Voor de missie

Voor de missie

Leven

In het dorp waar ik woon wordt een paar keer per jaar een rommelmarkt georganiseerd. Eens in het jaar ook een en de opbrengst is voor de missie. Daar wil ik heen. De datum heb ik lang van tevoren in de agenda geschreven. Zus gevraagd die dag mee te gaan.

Klokslag elf uur wordt een bel geluid en de poort geopend. Kramen vol met huisraad, kerstspullen, speelgoed, servies en glaswerk. Eronder en erachter staan nog dozen. Boordevol. Ook boeken, elpees, lijsten, schilderijen en accessoires voor in huis en tuin. Een kraam waar alleen maar stof te koop is. Grote lappen, kleine lappen, gordijnen, tafellopers, gehaakte en geborduurde kleedjes. Een andere kraam met lampen, op de grond erbij waterkokers en koffiezetapparaten. Op een plein de meubels.
In een mum van tijd hebben zus en ik het een en ander bij elkaar gesprokkeld.
Man en zwager zijn met ons meegegaan. Man omdat hij het leuk vindt en met mij zoekt naar ‘het’, zwager zittend op een bank, observerend en wakend over de gekochte aanwinsten.Β De veiling slaan we over. Er is geen doorkomen aan, je kunt over de koppen lopen.Β 
De kap kapot. Het snoer en de stekker niet bruikbaar. We maken de lamp weer compleet

Aan tafeltjes kan ik niet aan voorbijgaan. Rond, vierkant of ovaal, meestal sleep ik er een mee naar huis

Van dit glas heb ik al het een en ander. Deze schaal past er mooi bij
Altijd op zoek naar kerstballen van ‘toen’

Dit koord voor 10 eurocent. Te gebruiken in atelier. Waarvoor? Dat weet ik nog niet, dat gebeurt gewoon een keer

Lijsten en lijstjesΒ 

Een rΓ©chaud van Brabantia. Pure nostalgie uit mijn kinderjaren

Zinken emmers. Met zus bij thuiskomst onmiddellijk de planten erin gezet

Dit gehaakte kleedje kon ik niet laten liggen. Ook pure nostalgie voor 20 eurocent

Bewaren

Vorig bericht
De pasfotobus
Volgend bericht
Poepen

19 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu