Niet bijzonder - heel gewoon

Niet bijzonder – Heel gewoon

Leven, Schilderen

De eerste dagen, niet bijzonder-heel gewoon. Van ‘weer-aan-de-slag-na-de-vakantie’. Moet mezelf een trap onder de kont geven weer iets te gaan doen. Ik heb namelijk nog niet echt zin in ‘na-de-vakantie’. Ben nog steeds niet uitgerust. Om alvast op te verheugen heb ik mijzelf nog een paar weken beloofd. Ik noem het de ‘afsluiting-zomer-start-herfst-vakantie’. Zal ergens eind september begin oktober zijn. Dan weten jullie dat al. Is er hier niets nieuws te lezen.

Maar ik ben weer begonnen. Deze week weer blogpost. Het werk in het atelier heb ik ook weer opgepakt. Dat laatste klopt eigenlijk niet helemaal. Ik schilder namelijk ’s ochtends vroeg. Buiten. In huis is het veel te benauwd. Tot tegen het middaguur kan ik bezig blijven. Daarna ruim ik alles weer op. Het wordt dan zo warm dat de verf aan de kwast is opgedroogd voordat ik ‘m op het doek kan zetten.

Ook al had ik vakantie, stilgezeten heb ik natuurlijk niet. Ik heb ook wat gedaan.

Eindelijk die magazines van Flow gelezen. Daarna van alles eruit gescheurd en in mijn inspiratieboek geplakt. Een goede bezigheid om rust te pakken.

Heel veel geluierd. Buiten in een stoel gelegen. Zo relaxed dat ik regelmatig in slaap ben gevallen. Dat heeft mij goed gedaan. Toen ik aan de vakantie begon was ik verschrikkelijk moe.

Ook heb ik wat geschilderd en met houtskool portretjes op papier geschetst zoals ik het in de cursus heb geleerd. Alleen maar ontspanning bij het schetsen en met kwast en doek.

Regelmatig gefietst in de omgeving. Onderweg koffie en soms meer op het terras.

Vriendin bezocht. Een bijzondere dag was dat. Praten, lekker eten, gezelligheid.

Roseetjes gedronken. Heerlijke kaasjes erbij en nacho’s uit de oven. Wat kan ik daarvan genieten.

De huizenjacht is er ook nog steeds. Daarvoor zijn we een paar keer op pad gegaan. Rijden en kijken. Door straten en wijken en nog eens en weer een keer. Staat er misschien particulier een huis te koop? Wie weet, vinden we op die manier een plek om te wonen.

Zo ongeveer zijn de vrije dagen omgevlogen. Niet bijzonder – heel gewoon.

 

 

 

Vorig bericht
Vakantie – 4
Volgend bericht
Hork

30 reacties. Plaats een nieuwe

 • Klinkt als echt vakantie. Niets moeten en lekker genieten. Huizenjacht kan ook leuk zijn, toch? Dromen van nieuwe mogelijkheden. Maar pas echt fijn als je werkelijk iets hebt gevonden…

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   augustus 2, 2018 19:28

   Het was een echte vakantie, Margo. Wonen intussen al negen maanden op het park, een eigen stek met eigen spullen zou nu onderhand wel zeer welkom zijn.

   Beantwoorden
   • Dat snap ik Ellie. En ook dat het moeilijk is om iets te vinden dat aan alle eisen voldoet.
    Wij wonen nu dertig jaar in ons huis en nog nooit één dag spijt gehad.
    Voor we dit vonden waren we ruim een jaar aan het zoeken en zagen niets dat ons beider goedkeuring had én binnen ons budget paste.

    Beantwoorden
    • Ellie Schmitz
     augustus 6, 2018 18:05

     Zo gaat het nu ook bij ons, niets wat past of binnen budget. Het andere huis vonden we ook pas na anderhalf jaar zoeken. We geven de moed niet op, maar wat zou het fijn zijn…Op deze plek raak ik geïsoleerd en niet meer echt geïnspireerd. Gelukkig zijn daar ook de lieve facebookvrienden waaronder jij, Margo ❤️

     Beantwoorden
 • Heerlijk toch ! Meer moet da nie zijn! En best gezellig daar in het schaduwhoekje schilderen!
  Wat worden jou portretten knap zeg ! Het zit er echt in!
  Volg jij online cursus?
  Liefs nog en veel plezier !

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   augustus 2, 2018 19:31

   Het is ‘s ochtends heerlijk om op die plek te schilderen, leuk dat je de portretjes kunt waarderen, Rita 👩‍🎨 heb 5-daagse online cursus bij Yvon van Bergen gedaan en mij ook ingeschreven voor de online masterclass, heb er zin in naast het abstracte ook andere disciplines te leren!! Doe jij ook mee? Lieve groetjes xx

   Beantwoorden
 • Het leest als een heerlijke vakantie. Hoewel ik erg geniet van je blog hoop ik toch dat je het ontspannen gevoel nog lang weet vast te houden.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   augustus 2, 2018 19:35

   Dank dat je mijn blogpost leuk vindt Sonja, een compliment dat me blij maakt. Het ontspannen gevoel probeer ik elke dag te hebben, tot nu toe lukt het 😀

   Beantwoorden
 • Ja Ellie de tijd vliegt voorbij. Heb je verhaal gelezen. Hoop uitgerust om weer verder te gaan. Ook dat geeft weer nieuwe energie. Bezig zijn het vinden van een nieuw huis.wens je met alles veel succes.Heb je mijn vakantie verhaal ontvangen?
  Lieve groeten Trudy

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   augustus 2, 2018 19:38

   Trudy, eigenlijk is elke dag vakantie als er geen baan buitenshuis is, maar samen vakantie is specialer! Je verhaal ontvangen, maar moet het nog lezen. Kon mijn e-mail account niet meer openen, dat heb ik kunnen herstellen, nu alles nog lezen!

   Beantwoorden
 • Heel bijzonder en niet gewoon is het delen van je leven op deze manier!! fijn verhaal weer Elliexxx

  Beantwoorden
 • Ik herken het wel, het moeite hebben met weer gewoon dingen te gaan doen. Het is er denk ik ook te warm voor. Ik probeer wel zoveel mogelijk elke dag piano te spelen, maar soms is het zo warm en word ik zo moe dat ik scheel ga kijken. Dan stop ik maar weer. Schilderen heb ik al helemaal niet meer gedaan alleen een paar kleine inkt tekeningetjes gemaakt. Plannen genoeg, maar daar blijft het bij.
  En misschien moet je jullie huis gewoon spontaan een keer tegenkomen.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   augustus 2, 2018 19:45

   Wilma, fijn dat jij herkenning vindt. Jij probeert toch ook wat te blijven doen, daarnaast werk je nog, snap dat je moe bent, zeker met dit weer, maar muziek maken en tekenen hoort bij je, dat zal altijd blijven trekken 😊 een huis komt er zeker!

   Beantwoorden
 • Ze worden gaaaaaf😘

  Beantwoorden
 • En zo wordt heel gewoon toch weer bijzonder. Geniet nog maar even want vanaf de 13e zal het wel gaan regenen. Dan hebben wij vakantie.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   augustus 3, 2018 09:25

   Wat een mooi compliment, Mies. Het gewone is voor mij ook vaak bijzonder! Uitzonderlijk zo’n mooi weer in onze vakantie gehad, duurt vast nog de hele maand augustus…

   Beantwoorden
 • athyvanmeerkerk
  augustus 2, 2018 21:59

  Ha, niets bijzonders, heel gewoon…..
  Nou het weer is al niet gewoon maar heel bijzonder. Soms kak ik in en verlang naar regen maar dat is van korte duur, want ik geniet wel van dat extreme. Het heeft alleen een prijs.
  Bovendien ben jij als mens ook niet bepaald heel gewoon maar wel heel bijzonder en dat heeft een weerschijn in je tekenen, je schilderen en je schrijven.
  Waar ik altijd te veel woorden en te lange zinnen nodig heb, kan jij het precies in de kern neerzetten. Heb weer genoten lief mens.
  Tot een volgende keer.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   augustus 3, 2018 09:32

   Athy, we hebben bijzonder mooi weer in onze vakantie gehad, een uitzondering. Ik houd wel van deze mooie zomer, maar de bezigheden moeten beslist worden aangepast. Gelukkig kunnen jij en ik dit ook ‘gewoon’ doen!
   Van en door je compliment voel ik mij blij, verrast, verlegen en ook een beetje trots, dankjewel daarvoor ☺️

   Beantwoorden
 • Jannie Harmsen
  augustus 3, 2018 22:48

  Gewoon fijn blijven doen waar je zin in hebt Ellie, en er zeker van blijven genieten. Dat is gewoon bijzonder fijn! 😉

  Beantwoorden
 • Fijn Ellie, snap de overgang en de moeilijkheidsgraad in het oppakken van de draad. Hier ook veel geluier en de ontdekking van de E-bike. De wereld ligt aan mijn voeten! Liefs en sterkte met opstarten. <3

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   augustus 4, 2018 06:49

   Berna, wat heerlijk dat je nu een e-bike hebt! Ik wilde er nooit een, vond het iets voor anderen, toch zeker niet voor mij?? Echter fysiek gedwongen, of elke dag achter de geraniums en niet meer fietsen, ligt ook voor mij sinds drie jaar de wereld aan mijn voeten. Ik kan zomaar op pad, in weer en wind 🚴‍♀️

   Beantwoorden
 • Gewoon maar toch bijzonder.
  Liefs Joke G.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan