Inspiratie op woensdag-schrijfdag

Inspiratie op woensdag-schrijfdag

Leven

Vandaag genoeg inspiratie op woensdag-schrijfdag, beter kan het niet. Ondanks dat is het schrijven toch voor een groot deel in het water gevallen. Ik heb wel een paar kant-en-klare blogs op voorraad, die bewaar ik liever voor uiterst noodgeval als ik bijvoorbeeld helemaal geen blog kan schrijven, maar natuurlijk wil ik er nu op deze donderdagochtend ook met nieuwe post voor jullie zijn. Trouwens, de laatste tijd heb ik meermaals gehoord dat erop wordt gerekend. Dat is een compliment waarvoor veel dank lieve lezers. Vandaag met aanzienlijk minder schrijftijd een aantal foto’s. Die laten in elk geval enkele momenten van de week zien.

Een jaar geleden hebben we dit mooie kunstwerk van Maarten Vaassen gekocht. Tot afgelopen weekend heeft het in een ‘logeer-tuin’ gestaan. Het duurt zo lang voordat we weer een eigen tuin hebben dat we het toch hebben opgehaald. Kunnen we er nu al van genieten.

Een poos geleden hebben we een monchou taart gemaakt. Bij gebrek aan een deegroller heeft Man toen de verpakking van de brandblusser gebruikt. We hebben nog steeds geen deegroller. Echter vindingrijk als Man is heeft hij deze keer bij het maken van een hartige taart de fles wijn uit de koelkast gepakt.

Afgelopen dagen ben ik een paar keer buiten de poort van het park geweest. Op de fiets. De eerste keer duidelijk op de verkeerde tijd, voor het journaal in plaats van erna. Het is dan nog te druk, zeker bij mooi weer en het valt op dat veel mensen de regel van afstand houden aan hun laars lappen. Ook al is het buiten minder gevaarlijk om het virus op te lopen, alstublieft mensen, houd je zolang het nodig is aan deze regel. We willen allemaal graag gezond blijven en op een veilige manier deze situatie achter ons laten.

Ik kan het onderweg niet laten er iets van te zeggen. Men kijkt mij een beetje vreemd aan of ik krijg een grote mond als antwoord, maar hopelijk heeft mijn opmerking effect voor de volgende passant die graag afstand wil hebben of houden. Er zijn zoveel mensen die risico lopen, maar die willen toch ook eens een keer een ommetje maken.

De tweede keer op de fiets is duidelijk een beter moment. Rond het middaguur. Het is minder druk en onderweg heb ik een paar foto’s kunnen maken van wat er in de berm of op de oever zoal groeit en bloeit. Gek toch. Ik ken zoveel planten en bloemen bij naam, maar merk dat de namen op de achtergrond raken nu ik geen tuin meer heb en er niet mee bezig ben. Gelukkig is er hulp uit de Apple store. Met de plantenapp heb ik de namen erbij gezocht. En de Latijnse naam en de Nederlandse naam.

Vorig bericht
De gangmaker in huis
Volgend bericht
Volgers op mijn blog

22 reacties. Plaats een nieuwe

 • Toch nog mooi geworden puur natuur

  Beantwoorden
 • Mies Huibers
  juni 18, 2020 09:31

  Me dunkt dat het toch nog een flinke blog is geworden. Leuk. Tja dat afstand houden hè. Het lijkt soms of het achter de rug is. Ik hou mijn hart vast.

  Beantwoorden
  • Uiteindelijk heb ik toch nog een stukje kunnen schrijven en met foto’s erbij was ik er zelf ook tevreden over 😀 Voor de meeste mensen lijkt het leven alweer normaal, maar ook ik houd mijn hart vast, tenslotte is het virus er nog steeds…

   Beantwoorden
 • Het is toch nog een heel leuk begin van de donderdag geworden Ellie. Ach en waarom een deegroller als je zo’n vindingrijke man hebt haha. Prachtig kunstwerk, zal een eye catcher worden als je eigen tuin er komt!
  Het leukste vind ik nog de langbladige lavendel. Is namelijk 1 van m’n lievelingetjes.
  Over het rekening houden met de nog steeds geldende regels zijn de ervaringen hier hetzelfde. Dat het ze zelf niet interesseert is daar aan toe, maar ze hoeven niet mij en vele lotgenoten aan te vallen met een voor ons 80% dodelijk virus.

  Beantwoorden
  • Wat fijn Marnel dat je donderdagochtend leuk begint met mijn stukje. Ik ben er blij mee dat ik nog iets heb kunnen schrijven. Mannen kunnen soms wel vindingrijk zijn, soms ook verbaas ik mij erover zo bijzonder een voorstel kan zijn 😉 De planten bij het water en de vlinderweide zijn een genot om naar te kijken, vol in bloei en zo mooi van kleur, ik houd ervan, sowieso van de natuur. Mensen willen weer gewoon hun gang kunnen gaan, even volhouden is blijkbaar heel moeilijk. Wij moeten gewoon onze eigen strategie bepalen, is nodig ook, maar voor ons zeker het veiligste.

   Beantwoorden
 • Mieke Schepens
  juni 18, 2020 10:07

  Het lijkt soms dat mensen een steeds korter lontje krijgen. Probeer je niet te ergeren, het haalt niets uit. Zorg goed voor jezelf en voor elkaar.
  Graag gelezen, Ellie!

  Beantwoorden
  • Met dat korte lontje ben ik het wel eens, Mieke. Bij velen is dat zo, discipline voor een poos is blijkbaar lastig. Bij mij is het meer onrust over mijzelf die ik dan ervaar, of een teleurstelling dat het zo moeilijk is je even aan een paar regels te houden. Gelukkig wonen we hier heel veilig op deze tijdelijke plek, dat is een geruststelling.

   Beantwoorden
 • Mooie foto’s van de planten! Eigenlijk gaat er niets boven wilde bloemen. Mooi, sterk. En het afstand houden: gisteren in Eindhoven geweest, ging aardig goed daar. In Weert is het een ramp, niemand die zich er iets van aantrekt. Ik ga ze niet corrigeren, helpt niet.

  Beantwoorden
  • De bloei in de natuur vind ik ook prachtig, Mariëlle. Gekweekt is veel minder ‘echt’, zo voelt het voor mij, hoewel ik in een tuincentrum ook soms meer wil kopen als nodig. Nu is dat natuurlijk niet aan de orde met deze ‘geleende’ tuin. Ik ga nog helemaal nergens heen, behalve een rondje op de fiets. Qua gezondheid niet verstandig, zoveel mogelijk risico vermijden.

   Beantwoorden
 • Trudy Faber
  juni 18, 2020 11:27

  Mooie foto’s Ellie. geniet van elke dag.
  Moeilijk om op dit moment een oordeel uit te spreken
  over de toestand in deze tijd.
  Lees en trek zelf conclusies ieder.
  De mainstream media waar geen rem meer op zit.
  De obsessies van het vaccin.Het masterplan.Onze fundamentele rechten worden geschonden. Totale controle.

  Vrees het ergste.

  Lieve groeten Trudy

  Beantwoorden
  • Trudy, ik hoop alleen maar dat we met z’n allen op een veilige en gezonde wijze uit deze situatie komen. Dat er nu regels zijn is wel logisch denk ik, verder moet ieder naar eigen goeddunken goed voor zichzelf zorgen. Ik vind het wel lastig dat het afstand houden zo’n probleem blijkt te zijn, jammer. Toch heb ik hoop en vertrouwen dat het goedkomt.

   Beantwoorden
 • Anne Vellinga
  juni 18, 2020 12:11

  Onderhoudend verhaal Ellie. Ik heb er extra veel aan, want mijn tuin barst van de wilde planten die ik niet ken en determineren neem ik de tijd niet voor als ik het al zou kunnen. Dus ik ga die app opzoeken en kijken of ik hem geïnstalleerd krijg.
  Bij ons is het ontbrekende keukenonderdeel een pannenlikker/flessenlikker en is het ook ‘Man’ die er iets op gevonden heeft: bij flessen schudden en slaan en op de kop zetten en nog eens meppen, bij pannen de houten spatel en wat blijft zitten even weken en dan dit weeksel bij de kippen gooien, die dan uitvoerig gaan ruiken voor ze het pikken 🙂

  Beantwoorden
  • Anne, wat leuk dat ik je op het idee van de app breng. Het zal je vast lukken deze te installeren en anders is Kees er nog 🙂 Ook heel leuk om de app te gebruiken. Je komt al een heel eind met een gratis versie. Ik heb nog meer foto’s gemaakt, maar het werden er een beetje teveel vond ik, andere keer weer! En ja, er zijn zoveel hulpmiddeltjes voor dagelijks gebruik zelf te bedenken, spatels of een klap ergens op geven zoals jj zegt, een schaar heeft iedereen wel in huis en die kan ook vaak uitkomst bieden, we hoeven niet altijd meteen naar de winkel te rennen. ik vind het trouwens leuk zelf een oplossing voor iets te bedenken.

   Beantwoorden
 • Jannie Harmsen
  juni 18, 2020 13:57

  Het is een gezellig en ontspannen blog geworden Ellie. Heerlijk zomers ook. xxx

  Beantwoorden
  • Wat een mooi en leuk compliment, dankjewel Jannie. Ik had nog maar weinig tijd, gelukkig lukte het nog. vind het zelf ook zo leuk om te schrijven en op donderdag iets te laten lezen|zien. Ik zit nu buiten en zie de geraniums, de hortensia, allemaal in potten en rose, paars en wit en dat geeft mij ook een zomers gevoel. <3

   Beantwoorden
 • Sonja Grinwis
  juni 18, 2020 15:00

  Een prima blog, Ellie en mooie foto’s inbegrepen. Dat afstand houden is inderdaad bij een aantal mensen aan het verwateren. Ze houden geen rekening met kwetsbare personen helaas

  Beantwoorden
  • Sonja, dank voor je complimentje. Het was fijn nog iets geschreven te hebben, de schrijfdag verliep zo anders dan normaal. Hopelijk komen we allemaal ondanks de nonchalance hier en daar toch goed door deze tijd heen. Fijn dat jij er ook weer bent met schrijven!

   Beantwoorden
 • Ria Claassen
  juni 21, 2020 00:24

  Hoi Ellie ik snap dat wel dat mensen jou blog graag lezen en ernaar uitkijken. Leuke fotos en het voelde bijna of ik met je mee fietste. Fijn weekend en tot blogs.

  Beantwoorden
 • Hallo Ria, leuk je op mijn website te ontmoeten, welkom ook. Fijn dat je de blog en de foto’s kunt waarderen. Wil je wekelijks mijn blog lezen, meld je dan via het contactformulier aan, dan mis je niets. Fijne zondag!

  Beantwoorden
 • athy van meerkerk
  juni 24, 2020 21:41

  Dat zijn toch mooie foto’s. Dat kaasjeskruid vond ik ook langs de weg, zo’n mooie dieppaarse kleur.
  Jouw blogs munten uit in heldere inhoud geschreven in een heldere taal. Dat maakt het lezen zo fijn. En je foto’s, ja die zijn altijd goed.

  Beantwoorden
  • Athy, dat kaasjeskruid is prachtig hè, maar eigenlijk vind ik alle bloemen in de natuur mooi van kleur, sowieso alles wat langs de weg en aan het water bloeit. Fijn dat je mijn blog en de manier waarop ik schrijf waardeert, is inspirerend, dank!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan