Paar weken - Niet genoeg Vakantie - 5 Roerige week Trekjes Vreemde mannen rondom huisRoerige week Vaarwel

Vreemde mannen rondom huis

Leven

In ons vorige huis was het steeds raak. Altijd vreemde mannen rondom huis. De laatste keer dat we daar samen een week vakantie hadden was een week voor de verhuizing naar hier. In de straat werd een nieuwe riolering aangelegd. Wij wilden de auto’s laden met verhuisdozen en heen en weer rijden naar de opslag en dit tijdelijke huis. Het heeft wat irritatie en onmacht gekost de werkmannen met de bulldozers, de graafmachines en van die dingen die zo ontzettend hard bibberen en daarbij een oorverdovend kabaal maken, op onze hand te krijgen. Zij waren niet voor rede vatbaar. In het protocol stond dat zij het zo moesten aanpakken, daar kon niet van worden afgeweken. Uiteindelijk is het wel goedgekomen. De week vakantie voorbij, de riolering klaar. Dat was toen.

In dit huis op het park gaat het gewoon door alsof we nog altijd op dezelfde plek wonen. Wanneer we hier een weekje vakantie plannen, dat is meestal in het voorjaar, in de zomer en het najaar, gebeurt er ook altijd wel iets. Net in die week vreemde mannen rondom huis. Steigers die opgebouwd worden aan het slaapkamerraam terwijl wij nog in bed liggen. De boel wordt opgeschilderd. Wij weten van niets. Gelukkig kan dat uitgesteld worden. We willen ook eens uitslapen in plaats van voor werktijd de wekker horen rinkelen. Of mannen met hogedrukspuiten die de muren en de terrassen komen schoonmaken en Man daarna verplicht wordt de ramen en de deuren aan de buitenkant met spons en zeemlap te lijf te gaan.

Deze week heeft Man ook vakantie. We willen fietsen, een beeldentuin bezoeken en de laatste voorbereidingen voor de expositie op 6 september aanstaande afwerken. Ik gooi roet in het eten. Heb een fikse terugval vanwege die vermaledijde reuma. Lopen en bewegen gaat heel slecht of niet en van de ontstekingen her en der in het lijf ben ik doodmoe. Maar de voorbereidingen voor de expositie worden dankzij Man wel afgewerkt. Hij lijst in, maakt foto’s en ik commandeer en keur. Dat gaat zo. Ik lig, hang of zit in de ligstoel en roep:

‘Dit wil ik graag zo en dat wat daar staat op die manier’
‘Dat schilderij wil ik graag….’
‘En zus zo en zo zus’

Het lijkt misschien wel wat ondemocratisch. Ik stuur alleen maar. Muziek luisteren en lezen doen we natuurlijk wel. Van de rest komt niet zo heel veel terecht, de fiets en de kunst moeten wachten.

Onze vakanties verlopen niet altijd zoals we zouden willen. En verdomd, het is deze keer niet anders. Nu is de gezondheid in opstand, maar wat er eigenlijk elke vakantie gebeurt, altijd weer komen er mannen met machines. Altijd vreemde mannen rondom huis. Ook voor nu hebben we de schilders afgezegd. Die zouden deze week komen. Het houtwerk moet geschuurd en geverfd. Als ik iets irritant vind is het een schuurmachine hoewel ik die zelf ook gebruik. In deze blog kun je er een video van bekijken.

Hebben wij voorheen van al die dingen wel eens gebaald, erover gemopperd of zijn we er wel eens kribbig om geworden, nu lachen we erom. Tenslotte hebben we deze week vakantie.

 

Vorig bericht
Een vat boordevol inspiratie
Volgend bericht
Voorbereidingen voor de expositie

23 reacties. Plaats een nieuwe

 • Fijne vakantie, Ellie, indachtig de spreuk van Loesje: Als je niet op vakantie kunt
  ga dan op avontuur.

  Beantwoorden
 • Mieke+Schepens
  augustus 20, 2020 10:37

  Fijne vakantie, samen met Man.
  Maak er het beste van en geniet van de mooie momenten.
  Warme groet,

  Beantwoorden
 • Fijne vakantie lieverds

  Beantwoorden
 • Anne Vellinga
  augustus 20, 2020 12:38

  Vreemde mannen doen vreemde dingen op vreemde tijden. Goed dat Man er is!
  Ik wens je een mooie aanloop naar je expositie en dat er maar veel (vreemde) mannen en vrouwen van komen genieten.

  Beantwoorden
 • Marnel Van Dartel Berkhey
  augustus 20, 2020 12:58

  Reuma houdt zich niet aan een vakantie en mannen hebben er ook vaak moeite mee 😉 . Gelukkig is er wel wat voor je expositie gedaan, je bent er zo blij mee. Fijn dat man dat kon doen!
  Hoop dat jullie nog leuke dagen krijgen, enigszins pijnvrij en vreemde mannen vrij. Geniet samen <3

  Beantwoorden
  • Reuma is onvoorspelbaar, maar hopelijk slaat de extra medicatie aan, al is het alleen al om wat energie te krijgen. Man is altijd een steun en heb veel hulp van hem, heerlijk. Zo kan alles toch bijtijds klaar zijn voor de foto’s die ik op voorhand in moet sturen. De dagen vliegen…

   Beantwoorden
 • Wilma Phillipson
  augustus 20, 2020 18:21

  Evengoed een fijne vakantie, Ellie.

  Beantwoorden
 • Ellie wens je nog een fijne vakantie, geniet van rust en het mooie weer.

  Genoeg straks weer in het vooruitzicht.
  Een klein gedichtje

  Vroeg in de morgen baden vogels in de tuin
  een dagelijks gebeuren
  de maaltijd wacht
  gekwetter in de lucht
  van meesjes en vinken
  zij vliegen af en aan
  broodkorstjes en rode bessen
  Dat ik deze weelde proeven kon
  zoals zij deden
  heerlijk in de vrije natuur

  Groetjes Trudy

  Beantwoorden
  • Trudy, dank voor je lieve wensen en vooral ook voor het gedichtje naar aanleiding van de blog van vorige week. Je doet er mij en ik weet zeker ook anderen, een groot plezier mee. Lieve groetjes 🌸💕

   Beantwoorden
 • Weer mooie tekst Ellie, geniet van de voorbereidingen van je expositie, dit is best ook wel spannend, ik wens je vooral veel succes!
  spijtig dat we zo ver van elkaar wonen!
  Liefs, Rita

  Beantwoorden
  • Rita dank dat je hier was en voor je leuke reactie. Ik weet niet waar je precies woont, maar het zou zomaar eens kunnen dat de expositie toch niet zo heel ver van jou vandaan is. Lieve groetjes!

   Beantwoorden
 • Jannie Harmsen
  augustus 21, 2020 11:59

  Snel beterschap gewenst Ellie. Ik heb met vlagen last van de artrose in rug, heup of nek en schouder. Op het moment gaat het redelijk goed, al moet je dit natuurlijk nooit zeggen, beter afkloppen op hout. 😉 Geniet van mooie dagen, wel of geen vakantie en succes met de voorbereiding van de expositie. Hartelijke groet!

  Beantwoorden
  • Jannie, voor jou ook heel vervelend dat je last van je gewrichten hebt, niet leuk. Ik vind het soms ook zo 😩 maar toch probeer ik dan op een of andere manier nog iets te doen, dan lijkt het minder erg 😀 Nu heb ik extra medicijnen gehad, wie weet ben ik over een paar dagen weer wat kwieker! Dank voor je wensen.

   Beantwoorden
 • Mariëlle+ten+Berg
  augustus 21, 2020 17:16

  Ellie en Man, ik hoop dat jullie ondanks die reuma-terugval toch een goede vakantie hebben. Misschien is het een titel voor een schilderij, een boek of een gedicht : Vreemde mannen. Of voor een bundel korte verhalen.

  Beantwoorden
  • We kunnen er evengoed iets moois van maken Marielle, boeken en muziek sowieso altijd binnen handbereik en de voorpret voor de expositie plus alle mooie reacties her en der brengen ook geluk!

   Beantwoorden
 • Liefje
  Die vakanties van ons zijn altijd een verrassing 🤪. Benieuwd welke vreemde mannen ons de volgende vakantie komen bezoeken 😊. Mooi geschreven en leuk om je te lezen. Blijf schrijven ook is de inspiratie en zijn de prikkels er niet altijd 😘

  Beantwoorden
  • Onze vakanties lopen vaak anders dan gedacht, maar we hebben altijd weer genoeg leuks om aan terug te denken. Een volgende vakantie zal nog even op zich laten wachten, ben zelf ook benieuwd wie er dan weer rondom huis staat, misschien wel, die ontvang ik dan met open armen 😁 je weet wel, zonder schrijven en schilderen is voor mij een beetje kaal.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan