Vriendschap - Rijkdom

Vriendschappen – Rijkdom

Leven

Het begint al op school. Vriendschappen – rijkdom. Op een feestje, op het werk, spontaan op straat, in de bibliotheek of in een winkel. Er zijn zoveel plekken waar je mensen kunt ontmoeten. En sommige blijven, anderen weer niet. Tegenwoordig kun je daar ook social media aan toevoegen. En ik voel wel aan of ik een digitale vriend(in) wil ontmoeten. Of het kan. En meestal klopt het. Soms niet. Dan blijft het een digitaal contact. Of ook dat niet eens.

Afgelopen weken heb ik met een paar mensen weer afgesproken. En niet voor het eerst. Intussen zijn het vriendinnen geworden. Eerst komt J. op bezoek. Gepraat, geluncht, koffie met lekkers en cadeautjes uitgepakt. Deze dag is omgevlogen.

Daarna zie ik A. De tijd dat ik bij haar ben, ook onderweg met de auto. File en nog meer file. Het is het waard. Dank voor de lekkere lunch en de fijne gesprekken. Inspiratie om te schilderen doen we ook allebei op. Mooier kan het niet.

We ‘kennen’ elkaar van het bloggen. Ineens is daar een paar weken geleden een e-mail. Complimentjes voor mijn schilderijen Met twee doeken ingepakt ga ik op reis. Zonder reserves. Ik voel gewoon dat het kan. De ontmoeting is hartelijk en fijn. Wat is het leuk elkaar ‘in het echt’ te zien. Je bent een bijzonder mens, S. Dank voor de warme ontvangst.

En morgen (vandaag is immers Woensdag – Schrijfdag ) heb ik de driemaandelijkse ‘witte-jassen-dag’. Daar haal ik geen inspiratie uit, hooguit een goed gevoel als de dokter en ik tevreden zijn. Daarna een lunch met A. Dankzij social media heeft hij mij ‘gevonden’. Blijkt dat we, net als vroeger, aan gespreksstof geen gebrek hebben. De vriendschap van toen is overeind gebleven. Vertrouwd en heel gewoon.

Er staat nóg een ontmoeting op stapel. Volgende week ga ik naar A. Een andere A. Verheug mij enorm. Hebben we eerst digitaal contact gehad, nu kennen we elkaar al sinds 2013. De presentatie van haar boek ‘Sophie Genius Loci’ lokte mij destijds naar Hoorn.

Ook door mijn liefde voor de kunst en het schilderen heb ik op deze manier fijne contacten gekregen. Met Marleen en Yvon Het zijn geen ontmoetingen waarbij alleen de kunst wordt bekeken. Integendeel. We hebben intussen al heel wat mooie gesprekken gehad over meer dan alleen over kunst.

Via social media kunnen fijne vriendschappen ontstaan. Dat blijkt wel. Pure rijkdom.

 

Vorig bericht
Woensdag – Schrijfdag
Volgend bericht
Dilemma

32 reacties. Plaats een nieuwe

 • Helemaal met je eens! Contacten via social media kunnen soms een waardevolle uitbreiding zijn of worden van de kring mensen om je heen. Soms ook niet, dat klopt, opletten blijft geboden. Maar niet alleen op social media zit er kaf tussen het koren …

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   november 8, 2018 17:04

   Kaf tussen het koren ook al bij een ruim tien- en twintigjarige vriendschap ondervonden, Cora. Ik dacht dat het echt was, door dik en dun zal ik maar zeggen, maar bij het ziek worden haakten de dames af, te lastig, geen zin in…

   Beantwoorden
 • Mooi blog E!
  En zo waar.
  Ik weet er alles van 😉
  X

  Beantwoorden
 • Inderdaad. Vrienden hebben is rijkdom. Ubuntu.
  Lieve groet, Marleenxx

  Beantwoorden
 • athyvanmeerkerk
  november 8, 2018 09:30

  Dat is idd een voordeel van facebook. Ook ik heb verschillende contacten opgedaan die via geschreven berichten zijn ontwikkeld tot kennismaking in den vleeze, zoals dat vroeger zo mooi benoemd werd.
  Jij bent er één van en we hebben er allebei veel plezier in.
  Succes vandaag met deze witte jassen dag.
  Je schrijft dat je er geen inspiratie uit haalt. Ben ik niet helemaal met je eens. Goede uitslag of niet, je bent vastbesloten om het er niet bij te laten zitten, je kiest des te vastbeslotener om te leven.en daarna ga je weer schilderen en schrijven.
  Daarom mag ik je ook zo graag.

  Beantwoorden
 • Anne VellingaAnne Vellinga
  november 8, 2018 10:29

  Hoi Ellie, mooi blog en wat had je hem vroeg geplaatst! Jij zit ondertussen alweer in een witte jas en ik in een heerlijk herfstig hippiegewaad – had ik zomaar zin in vanochtend bij het zien van de zon. Wat kennen we elkaar al lang! Was onze eerste ontmoeting in Hoorn? Ik heb almaar Alkmaar in gedachten en dat je voor mij helemaal daarheen was gekomen en sliep in Bergen en Athy kwam helemaal uit de omstreken van Utrecht, ik was totaal verrast. Met Eva zie ik jou in Hoorn. En binnenkort hier – je hebt er veel voor over je vriendschappen te vieren, je gaat over wegen en ongebaande paden en deelt je hart. Ik verheug me op volgende week – tot liefs X

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   november 8, 2018 17:21

   Volgens mij hebben we elkaar bij boekhandel Stumpel in Hoorn voor het eerst ontmoet waar je mij spontaan uitnodigde voor de after-party bij je thuis. Daar waren allemaal heerlijkheden door je vriendinnen op tafel gezet. Heb geslapen in Egmond aan Zee tegenover de duinen en de zee. En Athy was er dus ook, we hebben elkaar destijds niet gezien, kenden elkaar nog niet, hadden nog geen contact via Facebook, nu zijn we bevriend met elkaar. Eva heb ik volgens mij bij Gezina thuis gekocht…misschien heb ik het verkeerd, maar zo is het in mijn gedachten opgeborgen 😊 we delen allebei ons hart en nog zoveel mensen meer doen dat, vriendschappen – pure rijkdom. Zoals Marleen hierboven zegt ‘Ubuntu’. Tot heel snel ❤️

   Beantwoorden
 • Anne Vellinga
  november 8, 2018 10:32

  PS – ik moet altijd langs ‘ongebaande paden’ een reactie geven op je blog en vandaag staat mijn naam er dubbel boven – raar hè – even kijken of het nu ‘gewoon’ verschijnt –

  Beantwoorden
 • Hoi Ellie, ik geef je helemaal gelijk. Weer een mooi blog van jouw hand. Graag gelezen.
  Warme groet uit IJzendijke

  Beantwoorden
 • Herkenbaar wat je schrijft Ellie. Ook via social media kunnen mooie vriendschappen ontstaan.
  Voor vandaag sterkte gewenst en daarna een fijne lunch.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   november 8, 2018 17:26

   Voor jou ook herkenbaar, leuk Joke. Intussen weer thuis, lunch lekker en gezellig, witte-jassen zeer hulpvaardig en empathisch.

   Beantwoorden
 • Jannie Harmsen
  november 8, 2018 11:27

  Sterkte voor vandaag Ellie en wat fijn om over jouw warme vriendschappen te lezen. Ik zag als eerste jouw mooie kunstwerk boven je blog en daarnaast het purper. De warmte zelf. Lieve groet!

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   november 8, 2018 17:30

   Dank voor zoveel lieve woorden en complimentjes, Jannie. We hebben elkaar nog nooit ontmoet, maar een warme vriendschap met jou via Facebook doet heel goed ❤️ Boven de tekst een monoprint met olieverf op luifeldoek, het ‘purper’ met acryl op linnen geschilderd.

   Beantwoorden
 • Ook ik heb mensen mogen ontmoeten via social media. Hoewel je elkaar niet in het echt kent, is er een klik, door de berichten en echte aandacht. Dat heb ik met jou ook.
  Fijn om je te kennen!

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   november 8, 2018 17:35

   Dat we elkaar niet kennen, maar door de berichten en aandacht vriendschap voelen, is wederzijds, Selma.
   Jou te ‘kennen’ is voor mij ook waardevol xx

   Beantwoorden
 • Bijzonder mooi hoe je schetst hoe ontmoetingen onstaan en hoe dat tot vriendschappen leidt.

  Enne… ik ben dan wel een kunstbarbaar maar het schilderij is schitterend.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   november 8, 2018 17:41

   Ik koester ook de vriendschap met jou hier Mies, al kennen we elkaar ‘in het echt’ niet. Als je het schilderij boven de tekst bedoelt, het is een monoprint met olieverf op luifeldoek, het schilderij naast de tekst, ‘purper’, is met acryl op linnen geschilderd.

   Beantwoorden
 • O ja, er komen zeker mooie vriendschappen voort uit sociale media.
  Soms zelfs een relatie 🙂

  Beantwoorden
 • Coby kraaijeveld
  november 8, 2018 19:55

  Mooi geschreven Ellie en zo waar..
  Vaak kleurt een vriendelijk woord of een klein beetje medeleven een hele dag
  Fijne avond hoor en liefs♡

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   november 8, 2018 21:11

   Wat zeg je dat mooi, Coby. En het is zo waar, een vriendelijk woord of gebaar, het zegt zoveel.
   Gelukkig ‘ken’ ik jou ook, al is het niet in levende lijve, maar het doet goed!

   Beantwoorden
 • Ware vriendschap is het mooiste Ellie.

  Leuk jouw berichten te lezen..

  Liefs van Trudy

  Beantwoorden
 • Ellie Schmitz
  november 9, 2018 08:53

  Ware vriendschap is voor mij pure rijkdom, Trudy. Je komt het tegen als je ervoor openstaat en dan pas kan zo’n vriendschap gaan bloeien. Fijn dat je ‘mij’ graag leest. Dat is wederzijds, ik geniet van jouw gedichten. Lieve groet ❣️

  Beantwoorden
 • Mooi schilderwerk. Ik zie er drietal mensen in op de rug gezien. Symboliseert vriendschap, lijkt het.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   november 11, 2018 18:11

   Mooi, dat jij mensen ziet in deze mono-print Wilma, dat heb ik zelf ook, vandaar de titel ‘ Ontmoeting’. Bij een mono-print weet je van tevoren nooit wat er tevoorschijn komt, spannend! Leuke techniek ook, doe het eigenlijk te weinig…

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan