Vrijdag

Leven

Vrijdag vind ik de Leukste dag van de week. Een weekend voor de boeg. Heerlijke bijkomstigheid nu is, dat we geen afspraken hebben en dan bedoel ik ‘verplichtingen’. Het lijkt op vakantie. We gaan natuurlijk wel wat doen.

Morgenochtend naar de fietsenwinkel. Wil de garantie van mijn tweewieler verlengen. Moet er trouwens niet aan denken dat ie stuk gaat en ik geen fiets heb. Lopen gaat moeilijk en de auto is prima voor lange afstand, maar normaal gesproken doe ik alles op de fiets. Dat kan ook met een elektrische. Ik wil de wind in mijn gezicht voelen, bewegen en buiten zijn.

Daarna gaan we naar de boekwinkel. Juni is de maand van het spannende boek en ik vind het leuk, net zoals in de Boekenweek, het gratis boekje te krijgen. Dit jaar is het geschreven door Deon Meyer, ‘De vrouw in de blauwe mantel’. Lees nooit boeken van Deon Meyer (ben fan van de Scandinaviërs), maar dit wil ik lezen. De titel is als een magneet. Wat is er aan de hand met die vrouw in de blauwe mantel? Waar woont zij? Wat doet zij? Heeft zij een man? Kinderen?

Ook weekboodschappen moeten er in huis worden gehaald. Wil nog naar het tuincentrum. Lege potten buiten staat zo ongezellig. De kamerplanten dopen. Eigenlijk een vrijdag-klusje, maar vandaag kom ik niet op gang. Ik moet eindelijk eens mijn administratie doen. Heb een paar formulieren in te vullen. Voorheen deed ik dat onmiddellijk als zoiets per post binnenkwam. Tegenwoordig stel ik het steeds uit. Geen zin in. Het gras moet gemaaid. De benaming ‘grasveld’ klopt eigenlijk niet meer. Het is nu een ‘mosveld’ met hier en daar wat sprietjes gras, maar groen en het voelt zacht als je eroverheen loopt.

Zoals jullie in mijn post ‘Leukste dag’ hebben gelezen, vind ik ook deze vrijdag weer de leukste dag van de week. Vandaag verheug ik mij weer op een paar ‘vrije-dagen-Man’. We gaan relaxen, wat rommelen, lezen, muziek luisteren, lekker eten maken en gewoon doen waar wij zin in hebben. En wat gaan jullie doen?

 

 

Vorig bericht
Artsen
Volgend bericht
Emoties

26 reacties. Plaats een nieuwe

 • Over Scandinaviërs gesproken: mijn vrouw kreeg op Texel de laatste van Jussi Adler-Olsen van me zodat ik het geschenk kan scoren. Gisteren aan begonnen en het spreekt me wel aan. Ik heb wel een ander boek van Deon Meyer in mijn boekenkast staan maar heb dat nog niet gelezen. Wel mijn smaak moet ik zeggen. (nou ja, als je dat na 25 bladzijden al mag stellen)

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   juni 16, 2017 17:12

   Wat attent dat jij je vrouw zo’n mooi cadeautje hebt gegeven, Mies 😀 maar jij leest het boek van Jussi toch ook?? Ik ben deze keer wel heel benieuwd naar Deon Meyer, de titel vind ik zo intrigerend. Leuk ook dat je dan onlangs de zee weer hebt gezien, ben jaloers, hoewel het voor mij ook pas een maand geleden is dat ik aan de Noord-Hollandse kust ben geweest.

   Beantwoorden
   • Zeker lees ik Jussi. Heel de serie tot dusverre.
    De zee is een eind voor ons maar om mijn verjaardag te ontvluchten heb ik dat er wel voor over. 😊

    Beantwoorden
    • Ellie Schmitz
     juni 16, 2017 19:42

     Mies, ik loop hopeloos achter in de serie Q, ben pas bij deel 5, ‘Het Marco-Effect’…toch snel zien in te halen! Heerlijk om je verjaardag samen met je vrouw op Texel te vieren, leuk vooruitzicht ☺️

     Beantwoorden
 • Wat wij gaan doen? Wij schrijven door, Ellie. Weekend of niet. 🙂
  Leuke blog, trouwens.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   juni 16, 2017 17:17

   Leuk je hier te ontmoeten Paul, welkom! Het gekke is dat bij mij in het weekend soms het schrijven en schilderen wat op de achtergrond raakt. Vast en zeker omdat Man nog werkt, ik de hele week thuis ben en het op zijn vrije dagen dan leuk vind om samen wat te rommelen of op pad te gaan. Maar in het atelier vertoef ik die dagen altijd wel en schrijf ook meestal wel, al zijn het kreten, korte stukjes enz.

   Beantwoorden
 • Heerlijk, zo’n weekend als jij beschrijft. Geniet er lekker van. En wat die spannende boeken betreft: Ik heb net een vakantieboekentas bij de bieb gehaald met spannende boeken er in. Altijd een verrassing wat er in zit, maar dat zit wel snor deze keer.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   juni 16, 2017 17:23

   Jazeker Wilma, dit zijn heerlijke weekenden, vooral ook omdat Man buitenshuis werkt en ik niet. Van tijd tot tijd ‘moet’ ik spannende boeken lezen, daar heb ik dan behoefte aan!

   Beantwoorden
   • Ik heb een voorkeur voor spannende boeken en misdaadseries. Soms vraag ik me wel eens af wat dat over mij zegt….

    Beantwoorden
    • Ellie Schmitz
     juni 16, 2017 18:29

     Wilma, ik ben verzot op Scandinavische thrillers en misdaadseries. Man en ik kunnen in een weekend een heel seizoen bekijken!! Volgens mij is er met ons helemaal niks mis als wij daarvan kunnen genieten, blijven doen 😀

     Beantwoorden
 • Heerlijk, een rustig weekend! Geniet er van, rommel wat met je planten en doe waar jij je goed bij voelt <3
  Wij gaan morgen naar mijn moeder in Ommen. Zondagmiddag komt Jos' dochter met kinderen en gaan we barbecueën. Heel misschien, als ik nog energie over heb, gaan we zondagochtend vroeg naar een natuurgebied met boomkikkers. Maar die kans is klein, dat geef ik eerlijk toe 😉

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   juni 16, 2017 17:25

   Heerlijke dingen te doen hebben jullie, Marjolein! Hier is het de laatste tijd wat druk geweest, het is inderdaad heel fijn nu eens niets te ‘moeten’ 😀

   Beantwoorden
 • Fijn weekend Ellie!
  x Joke

  Beantwoorden
 • Graag gelezen Ellie, en geniet van het vakantiegevoel tijdens dit weekend zonder ‘verplichtingen’.

  Beantwoorden
 • athyvanmeerkerk
  juni 17, 2017 09:55

  Geen idee, Ellie, wat ik ga doen. Eigenlijk wil ik naar Utrecht, de plantenmarkt. Nu de haagjes bijna fini zijn wil ik zonnehoed planten tussen de rozemarijn die op die plek de grond in gaan.
  Maar wil mijn rug sparen die een beetje gewoon weer gaat doen. Eerst maar de boodschappen, dan ben ik halverwege het station voor Utrecht.
  Ik zie wel, het wordt het weekend van de ‘last minute, beslissingen.
  Jij een heel fijn weekend en groeten aan Man.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   juni 17, 2017 19:16

   Een weekend met ‘last minute’ beslissingen kan ook heel fijn en ontspannend zijn. Geniet ervan, Athy! Benieuwd of je naar de plantenmarkt bent geweest. Wij zijn er niet toe gekomen plantjes te kopen, maar het tuincentrum is op zondag ook geopend!!

   Beantwoorden
   • athyvanmeerkerk
    juni 17, 2017 22:44

    Ook geen plantjes gekocht, Utrecht was ff te ver weg. Maar wel het gratis boekje gekregen toen ik de nieuwste dichtbundel van Ton de Gruijter kocht. Ben niet helemaal lekker maar weet niet precies wat. Heb het goed verder, dagdag

    Beantwoorden
    • Ellie Schmitz
     juni 18, 2017 13:34

     Athy, ik hoop dat jij je vandaag weer fitter voelt! Wij hebben zojuist nog een paar witte geraniums en een bacopa gekocht. Gisteren ook het gratis boekje gekregen bij ‘Selfies’, deel 7 van de spannende Q serie van Jussi Adler-Olsen en ‘Judas’ van Amos Oz.

     Beantwoorden
 • Dat klinkt als een heerlijke dag. Lekker rustig aan doen. Ik houd van lezen, vooral thrillers.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   juni 17, 2017 19:18

   Vandaag de nieuwste in de Q serie van Jussi Adler Olsen gekocht, het is deel 7, ben met lezen echter pas met deel 5 bezig, loop achter. Thrillers vind ik ook heerlijk om te lezen!!

   Beantwoorden
 • Vandaag zijn we begonnen met scouting. Ik ben namelijk leiding van de allerkleinsten. Verder houd ik het rustig vandaag. Het begint een beetje te duizelen. Ik heb een kort gedichtje geschreven en we kunnen weer verder met mijn boek. Tussendoor een beetje eten, héééel belangrijk.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   juni 17, 2017 19:19

   Het klinkt als voor jou ook een fijne dag, mckleuver! Mooi, lekker genieten! En heel leuk dat je bij de scouting bent, ik heb vroeger ook een groep begeleid bij de jeugdbeweging, zo heette dat destijds in ons dorp.

   Beantwoorden
 • annevellinga
  juni 18, 2017 05:27

  dat klinkt heerlijk ontspannen, Ellie! ik lees geen spannende boeken meer, ik ben tegenwoordig meer geïnteresseerd in de kabbelingen van het leven, hoe de zaadjes van ‘mijn’ zonnebloemen nu al zijn uitgegroeid tot planten van 30 cm bijvoorbeeld – dat was het eerste waar ik vanochtend even ging kijken en het voeren van de jonge Bonte Vliegenvangers, die nu zijn uitgevlogen, de koolmezen zijn ook uitgevlogen, heb ik ook gemist, maar ze gaven gisteren een voedershow voor mijn schrijfhuisje, erg leuk, vier jonkies op rij en pa en ma hen voeren – dat blijven ze dus doen, hoe lang weet ik niet, maar zulke dingen vind ik nu spannender dan al die moorden en de oplossing daarvan. maar hoe jij die vrouw met blauwe mantel oproept, maakt me dan toch weer benieuwd. leuk! fijne zondag XXX

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   juni 18, 2017 13:42

   Anne, het lezen staat bij mij ook op een laag pitje, maar toch gisteren een spannend boek gekocht uit de Q serie van Jussi Adler-Olsen en een boek uit literatuur, ‘Judas’ van Amos Oz. Heerlijk om alvast te hebben voor ons tweetjes voor als de tijd daar is! Verder genieten wij ook van de vogels die af en aan vliegen. Zojuist nog van een groepje koolmezen, om beurten of met z’n tweetjes werd er in een van de vogel drinkbakken gebadderd, een lust voor het oog!! Mei en juni vind ik trouwens de mooiste tijd, de kleur van het groen en hoe alle planten ontwaken en zich ontwikkelen, groter worden. Mooie dag, liefs.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan