Het roer om

Leven

Voordat Man en ik in ons huis in Waalre zijn gaan wonen heeft hij zijn huis verkocht. Zijn spullen opgeslagen en met wat persoonlijke dingen bij mij komen wonen. Toen we eindelijk, na anderhalf jaar zoeken het huis vonden dat we wilden, heb ik de huur van mijn appartement opgezegd. Samen hebben we gebouwd aan een nieuwe plek. Het huis en de tuin ‘eigen’ gemaakt. Het genieten kon beginnen. En dat deden we.

Toch moet een paar jaar later, door allerlei veranderingen die soms zomaar op je pad komen, het roer om. Knopen moeten worden gehakt. Dat is gebeurd. We hebben het huis verkocht. Het wordt nu met de tuin door nieuwe bewoners ingenomen en ook weer ‘eigen’ gemaakt.

Wij wonen nu tijdelijk in een ander huis. Veel van onze spullen zijn door Zus en Vriendin ingepakt. Andere vriendinnen hebben met hun auto het een en ander weggebracht. Man heeft sterke mannen gecharterd. Zij hebben met een grote bus de tafels en stoelen, de bank, het bed en veel dozen met boeken en huisraad naar de opslag gebracht.

Het tijdelijke huis is gemeubileerd, maar natuurlijk hebben we persoonlijke spullen meegenomen. Voor Man ‘zijn muziek’, voor mij de schilderspullen. Twee bedden met extra matrassen zijn omgetoverd tot loungebank om ontspannen muziek te kunnen luisteren. Een slaapkamer uitgeruimd en daar is het atelier gemaakt. Voor elk natuurlijk ook een stapeltje boeken. ‘Het zijn er misschien niet genoeg, dat is een reden naar de boekwinkel te ‘moeten’ gaan’, hebben we tegen elkaar gezegd.

Een paar weken geleden zijn wij verhuisd naar dit huis. In de natuur en aan het water. Sam natuurlijk ook. Zij woont, net als op de andere plek, ook hier in een houten huisje. Mijzelf moet ik dwingen niet de hele dag op de bank te zitten. Het uitzicht is geweldig. Familie Zwaan, Woerd, Aalscholver en familie Eend komen regelmatig voorbij. Aan de waterkant de zilverreiger. De hele dag loopt hij stapje voor stapje en af en toe duikt hij heel snel met zijn lange nek het water in. Een Amerikaanse blauwe reiger heb ik ook al gezien.

Voorlopig blogpost vanaf een plek aan het water.

Vorig bericht
Blij Gelukkig Heerlijk Lekker Goed gevoel
Volgend bericht
Ontdekken

16 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan