De kunstmarkt Artibosch 2021

De kunstmarkt Artibosch 2021

Kunst, Leven

En dan is het zover na dagen van voorbereiding gaan we op weg naar de kunstmarkt Artibosch 2021. Pas de avond ervoor heb ik wat spanning gevoeld, eerder niet. Te druk bezig geweest met dat wat ik allemaal mee wil nemen en wat er nog ingelijst moet worden. En ook te blij en trots dat ik dit voor het eerst ga doen. Ik  heb geen tijd gehad voor stress.

Bovendien zijn er ook nog andere dingen die gedaan moeten worden. Een kaartenmolen voor op de tafel uitzoeken. Van enkele werken uit de serie ‘Moods’ op paneel wil ik kaarten laten drukken, hier kun je trouwens bekijken welke ik op papier heb gemaakt. En een ontwerp voor een kaart maken die ik mee wil geven als iemand een schilderij of kunstkaarten koopt. Daarvoor heb ik nog een korte tekst geschreven en een foto uitgezocht.

Fluwelen stof voor op de tafel, een mooie kleur rood heb ik uitgezocht. Het moet een beetje passen bij de kleuren van de schilderijen. Bij een bouwmarkt verhuisdozen om het werk in te doen, dat lijkt ons de beste oplossing. De deksel ervan afgesneden zodat de grotere schilderijen er ook in kunnen. Latjes om er ‘prijskaartjes’ van te maken, een balk om blokjes van te zagen zodat het kleine werk iets hoger op tafel komt te liggen. Zeil en plastic voor als het gaat regenen, gelukkig is het die dag stralend weer, en klemmen om dat zeil en plastic vast te zetten.

Ik heb het natuurlijk niet allemaal alleen hoeven doen, Man is de steun en toeverlaat in alles wat met het schilderen heeft te maken. Zonder hem is veel niet mogelijk. Hier een beeldverslag van deze bijzondere dag, maar eerst nog een paar leuke en inspirerende opmerkingen van bezoekers en één opmerking over mijn Duitse achternaam waar ik gelukkig niet gevoelig voor ben.

‘Wat een mooie warme kleuren.’ Dit heb ik veel gehoord. Maar ook een mevrouw die alles afdeed ‘Dit is niks’ en dat zei met een wegwerpgebaar bij de serie ‘Moods’ op papier zwevend ingelijst achter glas. Maar bij de landschappen met warme kleuren weer zei ‘Dit zijn wel mooie kleuren.’

‘U ben de eerste bij wie we zo lang blijven staan en we hebben hier toch al een poos rondgelopen.’ Ik voel mijn wangen warm worden, ik bloos niet zo heel vaak, maar dit echtpaar liet het met hun compliment gebeuren.

‘Mooie kaarten zeg’, er een paar kopen en bij het lezen van mijn Duitse achternaam ook een wegwerpgebaar maakt. Gelukkig heb ik daar dus geen last van.

 

En het gaat maar door met reacties. Hier is er nog een van de dag erna dat de kaarten (of de ene of de andere) bestemd voor iemands verjaardag zo mooi zijn dat er in de winkel een nieuwe is gekocht. De mijne worden bewaard. Wie zou niet blij zijn met zo’n complimentje?

Ik heb gezien dat er zich na afgelopen zondag nieuwe volgers op mijn Facebook en Instagram account hebben aangemeld, maar ook op mijn website en daar ben ik natuurlijk ontzettend blij mee. Zij weten nog niet zo goed wie ik ben en daarom voor de nieuwe kijkers en lezers, ik heb het al vaker gepost, dit stukje. Het zijn steekwoorden die op mij van toepassing zijn. Zo kunnen jullie je een beeld vormen wie er achter dit blog en de website schuilgaat. Voelen jullie je vooral van harte welkom.

Vorig bericht
Een gastblog van Wilma Den Heijer-Phillipson
Volgend bericht
Onderdak op een recreatiepark

36 reacties. Plaats een nieuwe

 • Wat leuk om te lezen en de foto’s te bekijken! Ik begrijp dat je trots bent tante, het ziet er echt professioneel uit. Fijn dat het een succes was!
  En tja die duitse achternaam…hilarisch dat mensen daar over vallen.

  Beantwoorden
  • Klaartje, super leuk jou hier te lezen, daar geniet ik dan weer van! Het was echt een geslaagde dag en heerlijk weer eens mensen te begroeten en mijn werk te kunnen laten zien. Het raakt mij niet als mensen ‘vallen’ over een Duitse achternaam, ik moet er om lachen.

   Beantwoorden
 • Hoi Ellie,

  Die Duitse achternaam…ik heb onze stambomen uitgeplozen, archieven vol namen gezien, en daarvan is me toch een lading Duits! Je zie het alleen niet altijd. Maar het is heel wel mogelijk dat die mevrouw zelf ook van Duitse komaf is, lang geleden dan. Idiote reactie, gewoon om lachen.
  Wat een werk hebben jullie verzet en met welk een prachtig resultaat! Heel mooi, de kraam en de werken. En dan een fijne dag ook nog, met het beste weer dat je je wensen kunt. Nu teruggenieten!

  Groetjes,

  Mariëlle

  Beantwoorden
  • Ik denk ook dat er genoeg Duitse voorvaderen in het Nederlandse namenbestand zijn verstopt. Daar een probleem van maken is een beetje onzin. Ik neem het met een korrel zout en lach erom. Wat mij wel raakte was het wegwerpgebaar, maar meer omdat dát iets met fatsoen te maken heeft. Maar het was een fijne dag waar ik erg van heb genoten ondanks het vele werk, want dat is het zeker. Mooi nieuw woord ‘teruggenieten’ 😊

   Beantwoorden
 • Wat een werk verricht Ellie. Mooie uitgestald alles. En het weer was fantastisch. Wat zag het er vrolijk uit en zo je schrijft veel belangstelling. Het rode rood spatte er vanaf.
  Jullie zullen er zeker met veel plezier aan terug denken.
  Lieve groeten van Trudy
  🌞🌹🌿🌺🙏

  Beantwoorden
  • Trudy wat een fijne reactie, dankjewel. Het was inderdaad in alle opzichten een mooie dag, de zon, de leuke bezoekers, de gesprekken, ik heb er erg van genoten en nu achteraf heb ik nog steeds een voldaan en trots gevoel. Lieve groetjes 🌹

   Beantwoorden
 • Ingo Audenaerd
  september 9, 2021 09:26

  Ach, soms krijg ik ook achterlijke reacties door mijn Duitse voornaam of omdat mijn moeder (overleden) Duitse was. Ik trek ij daar al jaren niets van aan. Noch van die negatieve reacties die niet over het inhoudelijke van mijn gedichten gaan.
  Jij bent een mooi mens en mag er zijn, En wat ik van jouw creativiteit tot nu toe op Facebook gezien heb ook. En zeker je levenswil en -lust.
  Warme genegen groet en liefdevolle donderdag verder,

  Beantwoorden
  • Ingo, gelukkig kan ik er ook om lachen, het raakt mij ook al jaren niet meer, het heeft iets kortzichtigs waar ik aan voorbijga. Het wegwerpgebaar raakte mij meer, daar schrok ik van. Maar gelukkig zoveel mooie en inhoudelijke gesprekken gehad, die mevrouw was ik snel vergeten. Ik heb genoten van alles en was ook blij en trots op alles wat ik kon laten zien. Door het lezen van alle lieve woorden en complimentjes voel ik mij gewaardeerd en geïnspireerd. Dankjewel voor jouw woorden, fijn je hier te zien. Lieve groet!

   Beantwoorden
  • Wat enorm leuk, Ellie. Je bent natuurlijk altijd in je eentje bezig en dan is zo’n kunstmarkt met reacties altijd extra leuk. Concentreer je op de leuke reacties en niet op de enkele minder leuke. Het zegt vaak meer over degene die hem maakt, dan dat het over jou iets zegt. Bovendien kennen die mensen je niet eens.
   Je kraam zag er prachtig uit.

   Beantwoorden
   • Selma, wat leuk je hier weer te zien en dank voor je complimentje! Juist omdat ik altijd in mijn eentje ben en een atelier mis waar je bezoekers kunt ontvangen heb ik geprobeerd aan deze kunstmarkt mee te kunnen doen, fijn dat de ballotage meewerkte 😉 en het was heerlijk met mensen over het werk te praten en gewoon om mensen te zien. Hier op het park is het heel geïsoleerd en dat is door Corona nog erger geworden. De rare opmerkingen over mijn naam raken mij niet meer, maar zoals ik hierboven bij Ingo al schreef, het wegwerpgebaar vond ik even heel naar .

    Beantwoorden
 • Marnel Van Dartel Berkhey
  september 9, 2021 09:55

  Wat kun jij trots zijn. (sorry dat e.e.a. langs me heen is gegaan). Zo’n talent en dan die mooie woorden, terwijl je zelf soms twijfelt of iets wel goed is. Ik kan zo genieten van wat je maakt. Het geeft me rust met een grote glimlach. Blijf ons vooral verblijden met je werk en je kaarten zijn goed idee! Als ik het zo lees is het nagenieten nog niet over 😉 .

  Beantwoorden
  • Lieve Marnel, je hoeft absoluut geen sorry te zeggen, ik weet dat je er bent, dat er zoveel is gebeurd de laatste tijd, dat we elkaar altijd weer zien, hier of ergens op social media en dan ook nog de wetenschap dat werk van mij bij jullie in de kamer hangt. Als dat geen fijn contact is 💚 En als ik zondag al heb gebloosd, nu weer bij het lezen van je complimenten en wat mijn werk voor jou betekent, dank je wel!

   Beantwoorden
 • Mieke Schepens
  september 9, 2021 10:39

  Ik lees en zie dat het een prachtige dag is geweest. Daar kunnen jullie samen nog lang van nagenieten.
  Warme groet

  Beantwoorden
 • Wat een werk hè even een dag op de kunstmarkt staan,altijd een stok achter de deur om alles weer eens tot in de puntjes te presenteren veel voorpret en best wel spannend. Je mag trots op jezelf zijn het was een prachtige en goed verzorgde kraam.Het zoeken naar je plek…alles uitstallen zoeken naar de juiste presentatie is best veel werk.Maar als het dan klaar is kun je er volop van genieten.En zo te lezen hebben heel wat mensen mogen meegenieten van je prachtige schilderstukken….nu maar genieten van deze nieuwe ervaring en lekker weer aan t werk …💋❤️

  Beantwoorden
  • Francien, wat leuk je hier te zien en je verwoordt precies zoals het gaat de dagen ervoor en het beginnatuurlijk al weken eerder. Een keuze in het werk maken vond ik lastig, liefst wil je alles laten zien, zeker nu ik geen atelier of andere ruimte heb en (nog) niet mee kan doen aan bijvoorbeeld het landelijk atelierweekend, maar dat kan natuurlijk niet. Uiteindelijk was ik erg tevreden over de ‘kraamtafel’ met alleen abstract werk, dat is mij ook wel aan te zien 😉 en Man niet minder. Ik heb genoten en nog, nu weer sinds gisteren aan het werk! Lieve groetjes 💚🌹

   Beantwoorden
 • Prachtig Ellie! Jammer dat ik er niet bij kon zijn. De afstand San Sebastian – ‘s Hertogenbosch is iets te groot. De verhalen hoor ik nog wel.

  Beantwoorden
  • Leuk je hier weer te zien en dank voor je compliment, Lisette. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik trots was 😊 en de verhalen hoor je zeker!

   Beantwoorden
 • Jannie Harmsen
  september 9, 2021 11:50

  De blijheid straalt er vanaf Ellie, het is je echt aan te zien, zo mooi. Heerlijk die positieve energie! Ik hoop van harte dat je dit heel lang vast mag houden en wat heb je een mooie tekst op je visitekaartje gemaakt. Proficiat met deze mooie geslaagde dag en deze fijne blog!

  Beantwoorden
  • En blij en trots was ik Jannie, dat alles was gelukt en het er mooi uitzag, maar bovenal dat ik bezoekers heb gehad en vele leuke gesprekken. Dankjewel voor je lieve woorden. Zo blijft het nog even een feestje dankzij jou en alle andere lieve mensen die hier en op social media komen lezen. 🧡

   Beantwoorden
 • Leuk, zo’n mooi verslag van deze dag. Prachtige foto’s ook en een heel bijzonder kaartje wat je meegeeft aan kopers of belangstellenden. Het zegt zoveel over jou.

  Beantwoorden
  • Wilma, fijn dat je de blog en ook de foto’s leuk vindt. Je kunt wel zien dat het een mooie dag was waar ik volop van heb genoten. Voor het eerst heb ik kaartjes laten drukken om mee te geven, visitekaartjes had ik al, maar wilde graag iets anders of extra’s doen. Heb gemerkt dat het werd gewaardeerd.

   Beantwoorden
 • Coby Kraaijeveld
  september 9, 2021 12:59

  Fijn te lezen dat het een prachtige ervaring was Ellie. Het zag er dan ook geweldig uit en zelfs het weer deed z’n uiterste best
  Liefs♡

  Beantwoorden
 • Anne Vellinga
  september 9, 2021 16:01

  Een kroon op je werk, Ellie ~ in één woord: subliem

  Beantwoorden
 • athy van meerkerk
  september 10, 2021 15:51

  Merkwaardig dat veel mensen struikelen over iets dat er absoluut niet toe doet. Eén van onze grootste toneelspelers uit de jaren vijftig had de zelfde achternaam.
  Je kraam heeft er mooi verzorgd uitgezien, je werk, ja natuurlijk, ook mooi en verzorgd. Heel inspirerend.
  Soms is het niet belangrijk wat een ander denkt of vindt. Dat zegt meer over die ander dan over jouw werk.
  Het één ontstaat niet zonder het ander. Lang kijken en dan een gesprek aangaan, daar gaat het toch om. De serie moods was misschien niet ontstaan zonder de portretten vanuit imperfectie die bepaald ook een “mood” hebben. Ellie, dit was een kers op de taart en ik ben blij dat je doorgaat en tot weer nieuw werk groeit. Gefeliciteerd.

  Beantwoorden
  • De opmerkingen over mijn naam achtervolgen mij al mijn hele leven Athy, ik word er niet meer door geraakt, wel door het gebrek aan fatsoen. Het was daarentegen heerlijk om met mensen te praten, te horen hoe zij het werk interpreteren en hun mimiek te zien. Ja, ik heb er echt van genoten en het heeft goed gedaan met het werk naar buiten te gaan. Intrigerend hoe jij tegen de serie ‘Moods’ aankijkt, daar kunnen we nog wel eens een keer over praten, lijkt mij leuk! Lieve groetjes 🌺

   Beantwoorden
 • Ha lieve Ellie, wat hebben jullie ontzettend hard gewerkt, jij maar ook manlief, die een grote steun en toeverlaat is bij al die klussen die voor ons te zwaar of te hoog gegrepen zijn. Heerlijk om de verzorgde kraam te zien en de prachtige werken erop uitgestal d. Negatieve reacties zeggen vooral iets van hen die ze maken. Fijn dat er zoveel positiefs was. Iets om je in te wentelen. Je hebt het verdiend. ❤️

  Beantwoorden
  • Lieve Berna, wat een mooie reactie. Al je complimentjes zijn zo mooi en ik ben er heel blij mee! Zonder Man zou het niet kunnen, ben blij dat hij het ook zo leuk vindt mij te helpen! De negatieve reacties laat ik voor wat ze zijn, mijn achternaam is al mijn hele leven een geliefd onderwerp voor negativiteit bij mensen, dat raakt mij niet meer, wel het wegwerpgebaar, daar schrok ik van. Ik geniet trouwens nog steeds na, zeker nu ik jouw reactie lees! ❤️

   Beantwoorden
 • Ha lieve Ellie, wat hebben jullie ontzettend hard gewerkt, jij maar ook manlief, die een grote steun en toeverlaat is bij al die klussen die voor ons te zwaar of te hoog gegrepen zijn. Heerlijk om de verzorgde kraam te zien en de prachtige werken erop uitgestal d. Negatieve reacties zeggen vooral iets van hen die ze maken. Fijn dat er zoveel positiefs was. Iets om je in te wentelen. Je hebt het verdiend. ❤️

  Beantwoorden
 • Sorry Ellie, dubbel gepost. Er ging wat mis. Bezie het maar als dubbel trots 😂

  Beantwoorden
 • Sonja Grinwis
  september 15, 2021 17:24

  Wat heerlijk om te lezen hoe je genoten hebt van deze dag. Het weer was je duidelijk gegund. Wat dat wegwerp gebaar betreft, tja dat is inderdaad naar en zoals je zegt een gebrek aan fatsoen. Je kunt iets mooi vinden of niet maar dit slaat nergens op. Gelukkig sta je daar ver boven. Je mag echt trots zijn op wat je hebt neergezet. Je schilderijen, inktportretten en je blogs raken mensen en dat is heel terecht.

  Beantwoorden
  • Wat fijn dat je nog even komt kijken hier, Sonja! Het was zo’n fijne dag. Zeker het weer werkte mee, maar er waren ook zo’n leuke bezoekers met wie ik gesprekken over het werk heb gehad. En eerlijk gezegd was ik er ook trots op, dat voelde ook echt zo. Ach, ik ben het gewend om op mijn naam aangesproken te worden, maar daar raak ik niet meer van onder de indruk, respectloos zijn vind ik erger, zo komt zo’n wegwerpgebaar bij mij binnen. Maar desondanks heb ik alleen maar een geweldige dag gehad!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan