Basiliek Sint Odiliënberg

Op pad

Leven

Wij zijn in Limburg geweest. Om precies te zijn op 2 april. Ik weet de datum nog zo goed omdat het de laatste dag van de boekenweek was. Elk jaar kijken wij daarnaar uit. We zijn allebei lezers en gaan in die week altijd samen naar de boekwinkel. Bovendien willen wij ook het boekenweekgeschenk hebben. Het essay kopen we er meestal bij, afhankelijk wie het heeft geschreven.

Dit jaar kan ik door omstandigheden niet mee. Man gaat alleen. Bij thuiskomst mag ik niet zien wat hij heeft gekocht. Vreemd. Als er boeken in het spel zijn wil ik die meteen hebben. Geduldig zijn. Een van mijn minst sterke kanten.

We gaan op pad. Eerst naar Roermond, daarna naar Sint. Odiliënberg. Eerlijk gezegd begrijp ik er niets van. Wat gaan wij hier doen? In dit dorp ben ik weliswaar opgegroeid, maar kom er nauwelijks nog. Nu in korte tijd twee keer. We hebben onlangs de galerie Trividha in de molen bezocht. Man stopt op het kerkplein. Op een bankje aan de Roer worden spullen uitgepakt. Eerst koffie en brood en daarna, eindelijk, komt ook het tasje met het boek tevoorschijn.

kerk berg

De Basiliek in Sint Odiliënberg

museum Berg

In dit gebouw ben ik voor het eerst naar een ‘jeugd-dansavond’ geweest, ik was 16 jaar, nu is er het museum van de Heemkundevereniging Roerstreek in gevestigd

kerkplein Berg

Panorama

Roer Berg 1

De Roer

Foto Wilko Hier loopt een goed boek

‘Hier loopt een goed boek’, met Man

cadeautje aan roer 2

En toen begreep ik waarom wij in Sint Odiliënberg waren, Connie Palmen is er immers ook opgegroeid

boekenweekgeschenk

Het boekenweekgeschenk van Herman Koch en natuurlijk heeft Man het essay gekocht.

Vorig bericht
Eindelijk
Volgend bericht
Foto’s 10 – Even weg

25 reacties. Plaats een nieuwe

 • Wat herkenbaar leuk!!!

  Beantwoorden
 • Gaaf tasje 🙂

  Beantwoorden
 • Man houdt wel van een verrassing 😊

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   april 12, 2017 20:29

   Ik was heel blij met het ‘uitje’ waarvan nog meer leuke foto’s zijn gemaakt, blij met de boeken en ook blij dat Man mij zo had verrast!

   Beantwoorden
 • Wat ‘n romantische Man! En wat hebben wij een mooie basiliek!

  Beantwoorden
 • annevellinga
  april 12, 2017 20:12

  bijzonder leuk Ellie, het verhaal en de ontknoping! veel plezier met lezen, ik ben benieuwd wat je van Connies nieuwe boeken vindt, ik ben fan van haar 🙂

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   april 12, 2017 20:35

   Wat leuk dat je ook fan van Connie bent! Ik ben zelf ook erg benieuwd naar de nieuwe boeken. Ik meen dat in ‘het drama van de afhankelijkheid’ nieuw en ook al gepubliceerd werk (essays) is opgenomen.

   Beantwoorden
 • athyvanmeerkerk
  april 12, 2017 22:45

  Geen fan van Connie Palmen maar dat essay is goed. Wat een verhaal en wat een mooie foto’s van St.Odiliënberg. Dat was dus een fijne dag.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   april 13, 2017 07:42

   Nog een paar pagina’s lezen in ‘heb uw vijanden lief’ van Rosita Steenbeek en dan is ‘de zonde van de vrouw’ aan de beurt’, ik ben er ontzettend benieuwd naar, Athy! 2 April werd op deze manier een heuse feestdag!

   Beantwoorden
   • athyvanmeerkerk
    april 14, 2017 10:07

    Kijk, Rosita Steenbeek, daar ben ik wel fan van. Heb haar ontmoet in Nederland en in Rome, gek mens maar zo leuk.

    Beantwoorden
    • Ellie Schmitz
     april 14, 2017 11:14

     Ik ben ook fan van Rosita, boeken van haar staan in mijn kast, Athy! Heb haar ook ontmoet en genoten van haar uitstraling en haar vertelkunst!

     Beantwoorden
 • Wat is het daar mooi en wat bof jij met zo’n man.
  Liefs Joke

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   april 13, 2017 07:46

   Dit is inderdaad een heel mooi stukje van Sint Odiliënberg. Er zijn nog meer mooie plekjes, wie weet ga ik er nog eens heen, alleen om foto’s te maken. Dank voor je compliment aan Man. Lieve groetjes aan jou ❤

   Beantwoorden
 • Spannend verhaal, mooie verrassing. Het boekenweekgeschenk heb ik ook weer weten te bemachtigen (oeps, twee keer zelfs) maar het boekje van Connie Palmen heb ik aan me voorbij laten gaan. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit iets van d’r gelezen. Op de één of andere manier mag ik haar wel maar iets weerhoud me om wat van haar te lezen. Geen idee hoe dat bij mij werkt. Ken uzelve is aan mij niet besteed.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   april 13, 2017 07:53

   Dank voor je leuke compliment over mijn stukje, Mies. Met jou zijn er velen die nog nooit een boek van Connie Palmen hebben gelezen. Ik heb bijvoorbeeld de Harry Potters aan mij voorbij laten gaan en de boeken van vele andere auteurs. Niet omdat de auteurs niet aardig zijn, maar het loopt zo, die boeken lonken dan niet naar mij 😀Maakt niets uit, je leest waar je zin in hebt, zo is dat!! En Herman Koch staat hier ook breeduit in de kast. Zijn boeken lees ik ook graag. Moest lachen dat je twee exemplaren van hem had, voor het eerst ook dit jaar, naast dat ik geen winkel van binnen heb gezien, hebben wij dus helaas geen twee boekenweekgeschenkjes.

   Beantwoorden
 • Te gekke verrassing, wat leuk en gaaf. En wat een mooi boek van Herman Koch. Mocht het lenen en lezen. Bijna had ik die zondag meegedaan aan dat leuke initiatief (op zondag vrij treinreizen in het kader van de Boekenweek), maar het kwam er maar niet van. Desalniettemin (mooi woord) enorm genoten van ‘Makkelijk Leven’…

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   april 13, 2017 17:36

   Wat leuk je te zien hier, Irene! Ik heb nog niets gelezen, maar heb wel al het boekje van Connie Palmen bovenop de stapel gelegd, daar heb ik nu zin in, dan Herman en ook nog zijn nieuwste, ‘de greppel’ ligt er om gelezen te worden en nog meer. Ja, Man had het heel goed gedaan, was fijn en verrassend, vooral zijn gedachte erachter vond ik zo mooi!

   Beantwoorden
 • Liefje, mooie blog en was een leuke dag daar. Geniet van het boek 🙂

  Beantwoorden
 • Jannie Harmsen
  april 13, 2017 19:49

  Wat een leuke en lieve verrassing Ellie! xxx

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan