in 2022 te schrijven. Ik ben van gedachten veranderd en schrijf vandaag het eerste stukje in 2022 en dat is dan voorlopig ook het laatste. Hoe leuk ik het ook vind om wekelijks te bloggen.

Ik wil gaan inpakken, het begin is er al. In ruim vier jaar is er van alles dit huis binnengekomen en dan heb ik het vooral over het atelier. Dat staat propvol en ook de hal heb ik al als opslag in gebruik genomen, alles opgestapeld. De voordeur kan niet meer open. Al die tijd hier heb ik alleen maar doorgewerkt. Door Corona en de lockkdowns is er niets terechtgekomen van een kunstmarkt of om mensen op het park te ontvangen. Dat laatste kan hier sowieso moeilijk. Een ‘open atelier dag’ organiseren is niet toegestaan. En bezoekers kunnen niet zomaar op het park komen. Ik zou dan iedereen met een pasje bij de slagboom op moeten halen tenzij men vanaf de ingang hierheen zou lopen.

Bovendien wil ik mij ook nog zo nu en dan bezighouden met een cursus die ik al een hele poos volg en ook nog wel even duurt. Én is mijn website toe aan een grondige onderhoudsbeurt. Ook daar wil ik nog een beetje tijd voor vrijmaken.

Enfin, de verhuizing is half februari en dan begint het uitpakken en inrichten in ons nieuwe huis. Daar ben ik wel even zoet mee. Ik hoop over een paar maanden terug te komen en jullie dan ook weer te kunnen begroeten. Dat zou fijn zijn, ik kijk er in elk geval naar uit. ­­­­­Tot die tijd kom ik natuurlijk af en toe wel hier of daar kijken bij jullie op Facebook en Instagram.

Blijf gezond, tot later weer.

Vorig bericht
Laatste blog in 2021
Volgend bericht
Park Af – In Eigen Huis

16 reacties. Plaats een nieuwe

 • athy van meerkerk
  januari 5, 2022 23:56

  Ellie, het is zover….lang gewacht, gelukkig niet stil gezwegen want ventileren is alleen maar goed voor een mens. Eerlijk gezegd ben ik nog aan het nadenken over een blog van twee weken geleden. Hoe je winterinkeer als helend ervaart en energie kunt opbouwen. Ik was er door van slag want bij mij is het totaal anders. Deze periode is totale stilstand, de dood in de pot. Pas wanneer knoppen gaan komen, krijg ik weer het gevoel dat alles gaat leven. Dat zit heel diep en ik had het mij niet gerealiseerd totdat jij jouw blog daarover schreef.
  Maar ik bewonder je kracht en ik wens jou en ook Man van harte alle opgewektheid die gepaard hoort te gaan aan het opnieuw opbouwen van jullie veilige plek. Van afstand geniet ik mee. Succes lief mens. Verheug je.

  Beantwoorden
  • Athy, ik schrik van jouw ‘totale stilstand, dood in de pot’. Heftige uitdrukking is het, jammer dat je het zo voelt. De herfst en de winter is afscheid van zon en buiten in de tuin, maar brengt weer andere geneugten met zich mee en evengoed ga ik elke dag naar buiten, frisse neus, frisse lucht, dat doet op een andere manier weer goed bij mij. Ik houd ook erg van lente en de zomer, vul de dagen anders, maar het seizoen van nu geeft mij op een of andere manier ook mooie dagen, rust, inkeer, reflectie, nog meer genieten van het gezellige in huis, het is een andere manier van ‘ook leven’.
   Vandaag nog 25 dagen te gaan voordat de sleutel in ons bezit is, we verheugen ons, hebben enorm veel zin in dit nieuwe stuk. Lieve groet!

   Beantwoorden
 • Sonja Grinwis
  januari 6, 2022 00:20

  Lieve Ellie, neem je tijd. Verhuizen is een enorme klus, fysiek en mentaal. Er komt zoveel bij kijken en er komen ook zoveel emoties los. Hoe graag ik je ook lees, je hebt nu je energie heel hard nodig voor het nieuwe thuis. Zodra je weer aan schrijven toe bent, ben ik van de partij en zodra het koffieapparaat zijn vaste plekje heeft gekregen gaat die ontmoeting er ook komen. Zorg goed voor jezelf, dikke knuffel 🤗

  Beantwoorden
  • Ik ben trots op mezelf dat ik hierin een duidelijke keuze heb gemaakt, soms denk ik dat ik alle ballen tegelijk in de lucht moet houden, maar nu doe ik dat niet. De energie en rust is voor de verhuizing en het verheugen op een nieuwe stap naar een nieuwe plek om nieuwe herinneringen te maken. Dank voor je steun, tot ziens en lieve groetjes.

   Beantwoorden
 • Lieve Ellie, wat een mooie tijd komt eraan voor jullie. Het huis is prachtig. Succes met de verhuizing. Zal je blog missen.

  Liefs Gerbrig

  Beantwoorden
 • Anne Vellinga
  januari 6, 2022 11:14

  De foto van je ingepakte kunst roept spontaan het beeld op van een zwangerschap en straks de geboorte in jullie nieuwe huis: uitpakken en inrichten. Een verwachtingsvolle en spannende tijd die al je aandacht vraagt.
  Geniet van de overgang en we zien je graag terug als je zover bent.

  Beantwoorden
  • Anne, we gaan zeker op weg naar nieuw of zoals jij zegt een geboorte in ons nieuwe huis. Het wordt een volgende leuk spannende fase in ons leven, nieuwe herinneringen gaan we maken. We hebben er enorm veel zin in. Met bloggen kom ik weer terug, net als met de kunst, de twee dingen die uit mijn hart komen.

   Beantwoorden
 • Wilma Phillipson
  januari 6, 2022 11:39

  Succes met de verhuizing.

  Beantwoorden
 • Trudy Faber
  januari 6, 2022 11:40

  Ellie veel al ingepakt zie ik en dat zal gestaag verder gaan.de tijd vliegt zo februari 2022. Op naar jullie nieuwe huis. Zo spannend. Doe samen rustig aan.
  Heel veel succes en straks kunnen wij weer genieten van je blogs en foto’s.
  Liefs Ellie van Trudy.
  💖🌿🌹🌿

  Beantwoorden
  • Trudy, dank voor je lieve woorden, die doen goed! Ik kom zeker terug, het is te leuk om te bloggen en contact met jou en anderen te hebben. Liefs!

   Beantwoorden
 • Lieve Elly,

  Bijna…
  Veel succes met inpakken, opknappen, schoonmaken en inrichten. Ben zo benieuwd naar je volgende blog.
  Stap voor stap alles doen en bedenk dat er bij elke verhuizing een moment van wanhoop is, maar dat het daarna ook altijd goed komt.
  Succes met je verhuizing!

  Beantwoorden
 • Jannie Harmsen
  januari 8, 2022 14:49

  Als je straks gaat uitpakken, kom je vast allemaal vergeten ‘juweeltjes’ tegen Ellie. En dat kun je dan allemaal toevoegen aan de juweeltjes die je gemaakt hebt in de periode dat jullie op het park gewoond hebben. Daar wens ik je alvast veel plezier mee. Succes met alles en natuurlijk ‘zien’ we elkaar tussendoor op Facebook. En in de toekomst misschien wel op een open dag in je nieuwe atelier. Wie weet! 🙂

  Beantwoorden
  • Dank Voor je leuke reactie, Jannie! Nu hier aan het inpakken en straks daar genieten van alles wat er na lange tijd weer tevoorschijn komt. Ik zou het natuurlijk ontzettend leuk vinden je eens in mijn atelier te begroeten, laat dat maar gebeuren zou ik zeggen! Lieve groetjes 👋🏻

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan