Kunst Beeldentuin Kröller-Müller Museum Veel emoties Wakker, het is pikkedonker

Beeldentuin – Kröller-Müller Museum

Kunst, Leven

Hoe fijn is het weer eens in de Beeldentuin van het Kröller-Müller Museum te zijn. Dit keer zijn we niet in het museum geweest, alleen in het park, maar dat is een geweldige plek om het hart op te halen. Enkel kijken en genieten van de kunst, de natuur en de rust.

En dan bij thuiskomst zien dat er een e-mail is van Kunstenfestival Artibosch 2021 en lezen dat ik door de ballotage ben en deel mag nemen aan de kunstmarkt op de Parade in Den Bosch op 5 september aanstaande. Deze kunstmarkt is een onderdeel van een eendaags cultureel evenement.

Wat een rijke dag, zoveel moois om van te genieten en dan ook nog dit bericht. Ik zou zo met kwast en doek aan de gang kunnen gaan, zo’n bericht inspireert natuurlijk, maar het is al laat en eerlijk gezegd heb ik niet zo veel fut meer. Het duurt wel even voordat ik ’s avonds in slaap val. Van alles gaat er door mijn hoofd. Wat neem ik mee, heb ik wel genoeg schilderijen, morgen moet ik meteen lijsten bestellen en met ander werk naar de lijstenmakerij en nog zoveel meer.

Uiteindelijk heb ik wel geslapen en ben de volgende ochtend meteen met de voorbereidingen begonnen. Allereerst heb ik de tekst gemaakt en met een foto van mijn werk ingestuurd voor de website van Artibosch 2021. Daarna mijn schilderijen bekeken, lijsten besteld en zo ga ik verder. Gelukkig heb ik nog even de tijd. Nu maar hopen dat Corona geen spelbreker wordt.

Als jullie zin hebben om op deze dag naar Den Bosch te komen, maar de datum niet meer weten, kijk dan op deze pagina, daar is het te lezen. Het lijkt mij enig jullie daar te kunnen begroeten.

Tot slot nog even een kleine anekdote, die heeft overigens niets met kunst te maken, maar is misschien wel goed voor een glimlach. Een tijdje geleden ben ik in contact geweest met een allergoloog van het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem. Naar aanleiding daarvan werd ik gebeld.

‘Met Ellie Schmitz’
‘Met …… van de allergiekliniek van het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem‘
‘Goedemiddag’
‘Goedemiddag’
‘De allergoloog vraagt uw toestemming zijn bevindingen naar uw huisarts te sturen. Gaat u daarmee akkoord?’
‘Wat vreemd dat u mij op zondagmiddag belt, wie bent u?’
‘Maar mevrouw, het is niet zondagmiddag, maar maandagmiddag
‘………………………’

Bijna op hetzelfde moment wordt het mij duidelijk.

‘Ojee, echt een blunder van mij. Excuses daarvoor en ik zal u vertellen waarom ik denk dat het zondagmiddag is’
‘Ja, vertelt u mij dat eens. Ik ben daar toch wel benieuwd naar’
‘Dat zit zo……..’

We hebben er hartelijk om gelachen, zij en ik.

Man had een lang weekend vrij en op maandag voelde het voor mij als zondag.

Foto boven tekst eigen werk
‘Einder’ Tweeluik acryl wax pastel
op linnen 60×40 cm in witte baklijst

 

Vorig bericht
Veel emoties
Volgend bericht
Zomerstop – Vakantie

24 reacties. Plaats een nieuwe

 • Práchtig …!
  Hartelijke groet,
  Hans Oud

  Beantwoorden
 • Heerlijk Ellie, zo”n inspiterende dag. Dank voor de mooie foto”s, altijd inspirerend voor ons, achterblijvers. Wat een prachtig cadeau van manlief en wat een heerlijk bericht uit Den Bosch. <3 Jij kan voorlopig weer voort <3

  Beantwoorden
  • Het was een echte feestdag, Berna. Kunst, natuur, rust en als kers op de taart nog met mijn werk naar Den Bosch kunnen. ❤️

   Beantwoorden
 • Leuk hoe het allemaal kan lopen in je leven fijn dat je weer bezig bent mooie voor uitzichten

  Beantwoorden
  • Soms gebeuren er zo’n fijne dingen dat een dag voelt als een feest! Ik heb erg van de tuin genoten, Agnes en nu kijk ik uit naar 5 september!

   Beantwoorden
 • Trudy Faber
  juli 29, 2021 09:37

  Wat een mooie vooruitzichten Ellie voor de komende tijd. Het leven is vol toevalligheden en soms verrassingen.
  Veel succes met alles lieve Ellie de komende tijd.
  Lieve groeten Trudy

  Beantwoorden
  • Toevalligheden en verrassingen maken de dagen speciaal, Trudy. De beeldentuin was fijn om in te vertoeven en nu de voorpret van de kunstmarkt! Lieve groetjes ❤️

   Beantwoorden
 • Jannie Harmsen
  juli 29, 2021 10:31

  Wat een leuke anekdote Ellie en wat een mooi bericht om deel te mogen nemen aan het kunstenfestival in Den Bosch. En ook nog jullie uitstap naar het Kröller – Muller.
  Een blij blog, het straalt er vanaf. Zie je wel, na regen komt altijd weer zonneschijn!
  Lieve groet!

  Beantwoorden
  • Jannie, het was een heerlijke dag, in de beeldentuin was het echt genieten en dan ook nog de verrassing bij thuiskomst, heel speciaal en je begrijpt wel dat ik blij was! Lieve groetjes!

   Beantwoorden
 • Anne Vellinga
  juli 29, 2021 10:43

  Wat een leuke doorkijkjes in de beeldentuin en als bekroning van deze heerlijke dag ben je ook nog door de ballotage heen. Op naar het volgende festijn. Fijn Ellie

  Beantwoorden
  • De natuur in het beeldenpark, zo mooi. Nu niet gefietst daar, dat hebben we al een paar keer eerder gedaan, dat is alleen maar echt genieten van het gebied. De verrassing bij thuiskomst maakte de dag tot een feestje! 🙌🏻

   Beantwoorden
 • Hoi Ellie,

  Wat een geniet-dag, ik genoot van je verhaal erover. Mata Hari, de blunder, een blije blog!

  Groetjes,

  Mariëlle

  Beantwoorden
  • Mariëlle, het was een hele speciale dag, het uitstapje en de bevestiging dat ik mee kan doen aan de kunstmarkt. Fijn dat jij hebt genoten van de blije blog, dat is ook een cadeautje. Fijne vakantie! Lieve groet!

   Beantwoorden
 • W. den Heijer-Phillipson
  juli 29, 2021 12:27

  Een mooi vooruitzicht in het verschiet!

  Beantwoorden
  • Heerlijk Wilma, het is zo fijn in deze periode van Corona en zonder eigen atelier toch eens naar buiten te kunnen en het werk te laten zien, erover te praten misschien. Ik verheug mij erg!

   Beantwoorden
 • Sophie Dijkgraaff
  juli 29, 2021 21:59

  Wat leuk dat je deel mag nemen aan het festival! En terecht, je werk is prachtig!
  Weer graag je verhaal gelezen Ellie.

  Beantwoorden
 • Coby Kraaijeveld
  juli 30, 2021 10:11

  Wat fijn voor je Ellie en nu ga je natuurlijk gezellig alles in orde maken en de mooiste werken uitkiezen, spannend hoor
  Heel veel plezier en liefs♡

  Beantwoorden
  • Coby, zeker! Zo leuk dat ik kan deelnemen en natuurlijk gaat alles in mijn hoofd meteen op aktie-stand 😉 zoveel te doen denk ik dan, terwijl dat best wel meevalt, uitzoeken, paar werken inlijsten, vandaag bij de lijstenmakerij geweest voor ander werk en nog zo een paar kleine dingetjes. Hopelijk gaat het door! Lieve groetjes ❤️

   Beantwoorden
 • athy van meerkerk
  juli 31, 2021 14:49

  Wat mooi, je reikt uit naar een middag stappen tussen kunstwerken en er valt je toe dat je door de ballotage bent en een plek hebt op de kunstmarkt in den Bosch. Al dat blije en inzichten op één dag. Een rijke dag Ellie.
  Je verdient het, zou ik zeggen, maar laat dat jou toegevallen geluk maar heerlijk glimmen. Liefs…

  Beantwoorden
  • Athy, mooi zoals jij mijn kunst-dag verwoord en het was inderdaad een rijke dag! Ik kijk uit naar de kunstmarkt in Den Bosch. Het lijkt mij heel fijn mijn werk eens te kunnen laten zien en te praten met kunstenaars of liefhebbers van kunst. Lieve groetjes!

   Beantwoorden
 • Sonja Grinwis
  juli 31, 2021 21:57

  Een erg late reactie van mijn kant. Fijn om te lezen dat je zo hebt genoten en ook nog een erg leuk vooruitzicht hebt in Den Bosch. Genoten van je blog

  Beantwoorden
  • Wat heet laat? Ik ben er blij mee je reactie hier te lezen, gewoon een verrassing een paar dagen later, dankjewel! En fijn dat je van de blog hebt genoten! Lieve groetjes!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan