Vandaag weer een gast - Michiel Geurtse

Vandaag weer een gast – Michiel Geurtse

Leven, Schrijven

Vandaag weer een gast op mijn blog, blij en ook leuk dat Michiel Geurtse op mijn verzoek is ingegaan. Jaren geleden heb ik al eens een stukje van hem gepost. Voor wie zich later bij mij als volger heeft ingeschreven en het nog niet heeft gelezen en natuurlijk ook (nog) voor al mijn trouwe lezers, het stukje van toen is er natuurlijk nog altijd. Het is hier te lezen.

Bijna te Gastcolumn

Of ik een gastblog wilde schrijven? Natuurlijk wilde ik dat! Maar waarover? Op deze regenachtige dag, dat kunnen dus alle dagen zijn van afgelopen week, zat ik te bedenken waar ik mijn column over wilde laten gaan.

Gastcolumn! Ja, dat zou de eerste aanpassing zijn. Ik ben immers columnist, geen bloggenist. Hoewel dit voor velen eender zal zijn, heb ik net weer iets te veel trots in mijn lijf om voor blogger door te gaan. Of zoals mijn vriendin het perfect zou omschrijven: ‘Hij is gewoon een eigenwijze donder!

Te gast als ik ben bedacht ik dat ik wel eens ergens vaker te gast ben. Op visite bijvoorbeeld, maar ook in andere bladen en zelfs op televisie. Nog vaker ben ik bijna te gast. Dat je langs een huis loopt van een bekende en al wandelend denkt hoe het met hem zou zijn. Op het moment dat je dit bedacht hebt, ben ik zijn huis voorbij en zodoende bijna te gast.

Ook bijna te gast was ik bij Op1. Praten als deskundige over mantelzorg, corona en lockdown. Ik moest drie avonden vrij houden want dan zou ik moeten komen opdraven ergens in het westen van het land. Drie avonden waar ik als mantelzorger als volleerd acrobaat allerlei spagaten heb moeten doen om ze vrij te houden in plaats van het mantelzorgen.

Helaas werd ik drie avonden afgebeld omdat mijn item vervangen werd door respectievelijk een vlooiencircus, een dansende zeehond en een man die euro’s van zijn elleboog kon opvangen. Dat was toch wel de meest zure bijna te gast ooit. De vervangingen waren natuurlijk niet de echte thema’s, maar qua gevoel komt dit niveau toch aardig in de buurt wanneer je het vergelijkt met de zorg.

Bijna te gast was ik ook bij Rock Werchter, Lowlands en een paar concerten. Maar ja…, we weten allemaal wel hoe 2020 was. We moesten het doen met de Streamers in concert op YouTube. Ik heb toen meteen Op1 geappt voor deze primeur. Ze hadden ze al als gast. Ik heb ze maar niet mijn welgemeende ironische knipoog uitgelegd. 

En nu mag ik mijn bijna te gastcolumn schrijven. Want eigenlijk is deze site een blog. Volg je me nog? Wat is een blog dan? Als ik het goed heb iets dagelijks persoonlijks waarin je schrijft over jezelf of over mode, films of iets in die strekking. Dus best veel raakvlakken met een columnist, die schrijft over iets waar hij iets van vindt en daarover zijn mening ventileert of mensen aan het denken zet.

Dus eigenlijk vind ik dat ik als bijna te gast columnist ook nog iets persoonlijks moet melden of iets over een dagelijks ding. Dat moet lukken. Kennen jullie het programma ‘De Wereld Draait Door’ nog? Daar was ik bijna te gast.

 

Michiel Geurtse geboren en getogen in Almelo en tegenwoordig wonend in Denekamp. Heeft een vriendin en zoon en heeft zelfs ook een leeftijd. Hoewel over dat laatste nog wel eens discussies zijn.

Als columnist onder de naam MichielZiet columns schrijft voor zijn site MichielZiet.com Ook voor diverse tijdschriften en een boekenplatform De Perfecte Buren. Als HijZiet schrijft Michiel gedichten waarvan er enkele gepubliceerd zijn.

Ook is Geurtse trotse auteur van twee romans ‘Piet Kreel is nog wel’ en ‘Tom Kreel is nog steeds’. Verder zijn er diverse korte verhalen verschenen in andere boeken. Op dit moment schrijft hij aan zijn derde boek, een young adult fantasy boek.

Foto boven de tekst genomen aan de IJssel in de buurt van Wijhe.
Ontmoeting met de koeien tijdens het hardlopen.
Bron beide foto’s Michiel Geurtse

 

 

Vorig bericht
Malaise
Volgend bericht
Paar weken – Niet genoeg

14 reacties. Plaats een nieuwe

 • Sonja Grinwis
  juni 2, 2021 23:01

  Wat leuk om Michiel hier tegen te komen. Eerlijk gezegd had ik vorige week al zo’n vermoeden en kijk eens aan. Als trotse rasechte bloggenist 😉 kan ik de columns van meneer Ziet altijd wel waarderen. Hij schrijft te weinig columns de laatste tijd naar mijn zin dus dit maakt weer een hoop goed.

  Beantwoorden
  • Ja, dat zal wel Sonja, jouw schrijfvriend, maar leuk hé 😊 ik lees zijn columns ook al lange tijd en graag.

   Beantwoorden
 • Mieke Schepens
  juni 3, 2021 07:16

  Leuk om te lezen. ‘Bloggenist’ is geen woord: een echte columnist zou dat weten.

  Beantwoorden
  • Fijn dat je het een leuk stukje vindt Mieke en ik denk dat je het woord bloggenist met een knipoog kunt lezen!

   Beantwoorden
 • Wilma Phillipson
  juni 3, 2021 09:30

  Leuk om Michiel hier te lezen. Zijn columns zijn altijd de moeite waard.

  Beantwoorden
  • Leuk Wilma dat jij Michiel ook leest en ik ben het met je eens, goede stukjes, herkenbaar soms en waarbij we ook aan het denken worden gezet.

   Beantwoorden
 • Trudy Faber
  juni 3, 2021 11:34

  Ellie weer een gastblogger. Michiel Geurtse.
  Zijn verhaal gelezen. Weer iets geheel anders.
  Heb ook even de andere zaken bekeken die hij schreef. Vooral het verhaal over de Kringloopwinkels sprong eruit. Een juiste mening die ik ook deel.
  Alles is veel voor wie niet veel verwacht in de schrijferswereld.
  Liefs van Trudy

  Beantwoorden
  • Trudy, het is altijd een verrassing wat een gast voor stukje laat lezen en ook dit stukje doet er toe. Leuk dat je al meer van hem hebt gelezen, dat zal Michiel fijn vinden. Lieve groetjes 🌻

   Beantwoorden
 • Mariëlle
  juni 4, 2021 20:42

  Hoi Ellie, hallo Michiel,

  Dankzij jou was ik weer eens bijna te gast in Twente, waar ik heel wat voetstappen heb liggen. Grote in Hengelo en kleine in Almelo. Bijna te gast ook bij Michiel Geurtse, of hij, met jou, bij mij…? Ik heb genoten van dit bijzondere verhaal, de kijk op de wereld. Apart hè, om met die andere Tukker te spreken.
  Goede keuze Ellie!

  Groetjes,

  Mariëlle

  Beantwoorden
 • Jannie Harmsen
  juni 7, 2021 12:28

  Leuk om kennis te maken met deze columnist Ellie, en wat jammer Michiel, dat je bijna te gast was op 1. Als het over (mantel)zorg gaat, dan is het vervelend als je die wachttijd ten koste moet laten gaan voor programma’s die er minder toe doen. Al snakt men in deze tijd waarschijnlijk ook wel naar lichtere onderwerpen, maar toch….
  En natuurlijk ben ik verder ook nieuwsgierig naar je eigen columns. Ga ik vast wel ontdekken een dezer dagen. 🙂 Hartelijke groet!

  Beantwoorden
  • Fijn dat je Michiel ook een leuke gast vindt 😉 ik ben blij dat hij op bezoek wilde komen en hoop dat je gaat genieten van zijn stukjes, ze zijn zeker de moeite waard. En wat je zegt over Op1, dat is natuurlijk heel jammer, denk dat hij heel wat te vertellen had en heeft over de mantelzorg voor zijn zoon.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan