Tussendag

Leven

Vandaag een ‘tussendag’. 

Een dag tussen twee dagbehandelingen in, in de Maartenskliniek in Nijmegen. Gisteren ben ik daar geweest, vandaag ben ik thuis en morgen ga ik weer voor nieuwe oppeppers, gesprekken, oefeningen, om te fietsen en weer beter te leren lopen. 
Op deze dag heb ik mij verheugd, maar tot nu toe kan ik nog niet zo goed op gang komen. Gisteren bij thuiskomst een gelukzalig gevoel. Goede tips en gesprekken gehad, veel geleerd, een lekkere lunch en er is de wetenschap dat de dag van vandaag voor mij is.
Ik hoef niets. Kan hem zelf invullen met datgene wat ik leuk vind om te doen. En dat is nou wat er niet lukt. Al bijna het einde van de ochtend en nog steeds de huisbroek aan. Wil schrijven. Schilderen op doeken die ik al heb geprepareerd. De opdrachten zijn klaar, nu wil ik weer iets nieuws maken.
Dit voorjaar wil ik een ‘open dag’ organiseren voor vrienden en familie die nog niet in het atelier zijn geweest, maar wel graag willen komen kijken. Op zo’n dag moet ik natuurlijk wel wat werk kunnen laten zien.

 
Dat wat ik vandaag wil doen en alle indrukken en woorden van gisteren razen door mijn hoofd. Het wordt tijd rust te creëren. Mijn hoofd schoonspoelen onder de douche en met een activiteit beginnen. Het is de beste remedie van deze dag een mooie dag te maken. Dat ga ik nu doen! 

    

Bewaren

Vorig bericht
Herinnering – Agenda
Volgend bericht
Eindelijk

34 reacties. Plaats een nieuwe

 • Goed bezig, Ellie. Leuk idee, zo'n open dag! Carpe Diem!

  Beantwoorden
 • Succes met het 'nu doen'. Leuk idee zo'n open dag in je eigen atelier! Geniet van deze 'tussendag'!

  Beantwoorden
 • De geest is wel gewillig maar het vlees trekt zijn eigen plan. het is niet verkeerd om ook een beetje naar dat vlees te luisteren hoor. Benieuwd naar de Open Dag. Lijkt mij leuk.

  Beantwoorden
 • Succes, Ellie. Klinkt me bekend: dag die helemaal vrij voor je ligt en waarbij je dan maar niet op gang komt. Misschien jezelf ook een beetje sparen en lekker lummelen op zo'n dag omdat je alles toch moet verwerken.

  Beantwoorden
 • Marjolein Stam
  januari 13, 2016 15:10

  Lieve Ellie, tussen twee van zulke dagen in zou je n.m.m. beter rust kunnen nemen. Je moet alles verwerken van gisteren en bovendien moet je morgen al weer. Dat is een hele belasting, waar je m.i. beter aan toe kunt geven 🙂
  Ikzelf moest gesprekken en/of therapie er altijd 'in-slapen'; na zo'n gesprek viel ik op de bank in slaap en daarna was het ingedaald en kon ik verder. Oftewel: luister naar je lichaam en doe rustig aan.
  Het atelier komt wel op orde, en ik ben er erg benieuwd naar. Maar merk hier ook dat alles wel een plek krijgt, als je het maar tijd geeft.
  Veel sterkte en dikke liefs!

  Beantwoorden
 • Marjolein, wat een warme en lieve reactie van jou. Het is zoals jij het verwoord, verwerken en luisteren naar het lichaam. En ik moet bekennen dat ik al heb liggen soezelen onder mijn dekentje en eigenlijk nog helemaal niets heb gedaan, behalve het hoofd schoongespoeld en het stukje geschreven. Het atelier zul jij zien, tijdens de 'open dag' of eerder of later, ik weet het zeker….fijn dat jullie níeuwe huis ook steeds meer op orde komt! ❤️

  Beantwoorden
 • Dank je wel, Mieke! Je zult het vast wel een keer lezen als het zover is 🙂

  Beantwoorden
 • Het 'nu doen' is enkel soezelen, Margo…meer zit er niet in. Ik heb het idee van 'open dag' plots gekregen en ga daar gehoor aan geven, heb er veel zin in!

  Beantwoorden
 • Dank Peter, voor deze wijze woorden en het klopt…beter is te luisteren naar het vlees…de geest heeft zich er al bij neergelegd, die is vandaag heel volgzaam 😀 een 'open dag' komt er, dat staat vast en heb er veel zij in!

  Beantwoorden
 • Jannie Harmsen
  januari 13, 2016 15:18

  Begrijpelijk dat de dag van gisteren nog een beetje verder moet 'indalen' Ellie. Gewoon laten gebeuren en dan komt de rest vanzelf weer in de juiste proporties naar je toe! liefs xxx 🙂

  Beantwoorden
 • Ik ben nog steeds niet op gang Selma, geef me dus over aan het lummelen, volgens mij doet dat mij het meest goed vandaag!

  Beantwoorden
 • Heerlijk zo'n tussendag Ellie, geniet van deze dag en straks van de 'open dag'!

  Beantwoorden
 • Ik geniet 'nu'', zeker ook door alle lieve reacties en straks ook van de 'open dag'….

  Beantwoorden
 • Weer zo'n hartverwarmende reactie, dank Jannie! xxx

  Beantwoorden
 • je inspireert me weer tot een fijne gedachte, Ellie; in de tien jaar dat ik met mijn moeder lange afstanden liep, elke donderdag en twee keer per jaar een week, ontdekte ik dat ik het allermeeste houd van de 'tussentijd', een tijdsspanne die zich in vele gedaanten aandient, zoals de tijd tussen dag en nacht, elke ochtend en elke avond, de tijd tussen zomer en winter, lente en herfst en ook het jaar heeft een tussentijd, de stille nachten tussen kerst en driekoningen – dan dwaalt mijn ziel door de schemering en ben ik thuis…

  Beantwoorden
 • Anne, wat mooi dat ik je tot een fijne gedachte heb geïnspireerd, ik gloei er een beetje van! En de 'tussendagen' en 'tussentijd' zoals jij het benoemt passen ook heel erg bij mij. Het gaf me gisteren zo'n gelukkig makend gevoel, deze dag in het vooruitzicht…de dagen tussen kerst en driekoningen zijn voor mij de meest rustgevende van het jaar, vooral de dagen na kerst…en na nieuwjaar tot en met 6 januari, de verjaardag van mijn moeder…die dagen ben ik het liefst op en met mezelf.

  Beantwoorden
 • Lastig hè, om naar de signalen te luisteren die je lichaam je geeft. Herkenbaar!

  Beantwoorden
 • O ja, dat vergeet ik helemaal. Geweldig, een open dag in je eigen atelier.

  Beantwoorden
 • Heel lastig, Wilma. Gelukkig is men daar in de kliniek heel alert op en wordt er ook over gepraat hoe ik die valkuil kan omzeilen…want dat het een van mijn valkuilen is, niet naar het lichaam luisteren of er niet mee bezig willen zijn, is wel duidelijk.

  Beantwoorden
 • Eerst vond ik het een beetje te hoog gegrepen, Wilma. Nu denk ik meer aan 'gezellig', 'leuk', 'trots om mijn ruimte te laten zien', 'misschien een paar mooie doeken gemaakt'….:-)

  Beantwoorden
 • Mijn lief zegt regelmatig tegen mij: Luister wel naar je lichaam/gevoel. Ik vind dat ontzettend lastig. Heb soms het gevoel als ik iets niet doe of ergens mee stop omdat ik voel dat dit beter is, ik dan faal. Me er niet sterk voor wil maken of zoiets. En toch, als ik dan luister naar mezelf en op basis daarvan een beslissing neem wordt het meteen rustiger in mezelf. Voor jou ligt dat op het lichamelijke vlak en dat is misschien nog veel moeilijker omdat je die beperkingen niet wil. Heel logisch.

  Beantwoorden
 • Het komt vaak voor dat ik te weinig kan doen vanwege de beperking en dan gewoon toch kost wat kost doorga….obstinaat zijn of niet toe willen geven dat ik iets mankeer….ik weet dat het fout is want er komt altijd reactie van het lichaam en die is beslist vervelend en kost meer tijd dan tussendoor even rust nemen.

  Beantwoorden
 • Succes in Nijmegen, intensief en hopelijk zeer heilzaam! Mag je nog even genieten van de 'opdrachtdoeken' of hebben ze reeds hun bestemming bereikt? Groetjes van Carolien en Koen

  Beantwoorden
 • Kan mij vergissen, Ellie, maar zo'n tussendag is meer geschikt om wat je mee terug naar huis hebt genomen, in je 'systeem'te gronden.
  Creëren is putten uit…..en wat jij deed vandaag, is rangschikken in…..
  En die open dag komt wel, je hoeft geen hele muur vol te hebben hangen. Verdoe zo'n dag maar, daar word je beter van. Liefs, Athy.

  Beantwoorden
 • Dank! De opdrachtdoeken staan hier nog, worden op 23 januari opgehaald. Om het de dames moeilijk te maken heb ik 3 grote en nog een klein doek voor hen gemaakt….hebben zij iets te kiezen. Spannend vind ik het wel….lieve groet!

  Beantwoorden
 • Dank voor je lieve en vooral wijze woorden, Athy……je hebt gelijk…ik wil teveel, denk dat ik alles kan op zo'n dag…en en en, dat is putten uit reserves die ik niet heb, beter een dag lummelen en opladen! Jouw reactie heeft mijn valkuil weer blootgelegd….lieve groet x

  Beantwoorden
 • Leuk zo'n open dag. En je hoofd zat nog te vol met nieuwe indrukken. Komt wel weer xxx

  Beantwoorden
 • Het 'open dag idee' sluimert en af en toe komt er iets naar boven hoe ik het aan zal pakken. Ik laat het echter nog even sluimeren, kan mij er nu niet volledig voor inzetten zolang ik de dagbehandelingen heb. En mijn valkuil werd weer blootgelegd op de tussendag….' Te veel willen en nog niets laten bezinken'…vandaag ben ik bij het wakker worden al teruggefloten, alsof er een wals over me heen heeft gereden 🙁 lieve groet!!

  Beantwoorden
 • Iedere dag is jouw dag, Ellie. Carpe Diem. Een warme groet

  Beantwoorden
 • Dank voor je hartverwarmende reactie, Mieke! X

  Beantwoorden
 • een tussendag betekent soms gewoon even rust.. succes meid xxx

  Beantwoorden
 • Inmiddels weer tussendagen achter de rug…hard nodig tijdens dit traject! Dank, Anke xxx

  Beantwoorden
 • En zojuist onderweg in de auto, bedacht ik me dat het best alweer lang geleden is dat ik een blog van jou gelezen heb. Hoop dat het goed met je gaat! X

  Beantwoorden
 • Margo, wat leuk dat je aan mij hebt gedacht 🙂 Vandaag is ook een 'tussendag', maar er is niets aan energie over om te doen. Vandaar dat ik weinig tot niets schrijf, schilderen gaat ook niet zo goed. Heb me er maar bij neergelegd dat ik tijdens de dagbehandelingen t/m 18 februari wat meer afwezig ben op social media, ook op fb. Had daarover op 20 januari nog een link op fb gepost. Af en toe kom ik wel kijken 😉 Lieve groet x

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan