Kunst Bloggen na de huizenjacht Voorbereidingen voor de expositie Wondere Wereld

Bloggen na de huizenjacht

Leven, Schilderen

Vanochtend hebben we een bezichtiging van een huis gehad en het valt niet mee te bloggen na de huizenjacht. Eerlijk gezegd, ik vind het niet te doen. In 2012 en 2013 zijn we ook al op jacht geweest. Toen alleen in Noord-Brabant, nu uitgebreider. We hebben een groter zoekgebied zoals ik onlangs al heb beschreven in deze blog

Maar voor het eerst in onze zoektocht van nu zijn we echt enthousiast over het huis dat we vanochtend hebben bekeken. De zintuigen waren open op volle kracht om zoveel mogelijk van het huis in gedachten te kunnen prenten. En daar hang ik nu nog steeds in.

Ik zit hier met mijn laptop, koffie, water en lekkernijen erbij, maar kan me niet concentreren en denk er zelfs niet aan iets lekkers te nemen. Deze keer voel ik meer spanning dan na andere bezichtigingen. Betekent dat iets? Absoluut, er is serieus nadenk-werk aan de winkel. Doen we het of niet. Gaan we ervoor of niet. En dan misschien uiteindelijk bieden, verschrikkelijk vind ik dat. Meer kan en wil ik er nog niet over zeggen.

In de blog van vorige week heb ik het er even over gehad. Afgelopen vrijdag ben ik in het atelier bij Anne von Drehle geweest en heb een beetje meer inzicht en tips gekregen over het werken met paletmes. Heerlijk om weer in een echt atelier te zijn waar wordt gewerkt en geëxposeerd. Ik heb er echt van genoten en ben ook nog verwend met een heerlijke lunch.

Het is nog niet zo gemakkelijk overwegend met een paletmes te werken. Wat mij in de weg stond was het denken
‘in kwast’. Daar werk ik meestal mee en ook met verschillende gereedschappen, maar nog nooit heb ik een heel doek gemaakt met paletmes. Dat vergt oefening en petje af voor Anne die deze techniek zo goed beheerst. Uiteindelijk kun je er natuurlijk ook de kwast bij gebruiken of een doekje of een spons, maar de opzet, de dynamiek en dat wat je wil verbeelden op doek of paneel doe je voor het merendeel met het mes.

Ik heb een heerlijke dag gehad en vond het een leuk weerzien met Anne, heb genoten van het atelier, weer iets nieuws te leren en ook nog mooie kleuren en penselen te ontdekken. Altijd weer wil ik technieken onderzoeken, kijken of het bij mij past en of ik het kan gebruiken in mijn werk. Deze techniek vind ik heel geschikt voor het abstracte werk dat ik maak. Dat paletmes gebruik ik natuurlijk wel, maar als erbij-gereedschap. Meestal meng ik er alleen mee en soms breng ik met een groot mes structuur aan op het doek voordat ik ga schilderen.

Deze week besteed ik verder aan het afwerken van een paar schilderijtjes die ik op paneel heb gemaakt en een werk op Khadi papier. Alles lakken, de paneeltjes inlijsten in baklijsten en het werk op papier gaat in een passe partout. Nieuw werk wacht. Het papier daarvoor heb ik al opgeplakt en eerder al enkele doeken voorbewerkt.

Om nog even terug te komen op het huis, alle ruimtes zijn er en dat is nog niet eerder voorgekomen. Een muziekkamer, een werkkamer en een wonderschoon atelier waar nu ook al wordt geschilderd. Jullie snappen uit mijn verhaal dat het huis trekt. Ik beloof dat ik jullie op de hoogte houdt.


Foto boven tekst eigen werk

‘Avondrood’ 2 Acryl op
linnen in baklijst 24×30 cm

 

 

Vorig bericht
Een ratjetoe
Volgend bericht
Non-stop 4

30 reacties. Plaats een nieuwe

 • Mieke Schepens
  oktober 21, 2021 00:11

  Graag gelezen Ellie. Zelf zit ik even in een dipje, maar dat komt wel weer goed. Warme groet uit Oostburg

  Beantwoorden
  • Mieke, wat vervelend dat er een dipje is, echt naar. Hoop dat jij je snel weer wat beter voelt, ik denk aan je. Lieve groetjes 🧡

   Beantwoorden
 • Mariëlle ten Berg
  oktober 21, 2021 09:05

  Hoi Ellie,

  Je weet dat ik het huis online bekeken heb en ik vond het echt wat voor jullie. Een warm, lief huis. Ik hoop dat het lukt deze keer. Ik duim!

  Verder heb ik even niet veel te vertellen, de storm waait mijn hoofd leeg.

  Groetjes, tot gauw,

  Mariëlle

  Beantwoorden
  • Behoorlijke storm was het en nog waait het hier in elk geval behoorlijk, maar hopelijk weer fris en monter in het hoofd. Fijn weekend, lieve groetjes 🌺

   Beantwoorden
 • Sonja Grinwis
  oktober 21, 2021 09:53

  Lieve Ellie,

  Het leest alsof jullie idd hét huis hebben gevonden. Ik ga heel erg voor jullie duimen want het is je zó gegund.

  Beantwoorden
  • Ach, wat een lieve reactie Sonja, dankjewel! Wij willen ook graag dat er een eind aan de huizenjacht komt en weer een ‘thuis’ maken, wie weet! <3

   Beantwoorden
 • Truitje Faber
  oktober 21, 2021 11:23

  Ellie wat zou het fijn zijn als dit jullie nieuwe droomhuis wordt.
  Ben zo benieuwd!

  Ik lees en hoor het!

  Groetjes en liefs Trudy

  Beantwoorden
  • Trudy, het zou geweldig zijn weer een eigen plek en ‘thuis’ te hebben. We verlangen er echt naar. Mooi weekend, liefs 💚

   Beantwoorden
 • Ik ga mijn duimen blauw duimen voor jullie!!!

  Beantwoorden
 • Anne Vellinga
  oktober 21, 2021 12:37

  Zo spannend! En dan die storm er ook nog bij, dat je nog slapen kunt! En bloggen! En schilderen!
  Het klinkt als HET huis. Wow.
  Go with the flow ~ wij duimen allemaal!

  Beantwoorden
  • Anne, voor het eerst in onze zoektocht zo’n fijn en gezellig huis gezien, wie weet! Natuurlijk kom ik er hier op terug, maar de goede wensen van jullie allemaal helpen vast mee. Lieve groet 🤍

   Beantwoorden
 • Marnel van Dartel Berkhey
  oktober 21, 2021 15:13

  Hoop dat het jullie droomhuis wordt! Zoals wij zelf de laatste weken hebben meegemaakt, is de huizenmarkt volledig dol.

  Beantwoorden
  • Marnel, het was een heel fijn huis om binnen te komen en te zien. Maar met ons vele andere kandidaten voor het geval we zouden willen bieden. Zijn jullie ook op zoek naar een ander huis? Hoop dat alles goed is 💚

   Beantwoorden
 • Anne von Drehle
  oktober 21, 2021 17:07

  Ellie, ik leef met je /jullie mee! Wat is het spannend om een beslissing te nemen. Toen wij zo’n 19 jaar geleden ons huis hebben gekocht was ik ook helemaal door het dolle heen. We waren ieder met een eigen auto naar de Achterhoek gereden en moesten ook ieder met de eigen auto weer naar huis. Ik kan mij nauwelijks nog herinneren hoe ik thuis ben gekomen, zo spannend was het.
  Ik wens je dat jullie de goede beslissing nemen!
  Wat was het gezellig afgelopen vrijdag! Tot ziens en alle goeds, Anne

  Beantwoorden
  • Anne, wat een leuke reactie, dankjewel. Een beslissing nemen is ontzettend moeilijk, de huizenmarkt is totaal onvoorspelbaar. Wat zullen jullie destijds allebei een spanning hebben gevoeld tijdens de ‘alleen-rit’ naar huis na zo’n belangrijke en bijzondere gebeurtenis. Ik kan mij daar wel iets bij voorstellen, wij voelden na de bezichtiging al zoveel spanning, zo’n leuk huis, maar met ons vele andere kandidaten. En zeker, ik heb genoten, een heerlijke dag was het bij jouw thuis en in het atelier. Lieve groetjes!

   Beantwoorden
 • Elbert Gonggrijp
  oktober 21, 2021 17:57

  Het lijkt mij niet niks als je voor zo’n moeilijke beslissing staat, maar volg hierbij met namen je hart…. Wat jou w kunst betreft een en al lof…
  Lieve groetjes Elbert

  Beantwoorden
  • Elbert, wat vind ik dàt nou leuk je hier te ontmoeten, welkom! Het is zo moeilijk op de huizenmarkt en we willen zó graag weg van het recreatiepark. Wie weet kunnen we eindelijk weer een ‘thuis’ maken. Veel dank voor je complimentje, ben er erg blij mee! Lieve groetjes 😊

   Beantwoorden
 • Wat een fijn bericht en nu maar duimen ik doe het extra voor jullie succes groetjes Agnes

  Beantwoorden
 • Spannend! Volg je gevoel zou ik zeggen. Als een huis goed voelt is het goed!

  Beantwoorden
 • Ben héél benieuwd!

  Beantwoorden
  • Wat lief dat je even op bezoek komt, Kliefje. Wij vinden het in elk geval een heel leuk huis, nog niet eerder zo gevoeld en we zijn toch al ervaren in de jacht!

   Beantwoorden
 • Coby Kraaijeveld
  oktober 23, 2021 19:38

  Lieve Ellie ik ga zeker voor jullie duimen hoor
  Fijn weekend en succes!!

  Beantwoorden
 • athy van meerkerk
  november 9, 2021 16:30

  Twee zaken in één blog. O Ellie, ik word er zelf nerveus van. Stel je voor, een huis met alle ruimtes die jullie willen. En nu geen koudwatervrees krijgen.
  En, omdat alles gewoon doorgaat, daarna geleerd het paletmes te gebruiken. Ik vind dat zelf fijn, alleen ben ik zo vreselijk krenterig met verf, omdat het altijd weer van ver moet komen.
  Maar goed, terug naar jou en jullie al dan niet, huis. Ik geloof dat ik een kaarsje brand vanavond.
  Wil je we; geloven dat ik spontaan migraine krijg. Moet stoppen met typen.

  Beantwoorden
  • Athy, wat leuk je reactie op deze blog te lezen, maar wat naar dat je spontaan migraine krijgt, hoe kan dat nou? Het schrijven van deze blog was moeilijk, te opgewonden, te veel emoties, maar wat betreft het huis is er nog niets bekend. Lieve groetjes ❤️

   Beantwoorden
   • athy van meerkerk
    november 10, 2021 00:18

    Die spontane migraine was een reactie op jouw huis-bericht. Denk dat ik mij altijd meer zorgen daarover heb gemaakt dan helder was. Dus nu schoot ik even vol. Succes met alles en ik hoop dat het lukt.
    Groet voor Wilko. Dagdag!

    Beantwoorden
    • Ach Athy, je bericht zo ontroerend. Zodra er nieuws is op de huizenmarkt lees je het! Maar het is een gekke en onvoorspelbare markt. Tot later weer 🙌🏻

     Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan