Paar weken - Niet genoeg Vakantie - 5 Roerige week Trekjes Vreemde mannen rondom huisRoerige week Vaarwel

Paar weken – Niet genoeg

Leven

De laatste paar weken zijn niet genoeg geweest om op te knappen. Ik ben er nu wel weer na de gast van vorige week, dat had ik ook twee weken geleden beloofd. Verder heb ik er niet bij nagedacht. Het is voor mij onderdeel van mijn bezigheden geworden wekelijks hier een stukje te schrijven.

En toch ga ik mij na deze blog vandaag een paar weken, twee, drie, vier of net zolang ik nodig heb, terugtrekken. Ik ben moe, heel erg moe en geradbraakt door de ontstekingen die mij dag en nacht pesten. Dat komt omdat ik al ruim twee maanden geen medicijnen gebruik die nodig zijn. Ik heb er zoveel bijwerkingen van dat ik alleen nog maar kon stoppen om ‘bij’ te komen. In die zin is dat gelukt, maar er gebeuren dan wel andere dingen.

Het lijf wil niet meer, de aanvallen volgen elkaar op en razen van hot naar her. Het ergste hebben mijn handen het te verduren en dat baart mij zorgen. Want het schilderen lukt mij nu ook niet. En weten jullie nog dat ik 3 juli aanstaande een dag ga schilderen in Park Lingezegen?

Nu het zover is gekomen dat ik niet veel meer kan, weet ik weer precies waarom ik wekelijks troep in mijn lijf spuit. Zelfs Man heeft mij gisteren naar de priklocatie voor de tweede Pfizer moeten rijden en ik heb er een hekel aan afhankelijk te zijn. Vrijheid en zelfstandig kunnen functioneren horen bij mij en dat wil ik ook zo houden.

Natuurlijk zijn er uitzonderingen en heb ik soms hulp nodig, dan vraag ik die ook. Jullie hebben vast wel eens een foto voorbij zien komen van Man die schilderijen inlijst. Nou, dat is zo’n voorbeeld, maar we vinden het stiekem ook gezellig zoiets samen te doen.

Maar nu ga ik toch alle energie die ik heb richten op herstel. Dat begint met hulp van de prikken in de bil, het paardenmiddel waar ik nou nooit last van heb of ziek van word. Veel rust nemen en hopen dat ik mij toch enigszins kan voorbereiden op 3 juli.

Grote doeken heb ik in dit huis niet meer geschilderd. Er is te weinig ruimte om mij heen en nu het mooi weer is zou ik dat buiten kunnen doen. Op The Colorfield Performance begin juli is het de bedoeling in een dag een doek van 122×122 klaar te hebben. Ik ga er nog steeds voor, ook al lukt het nu niet, wie weet over een week of over twee weken, dan heb ik nog even tijd. Wat nu het belangrijkste is, zorgen dat ik rust neem en ook ervoor zorgen dat ik er vertrouwen in houd dat het lukt. Dat laatste is misschien wel het allerbelangrijkste.

Maar het is niet alleen kommer en kwel hoor. Er zijn ook leuke dingen zoals meer lezen, genieten van de plantjes, van het mooie weer en ’s avonds buiten kunnen eten. Bij de post een mooi t-shirt, een cadeautje van een gast op mijn website. Haar stukje kunnen jullie hier nog lezen.

En bovendien is er een tweeluik verkocht en verhuisd naar een nieuw thuis. Dat is echt iets om dankbaar voor te zijn. Waardering voor mijn werk, dat iemand het zo mooi vindt het in haar of zijn huis aan de muur te willen hangen.

Ik weet trouwens niet of jullie ook regelmatig op de website naar mijn schilderijen kijken. Ik heb er onlangs een paar nieuwe werken op gepost, gemaakt op paneel. Het is een vervolg op de serie ‘Moods’, de zeven werken op papier en die staan er ook allemaal op.

En voor de mensen die een Instagram account hebben, daar kun je mij vinden onder @ellie_schmitz_kunst. En net vandaag heb ik problemen met Instagram gekregen. Ik kan niet meer inloggen, dus jullie zullen zelf even mijn account moeten opzoeken. Ik post er al mijn werk dat klaar is en meer, ook soms een kijkje achter de schermen. Wie wil kan mij volgen, ik zou het erg waarderen en van de bezigheden in het atelier blijf je dan altijd op de hoogte.

Voor de maanden juli en augustus heb ik niemand benaderd voor het schrijven van een gastblog. De zomermaanden lijken mij daarvoor niet zo geschikt, maar in september en oktober is er weer de eerste woensdag in de maand een gast op mijn website.

En nu neem ik voor een poosje afscheid. Hoop jullie na deze noodzakelijke pauze weer allemaal te kunnen begroeten, ik kijk ernaar uit. Ik post zo nu en dan zeker foto’s op social media. Van ‘onze’ achtertuin, van Sam, van mijn werk en van wat er zoal voorbijkomt in mijn dagelijks leven, dat gaat gewoon door.

Ik wens jullie alvast een hele mooie zomer.

Vorig bericht
Vandaag weer een gast – Michiel Geurtse
Volgend bericht
The Colorfield Performance 2021

30 reacties. Plaats een nieuwe

 • Mies Huibers
  juni 9, 2021 23:44

  Wat verschrikkelijk dat het zo slecht me je gaat nu en dat je zo moe bent. Neem je rust en ik hoop echt dat je je over een paar weken een stuk beter zult voelen. En natuurlijk dat je dan weer volop kunt schilderen en schrijven.

  Beantwoorden
  • Mies, dankjewel voor je goede wensen. Ik ga er natuurlijk alles aan doen om weer wat fitter te worden. Sowieso kan ik schilderen en schrijven niet missen.

   Beantwoorden
 • Ach lieve El, wat naar voor jou. Ik wou dat ik je kon verlichten. Feit is wel dat je nog steeds mooie dingen blijft doen en af en toe zie ik je toch een puntje van de sluier oplichten en komt er een oud en vertrouwd geloven in de schoonheid en de kunst naar boven. Weet dat we aan je denken en misschien kan ik je in de vakantieperiode wel eens opzoeken. Dat lijkt me enog. Zit zelf in een schilderdip. Weet ook dat ik er weer uitkom. Hoop dat de spuiten in je bil snel de nodige verlichting schenken. We kijken weer halsreikend naar je uit, maar pak eerst die broodnodige rust. Dat is het allerbeelangrijkste. Lieve groet, Ber <3 <3 <3

  Beantwoorden
  • Alleen al het feit dat je mij zou willen verlichten is al zoveel waard, doet echt goed, Berna. Kunst en de schoonheid ervan, ook van de natuur, de planten en de bloemen, de vogels, het zal nooit weggaan. Het zit in mij en ondanks pijn en vermoeidheid is het er en geniet ik ervan en dat voelt als rust en opladen. Een ontmoeting tussen ons komt er zeker van, immers al afgesproken en daar heb ik ook enorm veel zin in 🧡

   Beantwoorden
 • TrudyFaber
  juni 10, 2021 07:48

  Lieve Ellie, luister naar je lichaam en neem een tijd rust en ontspanning. Geniet van rust de bloemen, de zomer en blijf optimistisch.
  Verdiep je in gezonde voeding . Zinktabletten reinigen het lichaam en drink vooral heel veel water.
  Wij blijven elkaar zeker volgen op instagram. Wens je een goede tijd. Lieve groeten van Trudy

  Beantwoorden
  • Ik neem nu rust en ontspanning Trudy, kan ook niet anders meer. Ik zit buiten en kijk naar het water, de ganzen, de eenden, de meerkoeten, het riet en de waterlelies en ik geniet! Gezond eten is voor mij zo gewoon, altijd heb ik al gezorgd voor goede voeding, tenminste waar ik mij goed bij voel en de waterfles wordt elke dag een paar keer opnieuw gevuld. Mijn Instagram met kunst staat even stil daar waar ik gebleven ben, er is een probleem waarvan ik hoop dat het opgelost wordt. Lieve groetjes 🌹

   Beantwoorden
 • Sonja Grinwis
  juni 10, 2021 08:43

  Lieve Ellie, wat goed dat je naar je lichaam luistert en rust neemt. Elke dag met pijn en moeite is zo ontzettend zwaar om te doorleven. Het is soms nodig even die pas op de plaats te maken. Geeft rust in je hoofd en hopelijk ook rust in je lijf. Ik wens je beterschap, sterkte en een mooie schilderdag in juli. Ik weet hoe zeer je hier naar uitkijkt. Daarnaast wens ik je een mooie zomer waarin je kunt herstellen, vooral genieten en nieuwe inspiratie op kunt doen. Heel veel liefs 💋

  Beantwoorden
  • Dank voor al je lieve wensen, Sonja. Ik weet zeker dat de mooie reacties op mijn blog bijdragen aan herstel. Het wordt zeker voor mij weer wat aangenamer en ik ga nog altijd voor de schilderdag op 3 juli, het is de bedoeling het mooie t-shirt dan aan te trekken 😍

   Beantwoorden
 • Wilma Phillipson
  juni 10, 2021 09:28

  Wat goed van je dat je naar je lichaam luistert en rust neemt. Dat zal niet meevallen met alles wat je zo graag doet. Heel veel sterkte en beterschap en op naar 3 juli.

  Beantwoorden
  • Dank voor je lieve woorden, Wilma. En ja, dat heb je goed ingeschat, moeilijk om pas op de plaats te maken, aan de andere kant werd het mij gemakkelijk gemaakt, het lijf werkte niet meer mee. ‘Op’ naar 3 juli is een mantra geworden, heb er veel zin in!

   Beantwoorden
 • Lieve Ellie, ik schrik van wat je schrijft. Je neemt een goed besluit denk ik, kiezend tussen kwaden, prioriteiten afwegend. Met pijn in het hart maar gelukkig blijft er veel over wat je ook graag doet en beschik jij goddank over het vermogen het glas halfvol te blijven zien. Ik mis je hier maar blijf je volgen via de andere kanalen en heb geduld. Liefs!

  Beantwoorden
  • Zulke lieve woorden kunnen alleen maar goeddoen Cora, dankjewel daarvoor. Het was een moeilijk besluit, maar ook gemakkelijk omdat het niet anders meer kon. Genieten buiten van al het moois dat er is, van een boek, slapen en rust, het zijn dingen die allemaal bijdragen tot minder pijn en meer energie zodat ik over een poosje weer hier terug kan komen en ook weer kan schilderen 🧡

   Beantwoorden
 • Mieke Schepens
  juni 10, 2021 09:48

  Lieve Ellie, neem alle tijd die je nodig hebt. Het allerbelangrijkste op deze wereld ben je zelf; als je zelf niet optimaal bent, kun je ook niet optimaal een ander laten genieten van al het moois.
  Tot gauw, lieverd!

  Beantwoorden
  • Ik weet bijna niets meer te zeggen, zoveel meelevende en mooie reacties hier en ook weer van jou, Mieke. Dankjewel daarvoor en tot over een poosje, dan ben ik er vast weer! Lieve groetjes xx

   Beantwoorden
 • Coby Kraaijeveld
  juni 10, 2021 09:58

  Voor jou ook een mooie zomer met heel veel beterschap lieve Ellie en neem je tijd 💝

  Beantwoorden
 • Anne Vellinga
  juni 10, 2021 10:52

  Ach Ellie, ik word er stil van.
  In stilte omarm ik jou.
  Mag stilte jouw pijn stillen…
  Dikke liefs XXX

  Beantwoorden
 • Hoi Ellie,

  Wat een narigheid! Goed dat je gas terugneemt, rust neemt en dus luistert naar je lijf. Ik hoop wel dat je lichaam bij wijze van compromis op 3 juli mee wil werken! Polderen tussen lichaam en geest, kan dat?
  Gelukkig is dit de tijd waarop je buiten kunt zijn, je zit niet achter regengestreepte ramen.
  Je blog zal ik missen hoor, maar jij bent belangrijker, gezondheid gaat voor alles. En we volgen elkaar toch wel. Wat je niet kunt, moet je niet doen en van wat wel kan mag je met volle teugen genieten. Dat is jou toevertrouwd. Laat de boeren maar dorsen!
  Tja, dan heb je nu een soort van zomervakantie, klinkt beter dan ziekteverlof….beterschap en geluk deze zomer! 🍀❤️🌸🌞

  Liefs,

  Mariëlle

  Beantwoorden
  • Mijn rust en opladen en alle lieve woorden hier zorgen vast voor herstel zodat ik 3 juli naar park Lingezegen kan gaan. Ik ga er nog steeds van uit en heb er zoveel zin in, Mariëlle. Het is hier nu prachtig buiten aan het water met de dieren en de vogelgeluiden, het groen. Ik geniet enorm van deze vroege zomervakantie en denk dat het ervoor zorgt snel weer kwieker te zijn. Lieve groetjes 🧡

   Beantwoorden
 • Jannie Harmsen
  juni 10, 2021 12:41

  Lieve Ellie, ik wens jou ook een heel mooie zomer en geniet van je rust om weer goed te herstellen. Veel succes ook voor de derde juli, ik hoop dat je er bij kunt zijn, want je kijkt er zo naar uit. Bedankt voor je blogs tot nu toe en ik kijk alweer uit naar de periodes dat je weer fit genoeg bent. Natuurlijk zien we elkaar ook langskomen op Social Media. Lieve groet en heel veel sterkte! <3

  Beantwoorden
  • Jannie, dankjewel voor je lieve wensen. Alles wat hier wordt gezegd door jou en iedereen is een uitstekend medicijn, zo voelt dat! Ik verheug mij en kijk nog steeds uit naar de schilderdag, daar houd ik aan vast, dan komt het vast goed! Lieve groetjes 🧡

   Beantwoorden
 • Wat krachtig dat je naar je lichaam luistert en de tijd neemt om op te knappen. Sterkte bij je herstel en blijf vooral goed luisteren en daarnaast genieten van alles wat het leven nog steeds mooi maakt.

  Beantwoorden
  • Zo fijn je hier ook met zulke lieve en positieve woorden te lezen Georgette, dankjewel! Ik kan nu niet anders dan voor mezelf zorgen, Man doet ook mee en genieten van al het moois dat er is, het draagt zeker bij aan herstel.

   Beantwoorden
 • Lieve Ellie, wat jammer dat alles een beetje tegenzit, ik geef je een dikke knuffel en zie je spoedig terug met je prachtige nieuwe schilderijen!
  Rust goed uit zodat je er in juli klaar voor bent om menig mensen te verrassen met je fantastische creaties!
  Liefs❤️❤️❤️🤗🤗🤗Rita

  Beantwoorden
  • Ik bloos van zoveel complimentjes en lieve woorden Rita, dankjewel 🧡 besef heel goed dat gezondheid een groot goed is, het belangrijkste om te hebben en daarom ook deze pas op de plaats in de hoop dat ik kan blijven schilderen en schrijven, dat is mijn leven, het liefst wat ik doe. xxx

   Beantwoorden
 • Och Ellie, wat naar voor je, en ook voor man. Ik hoop zo dat je weer meer energie krijgt door de medicatie, kunt doen waar je (kunst)hart naar uitgaat. Bewonderingswaardig hoe je tussen al die nare periodes, ook het positieve laat zien; je schilderijen en ook je prachtige T-shirt.
  Ik weet niet wat meer te schrijven: veel beterschap lieve Ellie.

  Beantwoorden
  • Ria, met zoveel lieve en mooie wensen kunnen Man en ik alleen maar blij zijn. Dat medeleven doet goed en ik weet uit ervaring dat er ook weer een betere tijd komt. Deze fase nu is inherent aan de aandoening, echt niet leuk, maar met zorg, ontspanning, rust en zoveel lieve woorden hier zal ik vast weer snel fitter zijn. Lieve groetjes!

   Beantwoorden
 • Anne von Drehle
  juni 11, 2021 11:45

  Lieve Ellie, Zorg goed voor jezelf! Neem je rust en de tijd. Er komen ook weer betere tijden…heb er vertrouwen in!
  Hopelijk zien wij elkaar op 3 juli in Elst en ik zal dan aan je zijde staan en waar nodig hulp bieden.

  Beantwoorden
  • Lieve Anne, het is nu wel vervelend, maar er komen betere tijden, dat weet ik uit ervaring en ik vertrouw erop. De prikken in de bil helpen erbij en ik ga er nog altijd van uit dat ik 3 juli zover hersteld ben dat ik naar het park in Elst kan komen. Alleen al jouw steun dat je aan mijn zijde staat en wilt helpen nopen mij om nog meer aan herstel te werken!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan