Veel emoties Voorbereidingen voor de expositie

Voorbereidingen voor de expositie

Leven

Met de voorbereidingen voor de expositie op 6 september a.s. is het gelukt. Wel was het moeilijk uitzoeken welke schilderijen te laten zien, maar de keuze is gemaakt. Vier werken gaan mee. De lijsten zijn klaar, de foto’s van de schilderijen ook en al ingestuurd naar de organisatie. Heb ook nieuwe visitekaartjes laten drukken en kaarten van enkele schilderijen. Zondag over een week is het zover. Jullie lezen er zeker nog over. Sowieso hier en op social media.

Ik tel af. Heb er enorm veel zin in. De laatste weken heb ik veel aan Man over moeten laten. Niet zo leuk, maar nu ik wat beter ter been ben en zelf weer iets kan doen worden de paar kleine dingen die nog moeten gebeuren nog leuker. De extra prik in de bil werkt. Af en toe is de prik in de buik alleen niet genoeg.

Die zet ik zelf zonder erbij na te denken. Ik bedoel daarmee dat ik het niet eng vind, maar ‘vergeet’ ‘m wel eens. Dan is Man er die het medicijn uit de koelkast haalt. Bij hem zit het ook in het systeem. Zondagavond-prikavond. Het is een noodzakelijk kwaad, maar het voelt vaak als een strijd. Misschien omdat ik het diep in mijn hart niet echt wil, maar ook niet zonder kan. En dan te  bedenken dat ik elke ochtend pilletjes inneem, zonder is eveneens geen optie en daar denk ik niet meer bij na. Sterker nog, soms vraag ik mijzelf af of ik ze wel heb ingenomen zo normaal of ingesleten is het. Ze horen bij het ontbijt. Blijkbaar is er gevoelsmatig een groot verschil tussen een paar ‘onschuldige’ kleine witte tabletjes of een voorgevulde naald met vloeistof erin.

Naast die kleine voorbereidingen nog te doen ben ik ook weer met kwast en doek aan de gang gegaan. Heel veel heb ik nog niet gedaan, maar het is heerlijk toeven in het atelier omringd door verf, kwasten, schilderijen en kunstboeken.

Dit keer een kortere blog dan anders. Jullie weten dat ik op wat fietsrondjes na al lange tijd aan huis gebonden ben en daardoor heb ik soms wat minder inspiratie. Dat is vandaag het geval. Daar ben ik eerlijk in. Blijkbaar wil het brein zo nu en dan toch wat prikkels.

Het werk van Gwendolyn van Essen kunnen jullie hier bekijken.

 

Vorig bericht
Vreemde mannen rondom huis
Volgend bericht
Blog in plaats van Nieuwsbrief

20 reacties. Plaats een nieuwe

 • Hard gewerkt en super spannend, nu een beetje rusten en achterover leunen en nieuwe inspiratie opdoen. Het ziet er gaaf uit. Ellie! <3

  Beantwoorden
  • Dank voor je complimentjes, Berna. De portretjes waren er al, vond het leuk deze vandaag in de blog te posten. Voor de expositie heb ik ander werk uitgezocht. Veel zin in! ❤️

   Beantwoorden
 • Robert. Steur
  augustus 27, 2020 09:37

  👍

  Beantwoorden
 • Een beetje spannend lijkt zo’n expositie wel. Heel veel succes en plezier ermee.

  Beantwoorden
 • Wat leuk Ellie, na zo’n voorbereiding wordt dat straks extra genieten lijkt me! Alleen al je prachtige werken in een lijst te zien hangen,,, Heel veel plezier met de afronding ervan komende week. 🌹

  Beantwoorden
  • Ria, fijn dat je hier bent met zoveel enthousiasme, het spat van je reactie af! Ik heb er veel zin in en ga er ook van genieten. Nu is dat al, de voorpret kriebelt ❗️🌺

   Beantwoorden
 • Mieke Schepens
  augustus 27, 2020 11:16

  Veel succes, Ellie. Maar dat zal zeker lukken. Mooi om te lezen dat jij ook gebruik maakt van plakboeken. Ik heb veel gescheurd, geknipt en geplakt en heb daar veel voldoening uit geput. Zo nu en dan blader ik ze weer door en geniet er van.
  Onlangs zag ik hier in het dorp een expositie ‘Behind Glass’ en moest meteen aan jou denken. Helemaal anders, maar met overeenkomsten.
  http://www.frankaopdebeke.nl en http://www.kimrijntjes.nl
  Warme groet uit Oostburg

  Beantwoorden
  • Mieke, leuk hè zo nu en dan de plakboeken door te bladeren. Het kan van alles zijn wat ik dan tegenkom. Is dat bij jou ook? Kleuren, schilderen, portretten, bloemen, inrichting, tuinen. Heerlijk om daar even in weg te duiken en te ontspannen en of op te laden. Dank ook voor je links naar de websites, altijd fijn andermans werk te zien, ideeën op te doen, geïnspireerd te raken. Ben ook heel benieuwd naar de mede-exposanten volgende week bij ‘Een Kilometer Kunst’. Lieve groetjes 🌺

   Beantwoorden
 • Lieve Ellie het vordert gestaag lees ik en je bent weer op de been.Lees net dat het buiten Breda is de expositie. Helaas rijd ik geen auto meer en de afstand is voor mij te ver.
  Maar ik denk, dat wij zeker straks na het gebeuren kunnen meegenieten hoe alles verlopen is in je blog e..a. En zullen nog wel foto’s komen die je ons laat zien later.
  Wens je alvast veel succes.
  Liefs van Trudy

  Beantwoorden
  • Trudy dank voor je wensen en leuke en inspirerende reactie! Heel jammer dat je niet kunt komen kijken, ik zou het erg fijn gevonden hebben, maar ik zal er zeker iets over in een blog vertellen en foto’s laten zien. Lieve groetjes 🌸

   Beantwoorden
 • Anne Vellinga
  augustus 27, 2020 19:52

  Wat een kracht spreekt uit je werk en je voorbereidingen. Inspirerend, Ellie.

  Beantwoorden
 • Marnel Van Dartel Berkhey
  augustus 28, 2020 12:05

  Een dagje later gelezen, maar kan gebeuren ;). Voel je zin in de expositie en toch ook beetje spanning. Zo leuk voor je en fijn dat er hopelijk veel kijkers kunnen genieten ervan.
  Slikken is normaal Ellie (eten, drinken), spuiten niet (dan voel je het ziek zijn, ik dan.)
  Voor nu alvast voor jou en man een fijn weekend!

  Beantwoorden
  • Wanneer je hier ook komt Marnel, ben altijd blij je te zien 🤍 Ik kijk vol leuke spanning uit naar de expositie, heb er veel zin in! Medicijnen, jij weet er ook alles van. Slikken gaat inderdaad vanzelf, spuiten is heel confronterend, we ervaren het allebei hetzelfde, denk ik. Lieve groetjes en mooi weekend!

   Beantwoorden
 • Jannie Harmsen
  augustus 28, 2020 14:53

  Heel veel succes en vooral plezier gewenst tijdens de expositie Ellie. En daarna hopelijk lekker nagenieten. 🙂

  Beantwoorden
 • Mariëlle+ten+Berg
  augustus 31, 2020 20:21

  Lieve Ellie, fijn dat het weer wat beter gaat, dat je toch nog kunt genieten van de voorbereidingen voor de expositie. En wat een leuke portretjes, vooral Libby vind ik geweldig. En ja, een brein heeft prikkels nodig. Dat komt in elk geval tijdens de expositie. Veel plezier!

  Beantwoorden
  • Fijn dat je hier bent met zo’n leuke reactie Mariëlle, ben er blij mee! Het is heerlijk bijtijds weer op de been te zijn, nu zo houden en ‘op’ naar de expositie en wat prikkels, heb er veel zin in! Libby is een lieverd 🥰

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan