Grof huisvuil Volgers op mijn blog

Volgers op mijn blog

Leven

De laatste weken heb ik nogal wat nieuwe volgers op mijn blog mogen begroeten. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor en natuurlijk erg blij mee. Maar of door de nieuwe lezers de oudere blogs nog worden gelezen dat weet ik niet. Ik kijk namelijk niet zo vaak naar de statistieken van mijn site. Liever schilder, lees en schrijf ik. Vandaag vertel ik daarom een beetje over wie ik in het dagelijks leven ben. Een paar dingen waar ik van houd, wat ik graag doe, waar ik een hekel aan heb of waar ik juist blij van word.

Ik ben de jongste uit een gezin met vier kinderen. Mijn vader was mijnwerker, mijn moeder zorgde voor de kinderen en het huishouden. Momenteel woon ik met Man en poes Sam tijdelijk in een huis op een park en zijn we op zoek naar weer een eigen plek.

Elke ochtend maakt Man voor mij ontbijt op bed. Een ontzettende luxe waar ik enorm van geniet. In het weekend doe ik dat soms, met de nadruk op soms.

Ik begin de dag met koffie. Echt mijn allereerste levensbehoefte bij het wakker worden. Daarna fruit. Iedere dag. Heerlijk. Druiven, kiwi’s, bananen, meloen, peren of appels, gedroogde abrikozen en dadels. Van alles wat naargelang in huis.

Kan erg genieten van een weekend met Man. Dat we ergens heengaan of elk alleen met iets bezig is. En dan tussendoor even samen aan tafel met koffie, een glaasje wijn en wat lekkers erbij. Van (kunst)boeken, kranten en muziek luisteren. De kleine alledaagse dingen zoals de vogels in de tuin, van Sam, de bloemen in de vaas. ’s Avonds bij mooi weer buiten eten en wat rommelen met de plantjes, lezen of gewoon zomaar zitten en kijken.

Ben een herkauwer, heb tijd en eigen tempo nodig om weer tot rust te komen. Soms is die tijd er niet. Dan word ik wat snauwerig. Niet leuk voor Man, maar meestal weet hij wel waardoor het komt en neemt het mij niet kwalijk. Daarentegen heb ik er wel last van als hij eens kribbig is.

Ik ben heel trouw aan mensen. Soms wel eens tegen beter weten in, maar als ik het gevoel heb te worden gebruikt of als mij onrecht wordt aangedaan neem ik afscheid. Resoluut. Dat kan wel een poosje duren. Iedereen krijgt van mij altijd een tweede kans, soms nog wel eens een derde. Maar blijft het nare gevoel dan is het afscheid voorgoed. Dit is een valkuil net zoals ik het regelmatig presteer te veel hooi op mijn vork te nemen en daarna dan weer instort.

Ongeduldig zijn is mij niet vreemd. Schakelen in het hoofd gaat snel. Voor mij vanzelfsprekend, maar voor een ander hoeft dat natuurlijk niet zo te zijn.

Vind dat ik alles zelf moet kunnen wat natuurlijk niet altijd lukt. Hecht grote waarde aan zelfstandigheid. Alleen al de gedachte betutteld te worden maakt mij rebels. Meestal reageer ik nogal vinnig als ik niet serieus word genomen of bestempeld als ‘weer zo’n vrouwtje die iets denkt te weten of te kunnen’. Alleen al bij het schrijven van deze zin voel ik van binnen iets smeulen. Te enthousiast kan ik ook zijn waardoor mensen die mij niet zo goed kennen zich overrompeld voelen of daar zelfs van schrikken. Dat zorgt wel eens voor een ongemakkelijke situatie.

Onderstaand stukje heb ik uit een oude blogpost gehaald:
Lezen hoort bij mij, het is een van mijn favoriete bezigheden. Van kindsbeen af heb ik alles ‘gelezen’, ook toen ik dat nog niet echt kon. Maar met het ontdekken van de leesplankjes, de letters en de woorden die je daarmee kon maken, ging er een wereld voor me open. Ik zie me nog naast de haard op de grond zitten, knieën opgetrokken en met mijn neus in? Ja in wat? Iets, een krant, een reclameblad waarin tekst en foto’s .

Dat lezen ben ik blijven doen, mijn leven lang. Altijd. Overal. Op alle tijden. Het is voor een poos wat minder geweest, maar nu lees ik weer volop. Gelukkig aan boeken geen gebrek.

Ik kijk nauwelijks televisie, maar voor Boer zoekt Vrouw maak ik een uitzondering. Wel geniet ik van documentaires over schilderen en kunst en van series via Netflix. Vooral de Scandinavische

Muziek moet voor mij ritme hebben. Het moet rocken en swingen. Ik houd niet van de smartlap en zal ook nooit naar een musical gaan. Tijdens het schrijven wil ik stilte, maar tijdens het schilderen luister ik naar Arrow Classic Rock en geloof me, genoeg volume. Meezingen gebeurt ook, heerlijk.

Een paar favorieten zijn Fleetwood Mac, Creedence Clearwater Revival, Bruce Springsteen, Chris Isaac, Queen, maar ook Neil Young, de Black Keys en Eric Clapton. En niet te vergeten de liedjes van Bløf en de Dijk. Geen rock, maar hun mooie melodieën en teksten doen iets met mij. Trouwens, samen met Man dansend door de kamer komt soms ook voor. Spontaan. Moment niet te voorspellen.

Daarentegen kan ik niet tegen herrie. Burengerucht, vreselijk. Muziek van andere mensen. Het hoge snerpende geluid van een elektrische snoeischaar. Altijd en overal de riedeltjes van een telefoon. Urenlang blaffende honden.

Maandag vind ik de minst leuke dag van de week. Man naar het werk. Hoe goed ik ook alleen kan zijn, samen thuis vind ik toch gezelliger, ook al zijn we ieder met eigen dingen bezig. Vrijdag de leukste dag, hoewel er nu niet veel verschil in dagen is nu Man verplicht thuiswerkt.

Ik houd ervan dat alles een beetje schoon is. Viezigheid in huis of een haar in het eten. Bah. Daar kan ik letterlijk van kokhalzen.

Soms moet ik mezelf duwtjes geven. Vooral als ik een verplichting heb. Dan heb ik wel eens last van uitstelgedrag, maar zelden als ik wil schrijven of schilderen. Dat gaat vanzelf.

Ben consequent, maar geen starre denker. Niet in de zin van ‘altijd zo gedaan en zo is het goed en daaraan vasthouden’. Ik ben in voor andere gedachten en zienswijzen, dingen proberen. Het roer omgooien is mij niet vreemd. Nieuwe dingen leren vind ik leuk. Ben nieuwsgierig naar het leven, naar ontwikkeling en groei.

Een groot deel van mijn leven heb ik een hekel gehad aan het voorjaar en de zomer. Moest ik weer naar buiten. Te veel licht en wilde anoniem binnenshuis blijven. Dat is gelukkig verleden tijd. Nu geniet ik ervan, ben blij weer veel buiten te kunnen zijn. Geniet evengoed nog van de herfst en winter. Binnenshuis maak ik het dan graag knus en gezellig met kaarsjes, dekentjes en kussentjes. Van de winterse kost smul ik. Van stamppotten, door Man gemaakte soepen en curry’s.

Ik ben erg op mezelf, noem mij een rasechte huismus. Heb daar behoefte aan en ook altijd gehad. Ben nogal gevoelig voor sfeer, drukte en veel praten. Als klein kind al zocht ik de garage op om maar even alleen te kunnen zijn.

Ook saai, hoor ik wel eens. Als dat is omdat ik liefst thuis en in het atelier ben, dat kan, maar ervaar het zelf niet als saai. Ik ga graag ergens heen, maar niet te vaak.

Van kleins af aan word ik regelmatig als apart of anders-denkend bestempeld. Ik ben me er niet van bewust. Niets is aangeleerd zoals men wel eens veronderstelt en mij daarom op een negatieve manier apart noemt. Ik kan niet anders doen en denken dan dat ik doe.

Ik ben empathisch, creatief, autodidact, af en toe opvliegend, zie soms beren op de weg, maar over het algemeen positief en opgewekt. Ben met heel weinig tevreden. Geef niets om luxe en heb een hekel aan arrogantie.

Volgens mij doe ik nu waar ik lang naar heb gezocht. Het is allemaal ontstaan uit een verlangen. Altijd gehad. Tekenen kan ik voor mijn gevoel niet zo goed, maar met kwast, ezel en doek voel ik mij geweldig. Laat mij maar gewoon mijn vrijheid met lezen, schrijven en schilderen en je hebt geen hinder van mij. Het is wel duidelijk dat ik niet zonder rust en deze bezigheden kan.

En natuurlijk vind ik het leuk als mensen mijn stukjes lezen en er plezier aan beleven. Of als men een schilderij van mij in huis wil hebben. Daar ben ik trots op. Zo geniet ik nu mijn leven en zo wil ik ook verder.

Overigens, alles wat bij mij past staat met kernwoorden hier beschreven.

Voor wie mij toch al regelmatig of elke week leest en dan naar mij op zoek moet, het kan gemakkelijker. Schrijf je in via het formulier op de website en alle nieuwe blogs vallen vanzelf in je postbus, daar hoef je dan niets voor te doen. En passant kun je dan ook nog een kijkje nemen op de pagina ‘kunst’, daar vind je mijn schilderijen en portretten.

 

 

Vorig bericht
Inspiratie op woensdag-schrijfdag
Volgend bericht
De Corona regels versoepeld

22 reacties. Plaats een nieuwe

 • Peter van Dartel Berkhey
  juni 25, 2020 09:33

  Fijn je te leren kennen Ellie! 🙂 Aangenaam! En het is net of ik het verhaal, de karaktereigenschappen en de moods en swings van mijn vrouw lees! 😉

  Beantwoorden
  • Wederzijds Peter, aangenaam en welkom hier op mijn blog! Ja, herkenning hebben Marnel en ik, dat is ook heel fijn 😊

   Beantwoorden
 • Anne Vellinga
  juni 25, 2020 10:40

  Bijzonder om te lezen hoe jij je eigenschappen kent en benoemt, Ellie. Opvliegend bijvoorbeeld, zo leuk in combinatie met de mus. Ik kan eraan toevoegen dat ik je een doorzetter vind, een tof wijf dat zich niet laat weerhouden door tegenslag, ongerief of pijn. Je leeft je leven intens en laat ons daarin naar hartelust delen. Mooi mens. Dankjewel

  Beantwoorden
 • Mieke Schepens
  juni 25, 2020 10:47

  Mooi om te lezen. Ik heb ook genoten van je ‘Van A naar Z door mijn leven’; een deler!
  Warme groet

  Beantwoorden
  • Mieke, fijn dat je ‘mij’ graag hebt gelezen en in van A naar Z laat ik nog meer zien. Dank ook voor het delen, lieve groet!

   Beantwoorden
 • Mies Huibers
  juni 25, 2020 11:37

  Nu hebben we je eindelijk leren kennen. 🙂 Leuk stuk.

  Beantwoorden
 • Hoi Ellie, zóveel herkenbaar … zelfs de foto had fw mijne kunnen zijn … 2 oudere zussen, een broer net boven mij en ik in mijn ‘grote-communie-jurk’ met kransje in mijn haar.
  Verschil is dat ik nog 1 jongere zus heb en een broer als nakomeling.
  In heel veel wat je schrijft kan ik me vinden en dus smul ik ervan ! Vooral doorgaan….

  Beantwoorden
  • Hallo Miek, wat leuk je hier te zien, welkom op mijn blog! En zo leuk dat mijn stukje herkenning bij jou oproept, daar smul ik dan weer van. Natuurlijk ga ik door, je hebt vast al begrepen dat ik niet zonder schrijven, boeken en schilderen kan.

   Beantwoorden
 • Mariëlle ten Berg
  juni 25, 2020 12:04

  Hoi Ellie, leuk stukje, waarbij het is alsof ik in de spiegel kijk. Bijzonder.
  Weet je wat het met ons, wat “saaie” mensen is? We hebben een rijk binnen- leven. Waarmee ik niet bedoel dat we altijd binnen zijn!

  Beantwoorden
  • En ik vind het bijzonder dat er bij jou (en anderen) ook herkenning is, geeft een gevoel van saamhorigheid. Mooi dat je het hebt over een rijk binnen-leven, ik zou het ook zo genoemd kunnen hebben. Het is volgens mij ook vanzelfsprekend voor mensen die creëren.

   Beantwoorden
 • Sonja Grinwis
  juni 25, 2020 16:00

  Wat een (h)eerlijke beschrijving van jou en waar je nu bent in het leven. Genieten van je schrijven en je kunst, zowel jij als ik. Jij door te doen en ik door het tot me te nemen. Mooi mens ben je 😘

  Beantwoorden
  • Sonja, zo mooi zoals jij alles in een paar woorden kunt samenvatten, ook dat is een kunst en daar geniet ik weer van ❣️

   Beantwoorden
 • Trudy Faber
  juni 25, 2020 19:33

  Leuk Ellie zo leer je elkaar steeds beter kennen van A tot Z.
  Ieder van ons met al onze eigenschappen. Wat ik zo bewonder in je het altijd bezig zijn
  en het plezier dat je in veel dingen hebt.
  Je geniet met volle teugen en houdt alles bij.
  Wens je heel veel plezier met alles en dank ook dat je vaak mijn site bezoekt
  en mijn gedichten leest. Lieve groeten van Trudy

  Beantwoorden
  • Trudy, dank voor je mooie reactie. Ik probeer in elk geval zo eerlijk mogelijk te schrijven en te genieten van al het moois dat ik zie, hoor en kan doen. Zeker van de natuur, de kunst en de woorden op papier van anderen en daarbij horen ook de gedichten van jou. Dank ook dat je zo’n trouwe bezoeker van mijn blog bent! Lieve groetjes!

   Beantwoorden
 • Berna van der Linden
  juni 26, 2020 15:13

  Mooi overzicht en inkijkje voor de nieuwe volgers. Ik heb je leren ‘kennen’ als een empathisch mens, met verlangens en dromen en liefde voor het goede leven. Je zit op dezelfde golflengte met interesse en gevoel. <3 Zo fijn om te weten.

  Beantwoorden
 • Wilma Phillipson
  juni 30, 2020 19:20

  Zó herkenbaar!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan