Ieniemienie vakantie

Blij Gelukkig Heerlijk Lekker Goed gevoel

Leven

Vandaag is ‘oudste’ vriendin jarig. Zo’n dag die vanzelf naar boven plopt uit het Geheugenmachientje Maar het is niet de bedoeling daaraan weer een tekst te wijden.

Slapeloze nachten. Ik heb er veel last van. Een voordeel, er ontstaan allerlei ideeën voor blogpost. Naast het bed een notitieboekje met pen waarin ik die dan meteen opschrijf. En wel, meteen. Niet denken dat ik het de volgende ochtend nog weet. Meestal kan ik mij er dan niet eens meer iets van herinneren. Zo zijn waarschijnlijk wel wat teksten verloren gegaan. Dit idee is van een poos geleden. Waar word ik nou blij of gelukkig van? Wat geeft mij een heerlijk, lekker of goed gevoel?

Als ik een liedje hoor en spontaan mee ga zingen. Een liedje ook waarvan ik de tekst nog letterlijk weet. Zingen kun je het dan niet noemen, blèren komt meer in de buurt. Zoals ik dat hier met Man deed bij een nummer van Abba. Lang heb ik  het truttig gevonden van deze muziek te genieten. Nu denk ik hoppa, de cd in de speler en volume hoog. Heerlijk mij zo te laten gaan.

Bloemen in de vaas. Een groene met felrode tulpen of met zalm-oranje rozen erin. Een vaas met gladiolen, ook die kleuren. Een tak met rode appeltjes, rode of oranje besjes.

De vogels in de tuin, etend van het zaad, de eekhoorn hangend in de pindakaaspot.

Schrijven. Kan niet zonder. Verheug mij erop deze blogpost de wereld in te sturen. Inspiratie voor de volgende heb ik ook al.

Schilderen. Het moet. Ik kan niet zonder kwast, ezel en doek. Het bezig zijn is al genoeg. Het gevoel vertelt wanneer het schilderij klaar is. Dat is niet in woorden te vangen. Nieuwe technieken uitproberen. Zien dat het kan of lukt of mooi is. Alsof ik een cadeautje heb gekregen.

Na de driemaandelijkse ‘witte- jassen-dag’ weer met een goed gesprek en goede uitslag in de auto naar huis gaan.

In één weekend een heel seizoen van een serie op Netflix kijken. Verheug mij op het tweede seizoen van The Crown. Vanaf 8 december.

Lezen. Boeken en blog. Favorieten heb ik, maar ontdek graag een nieuwe vrouw of man waarvan ik boeken en blogpost kan lezen.

Alleen al er zijn. Zitten, kijken en luisteren. Er is altijd geluid. Het kan mij niet lang genoeg duren aan zee.

Stamppot eten. Vooral die waar je kaas overheen kan laten smelten. Natuurlijk niet bij zuurkool, maar een heimelijk genot vind ik het over de boerenkool of hutspot. Mosterd moet er ook nog bij.

Kaas en kaasjes. Hard en zacht, Nederlands, Spaans en Frans. Van de koe, de geit en het schaap. Kortom, alle kazen. Salades. Grieks, Nederlands, en Turks. Lekker. Soepen door Man gemaakt. Van spinazie, pompoen of courget. Zalm, vers en gebakken.

Er zijn nog  veel meer dingen, maar de lijst zou te lang worden. Ik ben er ook benieuwd naar waar een ander een ‘blij-gelukkig-heerlijk-lekker-goed gevoel’ van krijgt. Wie neemt dit over?

 

 

 

 

 

Vorig bericht
Geheugenmachientje
Volgend bericht
Het roer om

34 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan