Geblokkeerd

Lang-en-alles-in-een

Leven

Vorige week heb ik hier verstek laten gaan. Niet dat ik geen zin had om te schrijven, maar druk geweest met andere ‘dingen te doen’. Ik had afspraken en heb veel geschilderd. Voor ‘het woord’ geen tijd en energie meer over. Vandaar nu een ‘lang-en-alles-in-een’ van de afgelopen week.

Maandag 26 juni 2017. Op maandag komt onze hulp in de huishouding. E veegt en zuigt, daarna strijkt zij de was. Al die tijd trek ik mij terug in het atelier. Binnenshuis geklaard, veegt zij buiten de boel aan kant. Ook nodig. In de tuin staan grote bomen. Die verliezen wel eens naalden of blad. Eigen aan een bostuin en in een omgeving met hoge bomen. ’s Avonds gaan Man en ik naar Vriendin. Het is meer dat de beide mannen een afspraak hebben, ik mag mee en heb genoten!

Dinsdag 27 juni 2017. Op doorreis naar hun ‘paar-dagen-vakantieverblijf’ komen zus en zwager op bezoek. Voor zus liggen er cadeautjes klaar, gesigneerd en mooi ingepakt. Twee boekjes van Joke Gunter, ‘tien’ en ‘Zwarekousenkerk’. Prachtige boekjes met verhalen over haarzelf als kind en haar autistische zoon. (Joke is te vinden op facebook, onder ‘Joke Gunter, auteur’) Daarna ben ik met kwast en doek bezig geweest.

Woensdag 28 juni 2017 Een hele dag voor mij alleen. Tot ’s avonds laat. Niet aan tijd gebonden. Heerlijk. Niet dat ik Man beu ben en hij is totaal niet veeleisend, maar met niemand rekening hoeven te houden vind ik af en toe echt fijn. Eten wanneer het uitkomt, de hele dag mijn huisbroek aan en bezig zijn in het atelier. Als Man ’s nachts thuiskomt van een concert in Amsterdam lig ik natuurlijk al in bed. Nog wel wakker. Even praten, de dag aan elkaar vertellen.

Donderdag 29 juni 2017. Een afspraak in Limburg. Wat een geluk dat ik door Dokter word behandeld. Op de dagen dat ik met hem afspreek geen andere verplichtingen of leuke dingen in de agenda. Dat kan niet, hoe goed ik zijn advies, ‘bij thuiskomst een uur in bed gaan liggen’, opvolg. Gelukkig boeken in huis, de iPad en Man die eten kookt. Eigenlijk is zo’n dag ook een hele fijne dag. Kan gewoon toegeven aan de vermoeidheid.

Vrijdag 30 juni 2017. Ezel en doek staan klaar. De potten met blauwe verf ook. Die kleur is moeilijk voor mij. Altijd denk ik in warme kleuren, niet in de koele. Dat moet nu wel. Die opdracht heb ik mijzelf gegeven. Zoeken, proberen, leren en ontwikkelen. Dat wil ik. De hele week en ook al eerder, ‘stoei’ ik met dit doek. ’s Middags komt Vriend A. Maakt voor mij de schragen wat hoger. We praten, drinken koffie en voel mij een gelukkig mens met schragen op hogere pootjes. Meer is er op dat moment niet nodig.

Zaterdag 1 juli 2017. Na het ontbijt op de fiets naar de speelgoedwinkel. We kopen cadeautjes om ’s avonds mee te nemen. We zijn uitgenodigd om te komen eten. Krijtjes en een kleurboek voor de kleine man, een knuffel en voorleesboek voor het baby-meisje. ’s Middags weer bezig aan het blauwe doek. Een streepje hier, een puntje daar en afstand nemen. Nog een streepje, nog een puntje, een veeg met de kwast en weer op afstand. Kijken, bedenken, Man erbij, wat vindt hij ervan? Uiteindelijk voel ik blijheid. Het lijkt erop dat het klaar is om die avond mee te nemen.  Het schiderij blijft achter. Het hangt al aan de wand.

Zondag 2 juli 2017. De hele dag in huis en tuin. Samen bezig geweest. De was gestreken en gevouwen. De kleding verwisseld en ook wat opgeruimd. Was ervoor in de stemming en daar moet ik meteen gebruik van maken. Hoppa, in de zak en Man heeft het meteen naar de kledingcontainer gebracht. Ja, ik zou volgende dag gewoon weer het een en ander in de kast hangen voor ‘je weet maar nooit’. Ik heb de lunch gemaakt, Man heeft gekookt. Ook nog een paar plaatjes gedraaid. Heerlijke dag met z’n tweetjes.

Maandag 3 juli 2017. Ook deze maandag is E er om ons huis te poetsen. Maar ook bezoek van Vriendin. Verjaardagskaartjes geschreven voor de maand juli. Het atelier is mijn tweede thuis, dus ook daar weer bezig geweest.

Dinsdag 4 juli 2017. Ik regel het een en ander zodat in de vakantie geen ‘moet-dingen’ aan onze vrijheid knagen. Daarna een lunch op de campus waar Man werkt. Ook nog een stukje gefietst. De rest van de dag thuis. Schrijf deze blogpost en maak aantekeningen voor een project dat ik in gedachten heb en nog eens aan wil gaan. Is het zover dan laat ik het jullie zeker weten. Ooit…

Komende vrijdag krijgt Man vakantie. Twee weken vrij. Lekker luieren en doen waar we zin in hebben. Ik ben van plan nu alvast met reces te gaan. Tot over een poosje. Ik wens jullie allen een mooie zomer en fijne vakantie

Vorig bericht
Toeval
Volgend bericht
Nooit meer

30 reacties. Plaats een nieuwe

 • Monique Voet
  juli 5, 2017 11:36

  Dat mooie blauwe schilderij van Ellie (zie foto), die is nu lekker van ons! En we zijn er heel blij mee :).

  Beantwoorden
 • Goeie zomer! Geniet!

  Beantwoorden
 • Geniet van wat je doet. Warme groet xxx

  Beantwoorden
 • Geniet er lekker van samen!
  En in jouw verhalen kom ik altijd wel iets herkenbaars tegen. Ook ik vind een dagje thuis zonder mijn lief , heerlijk. Geen rekening houden met een ander, dat is best fijn. Nu klinkt het net alsof ik altijd rekening moet houden met mijn lief, maar zo ernstig is het nu ook weer niet hoor.

  Beantwoorden
 • Ellie Schmitz
  juli 5, 2017 15:19

  Dank je wel, Wilma! En gewoon genieten van alleen-zijn, doe ik ook, tenslotte is niets menselijks ons vreemd. Tot later weer!

  Beantwoorden
 • Hier? Weledele dame Ellie? 🙂 😛 Hihi…
  Maar ik ben toch bij jouw als volger? Of mis ik weer eens een hoop mails?
  X

  Beantwoorden
 • Ellie Schmitz
  juli 5, 2017 15:55

  Onderstaande reactie op deze blogpost kreeg ik in een persoonlijke mail. Ik wil ‘m jullie niet onthouden!
  Dankjewel, Marleen!!!
  http://www.marleenhansen.nl

  Blauw
  Complementaire kleur is oranje

  5e chakra keelchakra vishudda (Sanskriet voor reinheid)
  zintuig gehoor
  element lucht en ether
  blauw is de kleur van de ziel
  Blauw is de kleur van de hemel
  Verkoelend
  Geeft vrede en rust
  Bevordert communicatie en zelfexpressie
  Met anderen maar ook met jezelf
  Opent onze geest
  Trekt ons uit de sleur van alledag
  Stimuleert gevoel voor muziek en kunst
  Blauw haalt hitte uit ontstekingen
  Verlaagt lichaamstemperatuur en de bloeddruk
  Blauw beïnvloedt klachten die te maken hebben met de keel en de ademhaling.
  Een tekort aan blauw kan er voor zorgen dat iemand zich terugtrekt en bang en verlegen is.
  Een teveel aan blauw komen karaktertrekken als arrogantie, egoïsme naar voren.
  Een evenwichtig blauw verschaft hoge idealen en geloof in spiritueel inzicht.
  Omdat blauw de keel beheerst houden infecties psychisch verband met “in zichzelf praten”
  Hoesten betekent in psychologische zin: angst om iets er uit te gooien.
  Blauw kan hierbij helpen.
  Blauw kan helpen bij kinderen die in bed plassen en bij volwassenen die incontinent zijn.evt roze aan toevoegen. (beetje lief)
  Blauw kan helpen bij slapeloosheid, koorts en snijwonden
  Blauw kalmeert en werkt verkoelend
  De stem geeft een indicatie van de gezondheid van alle chakras.
  Contractie (1e chakra) ergens in het lichaam knijpt de stem af. Gebrek aan gevoel (2e chakra) klinkt de stem mechanisch. Te weinig wilskracht (3e chakra) krijgt de stem een hoge toon en klinkt zeurderig. Een te sterk 3e chakra wordt de stem dominerend. Om te kunnen spreken hebben we adem nodig (4e chakra) wordt deze belemmerd is de stem niet vol. Als we ons bewustzijn afsluiten vervallen we in herhalingen en klinken saai.
  Hemelsblauw
  Azuurblauw
  Lichtblauw
  Donkerblauw

  Beantwoorden
 • Leuk weer, en een prachtig schilderij…..Wow! Hele fijne vakantie toegewenst geniet ze! X

  Beantwoorden
 • athyvanmeerkerk
  juli 6, 2017 22:09

  En nu heerlijk de boel de boel laten en al wat niet bevalt spiritueel bij het grof vuil zetten. Succes met je vakantieplannen. Jullie gaan het goed hebben. Heerlijk zoals jij schrijft. Geen woord te weinig geen woord te veel. Je bent heerlijk om te lezen. Dagdag!

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   juli 7, 2017 11:10

   Jouw raad neem ik ter harte, Athy! We gaan beslist genieten, hebben zin in vrije dagen samen 😊 dank dank voor je complimentjes, ook hierboven in je reactie naar Monique, ik bloos ervan ☺️ liefs!

   Beantwoorden
 • Jannie Harmsen
  juli 7, 2017 14:28

  Geniet er van Ellie, fijne vakantie samen!

  Beantwoorden
 • Genoten van de beschrijving van je dagen…je weet van ‘gewone alledaagse dingen’ iets moois te maken. En…van de kleur blauw: prachtig geworden. Geniet van de twee uitgestrekte weken die voor je liggen, waarin bijna niks moet en heel veel mag.

  Liefs Joke

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   juli 8, 2017 21:47

   Ik geniet op mijn beurt van jouw complimentjes, Joke! Heerlijk even vrij van alles te zijn, de dagen te vullen met die dingen die we op dat moment leuk vinden om te doen. Liefs xx

   Beantwoorden
 • Man geniet van het lezen van je blog. Fijn om je week te lezen. Kleurrijk 😊👍

  Beantwoorden
 • annevellinga
  juli 22, 2017 11:25

  hopelijk krijgen we na jullie vakantie weer zo’n leuk verslag! zo knus om te lezen en erbij te zijn 🙂 maarrr… je mag ook wel eens even helemaal van jezelf zijn zonder ons erbij – geniet ervan lieverd en tot later!

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   juli 22, 2017 20:24

   Een lieve reactie, Anne ❤️ dat verslag zal er misschien wel komen, een ding kan ik alvast verklappen, van luieren enz. is niet zoveel terechtgekomen 🙂

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan