Voor de missie

Voor de missie

Leven

In het dorp waar ik woon wordt een paar keer per jaar een rommelmarkt georganiseerd. Eens in het jaar ook een en de opbrengst is voor de missie. Daar wil ik heen. De datum heb ik lang van tevoren in de agenda geschreven. Zus gevraagd die dag mee te gaan.

Klokslag elf uur wordt een bel geluid en de poort geopend. Kramen vol met huisraad, kerstspullen, speelgoed, servies en glaswerk. Eronder en erachter staan nog dozen. Boordevol. Ook boeken, elpees, lijsten, schilderijen en accessoires voor in huis en tuin. Een kraam waar alleen maar stof te koop is. Grote lappen, kleine lappen, gordijnen, tafellopers, gehaakte en geborduurde kleedjes. Een andere kraam met lampen, op de grond erbij waterkokers en koffiezetapparaten. Op een plein de meubels.

In een mum van tijd hebben zus en ik het een en ander bij elkaar gesprokkeld. Man en zwager zijn met ons meegegaan. Man omdat hij het leuk vindt en met mij zoekt naar ‘het’, zwager zittend op een bank, observerend en wakend over de gekochte aanwinsten. De veiling slaan we over. Er is geen doorkomen aan, je kunt over de koppen lopen.

Naar rommelmarkten en kringloopwinkels gaan is een van mijn favoriete uitstapjes, altijd al geweest en dat zal ook altijd zo blijven, denk ik. Het zit volgens mij in de genen.

Voor de missie
De kap kapot. Het snoer en de stekker niet bruikbaar. We maken de lamp weer compleet
Voor de missie

Aan tafeltjes kan ik niet aan voorbijgaan. Rond, vierkant of ovaal, meestal sleep ik er een mee naar huis

Voor de missie

Van dit glas heb ik al het een en ander. Deze schaal past er mooi bij
Altijd op zoek naar kerstballen van ‘toen’

Dit koord voor 10 eurocent. Te gebruiken in atelier. Waarvoor? Dat weet ik nog niet, dat gebeurt gewoon een keer

Lijsten en lijstjes 

Voor de missie

Een réchaud van Brabantia. Pure nostalgie uit mijn kinderjaren

Zinken emmers. Met zus bij thuiskomst onmiddellijk de planten erin gezet

Dit gehaakte kleedje kon ik niet laten liggen. Ook pure nostalgie voor 20 eurocent

Bewaren

Vorig bericht
De pasfotobus
Volgend bericht
Poepen

20 reacties. Plaats een nieuwe

 • Geweldig, Ellie!
  Dat rechaud had ik lang lang geleden ook 🙂

  Wat jij met tafeltjes hebt, heb ik met kastjes. Daar kan ik niet aan voorbijgaan.
  Je hebt prachtige oogsten gescoord!

  Beantwoorden
 • Wat een leuk tafeltje! In dat rode glas heb ik ook een heleboel spulletjes gespaard. Heerlijk om te doen, dat rondsnuffelen op rommelmarkten. Het is al weer een tijdje geleden dat ik dat gedaan heb. Misschien maar weer eens mee beginnen dit jaar.

  Beantwoorden
 • Jacqueline Pronk
  juni 14, 2016 12:56

  Wat gaaf allemaal! We hebben dezelfde smaak ook nog. 🙂 O ja, en je wist nog niet dat ik je schrijfsels behalve onderhoudend ook heel erg 'to the point' vind. Geen woord teveel. Ik vind het knap en lees je graag.

  Beantwoorden
 • Ik zit hier te blozen en te gloeien van jouw grote compliment Jacqueline, dankjewel! Leuk dat we ons in elkaars smaak herkennen 🙂

  Beantwoorden
 • En ik had zo een oranje rechaud Marjolein, natuurlijk opgeruimd, maar nu ik dit voor 2 euro zag staan, moest het mee. Het komt goed van pas, we hebben er geen.

  Beantwoorden
 • Wat leuk Mieke, dat jij ook van deze spulletjes houdt! Wie weet zijn de foto's een stimulans weer eens 'op jacht te gaan' 🙂

  Beantwoorden
 • Jannie Harmsen
  juni 14, 2016 15:22

  Dat kleedje zal mooi staan op een tafel waar een gat in zit voor een parasol. Zie het zomers tafereeltje al voor me Ellie. Leuk dat jullie zo genieten van allerhande spullen, en dat wij mogen meegenieten. Liefs!

  Beantwoorden
 • En dan te bedenken dat wij niet eens een tafel met een gat erin hebben, parasolletje ook niet, Jannie 🙂 fijn dat je (mee)geniet van 'mijn schrijfsels' en foto's. Lieve groet xxx

  Beantwoorden
 • Dat dat nog bestaat 'de missie'. Fraai dingetje van Brabantia. Daar heb ik nog jaren gewerkt. Leuk stukje, mooie aanwinsten.

  Beantwoorden
 • In het kerkdorp Waalre bestaat dus zoiets nog, Mies…..😉 dank voor je compliment!

  Beantwoorden
 • Leuk!…zal heerlijk voor je geweest zijn 🙂

  Beantwoorden
 • Ook leuk dat ik jou hier zie, Yvon 🙂 spulletjes bij elkaar scharrelen is heerlijk, jou niet onbekend 😉

  Beantwoorden
 • Leuk! Ook ik ben altijd op zoek naar 'het' en omschrijf het als: “Dat had ik nu altijd al willen hebben, alleen wist ik het niet.”

  Beantwoorden
 • Leuke reactie, Wilma! En zoals jij 'het' omschrijft is naar mijn hart!

  Beantwoorden
 • Heerlijk dat rommelen op de rommelmarkt. Toen ik voor het eerst op me zelf zich wonen struinde ik alle markten af voor leuke spulletjes voor een prikkie. ik heb er nu zelfs nog steeds dingen van over gehouden die ik echt niet weg wil doen!
  Ik wens je een fijn weekend,
  groetjes Mickey

  Beantwoorden
 • De glazen schaal vind ik het mooist! Heerlijk neuzen tussen allerlei!

  Beantwoorden
 • Ik vind de gazen schaal ook heel mooi en echt, binnen 2 minuten had ik 'm al in mijn handen, Margo! Heerlijk om zo'n markten af te struinen. Soms moet dat gewoon 😉

  Beantwoorden
 • Leuk dat jij er ook van houdt spulletjes te zoeken, veel komt vaak ook nog eens goed van pas. Dank voor je reactie, Mickey! Mooi weekend 🙂

  Beantwoorden
 • […] nadat we elkaar hebben leren kennen met mijn zoektocht aangestoken. Ook hij vindt het leuk naar een markt of naar de kringloopwinkel te gaan. De afdeling elpees wordt natuurlijk niet overgeslagen, de […]

  Beantwoorden
 • […] We zijn naar het tuincentrum geweest. Ik had mijn zinnen gezet op een paar mooie geraniums, beetje laat in het seizoen om nog te kunnen kopen, maar gelukkig nog net bijtijds. En sinds heel lang ook weer eens naar ‘Het Goed’, de kringloopwinkel. En altijd gaan we op zijn minst met wat spulletjes naar huis. Dit keer geen kunst- of leesboeken, wel een paar cd’s. Een leuke dame meteen bij binnenkomst in het mandje gelegd, ook de kaarsenstandaard met het roosje aan voor- en achterkant en een kleurig echtpaar nog meegenomen op weg naar de kassa. En ja, ik weet het lieve mensen, jullie mogen het afschuwelijk vinden. Zoiets vind je leuk of niet en als je zin hebt kun je nu ook nog lezen wat we toen allemaal hebben gekocht, maar dan op een rommelmarkt  […]

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan