Mannen van Mars – Vrouwen van Venus

Leven

 Is het dan toch waar dat Mannen van Mars en Vrouwen van Venus komen? Heb ik iets in huis veranderd, ziet Man het niet eens, al staat ‘de verandering’ voor zijn neus of naast hem, het valt hem niet op. Zuchtend en een beetje geïrriteerd zoals waarschijnlijk alleen vrouwen dat kunnen zijn vraag ik of hij nou echt niet ziet wat er anders dan anders is.

‘Wat heb je dan veranderd?’
‘Dat het jou niet opvalt. Niet te geloven. Vorige keer zag je het ook al niet’
‘Maakt het je nog iets uit of het wel of niet gezellig is in huis?’
‘Ja, natuurlijk’
‘Of moet altijd alles hetzelfde blijven? Dat vind ik saai’
‘Je weet toch dat ik het leuk vind zo nu en dan met spullen te schuiven. Dat ik houd van het gerommel, ook al zet ik soms alles weer op dezelfde plek terug’
‘Oh ja, nou zie ik het. Dat staat anders’
‘Dat staat zeker al een maand op die plek’
‘Echt? Niet gezien’

Man kijkt. Frons in het voorhoofd. Denkt na.

‘Dat is het. Je hebt de vazen verwisseld’
‘Daar heb ik inderdaad een ander groepje van gemaakt. Ook al een poos geleden’
‘Jij vindt het toch ook leuk als we in huis iets veranderen?’
‘Ja, dat is zo. Jij hebt de ideeën. Ik sjouw. Wij vullen elkaar goed aan en wat je ook bedenkt, het is altijd weer mooi’

Hij ziet het niet. Ik mok en mopper nog een beetje. Waarom ziet hij het niet? Voor een vrouw is dit toch belangrijk? Dat weet een man toch? Waar ligt dat aan? Of is het echt waar komen Mannen van Mars en Vrouwen van Venus?

Bewaren

Vorig bericht
Pechvogels
Volgend bericht
Vrouwen van Venus – Mannen van Mars

26 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan