Paar weken - Niet genoeg Vakantie - 5 Roerige week Trekjes Vreemde mannen rondom huisRoerige week Vaarwel

Vaarwel

Herinneringen

Nu alweer vaarwel.  Waar we elkaar voor het eerst hebben ontmoet kan ik mij niet meer herinneren. Was het in het cafetaria, in café ‘het Munster’ waar ik stiekem een cola ging drinken, of was het bij het zwembad? Misschien was het daar. Jij was het rustpunt in de groep. Niet zoals andere jongemannen deed jij je best een vriendinnetje aan de haak te slaan. Indruk te maken. Je bleef gewoon degene die je was. Ik was veertien of vijftien. Jij twee jaar ouder.

Ons laatste gesprek hadden we een dag voordat jij in militaire dienst ging. We ontmoetten elkaar op straat. Je had net afscheid genomen van een vriend. Ik was bij oudste zus geweest. Daarna zijn we elkaar uit het oog verloren.

Dankzij internet heb jij mij weer ‘gevonden’. Je hebt gegoogled op ‘t Hitje vertel je. Mijn blogpost komt tevoorschijn. In de e-mailtjes die we elkaar daarna schrijven blijkt, dat we net als vroeger aan gespreksstof geen gebrek hebben. Ook niet als we elkaar na zoveel jaren weer ontmoeten. De vriendschap van toen is overeind gebleven. Vertrouwd en heel gewoon. Dat spreken we ook uit naar elkaar, maar Zo onverwacht gebeurt het. Mijn hart huilt

Vriendschap weer gevonden. Vriendschap weer verloren. Nu voor altijd. Mijn hart huilt. Heel plots ben je ziek geworden. Heel plots ben je er niet meer. Het ga je goed fijne Vriend A. Het voelt als rijkdom je gekend te hebben. Vaarwel

Vorig bericht
Gepikt – 2
Volgend bericht
‘Overzomeren’

46 reacties. Plaats een nieuwe

 • Sterkte Ellie!!! Fijn een vriend als vriend A te hebben gekend. Het zijn de herinneringen die levend blijven!!!

  Beantwoorden
 • Ach lieve Ellie. Zo’n gouden ontmoeting en dan nu het lot dat het leven in de hand neemt. Wat fijn dat jullie elkaar op tijd weer hebben gevonden, om te koesteren. Sterkte met het verlies en de leegte, die het achterlaat. Maar je hebt gelukkig zoveel mooie herinneringen en jou kennende is het geschreven woord er altijd! Lieve groet. <3

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   april 12, 2019 12:14

   Dankjewel voor je mooie woorden, Berna. De leegte is nu vooral schrijnend, maar er is veel moois om te herinneren en te koesteren.

   Beantwoorden
 • Heel verdrietig Ellie. Koester de mooie herinneringen.

  Beantwoorden
 • Een vriend als A verliezen doet veel zeer….. Sterkte Ellie. Denk aan de mooie gesprekken met hem (hoe cliché)
  xx

  Beantwoorden
 • Ach, Ellie, wat een verdriet dat er aan een hervonden vriendschap weer zo snel een eind moest komen. Heel veel sterkte!

  Beantwoorden
 • Sterkte Ellie! Mooi om te lezen dat jullie terug op elkaars pad zijn gekomen. Niets verdwijnt zolang de herinnering bewaard…..

  Beantwoorden
 • Lieve Ellie de mooie herinneringen blijven. Ik voel heel sterk met je mee. Heb ook kortgeleden een dierbare vriend verloren. Denk vaak hij is er nu niet meer op deze aarde. Veel dierbaren gaan heen mijn man al dertig jaar geleden.Veel sterkte en liefs van Trudy.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   april 12, 2019 13:33

   Trudy, het leven geeft heel veel mooie, maar ook pijnlijke momenten. Toch is het de moeite waard en alle herinneringen en overledenen die blijven in onze gedachten, die koesteren we. Het leven zelf gaat door en daarin maken we weer nieuwe herinneringen. Lieve groetjes xx

   Beantwoorden
 • Veel sterkte toegewenst, Ellie. Warme groet en een knuffel.

  Beantwoorden
 • athy van meerkerk
  april 11, 2019 12:45

  Een deeltje hart doet pijn en een ander deeltje hart is nu gevuld met omzien in verwondering over een fijne vriend. Alles doet zeer nu maar het fluweel van lieve herinneringen legt op zijn tijd zachtheid over de pijn., lieve Ellie.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   april 12, 2019 13:39

   Athy, je hebt het heel mooi verwoord. Er is pijn, het schrijnt nogal, maar voel ook blijdschap om de rijkdom van de ontmoetingen de laatste paar jaren.

   Beantwoorden
 • Een fijne vriend hervinden en zo snel alweer afscheid moeten nemen, dat raakt! Hoe mooi het ook is dat jullie elkaar en de vriendschap toch terug hebben gevonden, de leegte en verdriet zijn er daardoor ook. Lieve Ellie heel veel sterkte en een dikke knuffel

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   april 12, 2019 13:41

   Het leven is vol van tegenstellingen, jij verwoordt het hier heel mooi, Sonja. Hervinden – afscheid, mooi – leegte en verdriet. Dank voor deze reactie, heel troostend ook. Lieve groetjes.

   Beantwoorden
 • Anne Vellinga
  april 11, 2019 13:00

  Ach Ellie, gecondoleerd. Sterkte. Liefs….
  Weet je, jouw ontmoeting, hoe alles gegaan is, zijn zoeken, jullie terugvinden herinnert me aan een gedenkwaardige ervaring, die ik je niet onthouden wil.
  Ik had een jongen in de klas die van een andere school kwam. Het ging veel beter met hem en toch wilde hij plots terug naar zijn oude school. Na de grote vakantie kwam hij me opzoeken en had een stukje pyriet bij zich dat hij in Italië gevonden had. Een week later was hij dood. Hij had in het zand naast de Waal een kuil gegraven op enige afstand van zijn ouders, steeds dieper, het zand stortte over hem heen en hij stikte. Ik was verbijsterd. Mijn klas in rouw. En toen kwam mijn wijze collega Jaant met een wonderbaarlijke visie die me sindsdien nooit heeft losgelaten en mij troost bij groot verlies: als de dood nabij is, voelt de ziel dit en gaan mensen vaak spontaan oude vrienden terugzien of opzoeken voor het afscheid dat dan nog onbewust is voor het verstand… ze zei erbij dat niet het pyriet het echte geschenk was dat Michiel me kwam brengen, maar dat ik door alles hoe het gegaan was in mijn ziel iets kon ervaren van de onzichtbare wereld die alles doordesemt…

  Beantwoorden
  • Jannie Harmsen
   april 12, 2019 10:37

   <3 Anne, wat een mooie reactie voor Ellie en eigenlijk ook voor mij en een ieder die dit leest en een dierbare verloren heeft ..…

   Beantwoorden
  • Een heel troostrijke gedacht Anne, ook voor mij. Dank je wel <3

   Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   april 12, 2019 14:14

   Anne, dank voor je wensen, maar vooral voor deze woorden bij het ‘Vaarwel’. De wijze visie van Jaant en je eigen ervaring daarmee. Ik hoop dat veel mensen je woorden lezen en er kracht en troost uit kunnen halen bij een groot verlies.

   Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   april 12, 2019 14:21

   Anne, dank voor je lieve wensen, maar vooral voor de mooie woorden bij het ‘Vaarwel’. De wijze woorden van Jaant en jouw ervaring ermee bij groot verlies. Ik hoop dat met mij veel mensen je mooie reactie lezen en er ook troost uit kunnen halen bij een groot verlies.

   Beantwoorden
 • Ach Ellie, ik weet van zo kort geleden hoe snel iets kan gaan … schiet helemaal vol.
  Wat een troostrijke woorden krijg je aangereikt en wat treffen die van Anne en die van Athy me <3
  Veel sterkte voor jou en vaar-wel voor je vriend <3

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   april 12, 2019 13:50

   Fijne Vriend A. is er niet meer, de gedachte maakt me heel verdrietig. Ook bij elke reactie die ik lees, zo warm, meelevend en troostend, schiet ik vol. Jullie hebben nog maar kortgeleden ook afscheid moeten nemen, verdrietig. Dank voor je medeleven, Marjolein xx

   Beantwoorden
 • Wat verdrietig!

  Beantwoorden
 • Wat mooi dat jullie de vriendschap nieuw leven in hebben kunnen blazen. Die keuze kunnen mensen maken. Dat het zo snel en onverwacht voorbij is moeten gaan, is verschrikkelijk. Daar hebben we niets, maar dan ook niets over te vertellen. Het is een hard gelag, maar ook een hereniging – al was die te kort – die je mag koesteren.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   april 12, 2019 14:00

   Ik ben heel blij met alle mooie herinneringen die we in onze vriendschap gemaakt hebben. Alle warme woorden die hier binnenkomen, vol medeleven en troost doen goed. Ook jouw woorden Mies, dankjewel daarvoor.

   Beantwoorden
 • Wat droevig …

  Echte vrienschap hervindt zich … nu of later … dat bleek …

  De leegte en gemis zal diep raken.
  Koester de fijne herinneringen, die neemt niemand je af.
  Ze zullen je verwarmen op moeilijke momenten.

  Veel liefs en een dikke knuffel,

  Mieke

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   april 12, 2019 14:05

   Echte vriendschappen bestaan, ook al zijn er jaren voorbijgegaan. Deze vriendschap was er zo een. Ik bewaar de mooie herinneringen, koester ze. Samen met de lieve woorden hier zullen de moeilijke momenten minder heftig zijn.

   Beantwoorden
 • Ach…
  Gecondoleerd.
  Dikke kus.

  Beantwoorden
 • Jannie Harmsen
  april 12, 2019 10:30

  Wat een mooi afscheid heb je voor hem achtergelaten Ellie. Het is een vaarwel, maar wel zo één die in je hart achterblijft.

  Beantwoorden
 • Coby Kraaijeveld
  april 12, 2019 14:43

  Sterkte Ellie en inderdaad zo is het herinneringen blijven…altijd

  Beantwoorden
 • Mooi geschreven Ellie! Veel sterkte!

  Beantwoorden
 • Liefje, hele mooie woorden. Ik weet wat deze vriendschap voor je betekende. 😘

  Beantwoorden
 • […] uiteengaan, vertrekken, een vaarwel of opruimen. Wanneer neem je afscheid van iemand of iets, wat heeft het voor […]

  Beantwoorden
 • […] nemen Afscheid nemen – uiteengaan – vertrekken – een vaarwel – van iemand of iets, dat heeft zoveel gezichten. Wanneer doe je dat en waarom neem je […]

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan