Verwaarloosd

Leven

Ik heb het op deze plek een beetje verwaarloosd. Op 5 juli kreeg Man twee weken vakantie. Die dag heb ik voor het laatst iets gepost. Daarna niets meer tot afgelopen dinsdag. Toen heb ik een paar woorden geplaatst ter nagedachtenis aan mijn overleden broer nooit meer

Na de vakantie zou ik natuurlijk weer alles oppakken, maar ik heb gerekt en nog eens. En weer een paar weken erbij gesmokkeld. Voor mij had de vakantie niet lang genoeg geduurd. Ik wilde nog zoveel doen. Wat? Teveel om op te noemen. Ik was druk met niets-doen of verplichtingen nakomen, fietsen, naar de ‘witte-jassen-dagen’ gaan, dat waren er wat meer dan normaal en slapen. Ik heb nog veel meer gedaan, daarover schrijf ik een andere keer.

Zo af en toe heb ik wel een link op facebook gepost. Een foto van een schilderij, van een vaas met bloemen, de buxus kaalgevreten door de mot, een foto van Sam en een vrolijke met pet van mezelf. Een ding floepte echter regelmatig naar boven, schrijven jij, de lezers zijn er ook nog. Nou ben ik niet bang geweest jullie te vergeten of dat ik jullie zou verliezen. Geen moment. Schrijven hoort bij mij, het is iets wat ik moet doen. Ik ben er dus weer.

Ideeën voor een stukje heb ik genoeg, maar vandaag vertel ik  van wie van mijn vrienden op facebook ik een of zelfs meer boeken heb. Dat kan een leesboek zijn, een gedichtenbundel of een kunstboek. En lezen en kunst kijken, dat weten jullie al, zijn ook favoriete bezigheden van mij. Hier het lijstje in willekeurige volgorde:

Anne Vellinga www.annevellinga.nl

Joke Gunter www.jokegunter.nl

Hans Marijnissen www.hansmarijnissen.weebly.com

Willem Adelaar www.willemadelaar.nl

Connie Harkema www.connieharkema.jouwweb.nl

Yvonne Franssen www.yvonnefranssen.nl

Christine Otten www.christineotten.nl

Rosita Steenbeek www.rositasteenbeek.com

Gerard van Emmerik www.gerardvanemmerik.nl

Marleen Hansen www.marleenhansen.nl

Bert Deben www.bertdeben.blogspot.nl

Connie Palmen www.conniepalmen.nl

Michael Berg www.michaelberg.nl

Ton van Reen www.tonvanreen.nl

Gwendolyn van Essen www.gwendolynvanessen.nl

Met het schaamrood op mijn kaken moet ik nu nog iets bekennen. Van enkele mensen op facebook met wie ik ook een leuk contact heb, is het boek nog niet tot bij mij gekomen. Wat, als zij dit nu lezen? Gaan zij mij manen het toch vooral te kopen? Als ik een boek had uitgegeven zou ik ook willen dat het door zoveel mogelijk mensen wordt gelezen. Ben benieuwd…

 

 

Vorig bericht
Nooit meer
Volgend bericht
Twee

19 reacties. Plaats een nieuwe

 • Ach Ellie, mensen gaan je toch niet afrekenen op wie jij wel en niet leest (of hebt gelezen)? Dat is helemaal aan jouzelf! In mijn optiek mag niemand een ander verplichten om zijn of haar werk te lezen.
  Een groot deel van jouw lijstje heb ik trouwens ook gelezen 😉
  En fijn je weer te lezen!

  Beantwoorden
 • leuk al die linken van je schrijvende vrienden; ik klik telkens op een andere link en ze zijn erg uiteenlopend ~ van drie van hen heb ik ook werk ~ toevallig heb ik ‘laatst’ de boeken van mijn bekenden ook eens op een rijtje gezet, en dat zijn er inmiddels meer dan ik gedacht had ~ en eentje van wie ik nog steeds niets gekocht heb, Thomas Oldenheuvelt, zag ik gisteren op tv bij de slimste mens, zo leuk! hij was nog slim ook 🙂

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   september 1, 2017 22:54

   Anne, het is divers, maar in het genre mooi om te lezen! Ook leuk om iedereen te benoemen zodat andere lezers kunnen ontdekken. Misschien maak ik ook nog eens een lijstje van de vrienden die ik heb ontmoet 🙂

   Beantwoorden
 • Heerlijk om je weer te lezen Ellie. Twee maanden vakantie is soms echt nodig om tot jezelf te komen. Tenslotte moet het schrijven ook leuk blijven. En ik voel.mij niet door je verwaarloosd…integendeel.
  Liefs Joke

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   september 1, 2017 22:58

   Heerlijk om je hier weer te ontmoeten, Joke. De langere vakantie was beslist nodig, begin nu pas weer actief te worden, zowel met schrijven als met schilderen, hoewel ik het laatste nog wel af en toe heb gedaan. Kleine doekjes gemaakt, maar wel bezig! Fijn dat ik jou in elk geval niet heb verwaarloosd ❤️

   Beantwoorden
 • Ook ik ben een lezer, maar vooral een recensent. Goed om zo nu en dan even te stoppen met lezen (en recenseren). Maar vooral heerlijk om dan weer te beginnen. Zoveel genres, zoveel mogelijkheden, zoveel verrassingen, zoveel enthousiaste auteurs!

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   september 1, 2017 23:00

   Dank Mieke voor je leuke reactie. Een langere pauze had ik even nodig. Van de boeken van deze auteurs heb ik in elk geval genoten!

   Beantwoorden
 • Leuk om te lezen, Ellie.
  Zelf heb ik mijn vakantie in twee delen. In juni en in september, de ‘zomervakantie’ heb ik doorgewerkt en dat viel niet eens mee. Iedereen om me heen ging op vakantie, vandaar ons dagje Terschelling wat een avontuur bleek te worden.
  Ik zou deze zomerweken gewoon ‘doorgaan’ met alles wat ik altijd wil doen, maar evengoed stond het meeste op een laag pitje. Schijnbaar hebben we dag nodig.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   september 2, 2017 15:55

   Wat een heerlijke inkijk in jouw vakantie, Wilma. Man en ik splitsen meestal ook, een, twee en een week door het jaar heen, maar dit jaar kan dat niet. En twee weken was gewoon tekort, ook voor Man. We proberen dus tussendoor wat momenten te relaxen, dat hebben we nodig. Zoals vandaag: Man draait plaatjes, ik ‘rommel’ in het atelier. Als ik niet precies weet wat ik ga maken, prepareer ik doeken met textuur, daar ben ik nu mee bezig.

   Beantwoorden
 • Excuses toch niet nodig!
  Maarre: leuk dat je er weer bent.

  Beantwoorden
 • Ellie Schmitz
  september 2, 2017 15:51

  Leuk ook kliefje, dat jij hier bent 🙂

  Beantwoorden
 • Heerlijk toch, dat je zo genoten hebt van al die boeken! En dat schrijven komt wel weer, bij mij is het meestal andersom.. Meer tijd voor mijn blog als ik vakantie heb, terwijl het er vaak wegens tijdgebrek of andere prioriteiten bij inschiet als die weer voorbij is. Maar ik blijf je trouw volgen, al reageer ik niet altijd!

  Beantwoorden
 • fier dat ik er mee tussen sta 😉
  met dank
  xx

  Beantwoorden
 • athyvanmeerkerk
  september 3, 2017 22:07

  Jij doet alles op jouw manier en dat is de enige manier voor jou. Al die mensen die jou volgen en dat zijn er heel wat, weten dat heus wel. Ik heb nu het gevoel dat ik weer even helemaal bij ben.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   september 3, 2017 22:51

   Athy, wat fijn dat je het begrijpt en aanvoelt. En inderdaad, het is mijn manier zoals elk mens een eigen manier heeft! Jij brengt het weer mooi onder woorden!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan