Elke week een nieuw stukje schrijven

Elke week een nieuw stukje schrijven

Leven

Eerlijk gezegd vind ik het tegenwoordig wel eens moeilijk, elke week een nieuw stukje schrijven over dat wat ik heb meegemaakt of dat wat mij bezighoudt. Vandaag heb ik daar echt last van. Al halverwege de middag en heb nog geen letter op papier staan.

Het is natuurlijk niet gek dat het inspiratievat een beetje is opgedroogd. Ik maak het laatste jaar niet veel mee waarover ik kan bloggen. Ben zelfs soms verwonderd dat het tot nu toe toch steeds is gelukt. Onderwerpen zijn er genoeg te bedenken. Lees of kijk het nieuws elke dag, maar juist daarover te schrijven lokt mij vandaag ook niet. En eerlijk gezegd zit ik al met mijn hoofd in de wolken omdat er een lang weekend in aantocht is. Heerlijk.

Elk voorjaar weer komen er van die extra vrije dagen voorbij. En vandaag voelt als ‘vrijdag’. Vanavond heerlijk eten en relaxen, het begin van vier dagen vrij, een lang weekend voor de boeg. Zo luiden wij op vrijdag meestal het weekend in. Een plank met heerlijke hapjes of ander lekker eten, een glas wijn en samen, ook Sam en een fleece erbij op de bank en een serie kijken. Wat wil een mens nog meer? Ik in elk geval niets, Man ook niet, wij genieten hier enorm van na een drukke werkweek.

Plannen maken we bijna nooit, maar nu hebben we er een paar. Onder andere schilderijen inlijsten en nieuwe lijsten lakken en schuren zodat die klaar zijn voor nog meer werk dat af is. Fietsen natuurlijk ook, maar dat doen we sowieso elke dag. Man wil naar het tuincentrum voor een paar plantjes voor in onze tijdelijke achtertuin, dan verpotten we alles en maken het terras weer een beetje zomers gezellig. Daar verheug ik mij op en kan er ook enorm van genieten.

Gelukkig voel ik mij weer wat kwieker. Na het eerste vaccin vorige week ben ik extreem moe geweest en heb het ontzettend koud gehad, maar je hoort mij niet klagen. Ben zo blij dat ik de eerste prik binnen heb op weg naar iets meer vrijheid, iets meer lucht en licht. Daar snakken we toch allemaal naar, ik tenminste wel. En volgende maand de tweede prik.

Ik heb veel geslapen, weinig gegeten, niet gefietst of gelezen, weinig zin in wat dan ook. Ook niet geschilderd, wel van een paar schilderijen de randen afgewerkt. Afgelopen weekend toen ik weer wat fitter was heb ik samen met Man voorbereidingen gedaan voor het inlijsten van werk op paneel. Kijk ernaar uit dat te doen, het is de eerste keer dat ik eens niet op linnen heb gewerkt, maar op houten paneeltjes.

Tijdens het bedenken waar ik vandaag over zou schrijven, heb ik iets leuks ontdekt. Hier en daar een beetje lezend op het internet zie ik mijn naam in een lijst met als kernwoord ‘kunst’. Ben blij verrast, zomaar een cadeautje op deze dag.

Als laatste wil ik jullie nog bedanken voor de lovende reacties op de gastblog van vorige week. Voor wie die nog niet heeft gelezen, dat kan hier. Trouwens, nu ik er eens over nadenk hebben jullie tot nu toe bij alle gasten lovende reacties gegeven. Daar zijn zij natuurlijk heel blij mee en ik niet minder.

Foto boven tekst eigen werk
‘Desolaat’ Acryl mixed media
op linnen in witte baklijst 30×40 cm

 

Vorig bericht
Een gastblog van Trudy Faber – Een kennismaking en gedichten
Volgend bericht
Afluisteren

20 reacties. Plaats een nieuwe

 • Mies Huibers
  mei 12, 2021 23:16

  Het weinig meemaken, kan inderdaad wat in de weg zitten als je wilt schrijven. Maar je hebt het ‘m toch maar weer geflikt. Waarvoor hulde. Doe het maar elke week opnieuw met zoveel passie. Heb je enig idee hoeveel stukjes je in al die jaren hebt geschreven? Ik kom op die rare vraag omdat ik zag dat ik op mijn huidige website, die ik nu zeven jaar heb, volgende week 350 stukjes heb geplaatst. Ik begrijp daar niets van. Voor mijn gevoel zijn het er nog geen honderd.

  Beantwoorden
  • En Mies, ook jij hebt het ‘m alweer geflikt deze week, ik zag de blog binnenkomen. Hulde ook voor jou en blijf aub schrijven met net zoveel humor en passie zoals alleen jij dat kunt. Ik ben in 2013 begonnen, maar niet altijd veel geschreven, heel wisselend, een poosje wel meer dan eenmaal per week, maar nu heb ik al lang een vast ritme van eenmaal per week en er staan 444 stukjes op de teller. Ik schrik er zelf van, weet dat ik eens iets heb geschreven toen ik er 200 had, dat kun je via deze link nog lezen https://www.ellieschmitz.nl/2015/09/10/tweehonderd/

   Beantwoorden
 • Marnel Van Dartel Berkhey
  mei 13, 2021 09:12

  Toch fijn om op deze voor mij gewone werkdag lekker te kunnen beginnen met een stukje van je. Maak er samen met Man heerlijke dagen van!

  Beantwoorden
  • Wat een mooi complimentje Marnel, dankjewel. De dagen vliegen, maar zo gaat het meestal. Het verlangen altijd groot om extra vrij te zijn en dan gaat het snel. Paar plantjes zijn al gekocht en er wordt hard aan de lijsten gewerkt en natuurlijk ook geluierd.

   Beantwoorden
 • Anne Vellinga.
  mei 13, 2021 10:41

  Alleen al je trouw en volharding zijn bewonderenswaardig, Ellie. Je gaat zitten want je wilt bloggen en het komt! En altijd leuk om te lezen en vooral ook zo uitnodigend! Je laat elke week weer van alles bij me opborrelen. Want, wat ben ik dan een gemakzuchtige lapzwans op bloggebied. Ik maak juist heel veel mee in mijn eigen huis en tuin; de kippen die met de dag tammer worden nu ik zoveel wied en de wormen en slakken en pissebedden onder mijn vingers wegpikken, bijna griezelig! Of de kat die kikkerkoning wil worden en elke dag een kikker of pad vangt en voor mijn voeten legt als cadeautje, waarop ik dat dier probeer te vangen, waarop kat en kikker en ik hoog en laag springen tot de bevrijding. Of het musje dat de meesjes na wil doen en ook wil eten uit het voederbakje dat aan mijn raam geplakt is, maar in zijn mussenonhandigheid op de vensterbank kukelt en zo gaat het maar door. De enige die mij aan het schrijven krijgt ben jij. En ik ben niet de enige die zich door jou laat inspireren, getuige alle wekelijkse lezenswaardige reacties. Met liefs!

  Beantwoorden
  • Anne toch, jij hebt in je leven al zoveel geblogd, wat dacht je van 10 jaar, meen ik voor het Noord-Hollands dagblad, dat doe ik je niet na. Jij laat ons zo nu en dan nog steeds genieten van een blog, maar momenteel des te meer van je prachtige mozaïek kunstwerken! En wat je niet allemaal nog meer doet, de kippen en de kat verzorgen, ze zijn intussen zo eigen aan je, kun je nagaan hoeveel liefde je daarin stopt. Je tuin is een plaatje en wordt een nog groter plaatje zoveel liefde en aandacht en kunstwerken geef je die. Dat is waar jij ons nu van laat genieten, ook het meer bloggen komt misschien weer, of niet, maar ik denk dat niemand jou dat kwalijk neemt, je geeft ons andere dingen om van te genieten! Dank voor je complimentje dat ik je met mijn blog in de pen laat klimmen en je bijdrages hier zijn zo leuk, je laat ons op bloggebied dus echt nog wel genieten! Liefs!

   Beantwoorden
 • Sonja Grinwis
  mei 13, 2021 10:43

  Toch staat er maar weer een mooi blog online. Leuk ook om je steeds weer zo bezig te zien met je kunst en alles wat daar bij komt kijken. Weer met veel plezier gelezen. Aankomende week hoop ik aan mijn project voor jou te beginnen. Heb een mooie tijd lieve Ellie

  Beantwoorden
  • Ja Sonja, het is weer gelukt, soms kost het wel eens wat meer tijd om een stukje te schrijven, maar de pret is er niet minder om. Fijn dat je het ook leuk vindt als ik iets van het ‘randwerk’ laat zien, maar dat is minstens zo belangrijk. Ik houd ervan alles netjes af te werken.

   Beantwoorden
 • Wilma Phillipson
  mei 13, 2021 15:48

  En toch schrijf je iedere week.
  Ik maak genoeg mee en heb mezelf ook “opgelegd” om iedere week te schrijven en soms blijkt dat zelfs dan lastig te zijn.
  Het gekke is dat ik op dit moment ook minder schilder dan ik zou willen. Ik voel dat mijn lijf moe is en heb ook pijntjes hier en daar die ik eerder niet had. Moe van het werk, wat toch wel zwaar is, een verkeerde beweging gemaakt misschien. Oefeningen gedaan die het alleen maar erger maakten. Dus nu beperk ik me tot wandelen omdat ik merk dat dit mijn lijf goed doet.

  Beantwoorden
  • Wilma, jij schrijft altijd zulke leuke stukjes. Over je werk waar je natuurlijk al het een en ander meemaakt, met je kinderen en kleinkinderen, je wandelingen met Arie, het schilderen, tekenen en pianospelen. Veel te doen, maar ik geloof uit eigen ervaring dat het dan nog moeilijk kan zijn, ook al maken we veel mee, soms leveren gebeurtenissen dan toch niet genoeg schrijfmateriaal op. Ik hoop dat je intussen iets minder last van je lijf hebt, rust maar goed uit, sterkte.

   Beantwoorden
 • Mariëlle
  mei 13, 2021 21:35

  Hoi Ellie,

  Toch heb je het deze week ook weer geflikt om een goed verhaal te schrijven!
  Dingen meemaken…ja, ik maak wel dingen mee maar ik merk dat die dingen kleiner zijn dan vroeger, vóór Corona. Daar is helemaal niets mis mee, het leven heeft veel meer leuke kleine dingetjes dan grote, dus je hebt meer plezier als je op die kleintjes let.
  Deze week werd het eindelijk minder koud, de winterschoenen hoefden niet meer aan. Van drie paar had ik de hakken zodanig afgesleten dat ze verhakt moesten worden. Praktischer om dat nu te laten doen dan op het moment dat ze weer nodig zijn! Ik dinsdagmiddag naar de schoenmaker, grote tas met de schoenen erin mee in mijn fietstas want het was goed weer. De man had het kennelijk niet druk, want als ik ruim een uur geduld had, kon ik ze weer op komen halen.
  Vroeger zou ik zijn gaan shoppen. Nu ben ik ook bij winkels geweest maar ik heb voornamelijk rondgekeken. De luxe alleen al om in een winkel te zijn! Nodig had ik niets. De laatste winkel die ik aandeed was you2you, een winkel in tweedehands kleding. Kijk, geen verkwisting, mooiere kwaliteit kleding dan de fast fashion van tegenwoordig. Ik heb er twee stijlvolle vestjes gekocht. Zo leuk! Niet zomaar om het kopen maar omdat ze kleren aanvulden waar ik geen bijpassende dingen meer had wegens versleten. Kopen omdat iets leuk is, dat doe ik dus niet meer.
  Klinkt degelijk he, schoenen laten repareren en kleren een tweede ronde geven. Maar ik heb tijdens deze Coronaperiode geleerd dat ik helemaal niet zo veel nodig heb. Dat minder soms ècht meer is en dat je creatiever wordt als je niet zomaar nieuw kunt kopen (omdat de winkels dicht waren). En dat je soms met een foldertje iets leuks kunt doen. Back to basic, prima.
  Eigenlijk heb ik best wat beleefd de afgelopen week, de afgelopen tijd. Maar ik heb wel een nieuw fietszadel nodig, helemaal kapot gefietst en dàt kan ik niet zelf maken!

  Groetjes,

  Mariëlle

  Beantwoorden
  • Kleine dingen genoeg die de moeite waard zijn om leuk te vinden, zo leuk dat ik dat uit je reactie proef. Echt een mooie bijdrage op mijn blog, Mariëlle. En laat ik voorop stellen dat je helemaal niet degelijk klinkt. Ik denk zelfs dat zoveel mensen op deze manier naar het leven zijn gaan kijken, door Corona gedwongen, maar ook (gelukkig) het besef hebben gekregen dat alles wel wat minder kan. Dat is juist wat jij hier laat zien en ik weet zeker dat het door veel lezers wordt gewaardeerd. Dank ook voor je openheid <3

   Beantwoorden
 • Zo zijn we allemqaal op zoek en wordt die zoektocht uiteindelijk beloond, hetzij in woord of gebaar. Je bent heerlijk bezig Ellie en zoals men vroeger zei, de boog kan niet altijd gespannen zijn. Het inlijsten van al je schilderijne, dat bewonder ik ten zeerste. Het is een werkje waar het hier maar niet van komt. Ook dat je een dag als vrij kan voelen, zegt wat over de dagelijkse beslommeringen. Wat fijn dat jullie samen het altijd weer gezellig weten te maken en met al dat niets is het een heerlijke blog geworden. Dank je wel. <3

  Beantwoorden
  • Berna, jij weet ook precies waar ik het over heb als het eens niet zo goed lukt. Ook jij bent een bezig iemand, geniet van zoveel dingen, ook jij weet er altijd iets van te maken of te kijken naar de mooie dingen, maar met de tijd waarin we momenteel leven wordt de inspiratie toch iets minder. Maar ook jij schrijft, zelfs elke dag en daar heb ik enorme bewondering voor. Dat inlijsten is gegroeid, een paar jaar geleden deed ik dat nog niet, maar nu met hulp van Man gebeurt het en heb ik er ook plezier in. Enkel mis ik wat ruimte…🧡

   Beantwoorden
 • athy van meerkerk
  mei 19, 2021 10:13

  Hoera, ik ben weer bijgelezen. Daar word ik een beetje laks in, alsof weer en het corona “einde “, al te veel energie opslurpen.
  Steeds vind je weer een onderwerp, een inzicht of een haakje waar je gedachten aan blijven hangen en dan komt er weer een mooie tekst.
  Geweldig en veelzijdig. Dank je.
  Liefs, Athy

  Beantwoorden
  • Ha Athy, wat leuk dat je nog even ‘binnenkomt’. Eigenlijk kun je over alles wel schrijven, maar vaak is alles niet leuk genoeg of toch niet genoeg voor een stukje, maar tot nu toe lukt het wonderwel na zo’n lange tijd isolatie en aan huis gebonden. Dank voor je complimentje. Lieve groetjes 😊

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan