Vakantie - 3

Vakantie – 3

Leven

Mensen vragen mij hoe het is om in een vakantiehuis te wonen. Meestal geven zij dan ook meteen zelf het antwoord. Dat is vakantie. In elk geval zouden zij altijd het vakantie­-gevoel hebben. Zeker bij mooi weer en de eenden, ganzen en zwanen drijvend op het water van het ven. Want dat is het uitzicht nu ik hier aan tafel zit te schrijven. Een geweldig uitzicht. Maar vakantie? Dat is het voor mij niet. Het is een tussenstop op weg naar een definitieve woonplek.

Zeker. Het is fijn hier te kunnen wonen, maar het is en blijft tijdelijk. Niets van mezelf, behalve wat accessoires. De meubels niet mijn smaak. Ik mis het atelier, ook al hebben we een slaapkamer leeggehaald en daar een tafel, de ezel, doeken, kwasten en verf naar binnen gesjouwd. Het blijft behelpen. Vooral als je een ruimte van jezelf hebt gehad. Je niet voorzichtig hoeft te zijn voor een spatje hier of daar en grote schilderijen kunt maken omdat de ruimte er geschikt voor is. Waar de doeken aan de muur kunnen hangen. Hier staat alles op de grond. Niet echt inspirerend.

Als de zon schijnt en ik naar buiten kijk, de eenden, ganzen en zwanen op het water van het ven zie drijven, dan denk ik inderdaad nergens anders aan. Ook niet aan het zoeken naar een huis. Dat is zo’n prachtig gezicht, daar geniet ik alleen maar van. Bij regen en donker weer voel ik mij hier toch iets minder opgewekt dan ik van mijzelf gewoon ben.

‘Geduld moet je hebben’, roept men dan. Geduld? Heb ik niet altijd. De gedachte dat ik hier een jaar of nog langer zou moeten wonen, maakt mij onrustig. Wil daar niet aan denken, maar de tijd vliegt. We wonen hier al vier en een halve maand. Ben heus tevreden met dit dak boven het hoofd, maar wat zou het fijn zijn weer met onze spullen onder een eigen dak te wonen. Dat wil ik. Liever nog dan vakantie.

Vorig bericht
Liesje
Volgend bericht
Gestuntel

25 reacties. Plaats een nieuwe

 • Dat gevoel kan ik heel goed begrijpen, Ellie. Er is niks mis mee dat je verder wilt met je leven, dat is zelfs een heel goed teken! Warme groet, Mieke

  Beantwoorden
  • Ik kan me hier helemaal invoelen. je hebt gelijk. niks leukers dan een eigen plekje. je komt het tegen. nog effexxxxxxxxxxxxx
   gr. marleen

   Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   maart 15, 2018 19:00

   Een vakantiehuis is heerlijk voor vakantie of ‘voor erbij’, denk ik. Voor nu is het ok, maar verlang naar vaste plek, weer verder met het leven, zoals jij het zegt, Mieke. Lieve groet, Ellie

   Beantwoorden
 • Ik zie je in gedachten zitten…kijkend naar de vogels! Je droomhuis kopen, inrichten, veroveren, van jezelf maken. Dat je daar aan toe bent na 4,5 maand kan ik me heel goed voorstellen. Ik hoop dat de zoektocht binnenkort uitkomt bij dat ene huis dat ergens op je wacht…
  Liefs,
  Joke G.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   maart 15, 2018 19:04

   Joke, je drukt het precies uit zoals het zal zijn. En ik heb er zin in, in het inrichten, veroveren en eigen maken. Dat vogeldorp is een must! Vind het puur genieten de bedrijvigheid daar gade te slaan. Lieve groetjes xx 😊

   Beantwoorden
 • Ergens moet jullie droomhuis staan Ellie! Maar voorlopig even jou plussen tellen.
  En van de zomer kan jij heerlijk buiten schilderen met alle ganzen en vogeltjes om jou heen.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   maart 15, 2018 19:06

   Dat huis staat, zeker weten, hier of daar, Linda. Gewoon nog even zoeken. Tot dan maak ik er in dit huis ook iets leuks van 😊

   Beantwoorden
 • Dat kan ik me helemaal voorstellen. Vrienden van ons hebben ook een periode in een vakantiehuisje gewoond. Wij waren er een aantal keer op bezoek en dan bekroop mij het gevoel altijd van: “Ja, leuk. Maar………………………………………..

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   maart 15, 2018 19:09

   Die ‘maar’ is er ook wel, maar van alles wat op ons pad kwam, is dit de beste oplossing. Bovendien wonen we hier in een volwaardig huis en ook nog vrijstaand met wat ruimte eromheen. Dat laatste is ook heerlijk, Wilma!

   Beantwoorden
   • Dat “maar….” komt bij mij door de piano waar dan meestal geen ruimte voor is. Bovendien hebben wij ook nog een vrij groot orgel staan (Arie speelt kerkorgel). Die twee dingen zouden we vreselijk missen.

    Beantwoorden
    • Ellie Schmitz
     maart 16, 2018 09:13

     Dat begrijp ik helemaal, Wilma. Hetgeen waar je graag mee bezig bent ‘moet’ dan een plek hebben, zoals voor mij een leeggeruimde slaapkamer voor de schilderspullen en een tweede slaapkamer waar wij van de bedden een soort ligbank hebben gemaakt voor Wilko om muziek te luisteren. Daar staat wat van zijn apparatuur en kratjes met elpee’s.

     Beantwoorden
 • Ik heb ervaring met wonen in vakantiehuisjes en weet dus ook dat het echt geen vakantiegevoel geeft. Het is noodzaak, maar je zult ontzettend blij zijn als je weer een eigen plek hebt waar je ook al je eigen spullen weer kwijt kunt. Dan ben je weer THUIS.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   maart 15, 2018 19:11

   De noodzaak is er en we hebben een volwaardig vrijstaand huis, maar ‘eigen haard is goud waard’….daar kan ik niet omheen, Marjolein.

   Beantwoorden
 • Tja lieve Ellie, jullie hadden ook een pracht plekje hiervoor. Ik begrijp je heel erg goed. Ik kijk zelf ook uit naar mijn volgende appartement waarvan ik hoop voor onbepaalde tijd te kunnen wonen. Jullie plek bestaat hoor. Echt wel. Niet wanhopen of de moed opgeven.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   maart 15, 2018 19:15

   Hier wonen is zoveel beter dan ergens in een chalet op een drukke camping, er is rust en ruimte, maar toch is het niet echt ‘thuis’. Daar verlang ik weer naar, Mira. Moed opgeven? Nooit…

   Beantwoorden
 • Waarschijnlijk heeft het de tijd nodig dat het juiste huis zich aanbiedt! Trust and believe it! X

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   maart 15, 2018 19:17

   Ik weet het en geloof er ook in, maar soms mis ik het echte ‘thuis’, Yvon. Daar waar de kleuren ook zijn 😊 X

   Beantwoorden
 • athyvanmeerkerk
  maart 15, 2018 22:37

  Je hebt het mooi beschreven Ellie. Ofschoon jullie beslist in staat zijn jullie eigen sfeer te creëren valt dat niet mee in een neutrale woning waarin iedere gast zich moet kunnen vinden. Je hebt wensen en je hebt een gezondheid-issue. Ik vind jullie knap zoals jullie de moed er in houden. En die woning die komt.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   maart 16, 2018 09:18

   Athy, je hebt gezien waar wij nu wonen en kunt je er een beeld van vormen. Het is prima wonen hier, maar ‘thuis’ is het beslist niet ondanks het eigen stempel. Op een dag is het er…weer een eigen ‘thuis’, ik vertrouw erop!

   Beantwoorden
 • Anne Vellinga
  maart 16, 2018 15:57

  toch nog een keer proberen, en dan bedoel ik mezelf, of ik er nu op kom…

  Beantwoorden
 • Hier ook nog even : je verwoordt zo helder :dit is een pracht oplossing voor even als bruggetje. Toch is het gewoon niet je eigen plekje. Geduld

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   maart 20, 2018 19:02

   Cora, leuk je hier te ontmoeten. Dank ook voor je complimentje en, het is hier goed om tijdelijk te wonen, maar dat geduld hè, niet mijn sterkste kant…toch weet ik dat het ‘thuis’ er komt!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan