Foto’s – 12

Leven

Vandaag korte tekst en wat foto’s. Dat zit zo. Deze week volg ik een ‘online class portret painting’ bij Yvon van Bergen. Niet dat ik dan geen tijd heb om te schrijven, maar deze online class heeft mij nogal ‘gegrepen’. Als ik het filmpje ’s ochtends vroeg heb bekeken kriebelt het om aan de gang te gaan. Denk niet meer aan schrijven. Ook niet aan andere dingen te doen. Heb alleen nog maar papier, potlood en houtskool in handen. Oefenen in los en vrij tekenen, niet in perfectie. Juist wat ik nu nodig heb. Raak blijkbaar ook zo geïnspireerd dat ik na de opdracht zonder nadenken kwasten en verf pak, mijn onaf doeken bekijk (die staan er nogal wat) en ga schilderen. Een paar dagen geleden heb ik zelfs een schilderij afgewerkt. Waar de lust en de inspiratie was weggestroomd ben ik nu weer volop bezig. Eindelijk.

Klik op de eerste foto en zo verder

En Sam mag niet ontbreken. Toen ik haar negen jaar geleden leerde kennen was het een kattig katje. Dat is zij niet meer. Nou vooruit, zo nu en dan, maar zij is erg veranderd. Altijd bij mij in de buurt. Als ik ‘s ochtends met het ontbijt op de bank kruip komt zij erbij liggen.

staart om krukje
Let op het staartje. Gekruld om het pootje van het krukje
Volgens mij is het heel spannend daar buiten.
Het is wel heel spannend buiten…
Zonsondergang
En een prachtige zonsondergang

www.yvonvanbergen.nl

 

 

Vorig bericht
Wit of rosé
Volgend bericht
Vakantie – 4

22 reacties. Plaats een nieuwe

 • Wat een heerlijk blog Ellie, zo fijn om jou zo bevlogen te zien! Geniet ervan!

  Beantwoorden
 • Fijn Ellie, eindelijk weer inspiratie! Wellicht was je toe aan andere uitdagingen en die vind je nu.
  Sam is een liefje met die krul in zijn staart <3

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   juni 28, 2018 19:34

   Blijkbaar moest er iets voorbijkomen waardoor ik weer het atelier in kon gaan. Ik ben er erg blij mee en ook dat ik doeken af kan werken!

   Beantwoorden
 • Mooi uitzicht heb je joh!

  Beantwoorden
 • Ellie Schmitz
  juni 28, 2018 19:35

  Ontzettend mooi uitzicht, maar het is tijdelijk. We wonen op een vakantiepark totdat er een ‘huis te koop’ op ons pad komt. We zoeken.

  Beantwoorden
 • Wat heerlijk, Ellie. Zie je wel dat het ‘vanzelf’ weer komt. Genieten voor je.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   juni 28, 2018 22:00

   Ja, deze dagen hebben mij al veel gebracht, morgen de laatste opdracht. Ik heb sowieso erg van deze korte online cursus genoten, Selma.

   Beantwoorden
 • Fijn dat je weer zin hebt in het schilderen ,en dan nog met mooie resultaten!

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   juni 28, 2018 22:01

   Dat schilderen is toch heerlijk Rita, dat weet jij ook wel. Ik heb deze week heel veel opgestoken van Yvon!

   Beantwoorden
 • Hi lieve Ellie. Leuk om te horen. Super fijn voor je. ♥️♥️

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   juni 28, 2018 22:04

   Super fijn dat jij deze online class hebt aangereikt, Yvon. Bovendien heeft het mij enorm geïnspireerd. Dank daarvoor 💝😊

   Beantwoorden
 • Wat heerlijk om te zien, al die inspiratie!

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   juni 28, 2018 22:19

   Welkom hier Karen! Inderdaad heerlijk om met schilderen bezig te zijn en vooral ook om geïnspireerd te worden door iemand die ‘jou’ ook echt wil inspireren.

   Beantwoorden
 • athyvanmeerkerk
  juni 28, 2018 22:44

  Wat heerlijk dat die on line cursus zo inspirerend werkt. Pas op de plaats is soms ietwat frustrerend maar je weet het: Je kunt niet kwijtraken wat bij jou hoort, al zou je het weggooien.. Genoten van tekst en foto’s, het hele beeld dat je in beiden weergeeft.

  Beantwoorden
 • Ellie Schmitz
  juni 29, 2018 08:21

  Athy, het is een succes voor mij, deze online class. In alle opzichten inspirerend en maakt mij ook nog eens blij. Vandaag helaas de laatste dag, maar heb veel opgestoken.
  ‘Je kunt niet kwijtraken wat bij jou hoort, al zou je het weggooien’, kan niet vaak genoeg gezegd worden ☺️

  Beantwoorden
 • annevellinga
  juni 30, 2018 19:07

  verrassend Ellie; zo leuk jouw gezichten te zien, je inzicht en je uitzicht ~ genieten!

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   juni 30, 2018 19:57

   Anne, er is bij mij vanbinnen een luikje opengegaan. Een nieuw ‘iets’ is aangeboord en waar dat heengaat??? In elk geval heb ik enorm van deze online cursus genoten. De laatste opdracht heb ik nog niet kunnen maken, die komt op de transparante ondergrond, ook dat portretje zal ik laten zien.

   Beantwoorden
 • Dag Ellie ga het weer proberen. Nu moet het lukken.Heb het gelezen leuk dat je weer actief bezig bent. Even vakantie nu, geniet ook Straks allemaal weer actief. Lieve groetjes van Trudy

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   juli 3, 2018 20:09

   Trudy, het is gelukt. Leuk en fijn ook dat je er zoveel moeite voor hebt gedaan! Geniet van de vakantie, we ‘zien’ elkaar hier later weer! Lieve groet 😊

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan