Rare week

Leven

Wat heb ik nou eigenlijk allemaal gedaan de afgelopen dagen? Ik vind het tot nu toe een rare week. Alsof de dagen voorbij zijn gekomen en ook weer niet. Beter kan ik het niet verwoorden.

Maandag 9 januari

Onze poetshulp weer present. Omdat zij de laatste treden van de trap heeft gemist is zij een paar weken niet geweest. ’s Middags op bezoek bij vriendin I, leuk en erg gezellig. Bij thuiskomst stort ik in. Waardoor? Geen idee. Om vier uur lig ik op de bank, om zeven uur in bed. Man wekt mij later met een bord eten, waarna ik weer in diepe slaap val.

Dinsdag 10 januari

‘Non-stop’ geschreven Non-stop – 3   Naar de verjaardag van vriend T. Fijn om er even te zijn. Ik heb bij hen zo vaak gelogeerd in de jaren ‘alleen’, dat het is alsof ik thuis ben. Zo gewoon en zo ongedwongen. Wat ik ’s avonds nog heb gedaan? Ik weet het niet meer.

Woensdag 11 januari

Geschilderd op een oud doekje dat ik een paar jaar geleden heb gemaakt. Het heeft aan de wand gehangen, maar nu is het niet meer des Ellie’s. Mensen die mij regelmatig lezen weten dat ik meestal rood en oranje gebruik. Een uitstapje naar paars heb ik al eens eerder gemaakt. Dat is mij goed bevallen. Daarom nu twee tubes ‘violetten’. Weet je wat? Ik maak er een ‘proefdoek’ van, zo kan ik de nieuwe kleuren uitproberen.

Opgewekt begin ik. Eerst een laag gesso. Dan zijn de kleuren aan de beurt, maar na de opzet kan ik niet meer verder. Ook niet na de positieve reacties op de foto die ik post op facebook. De oplossing komt als ik afstand neem, een boek doorblader en zo nu en dan eens kijk naar het doek. Het is ruim twee uur later als er ‘iets’ gebeurt. Ik draai het doek om, pak er wit bij, heel veel wit, nog een streek hier en daar met kleur en dit is het resultaat. Ook te zien op mijn website onder ‘kunst’.

Donderdag 12 januari

Wil weer schilderen, maar de website is nog niet helemaal klaar. Er moet bij oude blogpost nog het een en ander worden aangevuld. Dat moet eerst. Althans voor een deel. Daar begin ik aan, maar het lukt niet zo. De laptop heeft er al een poos minder zin in, is zeer traag. Aan het eind van de middag haal ik Man op en gaan wij op ziekenbezoek in het Venlo’s ziekenhuis. Met een verse pizza thuisgekomen.

Vrijdag 13 januari

Vandaag een usb-stick bij de post. Ik zet er alles van mijn laptop op wat bewaard moet blijven en breng hem naar P, de zaak waar ik hem heb gekocht. Laten ze daar maar eens kijken wat er aan de hand is. Maar pas nadat ik deze blogpost heb geschreven.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorig bericht
Non-stop – 3
Volgend bericht
Suiker en melk

22 reacties. Plaats een nieuwe

 • Jannie Harmsen
  januari 13, 2017 15:58

  Joh, Ellie!!! Wat een prachtig resultaat, geweldig dat laatste werk. Altijd mooi trouwens, maar deze heeft (voor mij althans) iets extra’s. Ik zie een warm landschap, een heldere hemel en vogels. In de verte palen, bomen of een dorp, daar is van alles in te ontdekken voor wie er oog voor heeft. Chapeau, een dikke pluim! De structuur ook, heel mooi! <3 Love it!

  Beantwoorden
 • Ja, grappig, ik bedacht ook zoiets toen ik je schilderij bekeek: de horizontale scheiding tussen 2 kleuren voelt sterk aan als horizon. Draai je t doek om, dan ontstaat door de verhouding ‘meer lucht’. En die ga je dan ook nog meer lucht en licht geven door er wit in te gooien. Verlangen naar lucht zou zomaar titel kunnen zijn

  Beantwoorden
 • annevellinga
  januari 13, 2017 16:55

  Mooi geworden, Ellie. Leuk om hem om te keren.
  Op advies van mijn webmaster en mijn nieuwe Apple goeroe gebruik ik geen USB stick meer voor opslag, maar een externe harde schijf – ben alweer vergeten waarom die beter is, ook veel beter dan Dropbox en I-Cloud, aldus Appleman, en inheb hem niet ens bij hem gekocht 🙂 ik meld het maar even, anders vergeet ik het weer, zo raar gaat dat nl. bij mij 🙂 Lieve groet!

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   januari 13, 2017 20:01

   Leuk dat je het doekje mooi vindt Anne, dank! Altijd heel persoonlijk en het was toch even stoeien voordat ik mij erin kon vinden 🙂
   De usb stick is even voor nood. Normaliter gebruik ik een externe harde schijf, maar die heeft het loodje gelegd, moet eerst weer een nieuwe kopen! Lieve groet xxx

   Beantwoorden
 • Weer een leuk kijkje in je leven, Ellie.

  Beantwoorden
 • Mooie vogels in de lucht boven de zee

  Beantwoorden
 • Rare weken, ze zijn er…opeens.
  Toch heeft het een interessant inkijkje opgeleverd en een mooi doek.
  Je hebt er het beste uitgehaald!
  Liefs Joke

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   januari 14, 2017 00:02

   Ja, soms hè, maar als ik nog eens de week naloop was er toch wel wat structuur en heb ik ook nog zinnige dingen gedaan, Joke. Dacht dat alle dagen mij waren ontglipt. Dank voor je lieve en complimenteuze woorden ❤

   Beantwoorden
 • athyvanmeerkerk
  januari 13, 2017 23:53

  Wanneer ik soms echt niet verder kan met een doek, leg ik het plat op de grond. Om er omheen te lopen, rechtsom, linksom en dan gebeurt er soms wat…

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   januari 14, 2017 00:04

   Oh ja Athy, dat is ook een manier, heel herkenbaar! En weet je wat nou zo leuk is? Dat ik voor mij zie in welke ruimte jij dat doet 😀

   Beantwoorden
 • athyvanmeerkerk
  januari 14, 2017 23:35

  Kom nog even met een reactie.
  Vannacht kon ik niet slapen, ik haalde mij jouw doeken voor de geest en dacht: Wat ben ik nu benieuwd hoe en waaraan zij denkt wanneer zij zo aan het zoeken is naar vorm en kleur. Want jouw doeken zijn vol van gedachten, dat voel ik gewoon.
  Je schrijft over een onbevredigend gevoel van ‘wat heb ik eigenlijk gedaan vandaag’en dan denk ik: nou, je hebt kleur en vorm laten ontstaan en daar heb je gedachten bij.
  Het wordt gewoon tijd Ellie dat je weer eens naar mij toekomt, want ik denk dat we daar toch wel gepassioneerd over zouden kunnen praten. Of als dat te vermoeiend is, dan kom ik gewoon naar jou.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   januari 15, 2017 00:18

   Athy, mijn hoofd vol met gedachten over zoveel en nog meer, soms werkt dat remmend, soms ‘ga’ ik gewoon en ontstaat er van alles zonder nadenken. Overigens, een afspraak maken is altijd leuk!!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan