Prik in de bil

Prik in de bil

Leven

Dat mijn gezondheid niet is wat het moet zijn en een extra prik in de bil nodig heb weten de meeste van mijn trouwe lezers wel. Ook dat dit er zo nu en dan voor zorgt dat het mij niet goed lukt het ritme van het schrijven vast te houden. Trouwens ook niet dat van het schilderen. Ik wil zo graag. Het zijn de bezigheden die mij gelukkig maken. De bezigheden die ik zie als mijn werk, zoals een ander een baan heeft. Die baan heb ik door het ziek-zijn al jaren niet meer. Het is een hele klus geweest doel en activiteiten bij te moeten stellen. Andere ‘dingen-te-doen’ te ontdekken waarvan je weet ‘dit is het’. Uiteindelijk is dat gelukt. Dat weten de trouwe lezers. Het schrijven en schilderen. Dat past bij mij. Het is de vrijheid die ik daarbij ervaar. Aan de andere kant het zwoegen waarna (meestal) resultaat en trots. Want, neem van mij aan, een doek ontstaat niet zomaar. Een stukje tekst ook niet.

Vorig jaar vaak ziek geweest en ook dit jaar. Of onderweg. Neem nou de laatste tijd. Sinds februari al luchtweginfecties waarvan ik niet goed herstel. De reuma die daardoor de macht overneemt met pijn en vermoeidheid. Dat laatste vind ik vaak niet te pruimen. Ik weet het. De tijd uitzitten, rust, lezen (ook een van mijn favoriete bezigheden) en extra medicijnen. Een van die extra’s heb ik gisteren gekregen. Prik in de bil. Een hoge dosis . Hoera! Als het goed is de komende zes weken nauwelijks pijn en meer energie. Dat betekent weer vaker blogpost en kan ik vast ook weer meer van kwast, ezel en doek laten zien.

 

Vorig bericht
Interview – 5 Vragen van Irene
Volgend bericht
Turbulent

21 reacties. Reactie plaatsen

 • Graag gelezen, Ellie. Ik kijk steeds uit naar je blogs. Warme groet, Mieke. xxx

  Beantwoorden
 • Dat lijkt me geen pretje zo’n joekel van een naald in je achterwerk maar als je er weer door kunt schilderen en schrijven dan heeft dat nadeel weer zijn voordeel. Dat je maar enthousiast de kwast en pen weer ter hand mag nemen.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   mei 30, 2017 20:01

   Dank je wel, Mies. Het is een tussendoor-extraatje 😉 Alles om op te knappen zodat ik weer snel kwiek ben!! Al die creativiteit in mijn hoofd verzamelen geeft natuurlijk weer andere klachten, dat moet toch niet gebeuren.

   Beantwoorden
 • Prednison is echt een paardemiddel. Fijn dat je je daardoor straks weer fitter voelt. Ik ben nu al benieuwd naar je blogs en schilderwerk.

  Beantwoorden
 • Ja idd Prednison is echt zo’n shotje paardemiddel, maar als het je – al was het maar voor even – beter doet voelen, en je in staat bent weer wat te schilderen en schrijven, who cares? Sterkte, desalniettemin. 🙂

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   mei 30, 2017 20:14

   Een stevig shotje Irene, helaas af en toe nodig. Het helpt wel, heb er zelfs een jaar op geleefd, elke 3 weken een, maar voor het goede doel moet je soms keuzes maken. Dan kies ik hiervoor, ben nog niet geschikt om achter de geraniums te zitten 🤓

   Beantwoorden
 • Zet het doek maar vast klaar, pencelen gereed en ook een kladblok bij de hand. Alles komt goed! 🙂

  Beantwoorden
 • Knap hoe jij omgaat met je tegenstribbelende lijf, altijd weer zoekt naar manieren om de kwaliteit van je leven te verbeteren…voordelen van een vervelende prik in je bil kunt zien.
  Respect voor dat alles!
  Liefs Joke

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   mei 30, 2017 22:10

   Soms heeft de positiviteit zich wel eens even verstopt, maar het lukt nooit onvindbaar te blijven. Ik bijt mij erin vast, net zo’n terriër ben ik dan Joke, ik wil vooruit blijven kijken. Dank voor je lieve lieve woorden ❤️

   Beantwoorden
 • Hoop het voor je! Tis je gegund, even wat rust en je lekkerder voelen…

  Beantwoorden
 • Heerlijk dat je straks weer meer energie hebt (en minder pijn en klachten). Geniet van de goeie momenten, Ellie! Ik vind het leuk om dan weer vaker bij je te kunnen lezen!

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   mei 31, 2017 20:51

   Dank voor je lieve woorden, Margo. Heerlijk om even, al is het maar voor een aantal weken, fysiek tot rust te kunnen komen, misschien de opmaat naar een betere tijd!

   Beantwoorden
 • O wat fijn dat je straks even meer kunt doen waar jij je goed van (en bij) voelt!
  Ik hoop echt dat je hiermee een goede zomer tegemoet gaat <3

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   mei 31, 2017 20:52

   Zo’n extra prik helpt meestal voor een week of zes Marjolein, misschien is het deze keer een opstapje naar een stabielere periode, wie weet!!

   Beantwoorden
 • Sterkte met alles Ellie en ik hoop dat de prik je zal helpen, zodat je minder last hebt. X

  Beantwoorden
 • […] kan het niet anders meer. Ik word meteen door een verpleegkundige opgehaald en daar heb ik al een prik in de bil te pakken. Nog een onderzoek, een gesprek, bloedprikken en met nieuwe medicijnen en even rust in de […]

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu