Vakangtie aan huis

Vakantie aan huis

Leven

Vakantie aan huis is ook leuk, dat heb ik de laatste twee weken weer ervaren. En het is mij ook weer duidelijk geworden hoe waardevol dat is. Niet per se verre reizen te hoeven maken of altijd maar op pad te gaan om je goed te voelen. Normaliter probeer ik een ritme te houden, ook al begint mijn dag wat later dan dat van de werkende mens, maar een beetje uitslapen en zomaar wat rommelen heb ik nu wel gedaan. Dat hoort voor mij ook bij vakantie.

Ik kan genieten van mijn boeken, de planten, het atelier met de schilderspullen om me heen en van een schilderij dat eindelijk af is en waar ik tegenop zag om er aan verder te gaan. En hoe fijn het is het dan op de website te plaatsen. Van lekker en gezond eten koken, tussendoor een hapje met een glaasje rosé en een serie op Netflix te kijken. Eigenlijk hele gewone dingen, maar juist deze dingen maken mijn alledaagse leven leuk. En dan ook nog evengoed, al ben ik ‘gewoon’ thuis, het gevoel te hebben niets te moeten. Dat voelt voor mij echt als rijkdom.

Het voldane gevoel na klusjes die al eerder gedaan hadden kunnen worden. Kennen jullie dat? Dat heb ik nu regelmatig gehad.

Een steen die ik gemozaïekt heb. Eindelijk. Al jaren roep ik dat ik dat eens wil doen, maar daar is het altijd bij gebleven. Tot nu. Man heeft tijdens een fietstochtje een paar keien bij het water opgeraapt en een ervan heb ik gebruikt. Het zou misschien niet zo goed zijn gelukt zonder de hulp van mijn vriendin Anne. Met raad en daad heeft zij mij via app en foto’s bijgestaan. Mijn eerste mozaïek voor in de tuin is een feit.

Kijk eens op Anne’s website onder mozaïek Er zijn zulke mooie dingen te zien, echte kunstwerken. En vooral niet vergeten even op haar site te blijven en door te klikken naar kunst en natuur om nog meer mooie creaties te zien. Een van haar blogs lezen kan ook nog.

Al zolang we hier in dit tussenhuis wonen (dat is al ruim twee en een half jaar) en ik geen atelier heb waar ik schilderijen kan ophangen, zeur ik daarover. Ik wil een werk graag van afstand en hangend kunnen bekijken. Niet liggend op mijn werktafel of op de grond of dat Man het vast moet houden. Het idee van een standaard ontstond. Niet zo heel groot en zwaar, kan ‘m nergens op een vaste plek met stoel ervoor kwijt, maar een die ik kan verschuiven, eventueel met goed weer ook naar buiten.

Op naar de bouwmarkt. Ik wachtend in de auto want dat vermaledijde virus, Man snel en op zijn hoede met handschoentjes aan het hout inkopen en op maat laten zagen. Eindelijk heb ik nu iets waar ik schilderijen aan op kan hangen om naar te kijken. Schilderen bestaat voor een groot deel uit kijken, kijken en nog eens kijken. Ik ben zo blij met het ding en heb er al veel gebruik van gemaakt.

En toen we toch eenmaal ‘in het hout zaten’ liet Man een schijf van een boomstam zien. Gevonden in het strooisel dat de hoveniers tussen de bomen en struiken op het park hebben verdeeld. Van dat stuk hout hebben we een nieuw tafelblad gemaakt. Eerst schoongeborsteld, vastgezet met schroeven die we nog over hadden van de standaard, tweemaal gelakt en klaar.

Vakantie aan huis
Het boomstam tafeltje

In het voorjaar heb ik altijd kamerplanten verpot. Verse aarde, de potten schoongemaakt of nieuwe potten gebruikt. Hier komt het er niet van. Gek is dat toch, alsof hier wonen geen wonen is. Nu is dat ook gebeurd. We hebben in dit huis geen grote planten, maar wel van het soort die tegen een stootje kunnen. De ouderwetse clivia, drie in een pot. Die hebben we alledrie een eigen pot gegeven. Sansevieria’s, de vrouwentong met gele rand die iedereen wel kent en een andere soort waar ik wat stekjes van heb genomen en opgepot. Hopelijk slaan ze aan, voor eigen gebruik of om weg te geven.

De klusjes heb ik met Man gedaan. Op Koningsdag en Bevrijdingsdag was hij vrij en zijn we daar samen mee bezig geweest.

Nu is de vakantie voorbij en ben ik er weer. Vandaag wat later op deze donderdag-leesdag, maar mijn vaste schrijfdag gisteren kon door allerlei gebeurtenissen niet doorgaan.

 

 

 

Vorig bericht
Voorjaarsvakantie
Volgend bericht
Blog 400 – Jubileum

26 reacties. Plaats een nieuwe

 • Robert Steur
  mei 14, 2020 16:36

  Een tevreden mens kan reizen door zijn eigen thuis. 👍

  Beantwoorden
 • Anne Vellinga
  mei 14, 2020 16:53

  Dat was wat je noemt een actieve vakantie! Wat is er veel uit jullie handen gekomen, zo leuk dat te zien.
  Ik vond het enig te delen in jouw mozaïekproces en het resultaat is een bekroning ~ heb je hem al een plaatsje gegeven binnen of buiten?
  Lief hoe je mij hier in het zonnetje zet, dankjewel

  Beantwoorden
  • Het was een heerlijke vakantie, ondanks altijd thuis en mijn eigen tijd in kunnen deken, had ik toch een ander gevoel met het benoemen van ‘vakantie’. Ik heb erg genoten van alles om me heen en wat ik heb gedaan. De steen ligt buiten bij de potten met plantjes of soms op tafel. Ik heb je graag in mijn blog ‘meegenomen’!

   Beantwoorden
 • Marleen Hansen
  mei 14, 2020 17:11

  Lekker effe vakantie tussendoor en toch productief zijn!
  Heerlijk wonen in en rondom kunst, tuin, zon!
  Dat is pas vakantie!!!

  Beantwoorden
  • Een echte vakantie, al voel ik dat dagelijks zonder baan buitenshuis, maar door het te benoemen voelde het ook zo. Bovendien ook nog eens mooi weer en veel ‘leven’ op het water en tussen het groen.

   Beantwoorden
 • Wat een heerlijke weken als ik het zo lees en wat is de tuinkei prachtig geworden. Man is handig bezig geweest. Fijn dat je er nu met je schildersoog naar kunt kijken!
  Het was een erg leuk stukje om te lezen en de foto’s maken het zo af om het mee te kunnen beleven!

  Beantwoorden
  • Ik bloos van al je complimentjes Marnel, zo gul, dankjewel daarvoor! Fijn dat je van mijn beeld-stukje hebt genoten ❤️

   Beantwoorden
 • Trudy Faber
  mei 14, 2020 21:22

  Leuk Ellie je hebt je vakantie goed benut. Van dit
  van dat van alles wat.
  Prachtig al je groene planten.
  En de mozaiek stenen bijzonder voor in de tuin.
  En het heerlijk zonnige weer was bijzonder.
  Veel succes met alles Ellie.
  Lieve groet van Trudy

  Beantwoorden
  • Het was inderdaad een fijne vakantie met van alles wat, Trudy. Met de normale alledaagse dingen en met een paar leuke extra bezigheden meer! Het mooie weer heeft ook zeker wat toegevoegd en het mozaïeken smaakt naar meer, de steentjes lonken 😀 ❗️

   Beantwoorden
 • Sonja Grinwis
  mei 15, 2020 08:59

  Dat leest als een heerlijke productieve vakantie. Ook wij zullen, net als iedereen, een andere invulling voor de vakantie moeten vinden. Leuk hoe je het in woord en beeld hebt gedeeld. Geeft mij weer inspiratie

  Beantwoorden
  • Wat fijn dat jij uit mijn blogpost inspiratie haalt Sonja, een echt compliment! Volgens mij lukt het jullie ook wel om deze tijd waardevol te maken.

   Beantwoorden
 • Wilma Phillipson
  mei 15, 2020 09:46

  Heerlijk, zo’n vakantie thuis. Wij hebben ook zo’n vakantie deze weken. En dan ontdek je dat er in Nederland hele mooie plekjes zijn waar je nog niet eerder geweest ben.
  En dan die standaard voor je schilderijen. Je brengt me helemaal op een idee en ik denk dat Arie het wel uit wil voeren. Ik heb wel een eigen ruimte om te schilderen, maar die is niet echt groot te noemen. Dank je wel voor de inspiratie hiervoor.

  Beantwoorden
  • Vakantie thuis heb ik al vaak gedaan, ook samen. Voor ons altijd heel bevredigend, vooral de rust die er dan is. Natuurlijk maken we ook uitstapjes of fietstochtjes, het bevalt ons in elk geval wel! Laat Arie maar snel zo’n standaard maken, je zult er veel plezier van hebben!

   Beantwoorden
 • Mariëlle
  mei 15, 2020 10:35

  Heerlijk, weer een gezellig verhaal van jou! Handig, die schilderijenstandaard en dat blauw-met -siënna schilderij, dat grote, vind ik prachtig. Je foto’s laten een heel gezellig huis zien.

  Beantwoorden
  • Marielle, dank voor je complimentje over de blogpost en vooral ook over het schilderij. Heb het al even geleden gemaakt, jammer dat alle doeken hier ‘gewoon’ op de grond staan ipv aan de muur in atelier of elders in een huis. Met de standaard ben ik echt erg blij!

   Beantwoorden
 • Jannie Harmsen
  mei 15, 2020 14:11

  Handig die standaard voor je schilderijen Ellie. Lekker samen bezig geweest ook. Fijn!
  Groetjes! xxx

  Beantwoorden
  • Jannie, er wordt morgen nog zo’n standaard gemaakt waar ik dan twee grotere doekjes naast elkaar kan hangen! Ik heb hier al zoveel plezier van gehad, een uitkomst nu ik in dit tussenhuis niets aan de muur op kan hangen. Het is altijd fijn samen klusjes te doen! Lieve groetjes xxx

   Beantwoorden
 • athy van meerkerk
  mei 15, 2020 16:31

  Mooi zeg, zo’n vakantie. Wat een goed idee die standaard aan twee kanten te gebruiken. Geweldig hoor, een man die weet wat jij wilt en het ook nog uitvoert.
  Het klinkt allemaal zo levendig, ontspannen en inspirerend. Prachtig Ellie.

  Beantwoorden
  • Het was een fijne pauze die ik gewoon vakantie heb genoemd. Fijn om het gevoel te hebben, al ben ik altijd thuis, dat ik niets hoefde en voor alles nog meer tijd kon nemen, echt ontspanning. Fijn dat mijn stukje ook inspireert, Athy!

   Beantwoorden
 • We kunnen het steeds beter, tevreden zijn met de beperkte ruimte en daar de juweeltjes uit pulken. Heerlijke blog weer Ellie. Wat zijn jullie lekker actief en wat een ingenieuze standaard heeeft manlief daar in elkaar getimmerd. Ik heb niet meer zoveel planten, maar het brengt een spoor nostalgie, vroeger stond de kamer er vol mee. Nu beperk ik het tot een stuk of zes en het balkon en de volkstuin. Dag lieverd, veel plezier dit weekend. Geniet ook van je mooie doeken, prachtig zijn ze. ❤️

  Beantwoorden
  • Berna, heerlijk zo samen van alles te doen, ik heb genoten en ook zeker van het alleen bezig zijn! Ik ben heel tevreden al kunnen we nauwelijks of niet de deur uit, er zijn boeken, er is muziek, er is de kwast, doek en ezel, Netflix en de natuur, zoveel om tevreden over te zijn! Dit zijn alle plantjes, de grote weggegeven voor de verhuizing naar dit tussenhuis. Verheug mij nu al op weer nieuwe planten te kunnen kopen, ik houd ervan! Mooi weekend en nog dank voor je complimentje ❤️
   Ps: reactie staat nu ook ‘daar’ 😊

   Beantwoorden
 • Heerlijk om de vakantie terug te lezen en te zien. Mooie foto ‘s en beeldend geschreven. Liefs Wilko 🤗👍🏻

  Beantwoorden
 • Ingrid Aanen
  mei 19, 2020 08:46

  Wat zijn jullie handig alle twee 👍En je steen vind ik prachtig geworden met mozaïek.

  Beantwoorden
  • Ha Ingrid, wat leuk je hier te ontmoeten en wat een leuke reactie, dank! Samen kom je een heel eind, ons motto, maar ben erg blij met de standaard en het gekke tafeltje. Mozaïek krijgt een vervolg!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan