Ieniemienie vakantie

Laatste blog in 2020

Leven

Vandaag de laatste blog in 2020. Dit rare jaar waarin we op onszelf zijn teruggeworpen en ik weer eens heb beseft dat we eigenlijk niets hebben in te brengen. We zijn niet in een natuurramp terechtgekomen, maar geconfronteerd met een beestje dat ons zijn wil heeft opgelegd. Uiteindelijk is door de eerste lockdown de natuur om ons heen er wel groener van geworden en is het stiller geweest. Iets waar ik erg van heb genoten.

Ik hoop dat met de nieuwe en nog strengere regels iedereen de moed kan opbrengen deze periode ook vol te houden. Voor mij verandert er eigenlijk niets. Man gaat eenmaal per week naar de supermarkt, doet zijn werk aan de eettafel, luistert muziek, ik fiets, schilder, schrijf en lees.

Gelukkig hebben velen in deze tijd een hobby opgepakt en zijn contacten verdiept al is het in woord via alle middelen die we hebben. Ook is er meer omgekeken naar de mensen alleen. Naar de mensen die zich eenzaam hebben gevoeld en zijn er oplossingen gezocht om toch met iemand te wandelen of te fietsen. Boodschappen gedaan voor hen die dat zelf niet kunnen. En ik geloof dat velen onder ons zich bewuster zijn geworden hoe in het leven te (willen) staan. Dat zijn mooie ontwikkelingen in dit jaar.

En ook voor dit jaar vandaag de laatste blog. De titel zegt het al’, ‘Laatste blog in 2020’. Ik ga een paar weken met kerstreces. De boom staat al en nog meer kaarsjes dan er altijd al staan. De boeken binnen handbereik en genoeg verf en doeken in huis.

Ik wil iedereen van harte bedanken voor de mooie, persoonlijke en soms ontroerende reacties. Hier op mijn blog, op social media, via whatsapp en privé e-mail. Dat jullie niet alleen lezen, maar ook reageren vind ik geweldig. Het was de afgelopen tijd moeilijker voor mij telkens weer iets leuks te brengen, een onderwerp te bedenken om over te schrijven. Hopelijk komt er in het nieuwe jaar meer ruimte om wat te ondernemen, de dierbaren weer te zien en een museum te bezoeken. Alle leuke uitstapjes die dit jaar voorbij zijn gegaan. Dan kan ik daar ook weer over schrijven. Ik verheug mij er nu al op.

Maar voordat het kerst is heb ik nog een jarige Man. Op onze verjaardagen maken we altijd samen een uitstapje, de jarige mag kiezen. Komende zaterdag zouden we met picknickmand naar zee rijden. We hebben er allebei heimwee naar. Daar zijn en met versnaperingen uit de mand kijken en luisteren naar het ruisen van de wind. De golven zien, de wolken, de horizon en de rust voelen en pakken. Met de nieuwe regels van de lockdown gaat het uitstapje niet door, maken we er thuis een leuke verjaardag van. Ook met lekkere hapjes en op Netflix zoeken we een mooie serie uit, die dag een ‘kijk-marathon’.

Het plan is in de eerste week van januari weer hier terug te komen. In de tussentijd zijn er genoeg blogs te lezen op deze pagina en mijn werk te bekijken onder kunst. Trouwens, het is niet mijn gewoonte het nieuwste schilderij bovenaan te plaatsen, maar ik post wel regelmatig iets op de kunstpagina.

Tot slot wens ik jullie allemaal gezellige en warme kerstdagen en voor het nieuwe jaar 2021 een goede gezondheid, veel geluk en van wat men zich maar kan wensen of bedenken het allerbeste. Dat dromen waar worden. Hoe naar het ook kan voelen, blijf hopen en dromen en houd vol.

 

 

 

Vorig bericht
De dag na de persconferentie
Volgend bericht
Eerste blog in 2021

22 reacties. Plaats een nieuwe

 • Lieve Ellie
  Hele fijne dag gewenst en veel rust en gezondheid voor in het nieuwe jaar. Ik
  wens voor jou dat je snel weer de leuke uitstapjes kunt gaan oppakken. Veel liefs Marloes

  Beantwoorden
 • Het is zeker een apart jaar geweest we hopen nu op een goed en gezond 2021 toe voor jullie toe gewenst

  Beantwoorden
 • Ellie, voor jullie een hele fijne kerst, een rustige jaarwisseling en een voorspoedig 2021 gewenst. Hopelijk een jaar met wat minder van dat virus, want daar is iedereen wel aan toe zo langzamerhand. Maar ja, aan de andere kant is er een grote groep mensen die de boel zelf nadelig hebben beïnvloedt en dit nog doet. Als ik zie hoeveel mensen er nog steeds de stad (voor zover je Emmeloord een stad kan noemen) in gaan en hoeveel winkeliers ineens een kraampje voor de deur hebben staan dan denk ik dat veel mensen het doel van de maatregelen niet helemaal begrepen hebben. Of niet willen begrijpen natuurlijk, dat kan ook.

  Beantwoorden
  • Wilma, heel veel dank voor je lieve wensen. In het nieuwe jaar hopelijk weer wat meer ruimte, maar ik ben het met je eens dat er dan toch meer rekening met elkaar moet worden gehouden, dat we ‘allemaal’ een steentje bijdragen door ons aan de regels te houden en zo ervoor te zorgen dat we ook ‘allemaal’ wat meer vrijheid krijgen.

   Beantwoorden
 • athy van meerkerk
  december 17, 2020 12:11

  Mooi lieve Ellie zoals je je positieve bevindingen met ons deelt. Dat geeft moed en aanhaaksels vanuit jouw gedachten om zelf ook weer eens iets op de korrel te nemen in eigen denken.
  Vastlopen in een lock down is een grote mogelijkheid, je aan elkaar kunnen slijpen voorkomt dat.
  Dankjewel voor je kijk op jouw en andermans leven, de maatschappij in het algemeen. Je bent van grote waarde. Goede feestdagen, groeten aan Man en ik hoop op fysiek weerzien in het nieuwe jaar, ergens, ooit.
  Ondertussen blijf ik doorgaan met achter de ezel staan en jouw tips uit te proberen en in mijn vingers te krijgen.
  Ellie, wij zijn niet stuk te krijgen. Veel liefs

  Beantwoorden
  • Athy, wat heb je je reactie op mijn blog weer goed verwoord. ‘Moed en aanhaaksels en eigen gedachten op de korrel nemen’ zijn de woorden om elkaar te inspireren in deze tijd. Hoop dat veel lezers je woorden overdenken. In het nieuwe jaar met meer veiligheid zullen we elkaar zeker weer ontmoeten en van gedachten wisselen. Mooi, dat we elkaar nu evengoed kunnen inspireren. ❤️

   Beantwoorden
 • Anne Vellinga
  december 17, 2020 12:15

  Lieve Ellie, dankjewel voor je persoonlijke verhalen die altijd uitnodigen van gedachten te wisselen.
  Jouw blog was dit jaar een plek van samenkomst, hoe waardevol!
  Ik wens jullie een mooie periode van samenzijn en rust ~ uitmondend in een jaar waarin dromen uitkomen.

  Beantwoorden
  • Anne, hoe jij mijn blog samenvat is een groot compliment en heel inspirerend, maar ook jij hebt hier een steentje aan bijgedragen. Je bent een van mijn trouwe lezers en je geeft in je reacties veel van jezelf. Daarvoor hartelijk dank en ook voor je mooie wensen ❤️

   Beantwoorden
 • Lieve Ellie, hele fijne en genoeglijke kerstdagen samen met manlief. Feliciteer hem maar van me. De zee is geduldig en er zijn ook hele mooie films met veel zee. Al is het nooit hetzelfde. Gelukkig kan je met je fiets langs de plas. Een andere beleving, maar ook fijn. Dag dag, tot volgend jaar <3

  Beantwoorden
  • Lieve Berna, dankjewel voor de felicitaties en alle mooie wensen. De zee is er altijd en in betere tijd zullen
   we die zeker weer vaker bezoeken. Rondom het water fietsen geeft voor nu ook veel rust en genot. Lieve groet ❤️

   Beantwoorden
 • Mariëlle+ten+Berg
  december 17, 2020 12:58

  Lieve Ellie, wat verwoord je 2020 goed: niet alleen de kommer en kwel die het gaf en nog geeft maar ook de mogelijkheden en, ook hier, vooral de inzichten. Wie ben ik, wat doe ik, wat wil ik en wat is reëel? Het heeft me best wat goede dingen gebracht en ik wil mijn leven zoals het was echt niet meer helemaal hetzelfde leven. Meer op mezelf, meer buiten in de natuur, rust. Prima. En FaceTime natuurlijk…😀
  Ook jou en Man wens ik heel fijne dagen. Verjaardag, Kerstmis, Oud en Nieuw, heerlijk! Veel liefs!

  Beantwoorden
  • Mariëlle, zo fijn dat jij ook vaak je eigen ervaringen hier wilt delen. Het blog is zoals Anne hierboven zegt ook een plek van samenkomst net zoals zoveel andere blogs waar fijne en inspirerende ‘gesprekken’ worden gevoerd. Voor nu hebben we gelukkig de mogelijkheden voor contact via internet en straks in het nieuwe jaar waarschijnlijk wat meer vrijheid met ook weer fysieke ontmoetingen ❤️

   Beantwoorden
 • Ellie zo je schrijft je laatste blog voor dit jaar. Een verjaardag- mijn felicitaties -en het kerstfeest en oud en nieuwjaar.
  Wens je goede dagen toe.
  Dat het komende jaar ons inzicht mag geven hoe verder te gaan.
  Wij zullen het afwachten, liefs van trudy

  Beantwoorden
  • Lieve Trudy, heel veel dank voor je altijd weer mooie reacties op mijn blog, ik ben er heel blij mee! Ik hoop vooral op warme en liefdevolle kerstdagen voor allemaal en een goed nieuw jaar 2021 waarin wat meer rust zal zijn. ❤️

   Beantwoorden
 • Lieve Ellie, dank voor je mooie blogs van afgelopen jaar. Veel herkenning en dat geeft troost. Ik wens je een hele fijne kerstweek en ( alvast) alle goeds voor het nieuwe jaar. Liefs

  Beantwoorden
  • Lieve Ria, dank voor je mooie wensen en ook voor je aandacht en je reacties op mijn blogs. Een ontmoeting in het nieuwe jaar staat wel op mijn lijstje, laten we hopen dat die mogelijkheid er komt! Trouwens dat er herkenning is verbaast mij niets, maar ook troost is voor mij hartverwarmend ❤️

   Beantwoorden
 • Jannie Harmsen
  december 19, 2020 23:25

  Heel fijne feestdagen Ellie, ik heb je iets toegestuurd via de post en hoop dat je het in goede orde mag ontvangen. 😉 Ook voor jullie een heel mooi en gezond 2021 gewenst . Lieve groet!

  Beantwoorden
 • Lieve Jannie, vandaag totaal verrast! Bij de post een envelop van jou en met de inhoud ben ik zó blij, dankjewel daarvoor, heel lief! Ga het cadeautje ook echt gebruiken, tzt laat ik het zien. ❣️🎄

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan