Kunst Van alles wat en non-stop

Van alles wat en non-stop

Leven

Vandaag is het weer schrijfdag en zoals ik vaker doe ook vandaag van alles wat en non-stop. Het is een goede manier als ik geen keuze kan maken waarover te schrijven. Dan heb ik te veel meegemaakt of de gebeurtenissen zijn te klein om er een blog over te schrijven. Ik heb al eerder een paar blogs non-stop geschreven en gepost die kun je hier en hier en hier en hier ook nog een lezen.

Bovendien ben ik de meeste tijd thuis op de dagelijkse fietsronde na. Eerlijk gezegd maak ik niet zo heel veel mee. Geeft niet, het past bij mij in deze tijd van het jaar, maar eigenlijk altijd wel. Vorige week schreef ik over de stilte en de stilte in mij, maar er komt nog bij dat het al een poosje weer aardig hommeles is tu­­­­ssen ons en het virus. Niet dat ik al veel heb ondernomen, enkel heel af en toe een afspraak met iemand heb ik wel gedaan. Maar ik moet zeggen dat ik erna altijd onrust voel.

Ik denk er over van de woensdag-schrijfdag een weekend-schrijfdag of maandag-schrijfdag te maken, zodat de dagen in het atelier zonder onderbreking doorlopen. Soms is het jammer te stoppen en dan na de schrijfdag weer met een werk verder te gaan, dan is het net alsof je weer opnieuw moet beginnen. Het posten van de blog zou ik dan wel op donderdag blijven doen. Heb gemerkt dat een vast ritme daarin de beste manier is om bij jullie op bezoek te komen. Ik moet er nog eens over nadenken, maar dat gaat zo nu en dan wat moeilijk. In mijn hoofd richt ik in, koop ik in, pak ik in en reis al af naar ons nieuwe huis.

En het is toch gek, soms weet ik niet wat ik zal gaan doen. Zo aan het eind van het jaar wil ik eigenlijk van alles afwerken zodat ik dan geheel opnieuw en fris aan het nieuwe jaar kan beginnen. Waarom zou ik dat doen? Na 31 december komt de volgende dag en dat is 1 januari en gaat het gewoon door. Traditiegetrouw ruimen we dan de kerstboom op. Overigens, dit jaar is het een boompje.

In het nieuwe jaar ga ik toch gewoon verder met dat wat ik graag doe, schilderen lezen en schrijven. Fietsen ook, met Man samen een uitstapje maken of een serie kijken op Netflix. Nog een tip, ‘Morden I Sandhamn’, een Zweedse serie waarvan wij erg hebben genoten.

Als we met de auto gaan gaat ook de picknickmand voor onderweg mee. En net zoals vroeger bij het schoolreisje,  net op pad dan had je al zin om aan de boterham te beginnen. Dat is nu ook zo, al snel pakken we iets uit de mand. Via Spotify hebben we afspeellijsten gemaakt, daar luisteren we onderweg naar en al rijdend zingen we luidkeels mee, ook nog in duet. Gelukkig kan niemand het horen, maar plezier hebben we.

Ik zou nog bijna iemand vergeten. Liesje. Zij gaat vaker mee en dat kun je hier al lezen. Wie Liesje is? Onze hulp in vreemde gebieden, zij loodst ons naar de juiste plek. Horen we ineens een andere stem, soms gebeurt dat, zijn we allebei teleurgesteld, maar plots is Liesje weer terug en zijn we allebei blij. Zelfs aan een medepassagier achter de schermen wen je blijkbaar.


Foto boven de tekst nieuw werk

‘Shining’ Acryl mixed media
Op linnen 24x30x3 cm

 

 

Vorig bericht
De natuur is stil – Ik ook
Volgend bericht
Laatste blog in 2021

12 reacties. Plaats een nieuwe

 • Klinkt allemaal goed, zoals je bezig bent. Heerlijke naslagwerken erbij, een paar mooie doeken gemaakt en waarbij je volop experimenteert, petje af. Dan schrijf je over de dagelijkse fietstocht en dat je verder niet zoveel doet. Ik doe een stuk minder. Zit op het ogenblik in een schilderdippie. Gaat wel weer goed komen. Goed idee is het wel om aan het eind van een jaar alles af te maken. Niet dat ik daar ook maar enigszins aan toekom. Ik ben meer van het gaan, waar de wind je brengt. In de winter is dat vooral dicht bij huis. Die autozitjes met de picknickmand en Loesje klinken erg gemoedelijk. Dat doe je weer sneller in gezelschap. Fijne dagen, lekker aftellen en vooral veel mijmeren. Lieve groeten. Hoor en heerlijke korstige feestdagen samensmelt manlief. ❤️🍀🌈🥂🎄

  Beantwoorden
  • Lieve Berna, zomaar wat gedachten heb ik opgeschreven en wat er door de dag heen voorbijkomt. Ik neem mij ook wel eens wat voor zoals het afwerken van een paar schilderijen en nog zo het een en ander en dan komt het er toch niet van, ik ga ook vaak met de wind mee. En weet je, dat is toch ook goed, heerlijk dat we die vrijheid hebben! Al ga ik alleen met de auto op pad neem ik altijd nog iets te eten en te drinken mee, een gezellige en lekker tic, laten we het daar op houden. Dank voor je lieve wensen 🧡

   Beantwoorden
 • Mariëlle ten Berg
  december 16, 2021 09:24

  Hallo Ellie,

  Schrijfdag, en dan die foto, met de laptop tussen de verf, geweldig! Zo van: ik moet nu dit maar ik wil graag dat. Misschien is een andere schrijfdag inderdaad handig. Straks in jullie nieuwe huis heb je toch een apart schrijfplekje? Dan is het wellicht anders voor je gevoel. Gewoon wat proberen en we zijn altijd blij met dit soort foto’s hoor.
  Ook van de foto’s van je werk word ik vrolijk: het detail van het bovenste werk en van de werken-in-uitvoering. Ik zie tekst, dat is nieuw, beetje art-journal achtig. Mooi. Dat ontwikkelt zich wel verder, heb ik het idee.

  Corona, hoofdpijn krijg ik ervan, zonder ziek te zijn gelukkig. Wij behoorden tot de “uitverkoren” groep die gevaccineerd werd met AstraZeneca. Daar was ik toen al niet zo blij mee. Gisteren heeft mijn man een onderzoek gelezen, een Engels onderzoek, waarin staat dat AstraZeneca helemaal geen enkele bescherming biedt tegen de omikron variant. Kijk, daar worden wij dus niet gelukkig van. Moeten we ons wat dat betreft dus beschouwen als niet-gevaccineerd! De afspraken voor de boosterprik staan er weliswaar maar dat duurt toch nog een tijdje. We hebben besloten ons de komende tijd heel erg gedeisd te houden. Geen clubjes, zeer beperkt bezoek. Alweer, net als vorig jaar eigenlijk. Ik zie er best tegenop: al kan ik mezelf uitstekend bezighouden, soms heb je gewoon wat externe prikkels nodig.

  Dingen afmaken, alle dingen afmaken vóór Nieuwjaar, dat doe ik niet. Het geeft druk, tijdsdruk en het gevoel dat daarna kennelijk het leven ophoudt of zoiets. Dat is niet wat je wilt. Niet wat ik wil. Heb het een keer gedaan toen ik ernstig ziek was. Worst idea ever. Ik ontnam mezelf de stimulans om door te gaan, had toen alles gedaan was echt het gevoel dat er niets meer was, dat ik net zo goed in de kist kon gaan liggen, en dat wilde ik echt niet! Gauw wat overhoop getrokken, werk-in-uitvoering, door!

  Je boompje is prachtig! Voor het laatst daar, een bijzondere kerst voor jullie. Geniet ervan, want dit komt niet meer terug en het heeft geheid zijn goede kanten.

  Groetjes,

  Mariëlle

  Beantwoorden
  • Mariëlle, inderdaad. In ons nieuwe huis is een opkamer en die heb ik meteen ‘ingepikt’, dat wordt mijn schrijfkamer. Dat voelt als pure rijkdom, een atelier én ook nog een schrijfkamer, soms gebeuren er wonderen! Wat fijn dat je blij wordt van de schilderijen, ik neem het in ontvangst als een mooi compliment, dankjewel!

   Het is inderdaad treurig te lezen dat AstraZeneca njet zou werken tegen deze nieuwe variant. Ik hoop toch dat jullie met de booster erbij een beetje afweer opbouwen. Voorzichtig zullen we nog wel een hele tijd moeten blijven, een mondkapje, anderhalve meter afstand en niet kussen, geen handen schudden, het zijn dingen waar ik wel aan gewend ben, al ben ik nog niet zo heel veel op pad geweest. Dat laatste is trouwens weer voorbij, ben voorzichtig en op mezelf.

   Ik begrijp ontzettend goed waarom jij geen plannen hebt om dingen af te maken, gelukkig kwam je destijds tot inkeer, het was nog niet afgelopen en gelukkig ging je door 🧡
   Hoe meer ik erover nadenk hoe meer ik tot het besef kom dat het nu voor mij meer te maken heeft met de aanstaande verhuizing, wil zoveel mogelijk schilderijen af hebben. Ben daar ook alweer een beetje van teruggekomen, ben niet zo’n planner, de dagen vul ik in met wat mij goeddoet en waar ik mij goed bij voel. Vrijheid!

   De kerstboom is nu inderdaad speciaal. Het inkopen en het versieren voor de laatste keer hier, dadelijk alles weer in de dozen opbergen en komen de ballen pas volgend jaar weer tevoorschijn in ons nieuwe huis. Lieve groetjes!

   Beantwoorden
 • Gerbrig Laanstra
  december 16, 2021 09:31

  Elke week kijk ik er naar uit om je blog te lezen. Zo fijn is dat.
  Ga ook het jaarboek bestellen.

  Met vriendelijke groet Gerbrig

  Beantwoorden
  • Gerbrig, ontzettend leuk dat je elke week mijn blog leest en ook zo leuk dat je vandaag op bezoek komt, dankjewel. Als je lid van het NABK bent heb je een e-mail gehad over het boek, ik ben gouden lid, wat dat dan ook mag betekenen, maar dan komt het boek gratis naar je toe als je je daarvoor aanmeld. Het is een heel mooi boek geworden. Die e-mail is wel al van een tijdje terug, maar je kunt natuurlijk altijd proberen of er nog een aantal zijn. Tot ziens weer 😊

   Beantwoorden
 • Marnel Van Dartel Berkhey
  december 16, 2021 09:59

  Heerlijk zoals je van de hak op de tak springt. Dat van het broodje om de hoek al pakken kennen wij ook heel goed. Het lijkt me dat je momenteel druk zat bent in hoofd en leden met de komende verhuizing. Dan doen waar je zin in hebt bij even tijd is belangrijk. Lief boompje trouwens, ben ik gevoelig voor. Ik ga maandag de booster prik halen. Ben die corona zo vreselijk zat, maar net als jij zijn wij heel voorzichtig.
  Dank weer voor je leuke woorden en je inkijkje!

  Beantwoorden
  • Wat heerlijk dat het voor jullie herkenbaar is en de mand met brood ook op jullie tripjes meegaat. Zoiets kleins kan toch zoveel plezier geven. In mijn hoofd is het een carrousel van gedachten over inpakken, verhuizen en het allerleukste……inrichten, zowel het huis als het atelier en de muziekkamer, we verheugen ons allebei enorm en het kan niet snel genoeg gaan. Ik krijg de booster Tweede Kerstdag, ben blij dat ik ‘m kan halen, maar zoals je zegt, jij en ik zijn heel voorzichtig en dat is zeker nodig. Lieve groet, blijf gezond en fijn dat je weer op bezoek bent gekomen, Marnel 🧡

   Beantwoorden
 • Goed Ellie zoals ik al je voornemens lees in je blog voor de maand december. Veranderingen soms in plannen.
  Ik schreef er juist een gedicht over. Waar dingen eindigen beginnen nieuwe dingen. Het Kerstfeest de geboorte van Jezus vieren wij. Zonder angsten voor deze tijd. Ik wens een ieder van ons hier fijne Kerstdagen toe. Een gelukkig en gezond 2022, Vertrouw op je immuunsysteem eet gezond. Angst is een slechte raadgever. De toekomst en tijd zal alles verklaren.
  Liefs van Trudy

  Beantwoorden
  • ‘Waar dingen eindigen beginnen nieuwe dingen’. Mooi gezegd Trudy, iedere dag is weer een nieuw begin. Ik heb zojuist je gedichtje nog eens gelezen, heel mooi! Het is de kunst met alle veranderingen om te gaan zoals nu met de opgelegde regels, of je het er mee eens bent of juist niet. Ik ga mijn eigen gang, leef op een wijze zoals ik denk dat het bij mij past, vaak met de wind mee, iedere dag weer opnieuw. En nu komt er voor Man en mij een eind aan het wonen hier en in het komend jaar een nieuw begin op een nieuwe plek. We kijken er naar uit en gaan er iets moois van maken. Lieve groetjes 🧡

   Beantwoorden
 • Anne Vellinga
  december 16, 2021 13:44

  Gezellige blogpost, Ellie. Van alles wat, geïllustreerd met inspirerende foto’s van jou en je werk, alsof ik bij je op bezoek ben. Nog even en ik kom eraan!
  Overigens is het waardevol eens stil te staan bij de 12 heilige nachten, van 25 december tot 6 januari. De atmosfeer is dan voelbaar anders en heeft het hele komende jaar in petto. 1 januari is een afspraak waar ik niet veel mee heb. Als ik een kerstboom heb, gaat die 6 januari weg. Zo heeft elk mens zin eigen verbinding met de tijd. Corona doet mij niets. Lieve groet!

  Beantwoorden
  • Wat een mooi complimentje Anne, dankjewel! ‘Alsof je op bezoek bent’, maar nu nog even niet, het ligt in het verschiet. Leuk vooruitzicht! In de opslag heb ik meen ik een boek van de 12 heilige nachten, maar het kan zijn dat ik mij vergis, dat het nog altijd is uitgeleend. Ik heb er vandaag nog even over gelezen op internet. Op 1 januari ruimen wij de kerstboom op, te vroeg volgens de katholieken en zoals ik het als kind heb geleerd, maar het is ontstaan door het arbeidzaam leven van Man, we versieren samen de boom en we ruimen hem samen op, juist op die dag omdat het in dat arbeidzaam leven van Man dan een hectische periode is en de avonden niet geschikt om samen de boel weer in de dozen te doen. En nu heeft het een extra dimensie, de ballen en de lichtjes komen in het nieuwe huis voor het eerst weer tevoorschijn, hoe leuk is dat 😊 6 januari Driekoningen en de geboortedag van mijn moeder. Lieve groetjes 🧡

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan