Vakantie - 4

Vakantie – 4

Leven, Schilderen

Elk jaar zomer gebeurt hetzelfde. Ineens is daar dat gevoel. Ben ik aan vakantie toe. Gewoon thuis en niets. Of weggaan. Doen waar ik zin in heb. Nu hoor ik een enkeling zeggen: ‘Jij hebt toch altijd vakantie? Kunt toch altijd doen waar je zin in hebt?’ Dat klopt voor een deel wel. Heb immers geen baan meer buitenshuis, verplichtingen natuurlijk net als ieder ander. Soms kosten die zoveel energie dat ik een of twee dagen nodig heb om ‘bij’ te komen. Bijvoorbeeld reisjes naar de ‘witte jassen’ zijn beslist niet voor het plezier.

Andere verplichtingen zijn die, die ik ook leuk vind. Het schrijven, schilderen, fietsen en lezen. Hoewel dat laatste al een te lange poos naar mijn zin, op een erg laag pitje staat. Dat zijn de belangrijkste dagelijkse bezigheden. Als je zoals ik al lange tijd niet meer werkt, zoek je naar een andere invulling van de dagen. En daarbij heb ik ook doelen gesteld. Dat is nodig. Nu heb ik dan dat gevoel dat ik vrijaf van mijn bezigheden wil hebben, maar niet voordat deze blogpost is geschreven. En het kan ook zijn dat ik komende weken schrijf en schilder alsof mijn leven ervan afhangt. Dat zie ik dan wel.

Het dagboek van afgelopen week:

Vrijdag 29 juni 2018
Met ‘oudste’ vriendin L. ‘vanaf heel lang geleden’ en klasgenoot R. van de Mulo, ook al heel lang geleden, afgesproken om te lunchen bij de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Er is vanwege de staking geen streekvervoer. R. haalt mij op en brengt mij uren later ook weer thuis. We hebben zo lang op het terras gezeten dat er door het personeel met een schuin oog naar ons werd gekeken. De tafels voor het diner moesten worden gedekt. Geen twijfel dat het gezellig is geweest.

Zaterdag 30 juni 2018
Een jarige zus. ’s Middags gaan Man en ik op verjaardagsvisite. Als later de andere gasten naar huis zijn kijken we met z’n drieën naar voetballen op tv. Daarbij het bord op schoot. Zus heeft een heerlijke salade gemaakt.

Op de terugweg naar huis rijden wij eerst nog naar Roermond. We kijken weer in de straten waar we graag zouden willen wonen. Laat Man de ECI Cultuurfabriek nog zien en kopen een paar kaartjes voor een optreden in september.

Als we willen gaan stapt er iemand op ons af. Of we, het duurt maar een half uur, zin hebben in een uitleg over koken met kruiden uit de berm. We schuiven aan. We kijken, luisteren en proeven. Een leuk en onverwacht ‘ander iets’.

Familie Zwaan komt dicht bij het huis relaxen. Als pa mij ziet staan, komt hij blazend en sissend naar de deur. Hij slaat er met zijn snavel tegenaan. Indrukwekkend.

Zondag 1 juli 2018
Vriendin D. en haar vriend komen. Buiten in de schaduw is het heerlijk toeven. Na de koffie lunchen we in de Brasserie op het park. Voor mij de tweede keer in een paar dagen tijd. Pure luxe vind ik dat. Wel ontzettend leuk en lekker.

Maandag 2 juli 2018
De opdracht van vrijdag ‘online class portret tekenen’, gemaakt. Ben niet de perfectie ingegaan, dat streef ik in deze vijf dagen niet na. Wel probeer ik losser en vrijer te worden. Dat ben ik de laatste tijd een beetje kwijtgeraakt. Het lukt mij bij de opdracht niet helemaal ‘uit dat hoofd’ te gaan. Ben bezig met de afspraak die ik ’s middags heb.

Naast de reguliere medische arts bezoek ik ook regelmatig iemand die zich gespecialiseerd heeft in alternatieve geneeskunde. Het is heen en terug ruim drie uur rijden. Deze dag zit ik bijna vijf uur in de auto. Horror op de weg. Achteraf hoor ik van Man dat er ongelukken zijn gebeurd en weggebruikers omgeleid werden.

’s Avonds ben ik gesloopt. Niet alleen van het ritje in de auto. Teveel gedaan in een paar dagen tijd. Niet goed gepland. Denk altijd dat ik, met wat rust tussendoor, het wel aankan. De beruchte valkuil dus.

Dinsdag 3 juli 2018
Ziek. Koorts, keelpijn en hoofdpijn. Ik weet wel hoe dat komt.

Woensdag 4 juli 2018
Vandaag schrijf ik alvast deze blogpost voor morgen. Heb dan een ‘witte-jassen-dag’ waarvoor ik al vroeg op pad moet en een deel van de dag onder de pannen ben. Geen tijd en bij thuiskomst waarschijnlijk ook geen lust meer om te schrijven. Begin dan gewoon aan de vrije dagen. Man sluit zich daar eind volgende week bij aan.

Tot slot wens ik jullie allemaal een mooie zomer en een fijne vakantie. Veel plezier en vooral hoop ik dat iedereen kan genieten, uit of thuis.

Klik op de eerste foto en zo verder

Vorig bericht
Foto’s – 12
Volgend bericht
Niet bijzonder – Heel gewoon

42 reacties. Plaats een nieuwe

 • Mooie foto’s Ellie! Indrukwekkend, de territoriumdrift van vader zwaan. Gun jezelf even rust, je bent er aan toe, zo te lezen. Geniet (na de wittejassendag)!

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   juli 5, 2018 15:35

   En toch wil ik na de ‘witte-jassen’ alle leuke reacties nog beantwoorden! Fijn dat je ‘mij’ weer hebt gelezen Cora, dank! Dank ook voor compliment!

   Beantwoorden
 • Ha heel herkenbaar Ellie. Teveel hooi op je vork en dan teruggefloten worden. Aan de andere kant groeit de inspiratie. Blijft aftasten. En dan toch tijd vinden om mij een kaartje te sturen, terwijl je, net als ik, onderuit bent gegaan, malle. Wil je in een PB je adres sturen? Dank je wel! <3

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   juli 5, 2018 15:40

   Voor ons allebei herkenbaar, dat hooi en de vork 😉 het is ook zo moeilijk doseren, maar soms bij doseren toch teruggefloten worden. Ach, gelukkig kunnen wij regelmatig toch ergens prikkels vandaan halen én ons ook met boeken, schrijven en schilderen vermaken. ❤️

   Beantwoorden
 • Wat leuk om met je dagboek mee te lezen Ellie. Heerlijk dat je nu vakantie hebt met nul verplichtingen…geniet ervan.

  Liefs Joke G.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   juli 5, 2018 15:43

   Het was leuk om al die fijne dingen uit het dagboek te delen. Ik heb bedacht gewoon maar met jou vakantie mee te doen 😉 lieve groet ☺️

   Beantwoorden
 • Leuk geschreven Elie Ja ik herken het. Elke dag is nieuw met verplichtingen vaak Maar ook de ontspannende dingen komen aan de orde en die laden ons weer op. Dit houdt ons in evenwicht. Nu vakantietijd. Stille plekjes in Nederland nodigen ons uit voor rust in de natuur. Ver weg even van de stad . Wens je en allle
  Medelezers een fijne vakantie. Trudy Faber🌿🐝❤️🐞🌼

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   juli 5, 2018 15:45

   Trudy, wat een lief bericht van jou aan alle lezers die hier komen, leuk!! Wens jou ook een mooie vakantie 🌞

   Beantwoorden
 • Sterkte, morgen, Ellie. En geniet van de dagen waarin niets moet maar alles kan. Fijne zomer!

  Beantwoorden
 • Druk heb je het met al due witte jassen. Goed dat je er in je agenda rekening mee houdt. Hoe bekagrijk het ook is om ze te consulteren, het blijft een enorme aanslag op je tijd en energie.
  Het lijkt me heerlijk om een keer samen te schilderen Elly. Mooi wat je schrijft. Mooi wat je schildert.
  Groet, Margo

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   juli 5, 2018 15:52

   Voorlopig weer even rust van de ‘witte-jassen’, Margo. Ik beschouw die bezoekjes aan hen als een ‘noodzakelijk kwaad’, al hebben ze nog zoveel impact. Zo kan ik wel leuke dingen blijven doen, nl. schrijven en schilderen, afspreken met vriendinnen en niet te vergeten het genieten op de fiets van de natuur. Op ‘samen eens schilderen’ terugkomen, lijkt mij ook leuk en inspirerend!

   Beantwoorden
 • Heerlijk koken met wat er in de berm staat! Dat is toch zó leuk!
  Heel veel plezier de komende tijd waarin je niets moet en alles mag!

  Beantwoorden
 • Mooooi geschreven… Heel veel genieten nu dus…en niets moet! Fijne vakantie samen. I see you eind augustus XX

  Beantwoorden
 • Voor jou(jullie) fijne vrije dagen. Leuk om je week mee te lezen. Snap nu wel dat je je een tijdje vrij wilt voelen 😉
  Lieve groet, Marnel

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   juli 5, 2018 15:56

   Jij snapt het als geen ander, Marnel. Hoezo teveel hooi op mijn vork genomen 😉 maar ik heb ontzettend genoten. Groetjes xxx

   Beantwoorden
 • Gelijk heb je om even een vakantieperiode in te lassen. Een mens heeft dat nodig. En misschien dat je toch weer eens lekker kunt lezen. Ik merk zelf al dat ik veel meer in een boek zit nu ik (tijdelijk?) van facebook weg ben. Zo heerlijk dat lezen. Ik gun het je van harte.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   juli 5, 2018 16:00

   Waarom willen wij mensen soms ook zoveel 😉 En dan bedoel ik geen luxe dingen, maar schrijven en lezen en schilderen en de dierbaren zien…ja, vakantie ‘moet’ en het boek ligt klaar, Mies! Fijn dat jij meer in het boek zit nu je (tijdelijk) van fb weg bent…gelukkig blijf je ons wel vermaken met je verhaaltjes!

   Beantwoorden
   • Zeker. En jij hopelijk ook. Veel plezier de komende weken en lekker de accu opladen. Misschien heb ik tegen die tijd ook weer wat meer ‘sociale zin’.

    Beantwoorden
    • Ellie Schmitz
     juli 5, 2018 17:04

     Ik blijf ook schrijven, Mies. Passie voor taal en meer zal niet verdwijnen, maar keuzes maken is soms moeilijk, schrijven, schilderen, lezen, mijn vriendinnen en dan ook nog mijn vrienden en vriendinnen hier op het world wilde web 😉 Echter eerst accu weer laden. Het wordt jou vanzelf wel duidelijk met fb, lees jij eerst maar eens weer wat meer 🙇‍♂️

     Beantwoorden
 • Dat leest als een vooral leuke maar wel erg drukke week. Het blijft lastig om een goede balans te vinden. Zeker als je energie per dag zo wisselend is. Vakantie inlassen kan ik je alleen maar aanraden. Even de knop om en weer opladen. Dat je niet (buitenshuis) betekent niet dat je altijd vakantie hebt. Ik heb je ‘dagboek’ met plezier gelezen. De foto’s zijn ook erg leuk om te zien. Ik vind je schrijven maar ook je schilderijen erg goed. Blijf daar vooral mee doorgaan, na je vakantie. Uiteraard. Ga ervan genieten lieve Ellie, het is je zo gegund.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   juli 5, 2018 16:04

   Na het lezen van jouw blogpost wist ik zeker dat ik een pauze in moest lassen. Dank voor je lieve woorden en complimentjes, Sonja. Ik wil niets liever dan schrijven en schilderen…dat zit in mij en moet eruit. Over een week of drie ben ik weer hier terug 😀

   Beantwoorden
 • Lieve Ellie, ik wens je van een harte een mooie zomer toe, veel energie, fijne tijd en met dat wat kan heel veel plezier, genot en gewoon alles in je eigen tempo. Je lijf roept je toch terug als je te hard wilt. dikke knuffel uit melick. gr. marleen

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   juli 5, 2018 19:57

   Dankjewel voor je lieve woorden, Marleen. Soms is het nodig een kleine pauze in te lassen. Nu is de tijd rijp, zomer, mooi weer, veel licht en vakanties, de accu kan dan weer wat opgeladen worden. We zullen elkaar zeker in deze maanden nog ontmoeten. Liefs 😊

   Beantwoorden
 • Geniet van de welverdiende en broodnodige rust en tot na de zomer!! xx

  Beantwoorden
 • Anne Vellinga
  juli 6, 2018 13:02

  geniet van de rust Ellie, wie weet wat ervan komt, dikke liefs XXX

  Beantwoorden
 • Een mooie blog post weer. Ik wens je een fijne vakantie en geniet van alles wat op je pad komt in alle rust. Groetjes Mieke

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   juli 9, 2018 21:41

   Dankjewel Mieke, voor je lieve reactie! Het is heerlijk en nodig weer op te laden, even niets te hoeven, ik geniet ervan! Voor jou en je gezin ook een mooie zomervakantie toegewenst 😊

   Beantwoorden
 • jjmharmsen
  juli 10, 2018 09:58

  Graag je blog gelezen Ellie en leuk met de bijpassende foto’s. Pas goed op jezelf en geniet samen met Man een fijne vakantie. Lieve groet!

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   juli 10, 2018 21:16

   Dank je wel, Jannie! Fijn ook dat je ‘mij’ graag leest. De rust is welkom, ik geniet er nu al van, binnenkort samen met Man. xxx

   Beantwoorden
 • athyvanmeerkerk
  juli 11, 2018 14:26

  Indrukwekkend Ellie,
  Ken toch niemand die zo kort en krachtig in zinnen kan schrijven wat zich voordoet. Geen woord te veel maar ook geen woord te weinig. Je hebt trouwens een heel druk programma gehad, ja, dan betaal je een prijs. Maar dat doe je dan ook altijd opgewekt.
  Pa zwaan moet zich schamen, landjepik in territoriumdrift voor zijn gezin. Mooi toch zoals hij zich opstelt.
  Doe Wilko de hartelijke groeten en geniet van je vakantie zonder verplichte plichtplegingen. Geniet samen, het is jullie van harte gegund.
  Veel liefs, Athy

  Beantwoorden
 • Ellie Schmitz
  juli 11, 2018 14:53

  Athy, wat ben je toch altijd gul met complimentjes, zowel over het schrijven alsook over mij als persoon, dankjewel daarvoor! Ondanks de territoriumdrift van pa Zwaan blijft het genieten in de tijdelijke achtertuin. Bovendien ook weelderig groen hier! Na morgen sluit Wilko met vrije dagen aan, even een weekje samen helemaal ‘niets’!

  Beantwoorden
 • Zo herkenbaar. Ik heb tijdens onze vakantie gewandeld en gelezen en af en toe een paar steekjes geborduurd. Mijn schetsboek had ik ingepakt maar ik had de puf niet om er ook maar iets mee te doen. Bovendien sliep ik elke nacht 10 uur. Gewoon moe, heel veel gedaan en met veel plezier, maar soms iets te veel van het goede.
  Geniet lekker van het niets doen of juist van wel iets doen. Ik gun het je van harte.

  Beantwoorden
 • Ellie Schmitz
  juli 12, 2018 20:26

  Echt 😊

  Beantwoorden
 • Heerlijk dat wildplukken. De pesto zag er goed uit. Fijne vakantie nog en sterkte op de dagen dat je dat nodig hebt. Geniet van de natuur!

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   juli 20, 2018 10:42

   Erika, welkom op mijn website, leuk je hier te ontmoeten! De ‘kruiden-workshop’ vond ik heel interessant, ook een goede sfeer voelde ik daar. De pesto was verrukkelijk, het omeletje ook, ik heb ervan genoten! Bij het zien van je foto twijfel ik of je een van de gasten was of de workshop gaf, help mij aub even uit de brand. Hartelijke groet!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan