Gewoon niet

Leven

Nog een. Voorlopig de laatste met tags. Dank kliefje.me voor deze leuke inspirerende blogpost gewoon niet De titel zegt het al. Wat kan ‘gewoon niet’? En ik schrijf enkel en alleen vanuit mezelf.

Eten: Vlees, mosselen, slakken, kikkerbillen. Ik ril ervan.

Drinken: Sterke drank, nog nooit geprobeerd. Bier, alleen al de geur vind ik vies. Frisdrank, te zoet, te kleverig. Water met prik, neen. Ik vind het niet lekker en zo goor dat boeren erna. Een boertje prima, maar niet constant en dat heb ik van deze prik. Thee met een smaakje vind ik al net zo verschrikkelijk. Hier enkel rooibosthee in het oude voorraadblik van mijn ouders.

Muziek: Ik houd niet van de ‘smartlap’. Zal ook nooit naar een musical gaan. Te langgerekt of te zoet of te? Vul maar in, het ontbreekt mij aan de juiste woorden. Zoals kliefje op haar blog zegt: ‘Van dat kwelende met van die enorme uithalen’. Dat is het. Ik voel precies aan wat zij hiermee bedoelt.

Geuren: Een zweetlucht van lang niet onder de waterstraal gestaan. Haar dat niet gewassen is. Een bedompt luchtje dat mensen met zich meedragen die zichzelf en hun kleding niet verzorgen.

Geluiden: Burengerucht en daar valt alles onder. Muziek van andere mensen. Het hoge snerpende geluid van de elektrische zaag van de snoeier. Altijd en overal de riedeltjes van een telefoon. Urenlang blaffende honden.

Seizoen: Heb een groot deel van mijn leven een hekel gehad aan het voorjaar en de zomer. Teveel licht. Moest ik weer naar buiten. Dat is gelukkig verleden tijd. Nu geniet ik ervan. Vraag me nog wel eens af of ik diep in mijn hart toch nog steeds een beetje een ‘wintermens’ ben.

BN-er: Kijk nauwelijks televisie, zie deze mensen nooit. Ik houd al helemaal niet van glitter en glamour en nep. In die wereld leven deze mensen toch? Ik spot wel eens iemand op de online nieuwsberichten: Marijke Helwegen-Connie Witteman, beter bekend als Connie Breukhoven-Sylvie Meis. Er schieten mij enkel een paar vrouwen te binnen, maar Johan Derksen en Peter Jan Rens horen voor mij ook zeker in dit rijtje thuis.

Televisieprogramma’s: Lastig antwoord te geven. Zoals ik hierboven al zei, ik kijk nauwelijks televisie. Laat ik het maar houden op de programma’s (ik ken ze niet eens) waarin deze mensen optreden.

Kleding: Hier zou ik wel blogpost over kunnen schrijven, maar voor nu: Te korte broeken, zowel bij vrouwen als bij mannen. Net een te lange en te wijde bermuda. Te strakke of te grote kleding, waardoor je een rups of vierkant blok lijkt. Ondergoed dat zichtbaar is.  Verwassen kleding, tenzij het de huisbroek is want daar kan natuurlijk niemand afstand van doen.

Make-up: Te kleurige lipstick die niet bij je huid en uitstraling past. Te donker aangezette wenkbrauwen. Oogschaduw met parelmoer die in de rimpeltjes van de huid verdwijnt. Als je al wat ouder bent, niet meer doen. Besteed liever een paar euro aan een matte oogschaduw, het is zoveel mooier.

Bij sommige tags heb ik gesmokkeld, meer dan een ding opgenoemd, kon er niet aan ontkomen 😉

Vorig bericht
Gepikt en verder
Volgend bericht
Leukste dag

20 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan