Opruimen

Herinneringen, Leven

Opruimen op zolder kan leuk zijn. Vooral als je, zoals ik, niet meer precies weet wat er uit de dozen tevoorschijn komt. Die staan daar al sinds de verhuizing. In mei is dat twee jaar geleden. Ik weet ongeveer wel wat voor spullen het zijn, maar toch word ik regelmatig verrast als Man weer iets eruit pakt. 

Glazen lampenkapje uit het ouderlijk huis. Ik maak er een hanglamp van.
Breinaalden, haaknaalden, een borduurring. Een zak met knopen, alle kleuren van de regenboog.
Een engeltje, gekregen van Man
Boeken

Nog meer boeken
Een kleine zwarte doos met glazen en koperen snuisterijen. 
Vazen, groot en klein, van gewoon en gekleurd glas. Ook dekbedhoezen komen tevoorschijn. Die bewaren we om op de grond te leggen als Man de muren gaat schilderen. De slopen gebruiken we als inpakmateriaal voor breekbare dingen die we weggeven of naar de kringloopwinkel brengen. 
Dan eindelijk de dozen met fotoalbums. Sinds we hier wonen, kan ik er niet bij. Er staan teveel dingen voor. Stoelen, een tafel, kleine tafeltjes. Ik houd van tafels en tafeltjes, rond, ovaal of vierkant. Een theewagen, twee ijzeren ladekastjes, een kledingrek. Dat alles hadden we natuurlijk al veel eerder weg kunnen halen, maar soms komt er niets van voornemens terecht. Herkent u dat?
Ik blader door een paar albums. Voel ontroering en blijdschap, herinneringen komen voorbij.
Mijn nichtjes 18 december 1980
Ruim 35 jaar geleden met mijn ‘oudste’ vriendin
Trouwdag mam en pap 14 januari 1941
Mam en Pap 50 jaar getrouwd 14 januari 1991

Bewaren

Vorig bericht
Van die dagen 2
Volgend bericht
Van donderdag naar donderdag

18 reacties. Plaats een nieuwe

 • Joke Gunter
  maart 30, 2016 17:46

  Wat een mooie tocht terug naar vroeger Ellie. Bedankt dat ik mee mocht. Wat een mooie en knusse vondsten: van engeltje tot breinaalden.

  Beantwoorden
 • Marjolein Stam
  maart 30, 2016 19:09

  Heerlijk dat je al die schatten tegenkomt, Ellie! Betekent dus ook dat je meer energie hebt, want opruimen kost energie.
  Zoals jij van tafeltjes houdt, hou ik van kastjes. Heerlijk om overal iets in te kunnen doen! (Zie je niet meer terug, de meeste zijn al weg).

  Beantwoorden
 • heel herkenbaar Ellie, bij ons staan nog dozen van 12 jaar geleden op zolder… goed dat we geen kelder hebben… leuk met jou mee te leven en de kringloopwinkel is vast ook heel blij met je!

  Beantwoorden
 • Weggooien is zo definitief. Sommige spulletjes kun je wel missen, andere nog niet. Graag gelezen, Ellie.

  Beantwoorden
 • Wat leuk dat je mijn stukje zo ervaren hebt, dat je mee mocht op mijn tocht naar vroeger. Dank voor deze mooie woorden! Van de vondsten geniet ik, Joke 🙂

  Beantwoorden
 • Van zoveel mooie schatten kan een mens toch alleen maar genieten, Marjolein!

  Beantwoorden
 • We hebben eigenlijk niets weggegooid Mieke, of naar de kringloopwinkel gebracht of aan iemand om ons heen gegeven. Het was leuk de dozen te openen en schatten te vinden 🙂

  Beantwoorden
 • Anne, ben je niet nieuwsgierig naar de inhoud van de dozen of weet je nog wat je erin hebt opgeborgen? Spullen naar de kringloopwinkel brengen geeft mij altijd een goed gevoel. De wetenschap dat een ander waarschijnlijk iets van ons nog kan gebruiken, vind ik fijn! En zelf kan ik dan natuurlijk ook even kijken of er nog iets voor mij is, iets waarvan ik denk dat ik het beslist kan gebruiken 😉

  Beantwoorden
 • Heerlijk dat je weer energie had om op te ruimen. In dozen snuffelen is altijd leuk. Ik kwam op zolder laatst een doos met een aantal ingelijste tekeningen tegen. Die hebben hier een mooi plekje gekregen.

  Beantwoorden
 • Wat een waardevolle schat heb je dan gevonden, Wilma! Het is heerlijk om te kijken wat er nog is, of je er nog iets mee kunt doen en of je er een ander misschien blij mee kunt maken. Man en ik hadden een zeer voldaan gevoel na het paasweekend 🙂

  Beantwoorden
 • Opruimen, ik heb de moed niet. Geen idee wat er allemaal staat. Leuk om jouw 'terugtocht'te lezen.

  Beantwoorden
 • Die moed is er bij mij ook niet altijd, Athy! Maar spullen missen omdat je ze nog niet hebt gezien na de verhuizing en geen plek meer over op zolder om nog iets kwijt te kunnen, dat noopt tot uitzoeken en opruimen. Het heeft ook een voordeel: je komt dingen tegen waar je niet meer aan hebt gedacht en waar je ontzettend blij mee bent, dat is de beloning 🙂

  Beantwoorden
 • Jannie Harmsen
  april 1, 2016 20:33

  Prachtige spullen en foto's, Ellie! Ben benieuwd hoe het mooie glazen kapje straks in een hanglamp verandert.
  Graag meegekeken 🙂

  Beantwoorden
 • Dank je wel, Jannie! Ik heb zo genoten toen ik al deze schatten weer zag en nog…als het lampje hangt, foto, beloofd 🙂

  Beantwoorden
 • Een mooie reis in de tijd! Knap dat je de moed vindt om aan opruimen te denken. Bij mij gaat het meeste na een opruimsessie weer terug naar zolder!
  groetjes Mickey

  Beantwoorden
 • Mooi zoals jij mijn stukje noemt: ' Een mooie reis in de tijd'. Het is altijd wikken en wegen, bewaren of weg ermee, maar Man rijdt snel met 'weg ermee' naar de kringloopwinkel, dan blijft er wat ruimte in huis en op zolder. Heb er toch altijd weer een goed gevoel over, ook al vind ik 'opruimen' vaak lastig.

  Beantwoorden
 • zo kom je weer leuke dingen van vroeger tegen

  Beantwoorden
 • En die geven weer mooie herinneringen weer! Dank voor je reactie, Merel.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan