Gepikt - 2 Zo druk voor de expositie- Zo ontspannen nu

Zo druk voor de expositie – Zo ontspannen nu

Leven

Zo druk als ik afgelopen week was voor de expositie, vooral ook in mijn gedachten dat ik niets zou vergeten, zo ontspannen ben ik nu. Maar als jullie denken dat ik dan veel doe, helemaal niet. Ik heb twee dagen gewoon maar een beetje gelummeld en in het atelier gezeten. Alsof ik een kater had. Weet niet eens hoe dat voelt een kater te hebben. In elk geval niet van alcohol, nog nooit gehad, die zal heus anders zijn dan wat ik nu had. Blijkbaar bestaat er ook een van teleurstelling. Ook al heb ik die niet gevoeld.

Evengoed jammer dat de expositie wegens slechte weersvooruitzichten niet is doorgegaan. Uiteindelijk was het zonnig weer zonder een spat regen. Maar er komt een nieuwe kans. Op 20 september aanstaande en nu maar hopen dat de weergoden dan ook mee willen werken en de expositie alsnog door kan gaan. Aan mij zal het niet liggen, heb er veel zin in!

Het positieve van het uitstel is dat alles nu wel klaar is behalve het inpakken van de schilderijen. Dat doe ik pas op de dag ervoor en laden we ook de auto al in. Natuurlijk gaan de ezels mee, twee tuinstoeltjes en een tafeltje. De bolderkar, speciaal hiervoor gekocht en nog wat kleine spulletjes zoals een doos met visitekaartjes en kaarten van mijn werk. Hoeven we volgende ochtend de schilderijen maar in de auto te leggen, de proviandmand te vullen en om half acht de deur uit te gaan.

Enfin, in het weekend en de afgelopen dagen heb ik wel veel gefietst. Vooral rondom de Lange Vlieter en daar heerlijk aan het water gezeten. Met boek lui op de bank en met een tompouce de verjaardag van mijn vader gevierd. Ook nog in het atelier gerommeld, het mag geen naam hebben, maar in elk geval heel ontspannend.

Met een paar extra’s heb ik de website uitgebreid zodat ik nu hier het abstracte en hier het figuratieve werk op papier kan laten zien. Ben er blij mee. Een website moet ook groeien. Of beter gezegd, als mens en in je werk kun je veranderen of groeien waardoor er toch weer dingen anders of bijgesteld moeten worden.

Op uitnodiging hebben we ook nog de beeldentuin van Maarten bezocht. Het stond al lang op ons verlanglijstje en nu dan eindelijk gekocht. Een prachtig beeld voor buiten. De volgende dag is ‘Look’ door de kunstenaar zelf gebracht en neergezet naast ‘Sunset’, ander werk dat we al van hem hebben. ‘Op’ naar een eigen tuin, maar natuurlijk genieten we ook nu al van deze prachtige kunst.

 

 

 

 

Vorig bericht
Blog in plaats van Nieuwsbrief
Volgend bericht
Wakker, het is pikkedonker

20 reacties. Plaats een nieuwe

 • Toch nog gezellige dagen geweest met deze mooie plaatjes

  Beantwoorden
 • Wilma Phillipson
  september 10, 2020 09:45

  Die kater na al die drukte voor de expositie (die uiteindelijk verzet werd) herken ik wel. Wat ik dan voelde leek ook op een kater, maar dan op de manier van: “Tja, en nu? Is er nu daadwerkelijk iets veranderd? “Dat gevoel herken ik ook eigenlijk wel omdat ik het ook heb na het afronden van een schilderij. Of na het onder de knie hebben van een pianostuk. Er is een tijd geweest dat ik van dat gevoel van slag raakte. Nu merk ik het gevoel op en bedenk ik dat dat gevoel vanzelf weer overgaat.

  Beantwoorden
  • Gelukkig herken jij het gevoel Wilma, al is het geen fijn gevoel, voel ik mij minder ‘stom’ 😉 ik heb het wel eens eerder met mensen hierover gehad en men wist totaal niet wat ik bedoelde en probeerde mij aan te praten dat zoiets echt alleen maar kan na het drinken van veel alcohol. Het kan mij ook wel eens overkomen als er iets leuks is geweest en dat ik na afloop denk ‘en nu’ en met mezelf geen raad weet. Niet altijd, maar het gebeurt. Ik raak niet van slag, vind het vooral heel naar of vervelend.

   Beantwoorden
 • Aha, dus toch een expositie voor de beestenboel. Wat jammer, dat het zulk goed weer is gebleven, dan is het uitstel extra zuur. Prachtig nieuw beeld en prachtige en overzichtelijke website. Gefeliciteerd met je vader, wat een mooie traditie om een tompouce te eten ter ere van hem. <3 Succes met straks. Wat handig, die bolderkar.

  Beantwoorden
  • Ja, de ganzen waren er als de kippen bij, Berna ☺we zijn zo blij met Look en Sunset en zie de scupturen al in een eigen tuin staan. Op de verjaardag van beide ouders eet ik altijd een tompouce, al sinds zij in 2000 en 2001 zijn overleden, zij vonden dat een lekkere traktatie, zo gedenk ik hen! Met de bolderkar ben ik echt blij en hoop hem op de 20ste te kunnen gebruiken. Jammer dat de expositie niet is doorgegaan, maar begrijp dat de organisatie op zeker moment een besluit moet nemen. 🤍

   Beantwoorden
 • Anne Vellinga
  september 10, 2020 11:24

  Extra leuk jouw wedervaren te lezen in het Fichtelgebirge waar wij geen internet hebben, maar via ondoorgrondelijke verbindingen toch bij jouw bijzondere verhaal komen. Leuk die foto’s erbij!

  Beantwoorden
  • Anne, wat ontzettend leuk dat je nu hier bent, ik had het niet verwacht, echt een verrassing! Heerlijk dat er ondoorgrondelijke verbindingen zijn, daar hebben wij nu dan allebei profijt van, wat een geluk! Noch viel Spass und liebe Grüsse .☺

   Beantwoorden
 • Ria Knijnenburg
  september 10, 2020 12:26

  Zo zie je: een paar dagen wat ‘lummelen’ maakt ook dat je daarna weer andere dingen aanpakt. De nieuwe datum voor de expositie ontspannender ingaat. Mooi geschreven Ellie, en ook fijn het positieve ervan te lezen. Je website nog meer te laten groeien. Het ziet er prachtig uit! Een dikke 👍

  Beantwoorden
  • Het verheugen op de expositie duurt nu gewoon wat langer en hoop ook echt dat alles doorgaat, ik heb er veel zin in! Het was nodig met nieuwe ontwikkelingen, nl. het schilderwerk en ook nog exposities in het verschiet, daar moest ik op inspelen. De website iets uitgebreid geeft een goed gevoel. Fijne woorden en complimentjes van jou Ria, dankjewel 🤍

   Beantwoorden
 • Laanstra Gerbrig
  september 10, 2020 14:40

  Ellie,

  Vind keer op keer de foto ‘s die je er bij plaatst zo leuk. Je schilderijen zijn mooi.

  Beantwoorden
 • Wat een prachtige nieuwe aanwinst in jullie tuin! En het was wederom weer een mooie blog om te lezen.
  Heel veel succes met de expositie.
  Als het mij lukt kom ik heel graag naar jouw expositie toe.

  Beantwoorden
  • Het beeld vinden we prachtig, al langer op de verlanglijst, steeds gewacht omdat we geen eigen tuin hebben, maar dat duurt te lang. Nu kunnen we er al van genieten! Ik zou het ontzettend leuk vinden je op de expositie te begroeten, er is sowieso genoeg te zien, Linda.

   Beantwoorden
 • Mariëlle+ten+Berg
  september 10, 2020 16:39

  Wat jammer, geen expositie en geen regen….daar zou ik me ook minder prettig door gevoeld hebben. Ik duim voor mooi weer op 20 september!
  De tompouce, ik vind het briljant om je vaders verjaardag zo te gedenken elk jaar. Een goed idee, verdient navolging.
  Wat vonden de ganzen van het nieuwe beeld? Ik vind het heel mooi, het staat er ook mooi. Kun je fijn naar kijken als je na je fietstochtjes, met of zonder verrassende aankopen, terugkomt.
  De rode bolderkar, ik vind hem geweldig! Heeft hij al een naam?

  Beantwoorden
  • Heel fijn dat je de weergoden gunstig wilt stemmen, dat doet deugd, Mariëlle. Maar ik hoop ook echt dat de expositie door kan gaan, ik heb er best wel naartoe geleefd en nu staat alles al klaar! Maak de tompouce ook maar traditie op de verjaardagen van je ouders, gewoon een beetje vieren! ‘Look’ staat daar mooi hè en zo grappig dat de ganzen er meteen heen waggelden. Het fruit, de tomaten en de plantjes onderweg maakten het fietstochtje net een beetje anders, leuker! Nog geen naam, maar die komt er voor de bolderkar 😀 ben er zo blij mee!

   Beantwoorden
 • Jannie Harmsen
  september 12, 2020 22:09

  Gezellig even je blog gelezen Ellie. Leuk, die nieuwsgierige bezoekers op je gazon! Mooie bolderkar ook. Fijn dat je nu lekker ontspannen naar de 20e toe kunt leven. Ik hoop echt dat het dan ook mooi weer is.
  Groetjes! 🙂

  Beantwoorden
  • Jannie, leuk dat je hier even komt lezen, blij je te kunnen begroeten 😀 Het was zo grappig dat de ganzen meteen kwamen, maar het is voor ons wel zaak op afstand te blijven, er zijn nog jonkies bij al zou je dat niet zeggen aan de grootte te zien. Met de bolderkar ben ik erg blij, een mooie pakezel om alles in te vervoeren en niet heen en weer te hoeven lopen naar de auto, al zal dat waarschijnlijk toch wel een keer gebeuren. Ik hoop natuurlijk ook dat de expositie doorgaat, heb er veel zin in! Lieve groetjes 😊

   Beantwoorden
 • athy van meerkerk
  september 15, 2020 15:43

  Hoera, mijn computer doet het weer, tijdelijk, er moet gewoon een nieuwe schijf komen. Die komt dinsdag a.s.
  Maar kan weer veel lezen wat gewoon fijn is. Op de hoogte blijven dat is het wachtwoord, op de hoogte blijven. Mooi beeld erbij Ellie, voor jullie “garden to be”. Fijn om alles gelezen te hebben. Aanstaande zondag? Spannend, zal voor jullie duimen voor een mooi weertje.

  Beantwoorden
  • Athy, wat fijn dat je weer alles kunt lezen en voor mij ook heel fijn je hier weer te zien. Gelukkig zijn er mensen die je uit de brand hebben geholpen. Ja, van de beelden genieten wij enorm en a.s. zondag kan ik zelf iets laten zien en is er veel kunst te zien. Ben heel benieuwd, kijk ernaar uit!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan