Van die dagen 2

Leven

Er zijn van die dagen waarop niets lukt. Dat voel ik al bij het rinkelen van de wekker. Een onbestemd gevoel, een nare droom gehad en onrustig geslapen. Of dat ik bij het wakker worden nog zo moe ben en besluit nog even te blijven liggen. Het dekbed stevig om mij heen en vervolgens pas een paar uur later te ontwaken. Verdwaasd dat ik nog zo lang hebt geslapen.

Vanochtend bij het wakker worden wil ik mijn boek uitlezen, nog 6 pagina’s, dat is gisteravond niet meer gelukt. Waarna ik wil schrijven. Alvast wat kleding zal uitzoeken, ook iets dat ieder seizoen weer terugkomt.
Mijn laptop op orde  brengen. Gisteren heb ik eindelijk Windows 10 geïnstalleerd. Over het switchen van 8 naar 10 heb ik de meest wilde verhalen gehoord. Ik vind het teveel werk eerst alles op een externe schijf te zetten of een back-up te maken. Het moet meteen, nu en terstond. Spannend, maar na een snelle eerste blik zie ik dat alle foto’s en ‘mijn schrijfsels’ er nog zijn. Stiekem ben ik wel blij, heb het noodlot toch een beetje getart. 
Ook hoor ik mensen over het gemak en de uitstraling ervan. Dat herken ik niet. Voor mij staat nu alles her en der. Onlogisch. Het is anders gestructureerd dan ik het hebben wil. Soms past structuur wel bij mij. Niet teveel poespas, gewoon simpel. En zo moet voor mij de indeling van de laptop zijn. 
 
Ik kan het eten alvast voorbereiden, vanavond hebben wij een gast aan tafel. Een kaart schrijven voor een bijna jarige vriendin. De planten verzorgen. De was vouwen. Naar de apotheek medicijnen ophalen. Een paar kleine schildersdoeken met een eerste laag prepareren, alvast wat structuur aanbrengen.
Heb ik dit allemaal gedaan? Neen, bijna niets van wat ik hierboven opnoem. Soms frustreert mij dat, nu niet. Uiteindelijk is het een dag met een gouden randje. Dat zit zo:
Ik heb toch nog deze blogpost geschreven. In de brievenbus een dikke envelop, aan mij gericht. Een boek ter inspiratie, gestuurd door een lieve facebook-vriendin. Verder heb ik de rust na te denken over alles wat mij bezighoudt, onderwijl met verwondering de drukte in het vogeldorp bekeken en daarvan genoten.
Dikke envelop
Het boek ter inspiratie
Het vogeldorp

Bewaren

Vorig bericht
Burgerlijk
Volgend bericht
Opruimen

22 reacties. Plaats een nieuwe

 • Mariëtte Langeslag
  maart 24, 2016 17:35

  Fijn dat je weer schrijft.
  Ik hik ook al maanden tegen het updaten naar Windows 10 aan maar nu ik jou hoor denk ik dat ik me er ook maar aan ga wagen zonder verder een backup te maken. Dit moet toch lukken wanneer je om de 2 dagen een verzoek krijgt dit te doen.

  Beantwoorden
 • Fijn dat je er weer bent met je schrijfsels!

  Beantwoorden
 • Hoi Ellie, leuk je weer te 'zien'. Ook bij mij lukt helemaal niets, of bijna niets. In ieder geval niet in het tempo dat ik gewend ben van mezelf. Nu maar even wat minder doen, heb ik besloten. Windows 10 moet bij mij nog even wachten. Warme groet.

  Beantwoorden
 • ik krijg het gevoel dat je almaar dichter bij jezelf blijft en dat voelt heel goed en is prettig om zo intiem met je mee te beleven – dankjewel

  Beantwoorden
 • Jannie Harmsen
  maart 24, 2016 20:55

  Fijn dat je dag genomen hebt zoals die komt Ellie! niks forceren, gewoon genieten, die klusjes komen later ook wel in orde. Top!

  Beantwoorden
 • Joke Gunter
  maart 24, 2016 22:14

  Herkenbaar Ellie: het verschil tussen de werkelijkheid van de dag en het lijstje in je hoofd…en dan de verassingen, zo mooi zoals je die ervaart en beschrijft.

  Beantwoorden
 • Ik lees toch weer mooie dingen en zie fraaie foto's. Dat is een goed teken lijkt me zo.

  Beantwoorden
 • Dat zijn van die dagen dat ik niets kan velen… deze dag is dus heel anders. Fijn Ellie, vogels kijken en de dag nemen zoals hij komt. 🙂 lieve groet, Jacqueline.

  Beantwoorden
 • Het is heerlijk Mariëtte, weer een beetje terug te zijn en de draad weer op te pakken, ook al gaat het voor mij soms te langzaam 😉 Windows bijwerken was een peulenschil, je hoeft niets te doen, enkel te wachten ;-)Het erna weer op orde brengen zoals ik het wil hebben,is meer werk…..

  Beantwoorden
 • Dank je wel, Wilma…fijn om te lezen!

  Beantwoorden
 • Mieke, fijn jou hier ook weer te 'zien', doet goed! Luister naar je lichaam en zorg er goed voor, belangrijk! Windows 10 eindelijk gedaan omdat ik gek werd van de meldingen…en eerlijk is eerlijk, laptop is weer iets sneller en dat past ook beter bij mij. Geduld hebben is niet een van mijn beste eigenschappen 😉 Lieve groet!

  Beantwoorden
 • Warme en mooie woorden van jou Anne. Begripvol ook, zoals ik het van jou gewend ben. Fijn dat je 'mij' weer gelezen hebt <3

  Beantwoorden
 • Dankjewel voor de complimentjes, Jannie! De rust was er om het zo te doen…maakt mij nu nog blij 🙂 Soms 'moet' een mens toch weer wat pasjes terug voordat de voeten weer stevig op de grond staan. X

  Beantwoorden
 • Blij dat er herkenning is, Joke. Het sterkt mij in de wetenschap dat de rust op dat moment belangrijker was dan het lijstje in mijn hoofd. De verrassingen, het pakketje en blogpost geschreven, maakten mij blij 🙂

  Beantwoorden
 • Fijn dat jij 'mij' ook weer hebt gelezen en zoals jij het uitdrukt, zo is het, Mies.

  Beantwoorden
 • Dag Jacqueline, dank voor je eerlijke en mooie reactie. Ik had deze dag de rust om de tijd zo door te brengen…vaak frustreert het mij ook en ben dan wat kribbig 😉

  Beantwoorden
 • Je plannen niet volledig uitgevoerd, maar gewoon – volgens mij – toch een fijne dag. Soms moet je ook gewoon niet te veel willen! Fijn weekend; hopelijk schijnt de zon een beetje en kunnen we ook daarvan genieten!

  Beantwoorden
 • Je raakt de kern, Margo. Soms wil ik of de mens teveel. Gelukkig had ik de rust dat te doen waar ik behoefte aan had en wat op dat moment het beste voor mij was. En inderdaad een fijne dag….met gouden randje! Mooi weekend ook voor jou, Margo!

  Beantwoorden
 • Hoi Ellie, eindelijk mijn reactie! Ik vind het echt een opkikker waard hoe jij toch weer overeind krabbelt nadat je lichaam besloten had het af te laten weten. Chapeau!! Als ik je stukje lees dan voel ik je positieve instelling, het weten te genieten van kleine dingen en vooral: het niet opgeven! Dikke knuffel van mij.

  Beantwoorden
 • En ik vind het een opkikker waard zoals jij je reactie weet te omschrijven. Dank voor je warme en lieve woorden, Irma!

  Beantwoorden
 • Als je een goed gevoel hebt, dan is het helemaal niet erg dat je niet alles gedaan hebt wat op de planning staat! Een spijbeldagje heb je soms nodig! Geniet van het boek, ik heb er veel goede dingen over gelezen!

  Beantwoorden
 • Het was, zoals ik al schreef, uiteindelijk een dag met een gouden randje, niet in het minst omdat ik de rust had die spijbeldag te nemen. Ik ben erg benieuwd naar het boek, het lonkt, maar eerst 'Margje' van Jan Siebelink uitlezen. Dank voor je leuke reactie, Mickey!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan