Kunst Ellendige emoties - Hoeveel kruim

Ellendige emoties – Hoeveel kruim

Leven

Zo ontzettend naar verlangd, maar wat heeft het lang geduurd en zijn er de meest ellendige emoties mee gemoeid geweest, hoeveel kruim het heeft gekost. Wat was het moeilijk niet te wanhopen, maar te blijven hopen, moed te blijven houden, het vertrouwen vast te houden. En ook opgewekt te blijven. Niet te balen, niet te huilen of boos te worden. Te blijven zoeken en dromen, steeds weer de positiviteit vast te houden. Kortom, door te gaan.

Elkaar moed in te spreken. Man heeft mij meer moeten oppeppen dan ik hem. Vooral het laatste jaar heb ik het soms als totaal uitzichtloos gevoeld terwijl hij er gewoon op heeft vertrouwd dat alles goed zou komen. En ik aan de andere kant ook zeker heb geweten dat het eens zou gebeuren. Dat ook echt voelen is soms moeilijker geweest.

Vooral na weer een rondrit, na de ontelbare zoektochten door het aanbod, daar ben ik dagelijks uren mee bezig geweest. Zelfs Marktplaats heb ik uitgeplozen en natuurlijk heb ik ook gezocht via Google. We hebben veel concessies gedaan in de loop van vier en een half jaar, maar aan een paar hebben we nooit getornd. Een vrijstaand huis en met karakter moest het zijn.

Werd wakker van de telefoon. Man die vroeg of ik het had gelezen. Een bericht met ‘gefeliciteerd’ en ‘de allerlaatste hobbel is genomen, de bank vindt het ook goed.’ Er is een e-mail binnengekomen, die heb ik niet gezien. Ik lag te slapen, doodop van de spanning of het zou lukken in dit huis te mogen gaan wonen. Moeten jullie weten dat ik gisteren en eergisteren elke vijf minuten mijn e-mail heb gecontroleerd, mis ik ‘m nog.

Niet eerder is mijn hart van een plek sneller gaan kloppen, maar nu is het gebeurd. We hebben een huis en alles waar we naar hebben gezocht, een atelier, een muziekkamer en een tuin. Na ruim vier jaar wonen op het park kunnen we plannen maken en verhuisdozen kopen. Een busje huren om de spullen van het park te verhuizen, een verhuisbedrijf regelen om de opslag leeg te halen. Wat zal er allemaal uit die dozen komen? Vooral heel veel boeken en cd’s, accessoires, onze kerstballen, pannen en potten, servies en nog zoveel meer. We weten niet eens meer wat we allemaal hebben.

We weten het pas sinds gisteren einde werkdag. Ik kan natuurlijk nergens anders over schrijven, maar heb jullie zo vaak verteld over mijn moedeloosheid en de wanhoop dat ik nu ook meteen dit wil schrijven. Man heeft vaak geroepen: ‘Morgen kan het huis er zijn en kan het heel snel gaan.’ Ik nam dat met een korrel zout, het vertrouwen van mij wankelde een beetje, maar hij heeft gelijk gekregen. Op 20 oktober de eerste bezichtiging, precies 28 dagen later is het gelukt het huis te kopen en over twee en een halve maand krijgen we al de sleutel.

En gek genoeg is het heel onwerkelijk na al die jaren zoeken en steeds hopen, maar telkens wéér niet. Zelfs alle dierbaren ergens daarboven heb ik aangeroepen ‘help, doe eens iets’ en nu het zover is ben ik zelfs een beetje onzeker. Is het echt? Is het gelukt? Het hoort er waarschijnlijk bij.

De gekste dingen gaan door ons heen. Intussen de vijfde, maar de laatste keer hier de kerstboom optuigen. Ik ga in mijn hoofd van kerstmis naar de zomerkleding in de kratjes, die hoeven we hier niet meer uit te pakken, dat gebeurt in ons nieuwe huis.

Op naar weer een volgend avontuur, weer een thuis en nieuwe herinneringen maken. Die we hier hebben gemaakt gaan in een doosje en ik weet zeker dat ik er met een trotse blik op terugkijk. Gelukkig hebben we het van te voren niet geweten, zó lang op een park te moeten wonen, maar nu is het eindelijk bijna voorbij. We hebben het gered. Het is het wachten waard geweest.

Vorig bericht
Een slagboom, de griepprik en de pneumokokkenprik
Volgend bericht
De fles champagne open

38 reacties. Plaats een nieuwe

 • Sonja Grinwis
  november 17, 2021 22:53

  Lieve Ellie,

  Druk aan het schrijven zoals je weet, zie ik ineens dat je e-mailtje hebt gestuurd. Meteen schiet het in mijn hoofd, ze hebben het huis. Vlug open ik de email, ja denk ik het is echt, het kan niet anders. En nu? Nu huil ik, want lieve Ellie wat is het jullie gegund. De foto toont een prachtig huis waar jullie nu, eindelijk na jaren een thuis mogen gaan maken. Wat is dit het waard om uit mijn schrijfbubbel gehaald te worden. Van harte gefeliciteerd, zo onvoorstelbaar blij voor jullie ♥︎

  Beantwoorden
  • Sonja, ik hoop dat het een geweldige schrijfmaand voor je is. Ik weet dat je daar druk mee bent en dat je toch tijd maakt om even te reageren voelt voor mij als compliment en dat je blij voor ons bent, dankjewel. We hebben er zo’n zin in en tellen de dagen af 🧡

   Beantwoorden
 • Peter Gortworst
  november 17, 2021 23:00

  Wat een prachtig bericht!!! Gefeliciteerd (minstens 3x) Een nieuwe tijd breekt aan en ik hoop dat jullie er ten volle van gaan genieten.

  Beantwoorden
  • Peter ontzettend leuk je ook hier te begroeten, welkom! Dank voor je mooie wensen en reken maar dat we ontzettend blij zijn, er is vooruitzicht, weer toekomst!

   Beantwoorden
 • Coby Kraaijeveld
  november 17, 2021 23:08

  Gefeliciteerd Ellie eindelijk toch nog het huis van je dromen gevonden.
  Ik ben heel blij voor jullie liefs Coby

  Beantwoorden
  • Dankjewel voor je lieve woorden, Coby! Nu achteraf kun je zeggen dat het ‘t wachten, met alle emoties die ik heb beschreven, waard is geweest, het huis is waar we naar hebben gezocht! Liefs Ellie

   Beantwoorden
 • Gefeliciteerd Ellie, O, wat een spanning moet het voor je/jullie zijn geweest. Een prachtig huis!

  Beantwoorden
 • De wanhoop nabij en uiteindelijk gelukt. Felicidades!

  Beantwoorden
 • Hoera hoera hoera! Ik doe een dansje voor jullie! Wat een goed nieuws, na zo lang zoeken en dan toch gevonden, in deze moeilijke tijd nog wel. Geweldig!! Gefeliciteerd!!!

  Beantwoorden
 • Wat een geweldig nieuws Ellie voor jullie.
  lang gehoopt en nu gekregen.
  Van harte gefeliciteerd.
  Toen ik als kind in Balkbrug woonde met mijn moeder zag ik deze huizen in mijn herinnering voorbij komen.
  Een prachtig lieflijk huis.

  Liefs van Trudy
  🙏☘️🌳💐🌻🌷

  .

  Beantwoorden
  • Dankjewel voor je felicitaties, Trudy! Ik was zo blij eindelijk met zulk mooi nieuws naar jullie toe te kunnen komen! We tellen de dagen af en verheugen ons daar een nieuw thuis te kunnen maken. Lieve groetjes 😊🧡

   Beantwoorden
 • Mariëlle ten Berg
  november 18, 2021 09:46

  Hoi Ellie,.

  Hoera! Gefeliciteerd met jullie prachtige nieuwe huis, ik hoop dat jullie er heel erg gelukkig gaan worden. Ben er wel zeker van.
  Die inzinkingen, de moedeloze buien, ik begrijp ze, de energie die het kost om elke dag op internet te zoeken is gigantisch. Blij dat dat nu over is, waarschijnlijk ga je zelf verbaasd staan over de hoeveelheid energie die je nu overhoudt, nu dat slopende zoekwerk voorbij is.
  Nog even aftellen, maar eerst de decembermaand, lekker feestelijk, dat leidt mooi af. En dan komt de drukte van inpakken, alles regelen…weet je wat leuk is? Als je straks de kerstspullen weer inpakt is dat voor de laatste keer op het park, kunnen meteen in verhuisdozen!
  Hang de vlag maar uit, maak een dansje, trek een flesje wijn open, zing, dit moet gevierd worden. Ik ben zó blij voor jullie!
  🇳🇱💃🏼🍾🎻🎻🥁🎺

  Groetjes,

  Mariëlle

  Beantwoorden
  • Dankjewel voor je enthousiaste reactie, Mariëlle! Het is af en toe nog steeds onwerkelijk na zo’n lange zoektocht, de wanhoop en alle andere emoties. Maar wat een opluchting dat het allemaal voorbij is en natuurlijk hebben we het gevierd met een fles bubbels. Op slag zijn Funda en alle andere huizen sites vergeten, zo werkt het brein blijkbaar ook. Gedaan, weg ermee! We tellen af en hebben in korte tijd al veel geregeld en het plannen en plannen maken is heerlijk! Lieve groetjes 🌹

   Beantwoorden
 • Marnel Van Dartel Berkhey
  november 18, 2021 09:46

  Wat geweldig Ellie en man! Het is jullie zo gegund. Wat zul je gaan genieten van je eigen plekje en de mooie werken die je weer kunt bewonderen en gaan maken! Het is een heel mooi plekje waar we jullie nog heel veel heerlijke jaren gunnen. Kan niet schrijven hoe blij we voor jullie zijn!!!!

  Beantwoorden
  • Zo’n lieve en leuke reactie Marnel, dankjewel! Doet goed zoveel mooie wensen, die maken ons nog blijer. We kunnen ons geluk niet op en verheugen ons enorm op het uitpakken van alle dozen en het inrichten zodat we eindelijk weer een thuis kunnen maken en hebben 💚🧡

   Beantwoorden
 • Fijn Ellie! Hartelijk gefeliciteerd! De toekomst wacht en lokt en is heel dichtbij. Al begonnen zelfs.
  De titel mag wat mij betreft meteen gedeleted worden, dat is echt voorgoed voorbij! Al kan ik me voorstellen dat het nu nog wat onwerkelijk voelt dat het voorbij is. Dat je het lange wachten en zoeken en alle aanhangende emoties nu echt achter je mag laten.
  Dit wordt vast de fijnste periode op het ‘kamp’ ~ nu je weet dat het gelukt is en het geluk je toelacht. Blij voor jullie.

  Beantwoorden
  • Dank je wel Anne, we zijn zo blij en opgelucht en al druk bezig met de toekomst, een nieuw avontuur! Vanaf nu ná ‘Heftige emoties – Hoeveel kruim’! Het is al niet meer zo erg hier te wonen, maar een tikkeltje ongeduldig ben ik wel, het kan mij nu niet snel genoeg gaan Lieve groetjes 🌺

   Beantwoorden
 • Jannie Harmsen
  november 18, 2021 11:56

  Ellie, wat geweldig voor jullie! Van harte gefeliciteerd samen! Ik ben zo blij voor jullie en wat is het jullie gegund. Nog heel even wachten en dan aan de slag, want er zal best nog wel het een en ander op je af gaan komen. Dat je het nog niet helemaal beseft, daar kan ik helemaal inkomen. Komt wel, komt allemaal in orde. Veel liefs en een fijn vooruitzicht gewenst.
  Jannie xxx

  Beantwoorden
  • Dankjewel voor je lieve woorden, Jannie! We zijn al druk bezig geweest met plannen maken en dromen, een heerlijk vooruitzicht om over een poos hier weg te gaan en een nieuw thuis te maken met nieuwe herinneringen. Lieve groetjes 🧡

   Beantwoorden
 • Joehoe, de vlag mag uit. Wat een schat van een huisje en met al die extra’s om jullie wensen uit te laten komen. Je moet in de zevende hemel zijn en manlief ook. Dappere doorzetters om niet van je ideeen over dat huis af te wijken. Daar heb ik enorme bewondering voor. Geniet van alles en als je eenmaal gesetteld bent kom ik het met eigen ogen bewonderen. Het dak eraf, of uw, liever niet natuurlijk, maar een flesje champi mag er wel tegenaan. 😘🥰❤️💝❣️😃😍

  Beantwoorden
  • Joehoe, wat een lieve reactie en natuurlijk ben je ontzettend welkom, ik verheug mij op je komst, Berna 😊 Het is zo een ongelooflijk groot geluk dit huis te ontmoeten, alles is er wat we graag wilden. Ook zó blij dat we sommige wensen nooit hebben laten varen, die waren voor ons te belangrijk en het heeft gelukkig goed uitgepakt. We kijken nu nog alleen nog maar vooruit en we hebben ook de fles laten knallen, die heeft een hele poos koud gestaan voor het geval dat 🧡🥰😘

   Beantwoorden
 • Wat fijn voor jullie. Gefeliciteerd met dit prachtige huis.

  Beantwoorden
 • HIEP – HIEP – HOERA huis met mooie details en mogelijkheden zo fijn voor jullie

  Beantwoorden
  • Leo, wat ontzettend leuk dat je hier ook bent en dan ook nog met zo’n leuke reactie, dankjewel! We zijn zó blij, jij weet dat we al heel lang zochten, we hebben het er vaker over gehad. Eindelijk is het zover en alles is er wat we graag wilden en wat bovenaan ons verlanglijstje stond, een muziekkamer en een atelier. Wat een geluk hebben we!!. Groetjes en tot ziens!

   Beantwoorden
 • Anne von Drehle
  november 19, 2021 19:25

  Gefeliciteerd! Wat fijn voor jullie dat het zoeken naar eengeschikte woning nu verleden tijd is! Nu kunnen jullie weer plannen maken voor het nieuwe thuis. Straks met spanning en vreugde alle dozen openen die zo lang id opslag hebben gestaan. Inrichten en gezelligheid ih nieuwe huis brengen. Leuk, leuk, leuk!
  Het is jullie zoooooo gegund. Liefs Anne

  Beantwoorden
  • Anne, het is zo’n opluchting niet meer te hoeven zoeken en plannen te kunnen maken voor weer een nieuw thuis. We zijn zo ontzettend blij en verheugen ons op dit nieuwe avontuur. We tellen af tot we alles kunnen uitpakken en de kamers kunnen inrichten, we hebben er zo’n zin in! Dankjewel voor je lieve woorden. Liefs Ellie 🙌

   Beantwoorden
 • Ik lees momenteel weinig blogs, maar dat van jou volg ik trouw. Ik wil beginnen om jullie te feliciteren met het prachtige huis dat jullie eindelijk na al die jaren gevonden hebben. Het is jullie zo enorm gegund. Ik wist tot voor kort niet op welk park jullie de afgelopen jaren woonden. De plaats moest ik toch ergens eens opgevangen hebben, want aflopen dinsdag zocht ik het op. Waarom weet ik niet.
  ‘Ze wonen hier’, zei ik verbaasd.
  ‘Je moet even contact zoeken’, zei mijn vrouw.
  ‘Volgens mij komt dat nu niet uit’, meende ik.
  Ik had een voorgevoel. Een voorgevoel dat jullie wel iets anders aan jullie hoofd hadden.
  Op donderdag las ik deze blog van je. Op vrijdagmorgen vertrokken we. We hadden een midweekje in een park geboekt. Dicht bij huis voor ons doen, want we wilden met Yessie de eerste keer niet zo ver rijden. We hadden een venhuis. Nummer 157. Op het park waarvan ik net ontdekt had dat jullie er woonden. Misschien zaten we maar een paarhonderd meter van jullie vandaan. Op dinsdag kregen jullie dat geweldige bericht.

  We zaten op ‘hoorafstand’ toen jullie het nieuws kregen. Wat is de kans op zoiets?

  Beantwoorden
  • Mies, ik voel zoveel blijdschap dat je juist nu, nu je je rust hard nodig hebt, toch zo’n mooie reactie schrijft. Bovendien ben je gaan kijken waar we nu precies wonen, al die moeite die je hebt gedaan, dat voelt als een compliment! Dankjewel daarvoor! Ik vind het eigenlijk ongelooflijk jammer dat ik het niet heb geweten dat jullie zo dichtbij waren, hemelsbreed ‘woonden’ jullie nog geen 100 meter bij ons vandaan, inderdaad op ‘hoorafstand’. Dat jij én je vrouw aan ons hebben gedacht vind ik heel bijzonder. En ja, eindelijk is het gelukt, we zijn overgelukkig dat we na zo’n lange tijd het huis hebben ontmoet, daar gaan we over een poos ons thuis maken. Ik zal er vast wel eens over vertellen in de wekelijkse blog, maar nu zou ik liefst alles al inpakken, toch moet ik nog even geduld hebben.

   Beantwoorden
 • athy van meerkerk
  november 24, 2021 23:20

  Gefeliciteerd gefeliciteerd gefeliciteerd. Wat een lief huis aan haar voorkant. Jouw soort groen tegen haar lijf. En nu nog even volhouden daar waar je nu zit. Ook een lief huisje, voor vakantie dan. Maar het heeft jullie wel droog gehouden en warm, min of meer, en uit de grote boze wereld. De toekomst gaat beginnen, alweer….je bent vaak opnieuw begonnen. Een kat heeft negen levens, maar die heb jij niet allemaal nodig.
  Het nieuwe huis wacht en heeft jullie zoveel te bieden aan wat jullie hoopten in een nieuw huis te vinden.
  Nogmaals gefeliciteerd gefeliciteerd gefeliciteerd.

  Beantwoorden
  • Athy, dank dank dank! We hebben zoveel geluk gehad dit huis te ontmoeten en te voelen dat het bij ons past, dat het goed voor ons zal zijn en ons zal beschermen en wij het huis ook met zorg zullen bewonen. We gaan er een fijn ‘thuis’ van maken en nieuwe herinneringen, ‘op’ naar de toekomst!

   Beantwoorden
 • Wat fijn, eindelijk een nieuw huis en wat voor een: prachtig!
  Ik ben ontzettend blij voor jullie! Gefeliciteerd!

  Beantwoorden
  • Sophie, ontzettend leuk je te lezen, dank voor je felicitaties! Dat we ontzettend blij zijn staat als een paal boven water, we tellen af!

   Beantwoorden
 • Dani van Doorn
  april 4, 2022 19:36

  beter laat dan nooit, ik lees dit met terugwerkende kracht: gefeliciteerd met jullie nieuwe huis, wat een schatje! Of zeg maar schat want de voorkant is maar een deel van het hele huis, denk ik 🙂 Ik ga straks nog eens op facebook kijken of je al foto’s van je atelier hebt, want jullie wonen er al! Nou ja, ‘al’ het heeft al met al een half jaar in beslag genomen. Geniet ervan, maar eerst bijkomen, verhuizingen zijn zo slopend….♥

  Beantwoorden
  • Dani, wat ontzettend leuk dat je deze blog van mij nog hebt gelezen. Het is precies het huis dat we zochten, bestaand en met karakter en ook voor ons tweeën de eigen ruimte die we wilden, een muziekkamer voor Man en een atelier voor mij, een knus huis met tuin.

   We zijn 14 februari verhuisd en voelen ons hier fantastisch. Ik heb nog maar nauwelijks foto’s gepost, heb vanaf begin januari pas op de plaats gemaakt en ben nog niet terug qua schrijven, het schilderen sinds vorige week weer opgepakt. Naast het in- en uitpakken en de euforie van eindelijk weer een eigen plek zijn er nog allerlei andere dingen gebeurd, maar nu gaat het weer ‘vooruit’!

   We wonen nu in Asten, het atelier is klaar en ik ben nu bezig de huisgalerie in te richten. Op 25 en 26 juni doe ik mee aan het Landelijk Atelierweekend, beide dagen gaan de deuren open, als je tijd en zin hebt, van harte welkom💗

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan