De laatste

Leven

Op de valreep van 2016 is de nieuwe website ‘in de lucht’ en is dit mijn laatste blogpost van het jaar. Ik ben dit jaar minder actief geweest met schrijven en schilderen. Mijn gezondheid heeft mij wat in de steek gelaten. Minder bezig, des te meer nagedacht. Hoe bouw ik rust en evenwicht in zodat er tijd, maar vooral energie is om die dingen te kunnen (blijven) doen. Creëren is namelijk voeding voor mij. Een ander ritme misschien? Moet ik nog selectiever zijn in het maken van afspraken? Voornemens heb ik nog nooit gemaakt, maar nu doe ik het. Van de drie ‘R’s’ pak ik er twee, Rust en Regelmaat, die zullen mij goed doen. Vooral niet denken dat ik normaal gesproken een losbandig leven leid, maar met een beetje meer van deze twee ‘R’s’ kan ik mij misschien vaker bezighouden met kwast en doek en het schrijven. Dat die Regelmaat en Rust (het klinkt voor velen misschien saai) de bouwstenen voor mijn dagen zijn is mij al langer duidelijk, maar om eraan toe te geven…

Was het dan geen goed jaar? Integendeel, er waren nog genoeg leuke dingen. Vakantie met Man, fietstochtjes, genieten in de tuin en de vuurkorf aan op zomeravond, uitstapjes naar musea en concerten, ik heb nieuwe ontmoetingen gehad, mooie boeken gelezen en niet te vergeten alle steun tijdens de momenten dat ik niet veel ‘te zien en te lezen’ was. Ik kreeg berichtjes in mijn mailbox en lieve kaartjes en cadeautjes per post. Dat heeft mij goed gedaan.

‘Dit wordt mijn jaar’ zeg ik ieder jaar opnieuw. Die uitspraak rolt vanzelf mijn mond uit en zal waarschijnlijk nu ook over mijn lippen komen als Man en ik dansend, dat doen wij altijd, het oude jaar uit- en het nieuwe jaar ingaan. Ik kijk uit naar 2017, het wordt immers weer ‘mijn jaar’. Ik wens jullie een mooi en vooral gezond nieuwjaar toe met alles waar een mens blij en gelukkig van wordt.

Vorig bericht
Website
Volgend bericht
Dromen – 5

21 reacties. Plaats een nieuwe

 • Ik wens jou en Man ook alles waar jullie blij van worden, op naar 2017!

  Beantwoorden
 • Dat jouw jaar een fantastisch, rijk en gelukkig jaar mag worden!
  (Ik doe met je mee.)
  Veel liefs!

  Beantwoorden
 • Een heerlijk 2017 voor Man en jou! Warme groet!

  Beantwoorden
 • mooie uitzwaai van 2016 Ellie ~ gelukkig en gezond 2017!

  Beantwoorden
 • Voor jou en man een heel goed 2017 gewenst. Jouw jaar!

  Beantwoorden
 • Ik wens jullie ook een heel goede jaarwisseling en een supergoed en vooral gezond 2017! xxx

  Beantwoorden
 • Met mooie woorden sluit je 2016 af. Ik wens jou en Man een prachtig 2017 toe!
  Liefs Joke G.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   januari 1, 2017 09:00

   Veel dank voor je compliment en je lieve wensen, Joke <3

   Beantwoorden
   • Hallo Ellie, ook voor jou en je man een mooi en een sprankelend jaar.
    Het geluk zit in de kleine en alle dagelijkse momenten, zo ervaar ik dat steeds.
    Ik ben blij dat je weer in mijn leven bent samen met Lisette, xxx
    Liefs Ria
    i

    Beantwoorden
 • Ellie Schmitz
  januari 1, 2017 13:12

  Ria, wat een mooie en lieve woorden en wensen! Voor jou en je gezin ook alle goeds voor het nieuwe jaar! En dit jaar komt gewoon de volgende lunch met z’n drietjes 😀 lieve groetjes, Ellie

  Beantwoorden
 • athyvanmeerkerk
  januari 1, 2017 23:46

  Hoera voor je blogpost die weer onze kant uitkomt. Die twee R’s snap ik en ik denk dat je gelijk hebt. Het is goed je hoofd en hart te gebruiken om een zo gezond mogelijke energie verdeling te creëren.
  Voor jou en man een zo gezond mogelijk nieuw jaar met kunst en muziek en liefde als inspiratiebron.

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   januari 2, 2017 09:09

   Dank Athy voor je inspirerende reactie! Je voelt heel goed aan hoe nodig die twee ‘R’s’ zijn. Ik wens jou ook alles waar je van kunt genieten, een goede gezondheid, liefde van de mensen om je heen en veel geluk in dit nieuwe jaar! Post is onderweg 💚

   Beantwoorden
 • Jannie Harmsen
  januari 3, 2017 11:40

  Dag lieve Ellie, ik ben blij voor jou dat je website in orde gekomen is en dat het naar je zin is. Het ziet er goed en overzichtelijk uit, dat geeft ook al rust. Ik heb al genoten van jouw mooie doeken in prachtige kleurnuances en heb zojuist je blog gelezen. Ik hoop dat je geniet van alles wat je onderneemt, ook met Man en wens jullie dan ook een heel gelukkig, gezond en creatief 2017 toe, met veel liefde! <3

  Beantwoorden
  • Ellie Schmitz
   januari 3, 2017 12:44

   Jannie, als ik na jouw lieve reactie nog niet blij zou kunnen zijn en genieten, dan komt dat nooit meer. Dank hiervoor! Ik wens jou en je partner in dit nieuwe jaar alles waar jullie blij en gelukkig van worden en ook met veel liefde <3
   Wat betreft de website. Ik ga die nu gebruiken en misschien kom ik wel dingen tegen die ik wil aanpassen, dat weet je natuurlijk pas in het gebruik, maar in elk geval kan ik weer blogpost de wereld insturen, dat is leuk en wat nog leuker is, dat ik jou en andere lezers hier weer ontmoet en jullie 'gewoon' op mij hebben gewacht 😉

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan