Cadeau-dag

Cadeau-dag

Kunst, Leven

De huizenjacht is nog steeds geopend. Alle verkoopsites pluis ik elke dag uit. Zou dit huis iets kunnen zijn? Wordt dit dé cadeau-dag? Lijkt het daarop, gaan we kijken. Lopen door de straat. Luisteren. Spreken voorbijgangers aan. Zo ook afgelopen zaterdag.

Er is geen parkeerplek, maar links een straat in zijn er genoeg. We gaan eerst de achterkant van het pand bekijken. Op de foto’s is te zien dat er een ‘achterom’ is. De poort is open en links en rechts twee houten beelden. De ‘Poortwachters’. Op een affiche staat een expositie in de beeldentuin aangekondigd, toegankelijk voor iedereen. We kijken elkaar aan. Wat doen we? Hoe kan het dat wij juist op dit moment hier zijn en binnenkort waarschijnlijk ook het huis gaan bezichtigen. Dat, als we de buurt vooraf verkennen, de tuin toegankelijk is. ‘We gaan kijken, zegt Man en als ons wordt gevraagd hoe we hier terecht zijn gekomen vertellen we hoe het zit.’

Het wordt ons meteen gevraagd. Iemand die exposeert is eigenlijk altijd wel benieuwd naar de komst van kijkers, het hoe en wat. We vertellen de buurt te willen bekijken omdat het huis te koop staat. Dat we eerst achterom zijn gelopen en bij open poort en expositie, de tuin in werden gezogen. De man vindt het wel grappig. Hij houdt wel van toeval.

Om hem niet in verlegenheid te brengen, misschien voelt hij zich toch wat ongemakkelijk, we zouden van alles over het huis kunnen vragen, stappen wij meteen over op de expositie. De beelden, de hakgroep waar hij lid van is en nog veel meer. Het is voor de man intussen duidelijk dat wij daar toevallig zijn, in kunst geïnteresseerd en op dat moment niet in het huis. Als we alles hebben bekeken, over allerlei soorten steen hebben gepraat, het oog zo nu en dan natuurlijk de tuin heeft bekeken, gaan we.

Voordat we ergens lunchen, intussen zijn we hongerig geworden, bezoeken we de kapel in de buurt. Ik steek een kaarsje aan. Misschien helpt het binnenkort een veilig en warm ‘nest’ te vinden. Wie weet. Bovendien ligt hier voor mij een stukje nostalgie. In mijn jeugd liep ik mee in de processie naar Kapel in ’t Zand.

De zon schijnt. Het terras gezellig. Een lekkere lunch. En dan worden we ook nog getrakteerd op een optreden van steltlopers. Mooi geschminkt en aangekleed. Meeslepende roffels op trommels. Ik kijk mijn ogen uit. Straattheater van hoog niveau.

IMG_3597

Op weg terug naar de parkeergarage is er een curiosa markt. Heel snel, dat gaat bij mij altijd zo, heb ik een schildersezel, een oud lijstje met foto erin en een kleine icoon ‘gevonden’. Thuis kan ik alleen maar nagenieten. Een cadeau-dag.

Overigens, Man heeft mij er in de beeldentuin meermaals aan moeten herinneren alert te zijn op de drukte van het verkeer in de straat. Het is immers een doorgaande weg. Hij doet dat goed. Zodra er kunst te zien is valt voor mij al het andere weg. Voorbijgangers niet gesproken. We hebben er allebei niet meer aan gedacht. Wel is de afspraak voor een bezichtiging gemaakt.

 

Vorig bericht
Hork
Volgend bericht
Prikkels – 2

28 reacties. Plaats een nieuwe

 • Connie Harkema
  augustus 16, 2018 08:07

  Ha Ellie, ik heb je een tijd niet kunnen volgen wegens tijdgebrek. Lees ik nu goed dat je wilt verhuizen?! Jullie wonen toch nog niet zolang in je huidige huis? Ik kan me herinneren dat je zo blij was met je nieuwe atelier.
  Groetjes,
  Connie

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   augustus 16, 2018 08:10

   Dag Connie, welkom terug op mijn website! Leuk je hier weer te ontmoeten 😊
   Je leest het goed, we zijn op zoek naar een ander huis, wonen tot dan tijdelijk op een vakantiepark.

   Beantwoorden
 • Ik geniet van de verschillende ‘boodschappen’ in deze blogpost, kunst, cultuur en huizen kijken. Ik lees tussen de woorden een aarzelend aanloopje naar … zou dit huis het kunnen zijn? Ik zal duimen voor jullie.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   augustus 16, 2018 15:51

   Coby, wat fijn dat je hebt genoten van mijn stukje. Het was ook een bijzondere dag met zoveel onverwacht leuke dingen. Het huis spreekt ons erg aan, maar we kunnen nu alleen maar afwachten en hopen dat we nog aan de beurt komen voor een bezichtiging. Maandag meteen gebeld en deze week kon het al niet meer. Het loopt tegenwoordig storm bij de meeste huizen.

   Beantwoorden
 • Wat een mooie kennismaking met een huis dat misschien wel het jouwe wordt… succes!

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   augustus 16, 2018 15:53

   Dank Margo. Het zal ook niet zo vaak voorkomen dat we vooraf al op zo’n manier kennis kunnen maken met een woonplek. Het was heel bijzonder! Trouwens, het uitstapje was helemaal bijzonder met zoveel leuke onverwachte gebeurtenissen!

   Beantwoorden
 • Een bijzondere dag met verrassende wendingen. Zo leidt zoeken tot genieten. Mooi stukje.

  Beantwoorden
 • Ook ik duim voor jullie!

  Beantwoorden
 • Wat een leuke verrassing tijdens de zoektocht naar een huis. Veel succes bij het bezichtigen en laat de drukte van de doorgaandeweg wel “meespreken”.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   augustus 16, 2018 15:58

   Het was een bijzondere kennismaking met een eventuele woonplek, Wilma. We zullen dat verkeer met bijbehorend geluid zeker laten ‘meespreken’. Belangrijk is dat er ook rust is!

   Beantwoorden
 • Wat een mooi verhaal over zo’n bijzondere dag. Herkenbaar, de opeenvolgende verrassingen…drie heb ik er geteld. Ik steek ook een kaarsje aan voor een veilig en warm nieuw nestje.
  Liefs Joke G.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   augustus 16, 2018 16:01

   Het gebeurt niet vaak dat er in een dag zoveel verrassingen op je pad komen, het was echt bijzonder, Joke. Kaarsjes helpen altijd, van buitenaf tellen ze zelfs dubbel ❤️

   Beantwoorden
 • Wat fijn zo’n kado dag. ♥️ Spannend nog. Zou te gek zijn 🙏. Succes🔥

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   augustus 16, 2018 16:03

   Het voelde een beetje als een feestdag, Yvon❣️Hopelijk nog kans op bezichtiging, onze afspraak is dinsdag. Spannend is het zeker, wie weet!

   Beantwoorden
 • Heb je verhaal gelezen Ellie.Bijzondere ontmoeting. Hoop dat het een geschikt huis voor jullie is. Veel succes de komende tijd. Alleen rust en geen drukke weg overweeg dit mee.
  liefs van Trudy

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   augustus 16, 2018 16:06

   Dank voor je lieve reactie, Trudy. Het was inderdaad een bijzondere dag met een bijzondere ontmoeting. Dat bedenk je van tevoren niet. We hebben allerlei dingen die wij belangrijk vinden bij het zoeken naar een geschikte woonplek. Het verkeer hoort daar ook bij.

   Beantwoorden
 • Wat mooi, zo’n verrassing en zo’n ‘toeval’ (waarin ik niet geloof 🙂 ) Een huis met kunst!
  En weer in de plaats waar jij mooie herinneringen aan hebt. Het straattheater ziet er prachtig uit.
  Allemaal traktaties. Ik hoop dat het echte cadeau snel volgt.
  Liefs!

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   augustus 16, 2018 16:09

   Marjolen, wat heb je alles kort en bondig, maar leuk samengevat. Kunst, het straattheater en ook de plaats met mooie herinneringen. Zo was het precies! Toeval wel of niet, voor mij nog steeds een ‘twijfelaar’, het was wel bijzonder de tuin al te kunnen verkennen 😉

   Beantwoorden
 • Het was een mooie dag, met verrassingen, genieten van kunst en cultuur. 🤗

  Beantwoorden
 • athyvanmeerkerk
  augustus 16, 2018 22:20

  Gevoelig als ik ben en jij ook, voor tekens, was dit een adem benemend verhaal.
  Zou het werkelijk kunnen zijn dat…. het lijkt mij vanuit jouw verhaal een bijzondere plek. Ik ga voor jullie duimen want ik zou voor jullie zo graag willen dat…..

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   augustus 17, 2018 15:29

   Athy, de voortekenen waren in elk geval niet verkeerd, de tuin mooi en prachtig pand van buiten. We wachten af. Spannend vinden wij het wel. En alle ‘dumen’ zijn heel erg welkom 😊

   Beantwoorden
 • Lieve Ellie, wat een heerlijke wending van deze dag. Volop genieten en wie weet is dit de voorbode van een thuis.

  Beantwoorden
 • Inderdaad een kadodag!! Wat een leuke ontmoetingen allemaal. Super. de plek is mij niet vreemd. ben al benieuwd naar het vervolg. succes!!!xxx

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   augustus 17, 2018 19:56

   Echt feestelijk vond ik het alles bij elkaar, Marleen!!! De straat waar we waren is jou zeker bekend, misschien de beeldentuin ook wel?!! Tot aan het vervolg xxx 😀

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan