De Waddenzee en de Noordzee

De Waddenzee en de Noordzee

Leven

Ik ben wel aan mijn trekken gekomen, heb de Waddenzee en de Noordzee gezien en wat was dat fijn. De lezers die mij goed kennen weten dat ik altijd heimwee heb naar de zee.

Twee zeeën, maar twee verschillende zeeën, zo komen zij op mij over. De Waddenzee toch wat rustiger en anders van kleur. De Noordzee is voor mij de echte zee en daar zie ik ook de mooie en zoveel verschillende tinten in terug die voor mij bij de zee horen. Het is een gevoel, dat hoeft natuurlijk niet voor iedereen zo te zijn.

De laatste keer dat ik mijn rust aan zee heb gehad is al lang geleden. Een hele poos voordat Corona ons komt bezoeken. Nu is er eindelijk weer gelegenheid iets meer vrijheid te nemen hoewel ik toch nog heel behoudend ben. Van familie van familie mogen wij de stacaravan dicht bij het strand en de zee huren. Heerlijk op onszelf en niet teveel drukte en contacten om ons heen.

We hebben stralend weer gehad. Ook veel wind en twee dagen die leken op een beetje stormachtig, maar evengoed gefietst. Eigenlijk zijn we het grootste deel van de dag buiten geweest. We hebben gefietst in de duinen, in het mooie natuurgebied het Oerd, door de dorpjes met de mooie huizen, in en op de duinen gezeten, genoten van het uitzicht, van woeste golven en van een zacht kabbelende zee.

En wat is Ameland een prachtig eiland, we zijn echt verrast door de mooie natuur. Al vaak gehoord over de schoonheid ervan, maar nu ik het zelf heb ervaren moet ik dat beamen, het is er ontzettend mooi en heel fijn toeven.

Ik heb ook van alles meegenomen, een leesboek, een klein en een groot schetsboek, aquarelverf, penselen, potloden en pastelkrijtjes. Of ik daar veel mee heb gedaan? Welnee, heb maar een paar keer geschetst, abstract en ook weer eens een klein portret. Ik heb er gewoon geen tijd voor gehad. Overdag te druk met fietsen, kijken en genieten en ’s avonds te moe van de zeelucht om nog veel te doen.

Relaxen en uitrusten, opladen en blij worden van enkel zitten op een bank aan zee. De dagen zijn omgevlogen, maar de herinneringen blijven mij bij. Die zorgen absoluut weer voor nieuwe inspiratie net zoals de serie ‘Moods’ die ik heb gemaakt uit herinnering en heimwee naar de zee. Voor wie deze serie op paneel en papier niet kent en natuurlijk ook voor alle anderen, die staat op mijn website. Je kunt ‘m hier en hier bekijken. Het werk op papier is zwevend achter glas ingelijst, de werken op paneel in een witte baklijst. Wil je over deze serie of over ander werk meer informatie hebben dan kun je mij altijd een bericht sturen.

Vriendin L. heb ik al bezocht en verder gebruik ik deze week nog om mijn atelier op te ruimen, te schrijven en na te denken over een nieuwe serie op papier waaraan ik wil beginnen. Ook op doek wil ik nog werk opzetten, maar over dit alles schrijf ik vast weer in een andere blog.

 

 

Vorig bericht
Onderdak op een recreatiepark
Volgend bericht
Gastblog van Mariëlle ten Berg

16 reacties. Plaats een nieuwe

 • Sonja Grinwis
  september 30, 2021 09:49

  Wat heerlijk dat je zo genoten hebt Ellie. Nieuwe inspiratie opdoen en tot rust komen is zo hard nodig. Ik kijk nu al uit naar al het moois dat dit uitstapje weer gaat opleveren. Ondertussen geniet ik van de mooie foto’s

  Beantwoorden
  • Sonja, wat een heerlijke reactie, dankjewel! Inspiratie en rust heb ik zeker gevonden en ben al aan de gang geweest met kwast en doek, heerlijk om weer in het atelier te zijn!

   Beantwoorden
 • Marnel Van Dartel Berkhey
  september 30, 2021 10:06

  Wat heerlijk om te lezen en vooral te zien. Die heimwee is mij zo bekend. Wij gaan in oktober. Dit keer naar het Zeeuwse. Hou deze mooie herinneringen lang bij je zodat je de geur altijd kan oproepen!

  Beantwoorden
  • Dankjewel voor je lieve woorden, Marnel. Wat heerlijk dat je ook snel al de zee weer ziet, doet zo goed, zo fijn altijd om tot rust te komen. Geniet ervan!

   Beantwoorden
 • Ellie wat fijn dat jullie zo genoten hebben op het eiland Ameland. Genoten van zon en zee, fietstochten en de geur van de zee. De frisse lucht opgesnoven. Het zal je vast weer veel inspiratie geven voor de komende tijd. Wens je een fijne herfsttijd toe. De bladeren vallen. Veel wandelingen in de bossen waar ik ook inspiratie op doe voor mijn gedichten. Liefs van Trudy. 🍁🌞🍂🍄🐿⚓️

  Beantwoorden
  • Ameland is een prachtig eiland qua natuur, daar kun je alleen maar van genieten. Ken jij het, Trudy? De herfst is begonnen en zo hier en daar zie ik al prachtige kleuren, daar is de herfst kampioen in! Ik geniet ervan en weet zeker dat het inspiratie geeft om te schilderen, maar ook voor mooie woorden verpakt in een gedicht! Mooi weekend, lieve groetjes 🍄🍂🍁🍀

   Beantwoorden
 • Linda Deckers
  september 30, 2021 14:43

  Wat een blij stukje heb jij geschreven. Fijn dat jullie zo hebben genoten. Gelukkig zat alles mee , prachtig weer, rust ,vrijheid ,genieten samen ,
  Dit verdiende jullie echt! Nu weer fris en fruitig thuis . Op naar nieuwe avonturen.
  Dikke kus vanuit Spanje 😘🌞

  Beantwoorden
  • Het was heerlijk, Linda! We hebben erg genoten, rust gevonden en inspiratie opgedaan! Wens jullie nog een fijne vakantie, geniet ervan 🍀🌞

   Beantwoorden
 • Mieke Schepens
  september 30, 2021 15:56

  Graag gelezen, Ellie!

  Beantwoorden
 • Heerlijk de zee en het strand. Vooral een leeg strand!!
  Mooie foto’s heb je geplaatst. Fijn om naar te kijken en om je verhaal te lezen.

  Beantwoorden
 • Jannie Harmsen
  oktober 1, 2021 15:49

  Fijn dat jullie zo genoten hebben Ellie. Mooi fotoverslag ook!
  Lieve groet van Jannie.

  Beantwoorden
 • athy van meerkerk
  oktober 2, 2021 12:59

  Wat een mooie schilderijen lieve Ellie. Een feest om te bezien.
  Ameland beschouw ik nog altijd als mijn eiland, gevuld met herinneringen aan hond en katten die altijd mee gingen, de kleine kinderen toen en Hans.
  Dat hele lange fietspad dat begint aan de voet van de vuurtoren en helemaal doorgaat tot vlak voor het Oerd.
  Het schelpenpad dat afdaalt van dat fietspad tot aan het caravanveld bij Ballum. Langs dat pad gaat mijn as, ooit, uitgestrooid worden bij de veenbessen. Je roept een wereld aan herinneringen en ervaringen op. Wat fijn dat je zo genoten hebt, je gaat er vast nog wel eens terug.
  Mooie foto’s, mooi schilderwerk. Tot ziens.

  Beantwoorden
  • Athy, het was zo leuk te weten dat jij vaak op Ameland bent geweest. Dat een schilderij van mij naar jou is verhuisd omdat het je herinnert aan het Oerd, daar ben ik dan weer trots op! Zo vaak daar fietsend en kijkend en mijmerend was je er even bij. En ja, wij hebben ook enorm genoten, een prachtig eiland is het! Dank ook voor je compliment 🙌🏻🙏🏻

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan